» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
243 / 243
»
»»

CoolBits ::

Odvisno od FW in na kateri točki filtrira. Če imaš svoj FW za modemom pol bolj težko. Precej ljudi uporablja samo modem ponudnika kot fw in wifi, vse v enem. Tukaj nimaš v bistvu nič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CoolBits ()

Magic1 ::

Jaz sem WRTja lani potegnil iz naftalina in se čudil, kako se ta zadeva greje. To pokuri štroma na letni ravni za vrednost novega rutarja. Je hitro romal v smeti.
Magic

nokken ::

CoolBits je izjavil:

Jaz ne bom nikoli operaterju ali komu drugemu dovolil njihovih naprav v svoje stanovanje. Oni uporabljajo posebne protokole za nastavljanje teh naprav preko wan in tako imajo preko tega protokola tudi dostop do vašega internega omrežja, če hočejo.
Lahko se oni igrajo z nevednimi ljudmi, z vsemi pa ne.

Ja ker nimajo nobenega drugega dela gledajo po modemih par 1000 ljudi kaj je zadaj priklopljeno. Sicer pa za paranoike tvojega tipa obstaja precej preprosta resitev... nimas nobeneg naprave ali kabla nekega operaterja pri sebi pa je stvar resena. Ti garantirano nihce ne bo nic "gledal"

socialec ::

Saj ISP tega ne skriva, nima smisla, da bi to redno ročno preverjal... Pač pogleda na ISP router pri tebi in je... Če bi 'gledal' ker razlogi, bi to avtomatika delala in filtrirala nepreverjene spremembe. Recimo. Na T-2 ISP router pri sebi tako ne moreš direktno ampak preko horizont weba. Pa še precej omejen je, da prav moraš imeti svojo opremo za več kot osnovni minimum.

matobeli ::

Čist lepo bi šlo tud z T2jevim. Wifi ima, net dela če pc vštekaš, TV dela, port forwarding maš, ip rezervacijo tudi...
Morš bit že vsaj 3/5 da sploh rabiš več.

subscriber ::

socialec je izjavil:

Kakšen predplačniški paket se ti ne bi boljše shodil?

Drugače večina nas je tule all-in-one frikov vse do cesarja.

Ceneje bi že bilo, vprašanje pa, če bi delale dohodne povezave. Se mi zdi, da so na LTE vsi za CGNAT-om. Na T-2 optiki imam sicer za malo več naročnine (27 eur, ob vezavi so mi sicer odprli na 100/20) pravi zunanji IP. Sicer dinamični, ampak je dejansko ves čas isti. Zato mi na malini dela sftp server, web server, xmpp server, nextcloud, nftables, pihole... in to pade le na vsakih par let. V 15 letih je bil večji izpad le lani februarja. Deluje tudi, ko nekajkrat na leto ni elektrike in lahko z dlančnikom pridem do serverja lokalno in s telefonom od zunaj.

Internet je bil zasnovan kot "telefon" od vsakega do vsakega. Danes se je pa sprevrgel v par velikih serverjev pri Google, FB, Netflix... in odjemalcev doma. Tako res ni potrebe po delujoči dohodni povezavi.

Magic1 je izjavil:

Jaz sem WRTja lani potegnil iz naftalina in se čudil, kako se ta zadeva greje. To pokuri štroma na letni ravni za vrednost novega rutarja. Je hitro romal v smeti.

WRT vleče slabe 0,3 A pri 12 V (Tomato firmware), pri višji napetosti manj, ker ima v notranjosti tri DC/DC pretvornike na 5, 3,3 in 1,8 V. Se pravi ima porabo dobre 3 W. Glavnino tega požere procesor, zato mu je za stabilnost koristno prilepiti hladilnik: https://de.aliexpress.com/item/10050070...
Milan ima porabo dobrih 5 W, hladilnike ima na čipih že originalno nameščene.
Na malino jih je tudi treba dodati: https://de.aliexpress.com/item/10050063...

subscriber je izjavil:

Sicer dinamični, ampak je dejansko ves čas isti. Zato mi na malini dela sftp server, web server, xmpp server, nextcloud, nftables, pihole... in to pade le na vsakih par let. V 15 letih je bil večji izpad le lani februarja. Deluje tudi, ko nekajkrat na leto ni elektrike in lahko z dlančnikom pridem do serverja lokalno in s telefonom od zunaj.

Alright then.

Vanadium ::

starfotr je izjavil:

Mogoče bo pa enkrat dočakal, da mu T2 vzame Milana in mu dajo LEVELone GSW-0890. Ki ima 1 gigabit/s! Ne pa kot Milan MIL-SM801G s samo 100 megabiti na sekundo.

