Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
teddy81 ::
Bellzmet: Hvala za odgovor. Bom izbral nizko varnost. Kaj pa statičen IP? Se splača ali ne?
antonija ::
Staticen IP dobi po defaultu nizko varnost se mi zdi, nic pa ni narobe ce jo se enkrat obkrozis. Seveda je pa lazje ce imas staticen IP in gostis spletno stran, ker potem ne rabis DynDNSja rihtat.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Brane2 ::
To je zate jamranje? Prej pizdenje. Kako bo pomagalo? Dodatek k veliki sliki T2jevga odnosa do uporabnikov ter kaosa v njihovi organizaciji.
Ah, sigurno. Če se ne znaš normalno kulturno obnašati je to tvoja težava. Jaz sem poklical, čakal T1, niso prišli, nato so prišli od T-2 pobje in smo vse lepo skupaj zrihtali. Tehniki so prijazni pomoč na T-2 lniji pa uporabna. Do sedaj nisem še imel težav.
Zrihtal si s TEHNIKI. Počakaj, da se boš srečal z računovodstvom. A whole different world.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Bellzmet ::
Če jaz tole pravilno razmišljam...statični vs. dinamični IP. Pa če malo dramatiziram.
Če imaš statični IP si lahko kakšen hacker enostavno zapomni tvoj IP in te lahko stalno "terorizira".
Če je pa dimanični je pa IP vsak dan drug in te ne more vsak dan na piko vzet.
Je tukaj kaj logike?
lp
Če imaš statični IP si lahko kakšen hacker enostavno zapomni tvoj IP in te lahko stalno "terorizira".
Če je pa dimanični je pa IP vsak dan drug in te ne more vsak dan na piko vzet.
Je tukaj kaj logike?
lp
Matheeew ::
Je.
S to razliko, da se dinamični IP pri T-2 praktično ne spreminja. To, da se dinamični spreminja na 24 ur, je ljudem ostalo v glavi zaradi sistema na siolu.
S to razliko, da se dinamični IP pri T-2 praktično ne spreminja. To, da se dinamični spreminja na 24 ur, je ljudem ostalo v glavi zaradi sistema na siolu.
SasoS ::
Ne.
Prvo kot prvo, IP ni vsak dan drugačen, vsaj pri T-2 ne. In drugo...zakaj bi se kak hacker spravil ravno nate? Možnost kaj takega je približno 1 proti 4 miljarde, prej boš na lotu zadel. Če pa se spravi nate iz kakega razloga, te bo pa na drugem IPju najdu po istem postopku kot prvič...
Prvo kot prvo, IP ni vsak dan drugačen, vsaj pri T-2 ne. In drugo...zakaj bi se kak hacker spravil ravno nate? Možnost kaj takega je približno 1 proti 4 miljarde, prej boš na lotu zadel. Če pa se spravi nate iz kakega razloga, te bo pa na drugem IPju najdu po istem postopku kot prvič...
norcuron ::
Pa sej, če maš router, ki ga ne izklapljaš/resetiraš za vsako malenkost, bo en in isti IP trajal in trajal ... že pozabiš, da maš dinamiko.
Great are mysteries of the mind ... or not?
Uglavne jaz imam doma staticen IP, povezujem se na IP in ne na URL, vse dela kot mora, napada se nobenega nisem opazil (kar sicer ne pomeni da ga ni bilo ampak kar ne ves ne boli :p). Nizka varnost tudi ni noben problem ker ti prakticno vsak router zapre porte po defaultu in si jih lahko potem sam odpiras po zelji.
teddy81 ::
Se strinjam s tabo Antonija... Router ti po želji in defaultu zapre porte. Tako, da ni panike v nizki varnosti in statičnem ipju.
Sicer pa zdaj samo še čakam in čakam... upam, da bo nekje do 27.10. se kaj premaknilo, če ne bom še moral en mesec podaljšat kabelskega.
Kdor čaka, dočaka.
Lp
Teddy
Sicer pa zdaj samo še čakam in čakam... upam, da bo nekje do 27.10. se kaj premaknilo, če ne bom še moral en mesec podaljšat kabelskega.
Kdor čaka, dočaka.
Lp
Teddy
Bellzmet ::
Sej ne mislim delati panike glede statičnega IP. Me je samo zanimalo, če pravilno razmišljam.
lp
lp
dejanslo ::
Je kdo dosegel kaj s tezenjem, ker so ga odklopli od prejsnjega ISPja 2 (dva) tedna pred narocenim telekomovim tehnikom ali sem sedaj obsojen na Planet mini za vse študijske zadeve?
There`s More Than One Way To Do It
Matheeew ::
Če so zahebal te morajo priklopit nazaj. Drugo vprašanje je ali te bodo.
