» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
149 / 241
»»

buttcrack ::

c/p: Zahtevane priloge:
Fizične osebe :
• kopija obvestila davčne uprave RS o dodelitvi davčne številke lastnika telefonskega priključka / naročnika telefonskega priključka

@tr0n: hvala, bom skoču...

Zgodovina sprememb…

Bellzmet ::

Matr so tečni s tem potrdilom o davčni številki. Kjerkoli drugje (Mobitel, banka,...) ne serjejo s tem potrdilom, lepo napišeš davčno gor in to je to. Tle pa kr neki...

lp

bluefish ::

no, sedaj so v LJ - Bežigrad že skoraj povsod napeljali optiko.
V kolikem času lahko pričakujemo tudi priklope prvih uporabnikov? Kako poteka priklop posameznih uporabnikov v blokih (od omarice naprej)? Je potrebno dodatno vrtanje ali se lahko uporabi obstoječe kanale za TV,...?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Race_84 ::

Imam eno vprašanje:
Sem že uporabnik T2 IPTV in me zanima, zakaj je Italia 1 zatemnjen, Canale 5, in Rete 4 pa delujeta normalno?
Lahko v kratkem pričakujem delovanje omenjenega kanala?

Hvala za odgovor
LP

Bellzmet ::

Kja so ti pa na helpdesku rekli?

Modri dirkač ::

A majo samo tujo produkcijo pa šport zaklenjen ali je skoz temno?
Everybody lies!

Race_84 ::

no, zdaj sem opazil da je slika - mogoče zatemnijo samo določene vsebine:\

antonija ::

Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

r5r ::

V takšnih primerih je pametno obdržati anteno na strehi, ki lovi hrvaški program.

Recimo na Dolenjskem imajo hrvaški programi čistejšo sliko od slovenskih. :)
And it makes me wonder.

matey19 ::

Danes so nam koncno napeljali optiko v blok in sicer po obstoječih jaških da se ni nič vrtalo itd. Že 2 leti imam VDSL (skupno razvezan dostop) in bom sedaj šaltal na optiko (TV, fon, internet). Ker sam nimam izkušenj z IPTV in ostalim me zanima ali je TV in Telefon kaj zmanjšujeta performance interneta ali je to vse posebej. Sicer pa bom vzel osnovni paket ki bo po novem 10/10 :D.

darkolord ::

matey19: ne, nič. Na optiki imaš ZELO veliko število televizij in telefonov. Internet je pa omejen posebej

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

VASkO ::

Mene pa zanima, a je na T2jev STB mozno priklopiti TV aparat, ki nima nobenega video vhoda (star televizor pac), ampak samo kabelski/antenski prikljucek. torej ce je mozno gledat TV s takim starim aparatom.

MTm2H37rqt7B ::

AMINO ima tudi antenski izhod. Oddaja na kanalu 38 IMO.

DjTonic ::

Mene pa zanima, a je na T2jev STB mozno priklopiti TV aparat, ki nima nobenega video vhoda (star televizor pac), ampak samo kabelski/antenski prikljucek. torej ce je mozno gledat TV s takim starim aparatom.

Je možno...Na Aminota priklopiš koaksialni kabel!Na televizorju pa si potem poiščeš program, kot nekoč za piklop kakšnega Nintenda...

seminal ::

Pozdrav

No ker so se s T-2 zadeve noramlizirale, sem se tudi jaz odločil da prestopim na T-2... Trenutno sem na kabelske ponudniko Triera. NO v hiši je na firmo tudi še ISDN od telekoma... Sedaj pa me zanima sledeče.... Mi lahko T- zagotovi 3 hišne števlike ki bi ostale enake... Domača in Službena ter še fax.. Številke MORAJO ostai enake... Tako da se za FAKS ne sme spremeniti... Sem bom pa kompletno odvezal od telekoma tako da s telekomom ne bom imel več nič. ?? Je možno...
Zraven pa bi vzel še internet 40/8 če bo šlo... A telefon vpliva na internet ali pa ima mogoče svojo frekvenco. V nekem daljšem obdobju bom vzel še 2 digitalni televiziji...
Od centrale 300m..
Saj drugače ne bi šel na t-2. Vendar je poceni pa še hitrejši net dobim.

mitja_i ::

Številke ostanejo iste. Lahko naročiš 40/8, si blizu, vendar se bo največja zmogljivost linije pokazala šele pri preklopu. Seveda je možno, da s (dragim) telekomom nimaš nič - samo T-2 telefonijo, internet in TV!
Telefon ne vpliva pretirano na linijo, če boš vzel še 2 TV pa je verjetno, da boš moral zmanjšati paket interneta (lahko pa tudi ne).

