» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
97 / 248
»»

NavadniNimda ::

Če hočem kaj konkretnega povedat, potem to vsekakor naredim na Zasebno Sporočilo (;) ), ker (kot vemo), so Zasebna Sporočila (;)) namenjena ravno komunikaciji, ki naj ne bi bila prisluškovana.

Javno si pa ne upam šimfat čez tele naše udbomafijske kljukce, ker imajo povsod svoje špijune. Konec koncev se da dandanes vsakogar podkupiti "s tremi karamelami", če si lahko sposodim citat iz Alan Forda.

Pšenični ::

Se strinjam ,da nou še kakšn končal tko k un model iz Kranja....

Em, kateri model iz Kranja?:D

Franz ::

Saga po dvodnevnem izpadu zaradi prehoda na staticni IP se je srecno koncala! Danes sem ponovno klical na helpdesk, kjer mi je (tokrat) prijazen operater povedal, da (staticni) IP ni konfiguriran in da bo to poskusil takoj urediti ter da me bo poklical nazaj. Cez pet minut je zadeva zacela delovati, ceprav povratnega klica nisem docakal.
Ocitno je zelo odvisno, na katerega Kekca naletis na helpdesku, rad bi videl tistega, ki mi je danes zjutraj obljubil, da bodo tehniki v dveh treh dneh zadevo pogledali! :-)
Ce to bere kdo iz T2 mu sporocam, da bodo samo ob 2/30 junijske narocnine! :-)

Pšenični ::

Tist k je vdru v informacijski sistem ljublanske banke, tisti pravljici o samomoru naj grejo nekam drgam pedenat ,je pa kr neki cajta to že nazaj...

Aja, Škulj.
Ej telbanc, a tebe tako kličejo "kar tako", ali zato ker ne bereš zasebnih sporočil? Sam vprašam.

MEDENA ::

Kva voč Nimda? A talaš 1gbit/s optiko free ? :D

Wega ::

Hja, vse najlepše o T-2 podpori - mojo neumnost ob posodabljanju Aminota, ko sem prekinil napajanje, so rešili hitro prijazno in sproti poštimali še stabilnost linije (dogajalo se mi je namreč, da je linija za 10 sekund padla tudi večkrat na dan).
Očitno je potrebno najti pravega, pa se vse zrihta.
Torej je zdravilo da težiš večkrat ob različnih urah in prejkoslej naletiš na prijaznega znalca.
Kakorkoli - plus za T-2
PS: novi vmesnik je pa res uporaben!
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

Jose ::

Pred več kot dvema tednoma so tudi mene priklopili na T-2 1024/256, telefon pa sem moral pustiti pri Telekomu (subjektivni razlogi lastnika priključka). Stvar špila in tudi speedtest mi kaže zadovoljive rezultate.

Imam pa težavo s telefoni, ki so priklopljeni preko razcepnika na stari telefonski kabel v hiši. Včasih se zgodi, da ni več impulza v telefonih, od zunaj pa slišijo zasedeno. Torej mi nekaj "drži" linijo. Ponavadi po odklopu vseh treh telefonov in priklopu nazaj se počasi pojavi impulz v enem telefonu, potem pa še v ostalih. Če telefon priklopim na kabel ki pride v razcepnik, telefon dela normalno.

Preden sem imel razcepnik (T-2) so vsi trije telefoni na liniji delali normalno.

Zakaj je tako? Kako to popraviti?

Pa še to: Za foro sem se preko standardnega dialup modema 56kbps priključil na intenet. Konektal se je težko in ko se je že skonektal, je hitrost prenosa bila manjša, kot običajno.

Lep pozdrav, Jose.

madmitch ::

Očitno na T-2 helpdesku delajo različni kljukci. Zapomnite si imena tistih, ki so zadevo rešili tako kot je treba in jih popajte tu (ali v posebno temo), da bodo ostali lahko težili, da želijo govoriti samo s temi. Po moje se bo tudi kvaliteta ostalih hitro izboljšala (bodo morda slabe nagonili).
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

kiFni ::

Kako zamenjat TV program v VLC?

Avalonis ::

Ima kdo kakšne izkušnje s T-2 v Trbovljah. Planiram vzeti 10/2 + TV in me zanima če povezave delajo v redu. Sem pa od zgornje telefonske centrale oddaljen okoli 350 m.

jerry2000 ::

No če kdo iz T2 tole bere, potem mi dajte nazaj hitrost 1Mb/sek upload namesto .6 kot imam zdaj. Vsak dan kličem in bodo posredovali naprej da mi dajo profil nazaj iz 6 na 10 kot je bil prej. In zgodi se... nič. Jaz pa vsak dan povem isto zgodbo.

Ampak imam še Telemach pa bom če mi tega ne popravijo dal odpoved, pa naj gredo v rit vsi skupaj. Brez vednosti so mi upload premenili da imam 10/0.6, plačujem pa 10/2.

Jerry
Jerry and Tom

MEDENA ::

pač reklamiraš in plačaš manj.