Poskusi s prijavo na APEK.
Poskusi s prijavo na APEK.
norcuron ::
To so neki zajebal v dogovorjenih terminih zgleda, meni je recimo SIOL delal do par minut preden je T-2 tehnik pozvonil (skor na minuto ob dogovorjenem cajtu). Pol je sam priklopu pa poklical telekomovca naj preklop, da vid, če se modem sinhronizira. Vse skupi trajal ene 5-10 min.
Great are mysteries of the mind ... or not?
Pri meni se je preklop prekrival (dva dni po priklopu T-2 je telemach se deloval se mi zdi).
Sem bil danes obveščen, da je pravzaprav tudi telefon odklopljen.. :) Ne vemo še zakaj, ker pri prijavi na t-2 nismo tega podpisali.. :) Žal še nisem imel časa se vsest in zadeve raziskat..
Hvala za odgovore..
Hvala za odgovore..
neres ::
Eno vprašanje:
Zakaj ne morem prit na www.t-2.net iz Arnesa (št. domovi)?
Že kar nekaj časa je tako, vsaj kak mesec sigurno.
Zakaj ne morem prit na www.t-2.net iz Arnesa (št. domovi)?
Že kar nekaj časa je tako, vsaj kak mesec sigurno.
ronaldo ::
Trenutno mi ne dela t-2 internet, pa niti t-2.net in t-2 neuraden forum ne delata, pa me zanima ce kdo ve kaj se je zgodilo, oziroma ce je bilo napovedano, ker je povezave zmanjkalo tocno ob polnoci. Hvala.
Tilen ::
Kje je zdaj redundanca? Počasi bo ena ura od T-2 mrka.
traceroute www.t-2.net
traceroute to colin.t-2.net (84.255.209.69), 64 hops max, 40 byte packets
1 maribor3-vlan-3 (212.18.32.1) 0.318 ms 0.267 ms 0.259 ms
2 * * *
3 * * *
4 * * *
5 * * *
6 * * *
7 * * *
traceroute www.t-2.net
traceroute to colin.t-2.net (84.255.209.69), 64 hops max, 40 byte packets
1 maribor3-vlan-3 (212.18.32.1) 0.318 ms 0.267 ms 0.259 ms
2 * * *
3 * * *
4 * * *
5 * * *
6 * * *
7 * * *
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
MatejPapler ::
Uff, redundanco bo treba kar zrihtat preko kakšnega drugega ISPja.
Ja, če je bilo tole pričakovano, tudi če je bilo objavljeno, ne more se kar odklopit cele slovenije. Ruska metoda nadgradnje. Glede na to da je mrknilo ob točno 0:00 se meni zdi da je bilo načrtovano. Ali so pa kakšen račun pozabili plačat :)
Upamo menda na najboljše čimprej...
P.S. tudi telefon jim ne deluje.
Ja, če je bilo tole pričakovano, tudi če je bilo objavljeno, ne more se kar odklopit cele slovenije. Ruska metoda nadgradnje. Glede na to da je mrknilo ob točno 0:00 se meni zdi da je bilo načrtovano. Ali so pa kakšen račun pozabili plačat :)
Upamo menda na najboljše čimprej...
P.S. tudi telefon jim ne deluje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MatejPapler ()
YaN-cH ::
Ni bilo načrtovanih nobenih posegov vsaj na t2 strani ni pisali nič. Ko mi je crknila tv in še delal internet je pa pisalo da je prišlo do izpadov na primorskem (telefonija) in na štajerskem pa TV.
cortez ::
Tudi na Primorskem ne dela T-2. Neki resnega mora biti, ker se ne da priti niti na www.t-2.net.
MatejPapler ::
2:25, začelo delovati.
Sistemska obvestila
Stanje omrežja: izpad storitev zaradi hujše napake.
Zaradi hujše napake v omrežju je v poznih večernih urah 20.10. prišlo do izpada v delovanju storitev. Dežurna ekipa je nakapo odpravila do 2:25, dne 21.10. Uporabnikom se za izpad opravičujemo!
Prišla snažilka in preveč očistila routerje :D
Sistemska obvestila
Stanje omrežja: izpad storitev zaradi hujše napake.
Zaradi hujše napake v omrežju je v poznih večernih urah 20.10. prišlo do izpada v delovanju storitev. Dežurna ekipa je nakapo odpravila do 2:25, dne 21.10. Uporabnikom se za izpad opravičujemo!
Prišla snažilka in preveč očistila routerje :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MatejPapler ()
Hypnotic, imel si prav, res so nekaj zahebali v terminih, vendar so mi zato priklop prestavli na 20.10...
