» »

kva za...?!

kva za...?!

cahahopie ::

A je to.. res tako, da morš ATA kabl izklopit iz diska na katerm so windowsih, če želiš na drug disk inštalat linuxe?
Ker, jaz sem prvi disk (z winsi) samo v bios-u izklopu pa mi je vseeno čez linuxov datotečni sistem vrgl (ext2 al kaj je že). Torej.. posledica je bila ..."Ni operacijskega sistema".

No... kolikor sem izkuso je res tako, no... spet.. ena šola v đabe. 10Gb vrednih podatkov je šlo v... luft. Jiks!:8)

Brane2 ::

>A je to.. res tako, da morš ATA kabl izklopit iz diska na katerm so windowsih, če želiš >na drug disk inštalat linuxe?
>Ker, jaz sem prvi disk (z winsi) samo v bios-u izklopu pa mi je vseeno čez linuxov >datotečni sistem vrgl (ext2 al kaj je že). Torej.. posledica je bila ..."Ni operacijskega >sistema".

Naceloma ne, vsaj jaz nisem nikoli. Je pa res, da moras bit trezen in pozoren, ko se gres formatiranje.
Linuxov kernel dostkrat ne shljivi podatkov, ki jih dobi od BIOS-a in gre sam na kabel gledat, kateri diski so sploh gor.
Ti v BIOSU ne mores "izklopit" posameznega diska, lahko pa dolocis, da ga BIOS "ne prijavi" operacijskemu sistemu, ki se nalaga. Ce ta to uposteva, je njegova stvar.
Dolocene plate ti omogocajo, da izklopis IDE vmesnik, ampak to ni isto...

Linux tudi nima problemov z bootanjem iz drugega, tretjega al N-tega diska, ce tvoja plata to zna (moja Intelka na I815 cipovju mi to omogoca).

Stvar je torej jako elasticna in ti moras pazit, kaj odgovarjas na postavljena vprasanja.
Zadeva je nasla torej oba diska in te verjetno vprasala, ali mislis kaj spreminjat, ali naj pac nardi po nekem defaultu. Ce si skoz samo tolku "Enter", si se pokopal...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kombinacija Linuxa in Windowsov

Oddelek: Operacijski sistemi
161265 (1265) b4ssk1ller
»

winxp čez linux

Oddelek: Operacijski sistemi
101249 (1163) multiscan
»