Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
jamiroq ::
mi zna kdo povedat kaj lahko naredim, ker mi je telekom/siol v petek odklopil adsl (ni pa še prekinil pogodbe! - do njihovih servisnih strani še lahko dostopam), njihov tehnik pa je z novim splitterjem najavljen šele konec meseca (T-2jev pa bogsigavedi kdaj)? v bistvu se mi gre le za to, da bom enkrat do konca meseca imel zagovor diplome in bi potreboval dostop do domačega omrežja, drugače bom pač moral strežnik vlačiti do faxa.
sej se zavedam, da lahko samo čakam, na siolovem helpdesku se jim očitno tudi sladko jebe, vendar mi gre na k* tak infantilen način poslovanja. (in dam roko v ogenj, da bom dobil račun za cel maj, ne samo do 18.)
sej se zavedam, da lahko samo čakam, na siolovem helpdesku se jim očitno tudi sladko jebe, vendar mi gre na k* tak infantilen način poslovanja. (in dam roko v ogenj, da bom dobil račun za cel maj, ne samo do 18.)
G[e]c ::
Pazte ta hec, VDSL1 sinhronizacija 12/384, VDSL2 8/488, če to ni komedija.
Če lahko tole kdo mal preveri bi mi bil zelo hvaležen, ker da imam sedaj še majšo sinhronizacijo kot prej.
Številka priključka: 20374
Če lahko tole kdo mal preveri bi mi bil zelo hvaležen, ker da imam sedaj še majšo sinhronizacijo kot prej.
Številka priključka: 20374
Cokolesnik ::
Kdo pa je rekel, da VDSL2 privzeto predstavlja boljšo kakovost in čudežno izginotje vseh težav ali omejitev glede na VDSL(1)?
Še vedno je VDSL in še vedno si kajpak, v Sloveniji. Biološko orožje, kot nekdo pojmuje nov VDSL modem, pa gor ali dol. :)
Še vedno je VDSL in še vedno si kajpak, v Sloveniji. Biološko orožje, kot nekdo pojmuje nov VDSL modem, pa gor ali dol. :)
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()
OldSkul ::
Samo vseeno se mi zdi, da bi moralo to boljše delat. Kakor govorijo na t-2 neuradnem forumu naj bi le bilo nekaj razlike. Seveda pa verjetno maš ti zjebano napeljavo do bajte, tako da...
A so ti že kej štimali profile?
A so ti že kej štimali profile?
G[e]c ::
Štimal ja, sem mel en čas ul caa 60kb/s recimo tok kot naj bi ga mel ker mam 512. In mi je non stop dol metalo, potem je telekom vzel stvar v roke in sem mel samo še 30. Profile so mi menjal prej sedaj mi jih bojo pa tud najbrž. Po specifikacijah za VDSL2 bi mogu met zihr 2x vecji DL ne pa še manjšega. No bomo vidl kaj še bo, mislil pa sem da bo res boljše.
Matej_K ::
Nej mi en pove ali majo tehniki pri T2 kadar se zgodi večji izpad navodila da ne dvigujejo telefonov ali kaj???
Dons sm jih klicou 15minut, kako hudiča nej jest vem al je samo men dol net padu ali celi LJUBLJANI, pol pa ko je konec pogledam na njihovo stran kjer piše da je bila napaka odpravljena že 13:15, zakaj sm biu pol jest do 15:50 brez neta...
Pa kako mi una baba govori 15minut da so vsi operaterji zasedeni, sem klicou v času malce al ka?..
Jao
Dons sm jih klicou 15minut, kako hudiča nej jest vem al je samo men dol net padu ali celi LJUBLJANI, pol pa ko je konec pogledam na njihovo stran kjer piše da je bila napaka odpravljena že 13:15, zakaj sm biu pol jest do 15:50 brez neta...
Pa kako mi una baba govori 15minut da so vsi operaterji zasedeni, sem klicou v času malce al ka?..
