» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
199 / 248
»»

Mare2 ::

V iskalniku je še. Ko pa klikneš, pa...

https://www.t-2.net/iskanje/brez%C4%8Da...

Slopek ::

Kar se tiče t2, zdrzim se te 3 mesce, pa nikol več...hd programi v živo se nekako grejo, casovni zamik pa nemogoce gledat...steka skos, pol mavrica cez cel tv, pa obvestila o napaki itd...mi je majstr na podpori med pogovorom modem neki ponastavu in je delal tocno tolk casa, dokler sem bil na liniji...ko sem odlozil, je sel modem spet v restart in spet vse po starem....klicem spet...cakam 20min, nakar mi drug majstr rece, da je kar je itd...sem mal padu vn, skenslal vse dodatke, povprasal do kdaj bom moral to trpet in bil verjetno najprijaznejsa stranka dneva...ma res katastrofa najvecja...pa sem imel ze siol, amis, telemach...t2 dalec zadaj pri kvaliteti storitev...me heca tut mobitel v gostovanju...paket pa oranzni posrani diamant z netom 500/100, pa sporta ne morem gledat...ma dej nehi no...ODSVETUJEM ZELO

Invictus ::

T-2 zamik na HD dela čisto v redu.

Če imaš zanič linijo, ti tudi sam Bog ne more pomagat...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Krrokarr ::

Meni dela vse odlično. Oče, ki je na Telemachu ne more prehvalit kako boljši vmesnik ima T-2, pa naj si bo to v mobilni aplikaciji, televiziji ...
Res tudi sam ne najdem ene stvari, ki bi jo grajal. Je pa res, da je optika pač optika ...

roCkY ::

Pravi da ima 500/100.
Morda pa je njegova oprema oranžno posrana (za to hitrost)?

Pri nas je od dne prvega stačaja (takrat so prišli priklopit prvi dostop) praktično skozi vse OK. TV in NET na PC-je gre prek routerja. Za STB-je je vmes en Switch. Če bi bila linija prek 100 pa ? kako bi se pretakalo prek obstoječih škatlc.

Par prask od priklopa na 2 linijah. Zadnja pred nekaj dnevi, ko so imeli (bojda) težave z elektriko. Pa še takrat je večina TV prek PC delala. TV prek STB in NET je dol padlo za kake pol ure morda. Se komaj kdo spomni, da bi bilo kdaj kaj narobe. Se je kdaj zgodilo, da je v časovnem zamiku kaj štekalo ali manjkalo a ni omembe vredno.

Lej je kar nekaj casa delalo bp, zdej pac ne...ja imam 500/100, ne vem pa, kaj naj bi bila moja posrana oprema, katera bi mi onemogocala ogled hd programov...zanic linije spet nimam jaz ampak t2 oz. telekom. In zamik hd, mi nikakor ne dela brez problema.

MrStein ::

Slopek je izjavil:

povprasal do kdaj bom moral to trpet

Kaj pa so rekli?
Ker napak ne rabiš trpeti niti en dan.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jah pogodba je do sredine julija...res se mi ne da ubadat s takšnim in podobnim problemi, ker itak ne dosežeš kaj veliko, samo čas in živce zgubljaš(denar itak)...sem pa klical samo zato, ker mi mala2 gledata nikelodeon z zamikom in pol skos jamrata, k se jima mavrica narise, pa pol 5minutna luknja, pa spet mal serije itd, itd...
pa sej pravim je potem delalo, dokler nisem telefona odložil ;)...pol me pa vprasa s katerimi sportnimi programi imam težave?! Ejga ta star, gledam hokej pa če šteka, zakar sem sploh klical, falim eno tretjino tekme an...fak, kera tehnična mora, ne popora. Pa jasno, da niso oni krivi...so pa krivi k delajo pr podjetju k me nateguje ;)

Slopek je izjavil:

Jah pogodba je do sredine julija..

Kadarkoli lahko greš stran. En drobiž boš moral plačati, v primerjavi s trpljenjem, ki ga prestaja cela družina, to ni nič.

Veron ::

@logi, to imaš "zanimive" težave. Pol leta nazaj sem šaltal iz Telekoma (imel cca 10let) na T2. TV je bistveno boljši napram Telekomu, internet je isto, stacionarna telefonija dela. Tako da je tvoja ocena čisto subjektivna in imaš neke lokalne težave (ala modem, lokalna napeljava ali pa optika do tvojega stanovanja/hiše), definitivno tvoja ocena ni objektivna na celotno omrežje T2.

