Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
Senitel ::
Zelo verjetno da (upload je pri xDSL veliko večja "obremenitev" kot download), čeprav jaz bi počakal, da T-2 DSLAM na katerega si vezan nadgradi na VDSL2.
;-) ::
Pomoje ja.
prvo sm mel 1/1 isto k ti zaj pa mam 4/512 pa sm 2100m vstran od centrale (tirgot). Zakaj bi čakal če lahko pakete menjuješ ko spodnje gate.
prvo sm mel 1/1 isto k ti zaj pa mam 4/512 pa sm 2100m vstran od centrale (tirgot). Zakaj bi čakal če lahko pakete menjuješ ko spodnje gate.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
Vanadium ::
Dobr sync maš eveer za tako razdaljo oziroma res dobre kable. Meni se je na 1495m parice vdsl postavil na 8mbit/ okol 600kbit ter signal to noise ratio 3.5db sedaj z vdsl 2 pa na okol 13-14mbit dol pa skor 1mbit gor, signal to noise ratio okol 9db To samo govori kako v riti je infrastruktura pri nas
OmegaBlue ::
To je še relativno dobro, jaz sem okoli 840m stran (nazadnje sem bil 460m go figure kaj delajo z mano) downlink se mi postavi na ene 19Mbit uplink niha nekako med 6Mbit in 4,5Mbit odvisno od vremena. Da ne omenjam da grejo še vsi kabli po luftu.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
NavadniNimda ::
OmegaBlue - vzami tak hitrostni paket, ki ne bo nihal. Torej naj bo modem toliko zaprt, da bo odprti del konstanten. Z novejšo tehnologijo (ki jo boš dobil, ker si problematičen), pa se ti bo vrednost odprtosti modema lahko še povečala (cirka dvojno).
Torej predlagam 15/4 maks skupne sinhronizacije na vdsl modemu!
Torej predlagam 15/4 maks skupne sinhronizacije na vdsl modemu!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()
Torej lahko pričakujemo vsaj mal več uploada ali ne?
WTF kaj ste neumni T-2 jevci? Ko vprašam če bom lahko mel vsaj malo več uploada mi začete vsi bluzit o razdalji in paricah itd.
Tako da če vprašam enga do kok se da proc. navit pa rečejo odvisno-vedno se pa ve nekaj sigurno.
Torej kolk bo skor 100% da bo pol delalo?
Sploh pa mi ni jasno zakaj ko uploadam nemorm downloadat na polno ali obratno...pa ne sam jaz pri bratrancu je isto pa je 1km bliže.
WTF kaj ste neumni T-2 jevci? Ko vprašam če bom lahko mel vsaj malo več uploada mi začete vsi bluzit o razdalji in paricah itd.
Tako da če vprašam enga do kok se da proc. navit pa rečejo odvisno-vedno se pa ve nekaj sigurno.
Torej kolk bo skor 100% da bo pol delalo?
Sploh pa mi ni jasno zakaj ko uploadam nemorm downloadat na polno ali obratno...pa ne sam jaz pri bratrancu je isto pa je 1km bliže.
Shark100 ::
EWEER jaz imam iste težave. Sem prav tako v bistrci. Ko downloadam mi skoraj nič ne uploada in obratno. Kaj je zdaj z to VDSL2 tehnologijo, kdaj se bo začela uporabljati?
Shark
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shark100 ()
bojsi ::
Hmm, to glede razdalje tudi meni ni nič jasno.
Meni so ob priklopu povedali, da sem približno 940m oddaljen in nekaj mesecev je vse delalo OK (imam paket 1/1).
Nato pa se je naenkrat upload prepolovil. Jim težim in nato dobim odgovor, da mi ne več ne morejo nuditi takega uploada... Naj vzamem nižji paket (1/256).
WTF? Če pa je nekaj mesecev delalo vse super.... Težim dalje, pride mojster k meni, naredi meritve itd... baje, da sem oddaljen od centrale cca. 1400m. Halo? Ob priklopu je bilo 940?!
Ga sprašujem kako je možno, da je 4 mesece delalo vse OK, zdaj pa naenkrat več ni mogoče. In mi začne razlagato o nekih spremambah profilov itd....