Jao
... .. .
mitja_i ::
Kadar pride do nenapovedanega izpad napajanja v centrali nacionalnega operaterja to povzroči naekrat težave omrežju T-2 po celi Sloveniji. T-2 (žal nima tako velikega klicnega centra, da bi lahko vsi naročniki naenkrat poklicali in takoj dobili zvezo. To je, se mi zdi, logično!
DC- ::
Ne ne majo dost velik klicni center, ki pa ne more delovat če so tud oni brez neta in telefona.
Tokrat ni bil kriv telekom.
Tokrat ni bil kriv telekom.
Tako velikega klicnega centra nima nihče v državi, da bi uspel zadovoljiti vse naročnike hkrati.
Res pa je, da bi lahko imeli odzivnik na podpori tako urejen, da lahko na hitro dodajate zvočna obvestila o težavah in na ta račun zadovoljite marsikaterega uporabnika, ki sicer čaka na prosto mesto in benti nad tem, kaj se dogaja z njegovim priključkom.
Res pa je, da bi lahko imeli odzivnik na podpori tako urejen, da lahko na hitro dodajate zvočna obvestila o težavah in na ta račun zadovoljite marsikaterega uporabnika, ki sicer čaka na prosto mesto in benti nad tem, kaj se dogaja z njegovim priključkom.
Matej_K ::
Ma če bi mi samo odzivnik namesto une pesmi govoril o sistemskih napakah bi že ob prvem klicu zvedel kaj je in bi nehal klicariti, ne pa da zapravim za 15 min klicanja iz gsm na 059...
... .. .
;-) ::
Tako velikega klicnega centra nima nihče v državi, da bi uspel zadovoljiti vse naročnike hkrati.
Upam da ti nisi T-2-jevec. Pa vseeno. Tako velikega klicnega centra da bi lahko zadovoljil vse naročnike hkrati nima niti en operater na svetu! To je logično. Moraš pa se zavedati da vsi naročniki ne kličejo isti čas, veliko jih je še takrat v službi in za izpad nevejo, polovici od teh ki so ga občutili se ne_da zabavat, ker že imajo prejšnje izkušnje...tako ostane mala številka ljudi ki pač upa in pokliče. Seveda pa je odgovor vedno isti: najprej 10-15 minut čakaš da te sprejmejo frajerji, potem pa slišiš vedno isto zgodbo.
Če bi bila kakšna sistemska napaka T-2 bi že mogoče prišlo prav. Pa je ni bilo sploh.
Hmm, to je bolj slab izgovor. Lahko bi objavljali tudi napake po regijah ali večjih mestih... Boste rekli tokrat, da je premalo ljudi na posamezno mesto, po možnosti pa izpostavite Ljubljano? :) Ko pokličem na informacijsko številko DARS-a za avtoceste, imajo podatke tudi ločene po krakih, pa jih ni malo a vendarle izvem za težave na Gorenjskem avtokraku, čeprav v istem trenutku Primorcev, Štajercev in Dolenjcev prav malo briga, kaj se dogaja pod Mežakljo (Jesenice).
Se bo treba bolj potruditi pri repliciranju, kar roko na srce glede na izkušnje že nekaj časa ne pričakujem več.
U, sej res... Mejli in afera, ko so mnogi uporabniki dobili nenaročeno pošto. Če to ni bila sistemska zadeva, naj me koklja brcne. Kje sem že vidu kakšno pojasnilo v zvezi s tem na T-2.net? Sem pozabu, zato mi pomagajte najti tisto stran, pa tudi po telefonu nisem takrat dobil nobenega pojasnila.
Zgodovina sprememb…
scisco ::
mitja_i: Kadar pride do nenapovedanega izpad napajanja v centrali nacionalnega operaterja to povzroči naekrat težave omrežju T-2 po celi Sloveniji...
Kako lahko ena centrala vpliva na delovanje celotnega omrežja T-2 ??
