Forum » Izdelava spletišč » ASP.Net zapis v bazo v poljubni kodni tabeli
ASP.Net zapis v bazo v poljubni kodni tabeli
MasterBlaster ::
Pojavljajo se problemi pri zapisovanju podatkov v bazo. Stran je nastavljena na kodno tabelo ISO 8859-2, torej so podatki, ki pridejo preko POST-a formatirani v tej kodni tabeli. Če se podatki takoj izpišejo na strani so prikazani pravilno, če pa jih zapišem v bazo (SQL SERVER), pa se konvertirajo. Predvidevam da v unicode, ker če dam view source v notepadu, ki zna prikazati unicode znake, lepo prikaže šumnike. Če to potem pogledam z hex editorjem, vidim, da je vsak znak kodiran z 4 byte-i.
Nekako mi je uspel pravilni zapis, če sem vhodne podatke pretvoril v byte[] , za vpis v bazo pa uporabil parametrizirani query, kjer sem ta byte array dal kot parameter. Zadeva špila za varchar polja, za text polja pa ne. Javi napako, da v to polje ne morem vpisati podatkov varbinary. Za to kar rabim, je pa varchar prekratek.
V bazi nujno rabim text formatiran v ISO2. Prehod na utf8 zaenkrat ne pride v poštev.
Nekako mi je uspel pravilni zapis, če sem vhodne podatke pretvoril v byte[] , za vpis v bazo pa uporabil parametrizirani query, kjer sem ta byte array dal kot parameter. Zadeva špila za varchar polja, za text polja pa ne. Javi napako, da v to polje ne morem vpisati podatkov varbinary. Za to kar rabim, je pa varchar prekratek.
V bazi nujno rabim text formatiran v ISO2. Prehod na utf8 zaenkrat ne pride v poštev.
Tk je pa pika .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | utf-8 in dolzina polja v mysqlOddelek: Izdelava spletišč | 3661 (3411) | tmz |
» | Prikaz šumnikov z UTF-8 ?Oddelek: Izdelava spletišč | 9211 (9085) | Person |
» | Kako iz windows-1250 v iso-8859-2 ?Oddelek: Izdelava spletišč | 2709 (2451) | tomysux |
» | slovenščina in mysqlOddelek: Izdelava spletišč | 1270 (1144) | Uporabnik |
» | charset ?Oddelek: Programiranje | 3061 (2897) | cahahopie |