Btw, pri t-2 imam tudi telefon in tv. Tv še kar dela, s telefonom pa nisem najbolj zadovoljen, saj pogosto med pogovori prekinja (med polnim uploadom je to stalnica, včasih pa se to dogaja tudi ob popolnoma neobremenjeni povezavi).
@NavadniNimda: vidim, da lahko včasih kaj pomagaš. Bi lahko malce pogledal moj priključek, če ti posredujem podatke?
lp,
D.
Meni so ob priklopu povedali, da sem približno 940m oddaljen in nekaj mesecev je vse delalo OK (imam paket 1/1).
Nato pa se je naenkrat upload prepolovil. Jim težim in nato dobim odgovor, da mi ne več ne morejo nuditi takega uploada... Naj vzamem nižji paket (1/256).
WTF? Če pa je nekaj mesecev delalo vse super.... Težim dalje, pride mojster k meni, naredi meritve itd... baje, da sem oddaljen od centrale cca. 1400m. Halo? Ob priklopu je bilo 940?!
Ga sprašujem kako je možno, da je 4 mesece delalo vse OK, zdaj pa naenkrat več ni mogoče. In mi začne razlagato o nekih spremambah profilov itd....
Btw, pri t-2 imam tudi telefon in tv. Tv še kar dela, s telefonom pa nisem najbolj zadovoljen, saj pogosto med pogovori prekinja (med polnim uploadom je to stalnica, včasih pa se to dogaja tudi ob popolnoma neobremenjeni povezavi).
@NavadniNimda: vidim, da lahko včasih kaj pomagaš. Bi lahko malce pogledal moj priključek, če ti posredujem podatke?
lp,
D.
Ja hehe Men je tud ko sm mel 1/1 uploadalo z 70kbps zaj pa še sam tam 35-40 (ok oni monter je reko 4/512 bi moglo bit) pa sm mu reko da mi zadni čas uploada sam na polovico pa mi je reko tak ko da sm butl da on točno vidi ka je moja linija sposobna ka pa ne Krneki, kot da on zaj ve če je meni prišlo kdaj do 70...ker če bi vedel bi vedel da je pa da govorijo bullshit.
Pa tisto o razdaljah je blo pr nas isto...ko sm jih klical da bi mel T-2 sm bil kilometer pa pol vstran(no malo več)-je rekla dečva, ko so nastopli problemi sm bil 2100m vstran. Pa BMK kak merijo ker tak tak merijo kak njim ustreza da ti nerabjo se zabavat pa popravlat.
Dani8oy - pošlji mi številko priključka na Zasebna sporočila in ti pomagam poštimati. Tvoji podatki seveda ostanejo tajni.
NN imam 2/2 paket in sem čisto happy (seveda zraven TV in telefon).
Pomembno je, da ti ne prekinja, in da imaš deklarirane hitrosti, hkrati z gledanjem TV in telefoniranjem (ob katerikoli uri)!
To imam - nobenih prekinjanj ali težav, kar presenečen sem tudi nad latencami, ki ostanejo pri 9ms tudi ko je upload in download tam okoli 200kB/s. T-2 je bog proti siolu. Support je celo uporaben in ti podajo točno tisto kar rabiš oz. sprašuješ .. siolovo "nam vse dela" mi je že resno hodilo na kurac.
Klemzz ::
jst mam paket 10/2 +TV, modem se postavi maximalno 7/2, če gledam tv je DL čist u riti...največ cca. 80kB/s pa še tv šteka...napake so odpravlal ampak ne morjo nč nardit, rekl so da bo mogoče malo bolše če uzamem še telefon, kar sm tut naredu...bomo vidl kak bo.
Nevem kaj delaš na takšni sinhronizaciji z 10Mbit paketom in TV-jem? Kako so ti ga sploh odobrili...
Klemzz ::
Nevem...sej to mam šele 14dni, zdej k mi bojo telefon prklopl grem na manjši paket...UP mi gre max 4Mb sam ni nobenga paketa s tako hitrostijo...tko da bomo vidl kako dela 5/5...
mitja_i ::
Spremembo paketa lahko naredi samo stranka s pismenim dopisom. Tehnika T-2 lahko le opozori na to, da paket ne bo delal.
T-2 je bil še pred kratkim najcenejši ponudnik, zdaj sta dosti cenejša triera in amis.