Kako lahko ena centrala vpliva na delovanje celotnega omrežja T-2 ??
Vanadium ::
vi na t2 HD malo manj pohajte travo pa te zadeve (insajderske informacije) in malo več delajte za, kar ste plačani pohaj po šihtu
P.S. To ni zdej mišljeno na ta izpad da nebo pomote in hude krvi
P.S. To ni zdej mišljeno na ta izpad da nebo pomote in hude krvi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vanadium ()
NavadniNimda ::
Matheew, zakaj pa na APEK?
Slo-tech bo kar v redu:
Telekom Slovenije je 24.05.2007 ob 12.27 brez najave izklopil napajanje v glavnem vozlišču. Električno napajanje je nekaj časa zagotavljal sistem za brezprekinitveno napajanje, po izpraznitvi pa so naprave v vozlišču prenehale delovati do prihoda tehnika T-2 ob 13.15, ki je napajanje ponovno vključil.
V noči in 24 na 25.5. okoli 00.30 je Telekom Slovenije bistveno prekoračil napovedano prekinitev električnega napajanja, zato so naprave ponovno izgubile napajanje.
V T-2 bomo zaradi grobih posegov v omrežje ustrezno ukrepali pri pristojnih organih, uporabnikom pa se za nevšečnosti iskreno opravičujemo.
Slo-tech bo kar v redu:
Telekom Slovenije je 24.05.2007 ob 12.27 brez najave izklopil napajanje v glavnem vozlišču. Električno napajanje je nekaj časa zagotavljal sistem za brezprekinitveno napajanje, po izpraznitvi pa so naprave v vozlišču prenehale delovati do prihoda tehnika T-2 ob 13.15, ki je napajanje ponovno vključil.
V noči in 24 na 25.5. okoli 00.30 je Telekom Slovenije bistveno prekoračil napovedano prekinitev električnega napajanja, zato so naprave ponovno izgubile napajanje.
V T-2 bomo zaradi grobih posegov v omrežje ustrezno ukrepali pri pristojnih organih, uporabnikom pa se za nevšečnosti iskreno opravičujemo.
Če so naprave za napajanje vaše oz. od T-2, ste si pri T-2 med drugim tudi sami krivi za pozno ukrepanje, če niste sposobni vzpostaviti online nadzora nad UPSi.
Cokolesnik daj še enkrat preberi, prosim. Pa probaj razumeti, čemu sploh služijo UPS naprave, ok?
Mitja_i: mislim, da bo T-2 tisti, ki bo moral iskati navodila za uporabo, kar se tiče UPS-ov. Kot vemo skoraj vsi, ki se za to zanimamo, je UPS naprave - seveda to velja za t.i. SMART UPS-e, prav enostavno prek serijske povezave upravljati z računalnikom, da o številnih še dodatnih možnostih niti ne govorim - pravzaprav danes niti žice ne potrebuješ, da upravljaš z elektrarno, pa bo sedaj UPS v Telekomovi centrali za celo Slovenijo pravi izziv?!
In Mitja_i: moral boš malce posodobiti razmišljanje, če se ti zdi, da uporabnik, ki na obvestilo o izpadu, kjer se omenja težava z izpraznitvijo "naprav za napajanje", pri svoji repliki uporabi kratico "UPS" in hkrati domnevno nima pojma, kaj to sploh je.
In to niti ni nič novega, da pri repliciranju brez argumentov uporabljate stare in izrabljene ležaje.
In Mitja_i: moral boš malce posodobiti razmišljanje, če se ti zdi, da uporabnik, ki na obvestilo o izpadu, kjer se omenja težava z izpraznitvijo "naprav za napajanje", pri svoji repliki uporabi kratico "UPS" in hkrati domnevno nima pojma, kaj to sploh je.
In to niti ni nič novega, da pri repliciranju brez argumentov uporabljate stare in izrabljene ležaje.