Ch4N93 ::

S faksi preko IP linije so večkrat problemi. Preveri na T2, kako je z delovanjem tvojega faksa.
Ni nam lahko...

ender ::

Pri nas smo imeli en kombiniran fax/tiskalnik/skener (Brother), in je delal brez problemov (dokler ga nismo upokojili).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

dulem ::

Lep pozdrav!

Tudi jaz imam eno vprašanje, katero se nanaša na T-2.
Lahko da je opisano že v kakšni prejšnji temi, toda po 2 urah brskanja po 149 straneh, sem obupal. Sedaj se obračam po pomoč na Vas.

Od centrale sem po izračunu T-2 odaljen 511 metrov. Zanima me sledeča situacija. Starši so se priklopili na T-2. Vzeli so paket TV+telefon.
Jaz stanujem v drugi hiši odaljeni od staršev cca 25m. Ker v Črnučah še nimamo optike (naj bi bila približno čez pol leta), jaz pa nimam svojega telefonskega priključka, bi rad od njih začasno napeljal internet in Tv. Se pavi da bi oni vzeli 1 telefon 2 tv in internet. Ker bi stal modem pri njihovem TV, bi jaz potreboval do sebe, približno 50m kabla.
Sedaj pa me zanima sledeče vprašanje. Če bi vzel internetno povezavo paket 5/5, ali bi to stabilno delovlo. Gre se zato, da pri njih nebi zamrzovala slika(tisti čudni kvadratki), če bi bile odenkrat vklopljene vse naprave.

LP
Dule

NavadniNimda ::

Če mi daš "številko priključka" (ki je na pogodbi) na Zasebna sporočila, bom preveril sinhronizacijo modema. Unih 50 metrov do tebe ne bo problematičnih, če boš imel nov oklopljen UTP kabel.

Tr0n ::

Poklici na T2 pa vprasaj, koliko je maksimalen up/down na lokaciji, kjer so starsi, pa bos priblizno vedel, kaj je mozno.

Sicer ti pa tak ob priklopu zmerijo zmogljivost linije in se lahko takrat se vedno odlocis za manjsi paket.

balocom ::

Kje na pogodbi lahko izbereš 20/20 (elektronska prijava na t-2.net)? (Seveda čakam na FTTH... ..cev mamo:D )
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Na obrazcu je možno izbrati hitrosti za optiko le, če je na tem naslovu že končana izgradnja optičnega omrežja + instalacija (in je to zabeleženo). Drugače dobiš VDSL.

kiFni ::

Jaz mam vprašanje. Kaj je boljš, skupno razvezan ali polno razvezan dostop?
Zakaj, cena, hitrost?

Mislim si nabavt internet in TV. Tel bo ostal od telekoma, ali raje ne? Videl sem da so cene interneta nižje pri skupno razvezanem.

Ali še rabiš kopijo davčne?

Modri dirkač ::

Pa si si prebral, kaj pomeni eno in drugo?
Everybody lies!

kiFni ::

Pa si si prebral, kaj pomeni eno in drugo?

Ja sem. Pri skupno raz ostane tel od nacionalnega opreraterja, če sem prav razumel.

Bolje je vzeti polno razvezan dostop (PRD), saj je manj opreme, ki bi motila signal (splitterja ne rabiš) , je pa mnogo ceneje. Primerjaj naročnino za tel pri TS (11,69€) T-2 4€, dodatna št. 2€, kaj šele impulzi, ki so do 100x cenejši!.

sodček ::

Če potrebuješ telefon, potem bi ti predlagal, da vzameš skupno razvezan dostop. Razlika v ceni telefonske naročnine se skoraj v celoti pokrije s cenejšim internetom (res je sicer, da so klici cenejši v t2 omrežju...). Razlog je predvsem v zanesljivosti. Sam sicer nimam t2 telefonije, mogoče so napisane kakšne izkušnje glede tega, ampak bolj zanesljiva od telekomove sigurno ni! Odvisno pač od tega, koliko rabiš telefon in kakšno kakovost pričakuješ.

V T-2 omrežju so klici Brezplačni, v TS se kliče 50% ceneje! Zanesljivost je pa enaka.

SasoS ::

No no, zanesljivost ni enaka, je pa res da spet ni tako slaba.
Recimo lahko se ti zgodi, da se nikakor ne slišiš s sogovornikom, ne moreš poklicat niti on tebe. In potem, ko se preko alternativnih kanalov končno dobiš, ugotoviš, da je tvoj sogovornik prenesel številko iz telekoma v telemach s katerim T-2 nima pogodbe. Neumnost na kvadrat...kako naj človek ve, katerih (01/ številk!) ne more klicat ker operaterji nimajo pogodbe - nobenega odzivnika, nič, samo piska.