Druga zgodba je mobilna telefonija, to resnično ni na nivoju.

Ja katera ocena tukaj na forumu pa ni subjektivna no...so me kolegi svarili pred t2 in govoril, da mi bo na zacetku vse super delal potem pa.....in res je tako...ne vem zakaj ni blo kakšne napake prej? Pred t2 sem imel amis in ceprav je bil paket na papirju slabši, je zamik in hd delal brez težav...sel na t2 zaradi ugodnega paketa, skupaj z mobilno telefonijo...cena je bila brez konkurence, storitve pač ne. Sej pravim vse je subjektivno in zame t2 never again....

Veron ::

Meni TV dela bistveno lepše in bolje kot pri Telekomu. Enako velja za časovni zamik.

Tukaj gre povsem za individualno težavo in ne splošno stanje T2 (no mobilna telefonija je druga pesem).

Sem bil 18mesecev zadovoljen uporabnik t2, kar se tice tv, interneta. Zdej je pa kr nekaj narobe in ne da se resit, pa ceprav je pred ponovnim restartom delalo ok? Ok bom pa sam, najkasneje julija...sej to me heca ze tri mesce, pa sem sele vceraj klical k sem hokej hotu gledal...ja, mobilna tekefonija je pa sploh zgodba zase.

njyngs ::

Je kdo menjaval iz T-2 na Telekom? Koliko časa lahko pričakujem, da bo trajala menjava operaterja?

Na frišno sem v enem stanovanju kjer je optika T-2. Gledam (TV) tekmo in mi v roku dveh ur 7x zmanja slike za par minut. To se dogaja na dnevni bazi - skozi cel dan. Telekom mi ni ničesar podobnega naredil v 10+ letih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njyngs ()

SumTingWong ::

A to imaš že dlje časa ali zadnje dneve? Ker zdajle imajo neke težave zaradi padca sistema prejšnji teden.

Preveri, če imaš na tvojem naslovu tudi Telekom optiko, drugače boš imel xDSL.

Malajlo ::

Mene pa bolj moti pomikanje naprej nazaj pri časovnem zamiku. Prej si prevrtel do konca reklam in play je pomaknil tistih par sekund zaradi reakcijskega časa nazaj/naprej. Zdaj pa se zdi, kot da še malo z inercijo potegne. :|

Drugače pa T-2 je zakon. No, razen da so mi enkrat uspeli fizično odklopiti optiko in potem pobrkali papirje in še dvakrat hoteli narediti priklop (kljub dvem vlaknom). Epiloga nisem dočakal (dobropise pač), tako da ne vem, ali je kriv GVO, Telekom, ali pa napačna tipka administrator(ke) in so (menda) priključek ukinili. Lahko da je kdo zamenjal xDSL s fibrom, pitaj boga.

anketar ::

njyngs je izjavil:

Je kdo menjaval iz T-2 na Telekom? Koliko časa lahko pričakujem, da bo trajala menjava operaterja?

Na frišno sem v enem stanovanju kjer je optika T-2. Gledam (TV) tekmo in mi v roku dveh ur 7x zmanja slike za par minut. To se dogaja na dnevni bazi - skozi cel dan. Telekom mi ni ničesar podobnega naredil v 10+ letih.

izvleč utp kapel pa napajalni kabel iz stb-ja, isto se je vsem zgodil par dni nazaj (po desetletju nobenih prekinitev) al pa iz switcha napajaln, če ne bo pomagal, drgač pa klič na pomoč

Mikrohard ::

Malajlo je izjavil:

Mene pa bolj moti pomikanje naprej nazaj pri časovnem zamiku. Prej si prevrtel do konca reklam in play je pomaknil tistih par sekund zaradi reakcijskega časa nazaj/naprej. Zdaj pa se zdi, kot da še malo z inercijo potegne. :|

Vklopi si preskakovanje namesto previjanja in uživaj v še hitrejšem (in bolj natančnem) preskakovanju reklam... https://www.t-2.net/novice/novosti-na-t...

morosito ::

Jaz, sosed in se 4 kolegi imamo t-2 preko telekom optike (gpon) imamo pa vsi skatlice arris...povezava 100/10:

HD kanali izpise napako: "naprava ne podpira ta kanal"

Dva imata pa oranzni paket ampak max hitrost 100/20 (placujejo pa 300/50), razlog pisno na papirju: "naprava ni zmogljiva"

Wtf se dogaja s t2?