Cokolesnik, v osnovni šoli se naučiš brat. "sistem za brezprekinitveno napajanje," je napisal Nimda, ne "naprav za napajanje" Ok, jaz sem domneval da veš, da sem z UPS mislil "sistem za brezprekinitveno napajanje,". Se opravičujem, če sem te zmedel.
Tisti, ki to bere, bo imel občutek, da želite pri T-2, kadar vam kaj ne gre v slast, organizirati peskovnik, kjer je logično, da se otroci ne bodo pogovarjali o kakovosti mivke. Za mitjo_i bi si celo upal reči, da naj priloži link od slo-techa med svoje izkušnje, ko bo iskal - če bo iskal kakšno službo za predstavnika za stike z javnostmi pri kakšnem politiku.
Zgodovina sprememb…
markk1 ::
NN ali se ni to ze enkrat zgodilo in ste rekli da ste predali kriminalistom. kaksni so bili takrat rezultati ker nikjer ni nihce omenil kaj se je dejansko potem po tistem zgodilo na zacetku pa enako pisanje predali tem in onim. lp
Jaz nisem trdil, da je šlo za organizirano Zaroto, tega nihče ne trdi. Gre prej za neorganiziran šlamparaj s strani nacionalnežev. Stvari, ki so po sodiščih ali Apeku, pa ne smem komentirat, dokler niso končane, sicer bi šlo za pritisk na neodvisnost sodišč in neodvisne agencije Apek, kar se pa v pravni državi ne spodobi.
Zakaj ni večjih baterij ali agregata: T-2 je dobil toliko fizičnega prostora, toliko ampersko žilo za elektriko, toliko energije za hlajenje. Dano je tudi zagotovilo, da bodo prekinitve, ki bodo daljše od xxx minut, napovedane, nakar se to preventivno rešuje z agregatom. Dostikrat se pripetijo taki "izpadi", ko nič ne izpade, ker je vse lepo usklajeno z nacionalkotom, organizirano vnaprej in opremljeno z agregatom, itd. Stvari se razpadejo samo takrat, ko se nekdo ne drži svojega dela dogovora, ali "pozabi" obvestiti sodelavce.
Centralno vozlišče SE SELI tja, kjer tovrstni izpadi ne bodo odvisni od Polne Lune. Nekaj krakov po Sloveniji je že redundančnih - v smislu ponudnikov tras optičnih medkrajevnih povezav. Omrežje je velika stvar, ki rabi precej časa za izgradnjo. T-2 to počne kar uspešno, sem pa tja pa očitno pride tudi do kakšnega trzljaja, ki so, to je treba priznati, vedno redkejši. Evo, tok imam jaz o tem za povedat.
Zakaj ni večjih baterij ali agregata: T-2 je dobil toliko fizičnega prostora, toliko ampersko žilo za elektriko, toliko energije za hlajenje. Dano je tudi zagotovilo, da bodo prekinitve, ki bodo daljše od xxx minut, napovedane, nakar se to preventivno rešuje z agregatom. Dostikrat se pripetijo taki "izpadi", ko nič ne izpade, ker je vse lepo usklajeno z nacionalkotom, organizirano vnaprej in opremljeno z agregatom, itd. Stvari se razpadejo samo takrat, ko se nekdo ne drži svojega dela dogovora, ali "pozabi" obvestiti sodelavce.