Spiral ::

ok eno n00b vprašanje še imam... kaj je možno imeti vdsl oz. recimo tudi adsl brez hišnega telefona? Torej da nebi imeli hišnega telefona spljoh. Se bolj nagibam da je pogoj imeti telefonijo. Kaj pa vem.. ne me linčat :D

bluefish ::

ni pogoj, da imaš telefon. Moraš imeti le telefonski priključek.

Wega ::

Mogoče še bolj jasno: važno je, da imaš do bajte napeljane telefonske žice. Temu se reče polno razvezan dostop. Telefon pri telekomu, drugo pri kom drugem je skupno razvezan dostop. Vse pri telekomu pa je dostop ni razvezan spljoh.
Žicam do stenskega priključka pa včasih rečejo tudi bakrene parice.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

Sharkec ::

Poizvedbo sem poslal že tako dolgo nazaj, da se niti ne spomnem več kdaj naj bi to bilo. Čakal sem, da je T-2 začel izvajati tudi priklope za skupno razvezan dostop, nakar je trajalo celo večnost, da so poslali mojo poizvedbo. Na mojo smolo je bila poizvedba zavrnjena, češ da sem priklopljen na PCM. Skozi nekaj postopkov in prošenj pri telekomu dosežem preklop na samostojni vod. Vse skupaj sem uredil v manj kot dveh tednih. Obvestim T-2, da sem priklopljen na samostojni vod in da naj pošljejo ponovno poizvedbo, vendar pa pri T-2 v enem mesecu še niso uspeli poslati poizvedbe, kljub temu da sem jih obvestil, da je priključek pripravljen za nadgradnjo z VDSL. Glede na to, da je poletje pred vrati, jih bom kar polkical in rekel, da če me nameravajo priklapljat, lahko pridejo šele konec septembra. Pa še na naročnini bom prišparal.

janko771 ::

Nobenih informacij ni kdaj bodo kej še druge centrale po sloveniji ssposobl.
lp
jest

Po dolgem času je Telekom odobril nadgraditev priključka z VDSL. Kot obljubljajo na T-2, naj bi me priklopili v dobrem tednu dni.

MatejMatej ::

Danes(27. junij 06) je moj sosed dobil T-2 VDSL internet 8/1, v Kopru (Prisoje).
Čakal približno tri mesece. (brez kakrpnega koli teženja/poizvedovanja)
Trenutno sem še vedno na SiOLu, sem pa povezan preko njegovega T-2 (prej je bil on preko mene na siol ADSL).

Opazi se razliko - na T-2 opazno hitreje odpira strani.
Ping www.arnes.si IN www.siol.si približno 11ms (s tem da zrven downloada torrente).
www.bevc.net pa ~15ms.
Jaz sem dosegel 750 KB/s downloada iz arnesovega FTP-ja (s tem da je sosed medtem torrental)
Uploada sem dosegel 80 KB/s (s tem da ja sosed uploadal zraven torrente s hitrostjo 20KB/s)
Povezava deluje BP že cel dan.

Oddaljenost od centrale neznana, sinhronizacija modema tudi neznana.

V bloku imamo tudi že narejene kanale za optiko (baje pride enkrat po koncu poletja).

LP,
nadvse zadovoljen nov uporabnik T-2.

morphy ::

Živjo, mene pa zanima če je T-2 že komu vrnili denar za ponovno vzpostavitev priključka pri telekomu (9.600 sit).Kajti meni t-2 ni delal tako da sem moral it nazaj na siol-telekom, in zdaj čakam povračilo stroškou ki so nastali zaradi t-2-ja že več kot dva mesca!;((

antonija ::

A zdej T2 krije stroske za ponovne priklope k drugim operaterjem? Jaz sem pa bil preprican da ponujajo "le" pakete brez casovne vezave in brez prikljucnine, nic niso pisali o zastonj priklopih k drugim operaterjem...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

ToniT ::

Saj ne gre za zastonj preklope k drugim operaterjem. Gre za to, da so pri T-2 izvedli odklop od Telekoma, potem pa so ugotovili, da stranke ne morejo priključiti na svoje omrežje in Telekom pa zahteva za ponoven priklop nek znesek. Takih primerov je bilo kar nekaj....

antonija ::

Ce ga je "odklopil T2" potem je to krivda T2ja. Ce se je odklopil sam da bi dobil net od T2 je krivda njegova. Situacije pa ne poznam v detajle, samo moje (nestrokovno in nepravnisko) mnenje sem podal.:8)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

bosstjan ::

SAmo eno enostavno vprasanuje glede televizije na t2 (sem lih gledal tele slikce od aminotovega vmesnika, pa mi je misel usla na tole): a se da brat tud teletekst na programih, ki ga pac podpirajo? (mogoce ze kje pise, pa je malo prevec strani tukej gor:))

lp, bosstjan

SasoS ::

teletext dela.

še komu ne dela tv ta trenutek? je kakšna nadgradnja ali je crknilo?

pentium4ever ::

Sem uporabnik T-2 že kar nekaj mesecev in lahko samo rečem: najcenejši so, pa še nobenih problemov nimam z njimi, kapo dol!