OmegaBlue ::

arris so brez problema HD capable, samo označili jih niso kot "HD box" (pač kretenizem v backendu). Pokličite podporo če je paket tak da vsebuje HD boxe (nevem če je kak še ki tega nima).

100/20 je žal omejitev BRO (telekom toliko nudi in T2 ima tako najemno pogodbo), žal si lahko kaj več obetamo samo ko T2 spogaja novo pogodbo s TK (pa še ta po trenutni vzorčni pogodbi nudi samo 100/100 na bro).

Za višje hitrosti si omejen na TK (vsaj tako izgleda pa še to ti nudijo max 40Mbit uploada). 300/50 je žal samo na T-2 optiki ali LLU.

Groza ampak takle mamo.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Sej zato ce si na ts omrezje je najboljse ostat na ts...
Sej mislis da sem jaz kaj vedu prej o tem? Ce so mene zafrknili tako delajo z vsemi.
Si ti predstavljas da eni ki se ne razumejo, narocijo oranzni in so nezavestno prepricani da imajo 300/50.
Pa enim sem reku: nalozi aplikacijo speedtest pa vidi...in vsi v šoku :)
12 mojih frendov ima oranzni po obali in nihce ni vedu za to.

Zdaj ce nastevam minuse na t-2 preko ts optike:
-Arris ne podpirahd kanale
-Ne mores imet dinamicni ip, samo staticen (slabo)
-Ipv6 ne dela
-Najvecja hitrost 100/20 (oranzni odpade)

Po vsem tem pa je zalostno to da prva dva meseca si v preizkusnjem casu in lahk odpoves pogodbo brez da bi kaj placal ali se opraviceval. Zdaj ce bi danes narocal bi 100% odpovedal. Prej nisem vedu, so mi pa lagali dva neseca da mi pripravljajo storitve...tako btw za ostale...pazite kaj podpisujete!!!!!!!!!!!!!

Aris seveda podpira HD, to je k večjem napaka pri vklopi. HD deluje na T-2 BRO (preko TK omrežja).

Ostalo več ali manj drži, nekaj časa je bilo pri naročilu obvestilo/opozorilo če si imel BRO je pa izredno nejasno sporočeno ponavadi kaj točno to pomeni.

Meni osebno to predstavlja dilemo z drugega vidika, ki ima svoje pluse in minuse:
TK naročnina:
+ na voljo višje hitrosti od 100Mbit
- upload še vedno omejen na max 40Mbit (a ok bolje kot 20)
- višja cena naročnine - ampak ok par evrov jebiga
- fašem pppoe, kar pomeni da mi odpade hardware offload na routerju - to se konkretno pozna pri višjih hitrostih.
+ ipv6 native (wtf T2 resno)
- osebno veliko slabši TV vmesnik

Nekako me drži to da 20 dodatnih Mbit za upload in ipv6 ni dovolj da bi šel spet jajca po steklu vlečt na TK. Pure ethernet in tv vmesnik me držita na t-2.

Mogoče TK internet in EON za tv.. mogoče bi šlo. Nekoč ko bom imel preveč časa.

MrStein ::

OmegaBlue je izjavil:

- fašem pppoe

A to imajo še vedno???
So vsaj prekinitev vsakih 24 ur ukinili?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Kot vem ja prekinitve ni več tisto je bila kozlarija za popizdit, pppoe pritimač vsi furajo razen telemach in T-2. In kakšni obskurni primeri poslovne optike.

starfotr ::

Omega, ne zavajaj. Na bitnem toku dobiš kar hočeš, tudi 1 G, če želiš. Samo plačat je treba. T2 je pač škrt.

PPPoE je sramota, da se uporablja na optiki.

SD STBji ne obstajajo več pri t2, cena je enaka za hd in sd.

Ni moj namen zavajati. Za bro vem samo kar ima TK na svoji strani, in v tistem ceniku za ostale operaterje ni bilo višje hitrosti od 100/100. Če imaš kake druge vire se priporočam.

Meni pri t-2 na optiki preko TK gre zelo na zivce ker mi vsak dan ob isti uri...prekine povezavo in pol na novo poveze....poglejte recimo ko vklopim moj router direkt v gpon huawei pretvornik brez opreme od t-2.

Recimo da moj router to hitro vzpostavi povezavo, ce bi pustil od t-2, prekine in pol rabi 10 min za se povezat...in te neke bolane fore so vsak dan. Prav ob 20:47 ko brskam po spletu in bam...offline...

Wtf delajo ti munjeni? En kolega mi je reku da je mac filtering...obnavlja mi ip vsak dan ob isti uri (ker druzga ni logicno) in preverja hitrost, povezavo, itd...