Shark
Kaj ko bi namesto nesmiselnih natolcevanj dejansko napisal cene za primerjavo? Upam, da ne primerjaš kabelskega operaterja z DSL operaterjem in/ali optičnim omrežjem T-2?
T-2 je najcenejši: 14 € za 1/256 (na optiki FTTH in SRD VDSL/x)
NA VSEH CENTRALAH, ne samo na treh, da se zavaja naivne uporabnike!
Torej: Če imaš samo internet
T-2 VDSL 1/256 20€
amis DSL 1/256 16.27€
Triera 1.5/256 18.32€ (prvih 6 mesecev 14.56€)
T-2 VDSL 1/256 20€
amis DSL 1/256 16.27€
Triera 1.5/256 18.32€ (prvih 6 mesecev 14.56€)
Shark
Že že, samo pri Amisu to na ceniku na webu sploh ni razvidno. Če ne vzameš njihove telefonije, to še NE pomeni, da gre za Polno razvezan dostop (torej moraš ohraniti telekomovo telefonijo).
Pri T-2 polno razvezanem dostopu NI potrebno imeti nobene telefonije. Kaj te pride ceneje, torej?
Pri T-2 polno razvezanem dostopu NI potrebno imeti nobene telefonije. Kaj te pride ceneje, torej?
Matej_K ::
Ja sam se zmeri me moti to da plačujem za isto hitrost več samo zato ker imam pri T2 tudi telefon...Se bo to kdaj popravl??
... .. .
Plačuješ MANJ, ko če bi imel skupno razvezan z internetom pri Amis za 16 € in telekomovo telefonijo za tistih 10 €, al kolk že. Če pa ne rabiš telefona, ga skenslaš in plačuješ samo 20 €.
sakal84 ::
Kar se pa tiče synca modema, res ne vem kaj jamrate - jaz sem na dobrih 900m kabla (oz. samo 500m zračne linuje) in se mi maximalno poveže na 14Mbit DL / 1,2Mbit UL. Kar je že porazno za moje pojme... Glede VDSL2 pa še nič ne kličejo..
MrStein ::
NavadniNimda:
Na mojem ni optike, VDSL pa tudi ne dela.
Amise lepo dela. Poceni.
Prosim, ne se na trepalnice metat
(sem se že jaz dovolj)
T-2 je najcenejši: 14 € za 1/256 (na optiki FTTH in SRD VDSL/x)
Na mojem ni optike, VDSL pa tudi ne dela.
Amise lepo dela. Poceni.
Prosim, ne se na trepalnice metat
(sem se že jaz dovolj)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
MrStein ::
Sem na Telekomovi parici, s telekomovim ISDN telefonom, na Telekomovi ADSL centrali.
In ja lepo dela.
In ja lepo dela.
Motiti se je človeško.
jack10 ::
Kako ugotoviš s kakšno hitrostjo se ti lahko modem sinhronizira oz. kakšna je največja hitrost
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jack10 ()
@SHARK1000 - za triero, amis, siol seveda nimam podatkov. Ima jih pa APEK, vsaj kar se paric tiče. Nima pa APEK podatkov za optiko FTTH (ki ni regulirana), zato ne smem dajati informacij o tem, koliko je naročnikov pri T-2. Nej frajerčki mau švicajo.
@JACK10 - lahko se telefonira na HD in jih vpraša, ali pa se meni pošlje številko priključka na Zasebna sporočila in pogledam ter te obvestim.
@JACK10 - lahko se telefonira na HD in jih vpraša, ali pa se meni pošlje številko priključka na Zasebna sporočila in pogledam ter te obvestim.
Ne, kje pa - ta podatek je shranjen na centrali. Vsakič, ko se modem in centrala sinhronizirata, se ta podatek drži in zapiše, s čemer se lahko izvaja kontrola delovanja.
Par dni. Ko dobijo dopis (recimo naslednji dan ko ga pošlješ) pokliči na tehnično podpora: 0590 00-002 in ti bodo takoj zrihtali.
alienalien ::
No jaz sem pakete menjal do sedaj 3x in vse je bilo še isti dan urejeno. Dopoldne poslal faks in popoldne poklical HD in so mi nastavili.
MTm2H37rqt7B ::
Hehe, pri meni je bilo isto. Prakticno se je nasa hisa premaknila za 500m:) Enkrat sem oddaljen 940m, enkrat 1100m enkrat celo 540m... :)