Forum » Programiranje » [JAVA] netbeans
[JAVA] netbeans
bijonda ::
Hallo!
Evo mene nazaj. Sem mislila da mi bo sama ratlo pa se nicesar vec ne spomnim.
Glavni program je
Drugi razred je :
V netbeansu pa probam napisati WS, ki mi pa javlja napako pri progarmu:
Javlja mi napako:
C:\Documents and Settings\student11\Desktop\DocWS\DocWS\src\java\org\me\doc\DocWSImpl.java:2: 'class' or 'interface' expected
package org.me.primer;
1 error
Kako bi jo lahko odpravila.
ALi mogoce pozna kako slo. stran kjer je opisano delo z netbeansom, ker meni tuki nobeden ne more pomagati, ker s tem se neobeden ni delu!
Please help me!
Lap dan!
Ciao ciao Bijonda
Evo mene nazaj. Sem mislila da mi bo sama ratlo pa se nicesar vec ne spomnim.
Glavni program je
package org.me.primer; import HLIWrapper.*; import java.io.*; import java.util.*; public class DMS implements DMSMsgCodes { // spremenljivke oz atributi static String koda; static String izdaja; static String opis_dokumenta; public Vector MyDocs() { Vector polje = new Vector(); Db db = null; BindV bindv = null; Hli hli = new Hli(); String DbName = new String("pro_base"); String UserName = new String("wilson"); String HostName = new String("ntdms"); String PCSrvrName = new String("sherpasv"); String Password = new String("welcome"); try { db = hli.ConnectDb(HostName,PCSrvrName,DbName, UserName, Password); db.Bind("group1"); db.dms_execute("LIST RECORD DOCUMENT\\*\\* /WHERE=\" owner =" + "\"\"zfur\"\" and reclevel=\"\"CREATED\"\"\" name4,recalt,desc"); for (;;) { // Get the next set of results. bindv = db.dms_fetch("group1"); if (db.dms_msgcode() == DMS_EOF) // End of results break; if (db.dms_msgcode() != DMS_OK){ // Error System.out.println(db.dms_msgtext()); continue; } // dobimo vrednosti spremenljivk koda = bindv.record_name4(0); izdaja = bindv.record_recalt(0); opis_dokumenta = bindv.record_desc(0); Dok dokument = new Dok(koda, izdaja, opis_dokumenta); polje.add(dokument); } } catch (DMSException e) { System.out.println(e); if(db.dms_msgcode() == DMS_NOSUCHDB) System.out.println("Please modify the DbName in this" + " program and try this again."); } // vrne vektor return polje; } // zacetek izvajanja public static void main(String[] args){ DMS l = new DMS(); Vector w = new Vector(); w = l.MyDocs(); for(int ii = 0; ii < w.size(); ii++) { System.out.println(((Dok)w.elementAt(ii)).podatki()); } HLIWrapperUtils.cleanup(); } }
Drugi razred je :
package org.me.primer; /** * * @author student11 */ public class Dok { private String koda; private String izdaja; private String opis_dokumenta; public Dok(String koda, String izdaja, String opis_dokumenta) { this.koda = koda; this.izdaja = izdaja; this.opis_dokumenta = opis_dokumenta; } public String podatki(){ return koda + " " + izdaja + " " + opis_dokumenta; } }
V netbeansu pa probam napisati WS, ki mi pa javlja napako pri progarmu:
package org.me.doc; package org.me.primer; /** * This is the implementation bean class for the DocWS web service. * Created 2005.10.6 16:10:19 * @author student11 */ public class DocWSImpl implements DocWSSEI { org.me.primer.DMS dMS; org.me.primer.Dok dok; // Enter web service operations here. // (Popup menu: Web Service->Add Operation) /** * Web service operation */ public String Vrni(java.lang.String v) { // TODO implement operation return podatki; } }
Javlja mi napako:
C:\Documents and Settings\student11\Desktop\DocWS\DocWS\src\java\org\me\doc\DocWSImpl.java:2: 'class' or 'interface' expected
package org.me.primer;
1 error
Kako bi jo lahko odpravila.
ALi mogoce pozna kako slo. stran kjer je opisano delo z netbeansom, ker meni tuki nobeden ne more pomagati, ker s tem se neobeden ni delu!
Please help me!
Lap dan!
Ciao ciao Bijonda
- spremenil: kopernik ()
kopernik ::
Zadnji razred spremeni v :
package org.me.doc; import org.me.primer.*; /** * This is the implementation bean class for the DocWS web service. * Created 2005.10.6 16:10:19 * @author student11 */ public class DocWSImpl implements DocWSSEI { DMS dMS; Dok dok; // Enter web service operations here. // (Popup menu: Web Service->Add Operation) /** * Web service operation */ public String Vrni(String v) { // TODO implement operation return v; } }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kopernik ()
kopernik ::
Informacij o razvojnih okoljih (tudi o netbeansih) je ogromno, resda večinoma v angleščini. Če ti angleščina povzroča težave, potem pa slovar v roke :-) Mislim, da slovenskih informacij ni prav veliko ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davčne blagajne (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Programiranje | 332653 (72656) | Macketina |
» | Web services - Neveljavni karakterji v XMLOddelek: Programiranje | 4134 (3246) | boolsheat |
» | [JAVA] branje iz datotekeOddelek: Programiranje | 2409 (2044) | Bela01 |
» | [JAVA] zaustavitev niti (threadov)Oddelek: Programiranje | 3174 (3174) | morbo |
» | [Java] Shranjevanje podatkov in datotekOddelek: Programiranje | 1229 (1182) | Vesoljc |