But there`s always a but...
Za tisti odklop telefona je imo bil kriv T-1, ki se je skliceval na tehnicno napako, da pa se vedno trpim na Planet mini pa je spet kriv hebeni T-1.. Modem mam, razcepnik tudi, na t-2 je kao vse ok, signala pa ni.
Pomoc pri T-2 je bla super, saj so mi sli dosti na roko s cudnimi casovnimi termini; vse se je dalo zmenit. Ocitno pa bo le 27. afterall..
But there`s always a but...
Za tisti odklop telefona je imo bil kriv T-1, ki se je skliceval na tehnicno napako, da pa se vedno trpim na Planet mini pa je spet kriv hebeni T-1.. Modem mam, razcepnik tudi, na t-2 je kao vse ok, signala pa ni.
Pomoc pri T-2 je bla super, saj so mi sli dosti na roko s cudnimi casovnimi termini; vse se je dalo zmenit. Ocitno pa bo le 27. afterall..
barracuda ::
To je zate jamranje? Prej pizdenje. Kako bo pomagalo? Dodatek k veliki sliki T2jevga odnosa do uporabnikov ter kaosa v njihovi organizaciji.
Ah, sigurno. Če se ne znaš normalno kulturno obnašati je to tvoja težava. Jaz sem poklical, čakal T1, niso prišli, nato so prišli od T-2 pobje in smo vse lepo skupaj zrihtali. Tehniki so prijazni pomoč na T-2 lniji pa uporabna. Do sedaj nisem še imel težav.
Zrihtal si s TEHNIKI. Počakaj, da se boš srečal z računovodstvom. A whole different world.
Jap, se tudi jaz podpišem pod tole. :S
PhotoBlaz ::
Imam vprašanje glede gledanja T2-TV (paket optika 10/10, internet, telefon in TV).
Na neki drugi lokaciji sem že uspešno povezal stvari , da funkcionira, tokrat pa imam problem. Namreč ko vtaknem še drugi kabel iz T2 modema v switch, mi pade internet povezava na računalniku, ampak deluje pa TV na VLC-ju. Na T2 modemu pa takoj začnejo konstantno in enakomerno utripat vse lučke(isto tudi na switch-u). Ko spet en kabel iztaknem se TV več ne vidi in postavi se internet nazaj. Med tem ko sta oba kabla vtaknjena je nedosegljiv tudi dostop do routerja.
Na računalniku imam določen IP. Hecno je tudi to, da ko sta oba kabla vklopljena in vse te lučke utripajo in obenem ne dela internet, je motena tudi telefonska linija,...kot da ne zmore linija...sliši se elektronsko popačenje.
Upam da ima kdo kakšen nasvet glede problema.
Hvala!
Na neki drugi lokaciji sem že uspešno povezal stvari , da funkcionira, tokrat pa imam problem. Namreč ko vtaknem še drugi kabel iz T2 modema v switch, mi pade internet povezava na računalniku, ampak deluje pa TV na VLC-ju. Na T2 modemu pa takoj začnejo konstantno in enakomerno utripat vse lučke(isto tudi na switch-u). Ko spet en kabel iztaknem se TV več ne vidi in postavi se internet nazaj. Med tem ko sta oba kabla vtaknjena je nedosegljiv tudi dostop do routerja.
Na računalniku imam določen IP. Hecno je tudi to, da ko sta oba kabla vklopljena in vse te lučke utripajo in obenem ne dela internet, je motena tudi telefonska linija,...kot da ne zmore linija...sliši se elektronsko popačenje.
Upam da ima kdo kakšen nasvet glede problema.
Hvala!
Kaksen modem in kaksen switch? Shema bi pomagala...
Zakaj bi hotel dva kabla med modemom in switchom? Resno me zanima... za 2x pasovno sirino? Kje tukaj pride TV? Pa router?
Ja tudi jaz bi najraje samo z enim kablom med modemom in switch-om, samo potem se v VLC-ju ne dogaja nič, pa poizkušam razne kombinacije.
TV-ja ne bo, ker ni prostora, zato bi rad gledal na računalniku preko VLC-ja(se mi zdi, da nisem preveč nazorno opisal da to želim, ampak ne rata).
Torej idealno bi bilo da bi zvezal tako(oziroma tako planiram, želim pa met TV preko VLC-ja, pa net na obeh PC-jih, za občasno pa še wireless router, če bo potreba kdaj kaj preko Wireless priklopit):
Imam pa še en kabel frej med routerjem in Switchem(oziroma med sobama), ki naj bi bil za TV, če kaj pomaga.
Torej kako rešit uganko?
