» »

Naključno resetiranje sistema

Naključno resetiranje sistema

para! ::

Imam težavo, in sicer se mi PC naključno resetira. Problem ni pogost (1x na dan), je pa nadležen. PC se resetira povsem naključno in ni nujno, da je sistem obremenjen. Ko igram Quake4, kjer je obremenitev precejšnja, se mi še nikoli ni resetiral. Ponavadi se problem pojavi pri povsem navadnem delu v Windows okolju (internet, pošta, itd).

Probal sem na novo naložit sistem, odklopil vse razen nujnega, obremenil sistem z raznimi testi in tudi updejtal BIOS, ampak nič ne pomaga.

Konfiguracija:
AMD Athlon 64 3200+ venice
EPOX nForce4 4x
512MB RAM TwinMos DDR400
Leadtek 6800GT 256MB PCIe
Maxtor 40GB HDD
LC POWER 550W (140mm)

Sicer sumim napajalec, ki ni ravno ne vem kako dober, ampak a se ne bi sistem, če bi bil kriv napajalnik, obesil medtem, ko je obremenjen? Prime95 sem pustil vse teste teči več ur, čez noč, in se ni obesil, pognal večkrat 3Dmark pa se ni nikoli obesil.

Odklopil sem vse česar ne rabim (DVD, CDRW, na USB je le miška).

Hlajenje je urejeno, ohišje nima stranic, spredaj 92mm fan na 12v, TT ogromen fan na CPU rebrih, na otip ni nič vroče, PC Health kaže okoli 35C za CPU in 29 za sistem.

Prosim za pomoč, ker mi je že zmanjkalo idej.

lp
Death before dishonor!

para! ::

Sistem je Windows XP, SP2, najnovejši nVidia gonilniki za NF4 in GF.

Pa še to: prvič sem opazil to težavo, ko sem postavljal sistem, in sicer pri namestitvi SP2 (v 3. je ratalo, potem sem na novo naložil XP SP2 integrated), naslednjič pri namestitvi FEAR iz DVDja (v 2. je šlo čez), VEDNO pa se obesi, v igri FEAR, ko loada prvo sobo. To se zgodi VEDNO in to na istem mestu.

LP
Death before dishonor!

Han ::

Voltaže so stabilne? Memtest gre skozi? Je z diskom vse v redu (malo je že zastarel)?

Osebno bi za takšno kišto izbral Enermax, Tagan ali Antec napajalc.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

para! ::

Nova ugotovitev: sistem, kljub nastavitvi, da naj se NE resetira ob napaki, ampak pokaže blue screen, tega ne naredi. Enostavno se monitor izklopi, resetirat ga moram ročno. Zadeva se zgodi tako, da gre monitor v stand by, PC pa dela naprej (nič znaka, da bi se restartal sam od sebe).

Ko se je ta napaka zgodila prvič (ob namestitvi SP2), mi je ob ponovnem zagonu windows XP, sistem sporočil "the instability was probably caused by Leadtek Geforce 6800GT". Kako naj si zdaj to razlagam? To je bilo le enkrat, zdaj sploh nič ne piše v system logu, da bi prišlo do kakšne napake, niti me windows ne opozori, zakaj je do nestabilnosti prišlo.

Bom probal tudi memtest. Kako se preveri voltaže? Ali ni tako, da bi bil napajalec kriv le, če se napaka zgodi ob obremenitvi (ko napajalc pač ne more dovajat dovolj štroma)?

Ja, LC POWER sem kupil, ker še nimam dovolj keša za kvalitetnejšega Anteca, Tagana,... V kratkem bom menjal, ampak bi se rad prepričal, da je res napajalc in ne kaj drugega.

Disk je v nekem drugem sistemu deloval brezhibno.

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

fahrenGONE ::

Ni kriv PSU. Ce je, je izredno cuden primer.

para! ::

Ja, tud sam ne vem kaj naj. Še kak nasvet preden probam memtest?
Death before dishonor!

delfinus ::

Para ne zelim te strasit, verjetno tudi ni to, a vseeno, ampak pojdi pozorno cez tale post KLIK, mogoce ima kdo od teh ljudi tam podoben problem kot ti. Je 5 strani problemov z Leadtekom 6800gt.

para! ::

Delfincek, sem prebral vse poste na tvojem linku, pa sem opazil, da imajo probleme že pri bootu, kjer se pojavijo artefakti. Ne vem, meni zaenkrat dela vse v redu, tudi igram lahko igre normalno (quake4 je edino kar sem probal, pred prvo sobo feara pa se obesi), tako da takšnih problemov nimam. Moj problem je namreč, da monitor kar naenkrat zgubi signal in gre v standby. Potem moram ročno resetirat komp in spet dela. Slednje sem ugotovil šele zdaj, zato mogoče faljen naslov teme :/

Vseeno sumim kartico. Kaj naj, vrnem kartico (ker še ni poteklo 8 dni od nakupa) in zahtevam denar ali naj zahtevam drugo kartico v isti protivrednosti ali kar enako od drugega proizvajalca?

LP
Death before dishonor!

para! ::

Kot vidite je naslov teme čist faljen, kajti PC se ne resetira, ampak se prekine signal do monitorja. Po naključnem času uporabe se LCD izklopi (povezan z DVI) oziroma gre v standby.

Tako, da sem 99% prepričan, da je kartica. Ali lahko kartico v osmih dneh po nakupu vrnem, in mi oni vrnejo denar?

LP
Death before dishonor!

delfinus ::

Dej prej poskusi,da se prepricas se z eno drugo kartico preden menjas.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težave z GF 6800 GT?

Oddelek: Strojna oprema
91105 (841) Storm
»

Kateri napajalnik uporabljate za napajanje 6800/6800GT kartic ??

Oddelek: Strojna oprema
7996 (856) rfmw
»

Nenavadna težava: obešanje sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
151393 (1090) para!
»

sli da ali ne

Oddelek: Kaj kupiti
212072 (1787) Mirč
»

nVidia Geforce 6800 Ultra ali ATi Radeon X800 XT

Oddelek: Kaj kupiti
312494 (1705) kuglvinkl

Več podobnih tem