Forum » Programiranje » netbeans2
netbeans2
bijonda ::
Hallo!
Evo mene nazaj!
WS smo naredili. Delalo je ce smo uporavili Sun Java System App Server 8.1, ce pa smo iste programe probali z TomCatom pa nam javi napako:
DMS\nbproject\build-impl.xml:226: taskdef class com.sun.xml.rpc.tools.ant.Wscompile cannot be found
Se mogoce komu sanja kaj bi lahko bilo narobe!
Ta Wscompile nam dela velike tezave!
Lepo bi prosila za pomoc!
Lep dan vam zelim!
Ciao ciao Bijonda
Evo mene nazaj!
WS smo naredili. Delalo je ce smo uporavili Sun Java System App Server 8.1, ce pa smo iste programe probali z TomCatom pa nam javi napako:
DMS\nbproject\build-impl.xml:226: taskdef class com.sun.xml.rpc.tools.ant.Wscompile cannot be found
Se mogoce komu sanja kaj bi lahko bilo narobe!
Ta Wscompile nam dela velike tezave!
Lepo bi prosila za pomoc!
Lep dan vam zelim!
Ciao ciao Bijonda
kopernik ::
V build skripti moraš napisati pot do knjižnice z "Wscompile" taskom, saj je iz sporočila napake razvidno, da imaš probleme pri buildu projekta.
Torej do Tomcata sploh še ni prišlo.
Torej do Tomcata sploh še ni prišlo.
Najvecja fora je v tem da ne najdemo kje je knjižnica z "Wscompile"! Ali mogoce ves kje je moramo iskati? Vsaj priblizno!
Haval!
Haval!
Daj mi najprej povej, kaj si mislila s tem:
"Delalo je ce smo uporavili Sun Java System App Server 8.1"
Ali ima projekt v netbeans-u kakšne opcije, kjer označiš za kateri server boš delala build ?
"Delalo je ce smo uporavili Sun Java System App Server 8.1"
Ali ima projekt v netbeans-u kakšne opcije, kjer označiš za kateri server boš delala build ?
Ti bom pot opisala. Najprej izberemo new project, izberemo web in tam dolocimo web application. V naslednjem oknu damo ime projekta, natp lahko izbiramo v Source Structure med "Java BluePrints" in "Jakart " in potem se pri Server-ju lahko izbiramo med "Sun Java System App Server 8.1" in "Bundeld Tomcat(5.5.7.)"!
Ce so oznacili Sun Java.... je delal in ni javilo napako, ce pa smo izbrali TomCat pa nam javi zgornjo napako!
Jaz sem na netu naslal, da Tomcat nima Wscompile orodja!
Ali mi lahko prosim pomagas?
Ce ti se kaj ni jasnega ti kar sporoci!
Hvala !
Ciao ciao
Ce so oznacili Sun Java.... je delal in ni javilo napako, ce pa smo izbrali TomCat pa nam javi zgornjo napako!
Jaz sem na netu naslal, da Tomcat nima Wscompile orodja!
Ali mi lahko prosim pomagas?
Ce ti se kaj ni jasnega ti kar sporoci!
Hvala !
Ciao ciao
Precej informacij o temu problemu najdeš tukaj :
http://qa.netbeans.org/issues/show_bug.cgi?id=49514
Vglavnem, če ne uporabiš Sunovega serverja je potrebno malo popraviti poti do knjižnic v fajlu build-impl.xml:
http://qa.netbeans.org/issues/show_bug.cgi?id=49514
Vglavnem, če ne uporabiš Sunovega serverja je potrebno malo popraviti poti do knjižnic v fajlu build-impl.xml:
<target name="-pre-init"> <!-- property libs.jaxrpc16.classpath is defined in $USERDIR/build.properties --> <property name="j2ee.platform.wscompile.classpath" value="${libs.jaxrpc16.classpath}"/> </target>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava HW-računalnik-internetOddelek: Programiranje | 1247 (1073) | roli |
» | Java- hibernate.properties not foundOddelek: Programiranje | 1795 (1295) | xsenon |
» | [fork] Apache C module vs. JavaOddelek: Programiranje | 2208 (1767) | PaX_MaN |
» | Varnostna luknja v Firefoxu in ostalih brskalnikih (preko IE)Oddelek: Novice / Brskalniki | 4240 (3266) | mrTwelveTrees |
» | [Java] ObfuscatorjiOddelek: Programiranje | 1349 (1137) | drejc |