Forum » Strojna oprema » DVD-ROM + CD-RW + DVD-RW?
DVD-ROM + CD-RW + DVD-RW?
peter77 ::
Moje vprašanje bo za marsikoga smešno.
In sicer: V računalniku imam DVD-rom in CD-RW enoto. Sedaj pa bi dodal še DVD-RW. Ko sem pogledal v notranjost, sem ugotovil, da je iz osnovne plošče samo kabel, ki im dva priklopa in sta že zasedena. Zanima me, če obstaja kabel z večimi priklopi oz. kako naj rešim problem .
Hvala
In sicer: V računalniku imam DVD-rom in CD-RW enoto. Sedaj pa bi dodal še DVD-RW. Ko sem pogledal v notranjost, sem ugotovil, da je iz osnovne plošče samo kabel, ki im dva priklopa in sta že zasedena. Zanima me, če obstaja kabel z večimi priklopi oz. kako naj rešim problem .
Hvala
GSM: 031/394-999 Peter
fosil ::
Če imaš samo en disk lahko zadevo priklopiš zraven na isti kabel k disku. Oziroma jaz bi dal k disku dvd-rom, cdr in dvdr pa skupi. Ker na plošči imaš 2 ide vtiča in na vsak kabel daš lahko 2 stvari gor, torej skupaj 4.
Drugač pa lahko nabaviš ide controler al pa raid kontroler in dobiš dodatne ide vtičnice, samo to pa ni ravno poceni...
Drugač pa lahko nabaviš ide controler al pa raid kontroler in dobiš dodatne ide vtičnice, samo to pa ni ravno poceni...
Tako je!
boštjan ::
peter77,cd-rw ven vrži in mej samo dvd bralca in pekača.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
peter77 ::
Potem mi pa razložite, zakaj mi DVD-rom nikoli ne zažene CD-ja na katerem je autorun. Če dam cd v CD-RW, mi ga normalno zažene, v DVD-romu pa ne. In tudi v Total Commanderju je odzivni čas DVD-roma precej daljši od odzivnega časa CD-RW-ja.
Hvala
Hvala
GSM: 031/394-999 Peter
Han ::
Hitrost je odvisna od proizvajalca in modela DVD-ROM enote - pač od mehanike in čipovja (firmware)... DMA način prenosa podatkov je vključen?
Autorun imaš za DVD-ROM očitno izklopljen. Za vklop vprašaj strica Googla, ker je možnosti kar nekaj...
Autorun imaš za DVD-ROM očitno izklopljen. Za vklop vprašaj strica Googla, ker je možnosti kar nekaj...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pri snemanju cd-ja javlja napakoOddelek: Pomoč in nasveti | 1629 (1452) | schwarzvald |
» | Ocenite računalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6313 (4829) | opeter |
» | Za koliko prodati (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5607 (4328) | sid911 |
» | Problemi z NEC DVD-RW ND-2510AOddelek: Strojna oprema | 3145 (1697) | kurjač |
» | Pekač ne zapeče cd-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 2083 (1732) | cash1970 |