Ga ne bo dočakal, ker jih ni več veliko na voljo. Tudi oni crkavajo in ko je meni crknil prvič sem komaj preko veze dobil še drugega, tretjič, ko je odletu mi je veza rekla, da ne dobi nadomestnega, ker so rezervirani za poslovne uporabnike. Od takrat (cca. 5 let) je innbox v bridgu in kdo bi si mislu dela b.p. Drugače pa wrt54gl čisto nič ne fali. Jaz sem jih imel dolgo pri starih starših in v sosednji bajti pri teti namontirane kot AP. Dela b.p. že 10 let, bo pa treba zamenjat s čim bolj modernim počasi, ker so začel malo štrajkat.

starfotr ::

Nič mu ne fali. Edino to, da je to na nivoju kamna in počasen ko voda v jezeru.

Dober edino, če se piše leto 2005 in imaš ADSL 1/0,25.

V letu 2025, kjer je optika že v večini, je pa to navadna sramota.

Vse ostalo mogoče, sramota pa res ne, vsaj iz mojega stališča ne.

hojnikb ::

Router za 10€ z mimovrste bo bistveno hitrejsi od tega WRTja. Taksna oprema danes nima kaj iskat v hisi, ker so bistveno bistvno bistveno hitrejs alternative za basically drobiz.

To lahko kvečjemu obesis na steno kot spomin na enostavnejse čase.

WRT vleče slabe 0,3 A pri 12 V (Tomato firmware),

Glej kolk vleče na vtičnici. Ti so imel obične trafo napajalnike in to je bil izkoristek na podnu, sploh pri malih obremenitvah.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

owon22 ::

Vanadium je izjavil:

starfotr je izjavil:

Mogoče bo pa enkrat dočakal, da mu T2 vzame Milana in mu dajo LEVELone GSW-0890. Ki ima 1 gigabit/s! Ne pa kot Milan MIL-SM801G s samo 100 megabiti na sekundo.

Ga ne bo dočakal, ker jih ni več veliko na voljo. Tudi oni crkavajo in ko je meni crknil prvič sem komaj preko veze dobil še drugega, tretjič, ko je odletu mi je veza rekla, da ne dobi nadomestnega, ker so rezervirani za poslovne uporabnike. Od takrat (cca. 5 let) je innbox v bridgu in kdo bi si mislu dela b.p. Drugače pa wrt54gl čisto nič ne fali. Jaz sem jih imel dolgo pri starih starših in v sosednji bajti pri teti namontirane kot AP. Dela b.p. že 10 let, bo pa treba zamenjat s čim bolj modernim počasi, ker so začel malo štrajkat.

Menjaj napajalnike. Ti najprej crknejo pri teh routerjih. Drugače pa je pri teh starih WRT Linksysih zgornja meja prenosa 20 Mbps, tako na Wi-fi, kot na UTP. V bistvu niti ni slabo za škatlo iz 2003.

starfotr ::

Linearni napajalnik ima res da večjo porabo in tudi večjo maso. Vendar tudi stikalni ima lahko v določenih okoliščinah slab izkoristek.

Da ne omenjam, da stikani šprica motnje vse žive motnje naokoli in ima velik ripple, kar pri linearnem nikoli ni problem.

Na srečo WRT54GL ni več na voljo za nakup. Mimogrede, do pred nekaj leti je še bil na voljo v vseh trgovinah.

Vanadium ::

@owon: z določenim fw (bil je neki posebni tomato + overclock iz 200 na 250mhz, pa rebra smo limali na čipe, da se je bolj hladilo) je šel preko wan porta na cca. 50mbit. To je bilo cca 20+ let nazaj popularno, ko je t-2 začel ponujat "edino pravo" optiko z milan switchi. Skratka milana se držat v letu 2024 je brez veze, ker innbox v bridge mode deluje b.p. nisem pa ziher, če imaš na bridge mode + innbox lahko dinamiko ali je nujno, da imaš statiko plus potem doplačilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

MrStein ::

gb39 je izjavil:

MrStein je izjavil:

subscriber je izjavil:

Imam samo internet 50/20 za 27 eur.

Hmm, za ta denar dobiš na optiki ali koaksialcu 500/100.

Vprašanje pa, če prideš kje ceneje skoz. No, razen če deliš s sosedi.

Pri katerem operaterju?

A1 in Telemach.

S popustom. Ni nujno, da imajo danes tudi. Sem imel lani/letos.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

gb39 ::

Imaš morda kakšne uporabne povezave do teh paketov, sam jih očitno ne najdem.