TV-ja ne bo, ker ni prostora, zato bi rad gledal na računalniku preko VLC-ja(se mi zdi, da nisem preveč nazorno opisal da to želim, ampak ne rata).
Torej idealno bi bilo da bi zvezal tako(oziroma tako planiram, želim pa met TV preko VLC-ja, pa net na obeh PC-jih, za občasno pa še wireless router, če bo potreba kdaj kaj preko Wireless priklopit):
Imam pa še en kabel frej med routerjem in Switchem(oziroma med sobama), ki naj bi bil za TV, če kaj pomaga.
Torej kako rešit uganko?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PhotoBlaz ()
pri imeni ima druga mrezna v kompu svoj IP in kabel do modema za VLC... Drugi kabel gre pa cez router (dodeljen staticen IP) do compa.
Nekoč sem stvar rešil samo z eno mrežno, tako kot sem naskiciral na zgornji skici, samo da je bil dodan še en UTP kabel iz T2-modema v Switch. Naj se oglasi še kdo, ki ima povezano brez dveh mrežnih prosim in poda skico, če je mogoče.
madog ::
Ok to morš tko nardit. Ne smeš met priklopljena dva kabla iz modema preko switcha ker delaš loop.
če bi mel managment switch bi to šlo pri navadnem ne gre. Edina varijanta je da imaš iz modema en kabel do routerja in en kabel potem do kompa za net. Potem pa še en kabel iz modema direktno do compa v drugo mrežno za VLC. Tako se loop ne pojavi in zaradi tega ti je tudi vse počakalo in ni nič delalo. Ker si rekel da imaš iz hodnika do sobe še en utp tukaj nimaš potem potrebe še za switch ker ga ne potrebuješ.
še mal skice
[URL=http://d.imagehost.org/download/0516/po...
če bi mel managment switch bi to šlo pri navadnem ne gre. Edina varijanta je da imaš iz modema en kabel do routerja in en kabel potem do kompa za net. Potem pa še en kabel iz modema direktno do compa v drugo mrežno za VLC. Tako se loop ne pojavi in zaradi tega ti je tudi vse počakalo in ni nič delalo. Ker si rekel da imaš iz hodnika do sobe še en utp tukaj nimaš potem potrebe še za switch ker ga ne potrebuješ.
še mal skice
[URL=http://d.imagehost.org/download/0516/po...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: madog ()
Hmm...ni mi jasno, kako sem potem že pri kolegu uredil brez dveh mrežnih na računalniku, poleg tega pa še vsi računalniki v mreži lahko gledajo TV preko VLC-ja in ne prihaja do nobenega loopa (switch ima pa tudi predpotopen).
Zgleda da nekje gre, nekje pa ne...oziroma, so T2 modemi kaj drugače nastavljeni,...ker oba imava iste modeme in iste routerje (Asus Wl-500gP)
Zgleda da nekje gre, nekje pa ne...oziroma, so T2 modemi kaj drugače nastavljeni,...ker oba imava iste modeme in iste routerje (Asus Wl-500gP)
Zgodovina sprememb…
robbe ::
Če nimaš naročene storitev TV, ne boš mogel gledati prek VLCja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: robbe ()
TV je naročena
Sam nimam še televizije in upam da je tudi ne bom rabil kupit, če bom uredil preko VLC-ja
Sam nimam še televizije in upam da je tudi ne bom rabil kupit, če bom uredil preko VLC-ja
Zgodovina sprememb…
Ibex ::
Če imaš dostop do interneta preko VDSL ne moreš gledati iptv preko mrežne. Gre samo pri VDSL2 in FTTH. Dovolj pa je če imaš eno mrežno.
MrStein ::
Ni noben loop, ker sta tista dva priključka na modemu ločena. (če ne bi bila, bi stvar preprosto delovala, brez dvojnih kablov/kartic)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
MrStein ::
Pol pa ni potrebe po dveh kablih...
Dobro za vedet.
Dobro za vedet.
Motiti se je človeško.
ivanuscha ::
A mogoče ve kdo če se da prek VLC streamat TV na oddaljeni računalnik iz drugega omrežja?
tsh2 ::
Zanima me glede prehoda iz tuš adsl na t2 vdsl:
Imam switch ki je priklopljen na tušov modem, iz switcha pa po hiši vodijo kabli do 4 računalnikov. Teh kablov seveda ne bo treba menjavati? Prehod bo enostaven? Samo zamenjava modema? Ping v igricah bo boljši pri t2?
Imam switch ki je priklopljen na tušov modem, iz switcha pa po hiši vodijo kabli do 4 računalnikov. Teh kablov seveda ne bo treba menjavati? Prehod bo enostaven? Samo zamenjava modema? Ping v igricah bo boljši pri t2?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tsh2 ()