Centralno vozlišče SE SELI tja, kjer tovrstni izpadi ne bodo odvisni od Polne Lune. Nekaj krakov po Sloveniji je že redundančnih - v smislu ponudnikov tras optičnih medkrajevnih povezav. Omrežje je velika stvar, ki rabi precej časa za izgradnjo. T-2 to počne kar uspešno, sem pa tja pa očitno pride tudi do kakšnega trzljaja, ki so, to je treba priznati, vedno redkejši. Evo, tok imam jaz o tem za povedat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()
markk1 ::
ne se jaz nisem reko da si ti reko samo pac zanima me kako ste takrat stvar resili oz so jo resili in kaksen je dejansko bil vzrok. seveda pa je dejansko tudi to vzrok ko je to vozlisce drugje, in si odvisen od nekoga drugega. lp
scisco ::
markk1: ne se jaz nisem reko da si ti reko samo pac zanima me kako ste takrat stvar resili oz so jo resili in kaksen je dejansko bil vzrok. seveda pa je dejansko tudi to vzrok ko je to vozlisce drugje, in si odvisen od nekoga drugega. lp
zdej pa že mene zanima... čakamo že cca. 2 dni na odgovor:)
zdej pa že mene zanima... čakamo že cca. 2 dni na odgovor:)
madog ::
OK mislm da je dva posta viši lepo razloženo
če se pa nekomu ne da prebrat vsega potem pa nej ne piše pripomb
Čudn se mi zdi da nben ne p**** na elektro k jim vrže vn za cel dan štrom, pa k vem da se bo zdele en oglasu pa začeu o ups-ih govort.
Se pač zgodi glede tega mi kot uporabniki ne moremo veliko narediti.
Mal se skulerite pa ne bit zoprni pa smotani pa ne težit, k bl k težite na HD bl vs bojo ignoreral ( vsaj jest bi vs če bi tm delu ). Pa ne govort da so od vs plačani k je res samo glede ene par ljudi ferma ne bo propadla brezskrbi.
če se pa nekomu ne da prebrat vsega potem pa nej ne piše pripomb
Čudn se mi zdi da nben ne p**** na elektro k jim vrže vn za cel dan štrom, pa k vem da se bo zdele en oglasu pa začeu o ups-ih govort.
Se pač zgodi glede tega mi kot uporabniki ne moremo veliko narediti.
Mal se skulerite pa ne bit zoprni pa smotani pa ne težit, k bl k težite na HD bl vs bojo ignoreral ( vsaj jest bi vs če bi tm delu ). Pa ne govort da so od vs plačani k je res samo glede ene par ljudi ferma ne bo propadla brezskrbi.
;-) ::
Čudn se mi zdi da nben ne p**** na elektro k jim vrže vn za cel dan štrom,
Sorry samo to se ne zgodi. Nisem še opazil (vsaj pri nas) večjega izpada kot za par sekund med kako nevihto-pa še to zelo redko. Če pa je že je izpad vsakih par let in še to napovedan, razen če poseže vmes višja sila.
ender ::
Sorry samo to se ne zgodi. Nisem še opazil (vsaj pri nas) večjega izpada kot za par sekund med kako nevihto-pa še to zelo redko. Če pa je že je izpad vsakih par let in še to napovedan, razen če poseže vmes višja sila.Še vsakič, ko je Elektro napovedal izpad jim je uspelo prekinit dovod elektrike 1 uro do 15 minut pred napovedanim časom izpada...
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
AntiFriz ::
Tale nov modem je pa kot kak applov gizmo.
Na kakem stromu bodo centrale/kolokacije zgrajene v lastni reziji?
Na kakem stromu bodo centrale/kolokacije zgrajene v lastni reziji?
eno vprašanje: ve kdo, če je na RAI programih možno izklopiti ttx podnapise? zdaj je zgleda kot da bi RAI oddajal podnapise skupaj s sliko (originalno dobiš podnapise z odprtjem ttx strani 777)...
ahh, sem videl, da so na t-2 bili o tem obveščeni že skoraj 2 meseca nazaj, pa se ni nič naredilo :).
Sej ni, da se dva knofa odklika pa je zate OK in za gluhoneme tudi. Če bi se teletext skenslalo, bi nekateri gledalci bili precej slabe volje. Mislim, da se tole ureja z enkoderji (in kakor vem SE dela na tem).
antonija ::
Tale napeljava optive v stanovanje in prebijanje stene in vse to.... Kolk se da z izvajalci zmenit kje in kako bo prisel kabel noter, kje bojo kanali, kje bo switch,.... ?? A je to dokaj flexibilno, al so tecni in sitni in ne odstopajo od svojih idej?