Andraz201 ::

gb39 je izjavil:

a1
https://www.a1.si/a1-internet-paketi
https://www.a1.si/a1-optika-internet na njihovi optiki

t2
https://www.t-2.net/optika-ftth

polde66 ::

Ravnokar sem podaljšal paket za 2 leti. Sem dobil po pošti že 2 ponudbi, da mi moj paket oranžni optimum podaljšajo z 10% za eno leto. Kar se mi zdi kar malce žaljivo če si njihov naročnik že kar nekaj časa. Sem se odločil da jih pokličem in se pozanimam za druge pakete (če je opcija, drugače sem imel že v mislih prehod na A1) Skratka po pogovoru z osebo na drugi strani sva hitro prišla do tega da mi lahko moj paket ponudi v akciji za -44%. Sem spremenil samo še L paket tv v M ker mi to povsem zadostuje in je cena za paket in vezavo za naslednji 2 leti 35 eur. Glede na izkušnje z t-2, ki so bile do sedaj pozitivne in to kar potrebujem mi je bil ta deal všeč in sem ga tudi vzel. Verjetno gre za več možnosti pridobitve popusta. Nekaj je na njihovi izpostavi kjer verjetno prilezeš lahko do kakih 20% (to sem imel vsako vezavo do sedaj) potem je če nasedeš njihovem pošiljanju in vezavi za eno leto 10% in tretje se obrneš na agenta direkt v klicni center, kjer ima največ možnosti spuščanja cene.
polde

Andraz201 je izjavil:

gb39 je izjavil:

a1
https://www.a1.si/a1-optika-internet na njihovi optiki

Ob vezavi je samo 1 eur/mesec , 24 mesecev? 500/100
Motiti se je človeško.

gb39 je izjavil:

EON Full
https://telemach.si/eon/eon-paketi

56 eur oziroma 28 eur z vezavo.
Piše sicer vezava 2 leti, nižja cena pa 1 leto.
Bo se treba malo pogajati.
Motiti se je človeško.

Lightning5 ::

Največje popuste ponudijo, če imaš pri drugih že podpisano pogodbo oz. če verjamejo, da si tik pred tem, da jo podpišeš ;)

Včasih naletiš na popust iz telefonske zasede in boljše kot klasika 50%x12 in 100%x12.

No ja, od A1 je nekako sprejemljivo, telemach pa ponuja to skupaj s tv. Namreč želel bi si paket, ki bi ponudil samo internet po logični ceni. Ampak očitno se bom še načakal.

MrStein je izjavil:

Ob vezavi je samo 1 eur/mesec , 24 mesecev? 500/100

ja ampak samo na njihovi optiki, vpiši naslov in boš videl preko katerega lahko pri njih vzameš(njihova optika, druga optika, 5g, lte, xdsl, kabelska)

majo pa najboljše pakete če hočeš samo net

Za optiko drugih pa nimajo popusta/akcije?
Še pred par meseci so imeli (sem imel sam, 50% popust za 2 leti, če se prav spomnim).

gb39 je izjavil:

No ja, od A1 je nekako sprejemljivo, telemach pa ponuja to skupaj s tv. Namreč želel bi si paket, ki bi ponudil samo internet po logični ceni. Ampak očitno se bom še načakal.

Pač ne vklopiš TV. Kje je problem?

Sem imel pred leti tako, ko je T-2 imel četvorček za nižjo ceno kot samo internet.

Pa TV nisem priklopil, stacionarni telefon itak ne, pa mobilni SIM sem tudi pustil v predalu.

Lahko celo komu "preprodaš" če te "tišči" ;)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein je izjavil:

Za optiko drugih pa nimajo popusta/akcije?
Še pred par meseci so imeli (sem imel sam, 50% popust za 2 leti, če se prav spomnim).

majo 40% 21€/mesec za eno leto potem 35€

MrStein je izjavil:

Pač ne vklopiš TV. Kje je problem?

Sem imel pred leti tako, ko je T-2 imel četvorček za nižjo ceno kot samo internet.

Pa TV nisem priklopil, stacionarni telefon itak ne, pa mobilni SIM sem tudi pustil v predalu.

Lahko celo komu "preprodaš" če te "tišči" ;)

Sj ni panike, vzameš ta paket. Ampak želel bi si pa paket, ki ponuja samo internet, po neki logični ceni. Za teh par % manj, kot se trenutno ponujajo, se pa ne splača 'šparat'. Vzames komplet in je mir.

Bl4ckSw4n ::

V moj kraj bo, v naslednjih nekaj mesecih, napeljana optika. Ta mesec nam je potekla vezava pri T2. Kako je s spreminjanjem paketa v takšnih primerih? Se samo na novo sklene pogodba?

Pusti to vprašanje za vnuke, ki bodo dejansko dočakali zadevo. ;)

Optika bo od T-2?
Motiti se je človeško.
««
243 / 243
»
»»