Irmscher ::

kul, čeprav je danes odpihnilo centralo v savskem naselju :D

Razerzone ::

T-2 FTW!:D

Vanadium ::

@SasoS: men je tutdi metalo ven tv, internet in telefon okoli 10 ure. zgleda da je neurje krivo bilo :\

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vanadium ()

SasoS ::

ja sej...čez 2 uri je celo centralo ven vrglo :D

Vanadium ::

lol no pri nas v dravljah je ni :D

Yoda Master ::

Ker sem že 7 mescev srečen uporabnik T2 sem se pred kratkim odločil, da bom pri njih vzel še TV. Pred kratkim sem poslal dopis, kjer sem jih pooblastil da me lahko odklopijo od Telemacha. Zdaj me pa zanima, če kdo ve koliko časa ponavadi traja, da te pri Telemachu odklopijo in pri T2 priklopijo?
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

globoko grlo ::

ahm, mene pa zanima, če kdo ve kako se naštima FTP pri T2, a morm res njih zaprosit, potem oni nekaj odobrijo in "poštimajo", pol pa lahko FTPjam?

lp

Irmscher ::

FTPja ni.

MrStein ::

Kaj bi rad FTP-jal ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

wishmaster ::

morphy, če se ti tak zgodi, boš spoznal lepe plati T-2ja. Če se ti to zgodi sam Inšpektorje poklicat. Preverjeno učinkovita metoda. Inšpektor jih vsaj postavi pred dejstvo. Tebe izklopijo iz ADSLa, na zahtevo T-2ja. Ker so pač T-2jevci šlampasti podajo zahteve za izklop ADSLa in ISDNJA. Potem si že kakšen mesec brez vsega. Nakar se eden spomni, da centrala sploh ni nadgrajena. In potem se pa zgovarjajo na Telekom.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

teato ::

Pred nekaj več kot 2 leti sem podpisal za ISDN+ADSL akcijo za nekaj več kot 20 tisočakov, veljavnost pogodbe je minila in bi rad prešel na T2. Zanima pa me, če mi ostane telefon, ki sem ga v akciji dobil od Telekoma ali ne.
Zanima me še ali bo ta telefon delal s T2 telefonijo, ga bom kar priklopil ali bom moral še kako "centralo" kupiti?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: teato ()

Kekec ::

@teato: telefon ti ostane in seveda ga lahko uporabljaš na T2, čepra boš zaradi tega donil zraven eno veliko škatlo Patton-a tako da če ni nujne potrebe rajši vzami njihovega, bo ena škatla manj pa prav tako vtičnica mogoče celo dve če tvoj telefon nima svojega napajanja.

globoko grlo ::

rad bi FTPjal fotke in filme posnete s fotkičem, nič nelegalnega, oz. niti ni nujno da bi šlo to preko ftpja, halko tut kkšna druga varianta, ampak jest ne vem zanjo

teato ::

Kekec, hvala za info.
Ali morda veš kakšen je telefon, ki ga dobiš pri T2? Katera firma ga izdeluje ter oznako, lahko tudi kdo drug, ki ga ma napiše.

LP

Kekec ::

Tega nebi vedel, vem pa da je bilo o njem v tej temi že veliko napisanega sam sem vzel kar enega svojega ki je brezžičen ker njihov ni.

softwar66 ::

Zgodbica s srečnim konce:

kmalu po ustanovitvi T-2ja izpolnil pogodbo in čakal. Z montažo zamudili 2 dni, a sedaj lepo dela. Skupno razvezan dostop. Paket 20/1. Centrala poljanski nasip. Speedtest.si, gor 7mb/s, dol 13mb/s. Bom spremenil v 10/10 paket.

softwar66 ::

zakaj t-2 tracert www.t-2.net pinga 3 vozlišča potem pa je vedno request timed out?

McHregec ::

ker www.t-2.net strežnik dropa UDP pakete
Destroyer Of The Worlds.

MrStein ::

Aha, in kam bi rad FTP-jal , globoko grlo ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

fizolcek ::

MrStein: verjetno na tole, kot pise na t-2 strani:

"Ali nudite prostor za spletno predstavitev?

Vsakemu naročniku storitev T-2 pripada 10MB prostora na strežniku. Za večje kapacitete je potrebno to pisno zahtevati."

T-2 mi je za vrat obesil še policijo. Danes me na domu obišče prijazna policajka in me sprašuje če sem naročil T-2 internet in če prepoznam svoj podpis na pogodbi. Imela je polno mapo T-2 pogodb. Pravi da naj bi na T-2 ponarejevali podpise. Sicer ne vem kaj za vsem tem stoji. Prijazni policajki sem odvrnil, da sicer še vedno čakam na T-2 internet, katerega mi zaradi zloglasnega Telekoma še niso priklopili.

uporabnik12 ::

Shakec: Palis ali je re tako bilo.

In se eno vprasanje, a komu drugemu tudi danes ne dela T-2 telefon. A je to vmesna faza pre nadaljevanjem nadgradnje, ki se omenja na njihovi strani?
««
97 / 248
»»