Ful motece...lih ko naletis na to uro za znoret...

Tu je dokaz

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: morosito ()

SeMiNeSanja ::

Si prepričan, da je to T-2? Imam jaz doma tudi T-2 na Telekom optiki, pa ni nobenih prekinitev, IP adresa pa je praktično 'zapečena'...

Pa poglej dns so od t-2
Vsak mili dan obnavlja....ker recimo smo 7 hise povezani na en razvodnik ali switch ne vem. Jaz sem edini ki ima t-2 ostali vsi telekom optika 100/40...vem pa da mi je net laufal neki casa tudi 100/40 sam pol so omejili ocitno da 100/10 pa verjetno to vsak dan preverja?

Ker dva soseda v spodnji ulici imata skupaj zvezani iz iste druge omarice pa tam se to ne dogaja (ker 2 imata t-2 100/10 in 3 ts 50/20.

SeMiNeSanja ::

morosito je izjavil:

Pa poglej dns so od t-2
Vsak mili dan obnavlja....ker recimo smo 7 hise povezani na en razvodnik ali switch ne vem. Jaz sem edini ki ima t-2 ostali vsi telekom optika 100/40...vem pa da mi je net laufal neki casa tudi 100/40 sam pol so omejili ocitno da 100/10 pa verjetno to vsak dan preverja?

Ker dva soseda v spodnji ulici imata skupaj zvezani iz iste druge omarice pa tam se to ne dogaja (ker 2 imata t-2 100/10 in 3 ts 50/20.

Nisem mislil, če si ziher, ali si na t-2 - mišljeno je bilo, če si siher, da je krivda na strani T-2.

Ali si preveril na T-2 helpdesku, če imajo kakšno pojasnilo?

morosito je izjavil:

Meni pri t-2 na optiki preko TK gre zelo na zivce ker mi vsak dan ob isti uri...prekine povezavo in pol na novo poveze....poglejte recimo ko vklopim moj router direkt v gpon huawei pretvornik brez opreme od t-2.

Recimo da moj router to hitro vzpostavi povezavo, ce bi pustil od t-2, prekine in pol rabi 10 min za se povezat...in te neke bolane fore so vsak dan. Prav ob 20:47 ko brskam po spletu in bam...offline...

Morosito, a potem meni tudi to dela, ker sem na optiki?

http://www.telekom.si/operaterji/vzorcn...

Omega, tu imas pogodbe, kjer so cene in hitrosti

Uf, hvala jaz sem izgleda gledal pogodbo iz 2016, no super 1Gbit bi pasal :D Zdej pa počakat da bo kdo imel jajca se dejansko spogajat. in plačat.

Čeprav cena za 100/100 v 2016 je zdaj nekje na nivoju 1Gbit/40 (wtf?) in 300/300. Ti bi bilo super, seveda odvisno za kakšno ceno so se spogajali.

Sem danes srecal ene iz gvo ki so enemu tipu tle pri sosedu delali kabel..mi je reku mojster da jaz imam ze staro opticno dozo (delano zacetek keta 2017) in da je max hitrost 800/40 na ts omrezje...na t-2 v horizontu pa ko dam preveri hitrost mi napise da imam zakupljeno kolicino 100/40 samo hitrost je 100/10 po paketu

Kaj naj bi pomenilo zdaj to? Stara opticna doza in star sistem vezivanja?

Zgodovina sprememb…

Oh ti si fancy, a veš kaj meni piše v horizontu

Paket: T3 TERA - Optika
Internet:
Hitrost: brez interneta
Varnostni paket: nizka varnost

I shit you not.

Vanadium ::

morosito je izjavil:

Sem danes srecal ene iz gvo ki so enemu tipu tle pri sosedu delali kabel..mi je reku mojster da jaz imam ze staro opticno dozo (delano zacetek keta 2017) in da je max hitrost 800/40 na ts omrezje...na t-2 v horizontu pa ko dam preveri hitrost mi napise da imam zakupljeno kolicino 100/40 samo hitrost je 100/10 po paketu

Kaj naj bi pomenilo zdaj to? Stara opticna doza in star sistem vezivanja?

