Forum » Programiranje » pretovrba formatov
pretovrba formatov
wonhwa ::
Pozdravljeni!
imam en problemčič. imam datoteko *.xls, lepo urejeno po stolpcih.
ko pa tabelo *.xls poiskušam uvoziti v *.mdb (access) pa imam težave s formati posameznih stolpcev.
Npr. stolpec EMŠO v xls se pri uvozu v *.mdb (access) napačno uvozi (noče npr. upoštevati ničle pred drugo številko, skratka dobim različno dolge EMšo-je: 0708955500798 se uvozi v 708955500798 in podobne oslarije. Podobne težave so z datumom.
Nujno bi rabu kak nasvet, ker imamo na schihtu težave!
ajde...
imam en problemčič. imam datoteko *.xls, lepo urejeno po stolpcih.
ko pa tabelo *.xls poiskušam uvoziti v *.mdb (access) pa imam težave s formati posameznih stolpcev.
Npr. stolpec EMŠO v xls se pri uvozu v *.mdb (access) napačno uvozi (noče npr. upoštevati ničle pred drugo številko, skratka dobim različno dolge EMšo-je: 0708955500798 se uvozi v 708955500798 in podobne oslarije. Podobne težave so z datumom.
Nujno bi rabu kak nasvet, ker imamo na schihtu težave!
ajde...
wonhwa ::
hvala za pomoč
zadevo sem potem rešu tako, da sem shranu xls najprej v txt format, no ta
format je pa zelo prijazen za uvažanje v mdb t'k da je pomagalo. Pa sej to je ful podobna finta, kot si mi jo tudi ti sam predlagal. ajde, vživaj
zadevo sem potem rešu tako, da sem shranu xls najprej v txt format, no ta
format je pa zelo prijazen za uvažanje v mdb t'k da je pomagalo. Pa sej to je ful podobna finta, kot si mi jo tudi ti sam predlagal. ajde, vživaj
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | združevanje in poizvedbeOddelek: Programiranje | 884 (744) | prozac |
» | MSSQL začetnikOddelek: Programiranje | 1751 (1536) | nightrage |
» | Če želiš d.d. rabiš MS?Oddelek: Programska oprema | 3290 (1977) | Gost |
» | Spajanje dokumentov - ACCESS & WORDOddelek: Programska oprema | 1638 (1518) | tempoFlow |
» | printanje v VB6.0Oddelek: Programiranje | 884 (788) | Zzzzzzz |