OmegaBlue ::

To ti pa ne verjamem.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Telemach sploh nima lastne telefonije, njihov operater je In.life. Pogodba je seveda podpisana, klici delujejo vendar se lahko vedno pojavljajo težave pri prenesenih številkah. Potrebno je javiti napako, da jo lahko firma ki se ukvarja z prenosi odpravi.

SasoS ::

Sem javil na helpdesk, pa je rekel da ni pogodbe :\

Mirč ::

šala dneva danes na t2-ju,ker so že celi dnevi problemi z tv-ejem sem poklical na helpdesk in mi tip rekel, da so težave zaradi prestavitve časa.
hahahhahahah

Tilen ::

A malo padate danes t-2jevci?:>
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Men je internet delal cist lepo, pa tud TV je delal ko sem prisel nazaj iz sihta. Comp je bil pa tud ves cas dosegljiv, tko da ne vem kdo je kma padal.... 8-)

Tr0n ::

No downtime here. :)

Steinkauz ::

Evo, danes so mi prklopl t-2. Od centrale sm oddaljen 350metrov in mam naročen 10/10. Ampak tole je pa lol:

Prej sm mel siol 4mbit/512 in je delal lepo :\

pizdarija1 ::

Mam en problem ko s torentom downloadam in je upload unlimited mi downloada strašno počas ok.10-20k ko pa je omejeno na 20k pa vleče z ok.100k iste zadeve, že dolgo nazaj sem se igral z nastavitvami utorenta bi bil lahko problem pri tem?

Pa še vprašanje za optiko kdo ve kdaj bo v novih jaršah?

dejanslo ::

upload omeji na ~80%
There`s More Than One Way To Do It

pizdarija1 ::

Sm si naštimu default nastavitve na utorrentu pa zgleda da dela normalno down 100-110K up 20-30K!

samy ::

Zanima me kakšne so vaše izkušnje s t2. Trenutno sem na SIOL, a bi rad preskočil k t2, ker je očitno ceneje in povezave so boljše. Centrala je od moje hiše oddaljena 1400m. Mislite, da se bo obneslo povezava 10/1???

LP
Samy

ender ::

samy: jaz sem na 1500m, pa se mi modem sinhronizira 21/3 (povezavo imam 10/2), tako da (če niamte ravno povsem zanič napeljave) bi moralo delovati.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Kevi ::

Lep pozdrav,

Jst sem ta teden dobil t-2, pa me nekaj zanima, namreč opazu sm da mam zaprte porte, ker npr. pri testu z uTorrentom mi napiše da je port zaprt, pa tud npr. kakšnih špilov nemorm več hostat odkar imam T-2. Ruterja nimam, me pa zanima če je mogoče krivo to da imam paket srednje varnosti in imam zato zaprte določene porte. Sicer sem že poslal dopis na T-2 da bi mi spremenil paket varnosti na nizko, vendar nevem če so to že naredil, ker je še vedno vse isto.
Upam da kdo ve kaj več glede tega in mi pomaga.

Hvala za pomoč že vnaprej,

LP

OmegaBlue ::

Ja za to je kriva srednja varnost, če želiš hostati stvari rabiš nizko varnost.

Če so že ali ne pokliči na tehnično pomoč in vprašaj.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

vice boy ::

Al pa če je kdo opaz (no, mogoče ste že govoril o tem) je blo na t-2 strani napisan da modo do konca leta 2007 zgradil okol 70 central, zdj so pa že popravl pa so rekli da bodo do 1/4 2008 okol 40 central /(same oblube so jih, oz. se preveč "šopirjo")

Me prou zanima kaj bo marca....
Osel gre samo enkrat na led, človek pa dvakrat.

m4r3 ::

lp
Hm kako dolgo ste čakali da so vam priklopili t-2? Jst čakam že od 2.11.2007 pa še dans ni nič
Stanje vloge CheckCompleted
Opomba pri odgovoru Potrebna prekinitev pogodbenega razmerja za širokopasovno storitev
A ima mogoče kdo kako kontaktno številko ne 059000000 bol kj konkretnega ?

Olajuwon ::

@vice boy

ja to je marsikdo opazil. Do tega pa je prišlo, ker baje jih (kot vedno) telekom šikanira za pridobitev central. Je pa verjetno tudi res to, da t-2 zdaj intenzivno gradi optiko in so vdsl postavli na stranski tir.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

NavadniNimda ::

Ni res, da je VDSL na stranskem tiru. Centrale se gradijo, zbirajo soglasja, predvsem so pa stalno borbe z "velikim zmajem", ki se noče podrediti veljavni regulativi in se upira na vse kriplje. Ne bo mu uspelo - le zavlačuje kar je neizogibno. Na škodo vseh, vključno z njimi samimi, kakopak.
««
149 / 241
»»