Lastnica stanovanja ima namrec svoj plan kje bi rada kabel v stanovanje....
Lastnica stanovanja ima namrec svoj plan kje bi rada kabel v stanovanje....
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
> Sej ni, da se dva knofa odklika pa je zate OK in za gluhoneme tudi.
huh? katera dva knofa pa sta to? meni namreč zgledajo ti ttx podnapisi zapečeni v sliko, saj lahko ttx svojega tvja prikažem čez (in neodvisno od) njih. če rai sprejemaš "normalno" (preko antene ali kabelske tv) si jih drugače vklopiš sam, tako da odpreš stran 777 na njihovem teletekstu.
huh? katera dva knofa pa sta to? meni namreč zgledajo ti ttx podnapisi zapečeni v sliko, saj lahko ttx svojega tvja prikažem čez (in neodvisno od) njih. če rai sprejemaš "normalno" (preko antene ali kabelske tv) si jih drugače vklopiš sam, tako da odpreš stran 777 na njihovem teletekstu.
deejay2 ::
Eno konkretno vprasanje. Pred dvema letoma in pol sem vzel akcijo sprinternet pri siolu, kjer sem dobil tako isdn in adsl. Ce se ne motim je bila vezava za obe stvari 2 leti. Sepravi je to ze poteklo. Sedaj pa, ce bi hotel iti na T-2, ali je moznost, da mi telekom zaracuna kaksno kazen, ceprav je obdobje vezave ze poteklo? Pomoje ne bi smeli.
Pa se podvprasanje. T-2 bi vzel preko optike. Torej lahko T-2 recem, da naj oni nic ne izklaplajo telekomovih storitev in sam poklicem na telekom in recem da izklopijo? Ne bi pa T-2 rekel, da naj oni izklaplajo, ker bog ve kolk casa bi vmes lahko bil brez neta. Izklopil bi telekom, ko bi T-2 delal tako kot mora in nic prej.
Pa se podvprasanje. T-2 bi vzel preko optike. Torej lahko T-2 recem, da naj oni nic ne izklaplajo telekomovih storitev in sam poklicem na telekom in recem da izklopijo? Ne bi pa T-2 rekel, da naj oni izklaplajo, ker bog ve kolk casa bi vmes lahko bil brez neta. Izklopil bi telekom, ko bi T-2 delal tako kot mora in nic prej.
OmegaBlue ::
Če je obdobje vezave poteklo ni kazni, zdaj ne vem če kaj zaračunajo odklop.
Optika je neodvisna od Telekomovega bakra tako da lahko brez problema vzporedno uporablja oba priključka in potem odjaviš telekom ali pa t-2 če ti ni všeč.
Optika je neodvisna od Telekomovega bakra tako da lahko brez problema vzporedno uporablja oba priključka in potem odjaviš telekom ali pa t-2 če ti ni všeč.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
sss ::
itq se piše po netu, da odkar se je Siol pripojil h matični firmi (Telekomu) so vse stare pogodbe nične oz. razne vezave ne veljajo več.
madmitch ::
Če je slučajno treba za odklop kaj plačati, se ti verjetno bolj splača ne plačevati, dokler te ne odklopijo in potem plačaš tistih par centov zamudnih obresti. Stvar rešena.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
d0rK ::
A se komu skos pada net v Ljubljani zadnih neki dni?
Pade za 10-15 minut..In to kr redno. Pol se pa sam nazaj postav.
Pade za 10-15 minut..In to kr redno. Pol se pa sam nazaj postav.
CrustyDOD ::
Še kermu ne dela optika v kranju na planini? Že cel dopoldne je out.. Na telefon jih pa tud ni za dobit..