Kaj ima pa doza zdej veze? Pa verjem ta stara široka je boljša kot so nove kvadratne. Na pladnju v stari dosti lepše zviješ vlakna. Drugič naj dajo gor otdr gor da se preveri linija če je ok. Samo če ti dela 24 ur ok pa pol dol pade je to nekaj na centrali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

Moja je kvadratna

Vanadium ::

Pomoje je to do centrale neki oz nastavitve nekje. Pri optiki je ponavadi tako da ali dela ali pa sploh ne deluje (ce gledamo fizicno linijo-kabl). Glede nato da pa pada ob istih urah skos je to nekje neki za nastavit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

KTr1sk ::

a se ne deli optika pri nas na
OŠO (omejene hitrosti)
GPON (omejene hitrosti)
LLU" oz P2P (max hitrost kar lahko nudi trenutno)
i5-14500k,32gb ddr5,rx6800,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

V grobem ja. T-2 ma še "brezžično optiko" :D

svecka ::

T2 je postal najdražji....ne morem verjet, njihovi popusti zvestim naročnikom so nikvakvi. Poleg tega pa si za SDTV vmesnik upajo zaračunavati 4€.

SDTV vmesniki ne obstajajo več, če imaš kak stara jajca zamenjaj.

Optika se deli v grobem na:

LLU Telekom
LLU ostali (ošo ipd.)

Bitni tok telekom (gpon)
Bitni tok ostali (ošo)

Omega, ne sanjaj. Brezicna optika? Wtf, no. Oni imajo antene v npr. zvoniku, nato pa oddajajo po celi vasi. To so usmerjeni brezžični linki in ne optika.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: starfotr ()

Zato pa v narekovajih, vem točno kaj počnejo s tem. Ampak i shit you not tako tržijo zadevo.

Fak, kako nesposobni so tržniki na T2. Še dobro, da za stacionarni telefon ne rečejo, da je v bistvu mobilni za okoli hiše.

Ce prinerjam horizont in moj telekom:

Na horizontu ne mores delat prav nic: samo spremenit ime wifi in geslo.

Moj telekom pa ima aplikacijo za ios in android in lahko urejas:
Telefon
stanja
razmerja
prenos podatkoh (porabljenih v slo ali v tujini)
sheme tv ter vpisi ali izbrisi mac naslove skatlic
Urejas lahko tv sheme po zelji
Si vklapljas sam paketne hitrosti
Aktiviras ali izklopis staticni ip
Lahko zamenjas ip
Lahko aktiviras ipv6 subneto kar na dinamicni ipv4.
Mislim ni da ni...

Zgodovina sprememb…

roCkY ::

- ne moreš odjavit "poopkov" in si ustrezno zmanjšat naročnine

Ne hvali telekoma pred nočjo :-)

Karkoli "kompleksnega" želiš, recimo blokado klicev na kake premijske številke in podobno, boš moral obiskati center ali pa napisat, natisnit, podpisat, skenirat in poslat nazaj.

Kamena doba, če mene vprašaš.

Vsi te portali (in tudi drugi servisi - spletne banke...) bi morali biti naposredno nadomestilo za obisk poslovalnice ne pa to, kar imamo sedaj.

To so me vorasali ko sem pogodbo podpisal...glej imam dva naslova..na enem t-2 na drugem ts...testiram.

Paketi t4 mega 100/10 in modri net 100/40. Trenutno primerjam

Mikrohard ::

morosito je izjavil:

Ce prinerjam horizont in moj telekom:

Na horizontu ne mores delat prav nic: samo spremenit ime wifi in geslo.

Moj telekom pa ima aplikacijo za ios in android in lahko urejas:
Telefon
stanja
razmerja
prenos podatkoh (porabljenih v slo ali v tujini)
sheme tv ter vpisi ali izbrisi mac naslove skatlic
Urejas lahko tv sheme po zelji
Si vklapljas sam paketne hitrosti
Aktiviras ali izklopis staticni ip
Lahko zamenjas ip
Lahko aktiviras ipv6 subneto kar na dinamicni ipv4.
Mislim ni da ni...

Na katerem horizontu si to ti? Sicer sem tudi jaz mnenja, da je "moj telekom" lepši in bolj funkcionalen od horizonta... ampak večino naštetih stvari lahko počneš tudi na horizontu.

Kaj omogočajo:
- pregled in nastavljanje telefonov (preusmeritve, itd)
- pogledaš stanje
- razmerja (lahko bi bilo več)
- vidiš mobilno porabo (res pa, da ni razdeljeno na eu/slo)
- lahko urejaš tv sheme po želji

Kaj ne omogočajo:
- ne moreš urejati STB-jev, ker ga je treba fizično vrniti v poslovalnico
- ne moreš zamenjat ip-ja ali zahtevat statike
- ne moreš vklopiti ipv6

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mikrohard ()
««
199 / 248
»»