» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
5 / 241
»»

orbter ::

Izi: A misliš, da kaj takega http://www.dab-digital-radio.com/dvb.htm ne bi prišlo v poštev? Glede na to, da je settopbox samo konverter iz digitalnega v analogni signal, bi mogoče DVB kartica lahko sprejemala signal brez konverzije, če prav razumem to tehnologijo??

sile01 ::

@Izi: sej a ni ista fora k SiolTV k ga lahk gledaš na račnalniku brez dodatng settop boxa in video kartice?

billy ::

BlackHole, logika ti je španska vas ne?

Odjava in prijava na T2 je brezplačna. Torej se na stari lokaciji odjaviš, na novi pa prijaviš, stane te 0 sit! Oprema (če boš imel kakšno dodatno) pa bo tako tvoja, pa jo lahko neseš zraven ja :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: billy ()

Oprema mislm da ne bo njegova mapak bo last T2 enako kot je recimo zdej Amino last Siol-a.

Izi ::

orbter, dobro vprašanje.
Na to sem sicer pomislil ampak moram priznati, da nimam pojma :8)
To bi bilo dobro vprašati direkt na T-2
Načeloma bi moralo delovati, vendar ne vem ali so vsi digitalni TV signali enaki ali pa se razlikujejo od ponudnika do ponudnika.
Možno, da signal kaj dodatno kodirajo ali kaj podobnega, da ga nebi kdo nepooblaščeno gledal, brez, da bi kupil set-top box.
Vsekakor me zanima odgovor.

Ne vem sile01, nimam SiOL TV in nimam digitalne TV kartica, da bi lahko preveril.
Naj nekdo pove, če je to že probal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

roCkY ::

Kar se TV na PC tiče bi blo zlo dobrodošlo, če bi bil poseben programček.
VLC zaenkrat pač nima vmesnika za ta namen in je mal okoren. Sploh kar se tiče snemanja oddaje, ko nisi doma.

BlackHole ::

No, saj se mi je zdelo da bo tak, samo sem se hotel prepričat, čeprav teorija ni vedno enaka praksi.
Ne logika mi ne dela težav, prej obratno, pač nisem v tem špasu in raje vprašam. 8-)
LP Marko

Jaz imam SiolTv in se da z VLC gledat normalno, snemat nisem probal ker bl mal gledam TV...To sem sam iz radovednosti probal k sem dobil Siol TV.

Fl[A]sH ::

Izi, kak pa te gre to pri siolu?? Ti razmisli malo preden se pametnega naredis! :\
Ce pa nebo TV deloval na istem principu pol je pa to druga stvar!
Pa se to, za izposojo sem rekel zato, ker ce slucajno nebi delovalo zakaj bi ga moral kupit??
Siol je tudi dostikrat kaj obljubil da bo delalo pa pol ni! Kak si lahko tak ziher, da bo tukaj kaj drugace? Oni bojo rekli da gre na 3 TV-je v praksi pa mi bo mogoce VREDU delal samo 1 al pa 2, tretji pa z kockami pa kaj jaz vem kaj se vse!!

Izi ::

OK, hvala z informacije.

Fl[A]sH, saj ni problema, vso opremo dobiš na posodo in prehajanje med posameznimi paketi naj bi bilo zastonj.
Če ti ne bo delalo na 3 TVje lahko spremeniš paket na 2 in vrneš en set-top box. Te ne bo nič stalo.

janko771, čigave storitve?
T-2 storitve še noben ne uporablja in jih tudi še nekaj časa nihče ne bo uporabljal.
A ti si pa že slišal, da njihove storitve niso stabilne ? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

kar98k ::

a je kdo dojel da na seznamu najbolj klicanih drzav ni hrvaske, bosne, srbije....
pa folk bo najvec klical tja, mislim.....

Aha to me je ful čudl...

antonija ::

Zakva pa hrvaska, bosna in srbija? Jst sm do zdej nekejkrat klical na hrvasko, drugac pa po vecini nemcijo in svico. Posplositve so nevarne. Cisto vse. Tudi ta.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

|bLaD3| ::

Hopla se zloženka od Gratela..

**

@DixieFlatline

Kakor je meni znano Gratel brezplačno postavlja optiko do hiš oziroma do stanovanjskih blokov.. kako je pa z napeljavo do stanovanj oziroma v hišah pa ne vem točno, pomoje bojo zaračunali nekaj da ti bojo potegnili not.. Bo treba počakat še mal, da bo vse znano.. optika v Kranju naj bi začela delovati še pred koncem letošnjega leta.

Bellzmet ::

Jaz tut večinoma kličem v Avstrijo in Nemčijo. V ostale omenjene države (Hrvaška, Srbija,...) se ne spomnim, kdaj bi nazadnje. Tko da res posploševati ne gre.

lp

Hux ::

In v cem je fora da nemorajo optike polagat istocasno v vec mestih oziroma dve ali vec razlicnih firm? Samo zavlacujejo spet.

scythe ::

Jutri lahko začnemo pričakovati T-2 pogodbe , so mi sporočili iz T-2! :\

Gregor P ::

Jutri lahko začnemo pričakovati T-2 pogodbe , so mi sporočili iz T-2!

Glejte, da jo skenirate in objavite tu na forumu; če lahko prosim:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Bellzmet ::

Hux: verjetno imajo pa samo eno vozilo s katerim polagajo kable:\

deputycos ::

'dan

torej, nekaj informacij, ki jih še nisem zasledil tukaj (vprašanja pa):
- če pošlješ pozvedbo NISI k ničemur zavezan. šele ko podpišeš pogodbo "si njihov"
- arnes oz druge ugodnosti za študente/dijake NI (zaenkrat)
- velikost mailboxa je 100MB. mail bo omejen na (verjetno) 10mb (še sami ne vejo)
- št mailov = št članov v familiji. ostali so "po dogovoru" (nimajo še cenovne politike)
- po defaultu dobiš v vsakem paketu 10mb prostora na njihovem strežniku
- št 0590 00 000 dejansko deluje. čeprav so precej zasedeni in se "naposlušaš" tiste muzike... drugače pa je to info-tehnična služba ala siolov 080 1000
- poizvedbe pri TELE.comu so potrebne tudi zaradi prenasičenosti central (tudi če imaš centralo 30m od bajte torej)
- če danes podpišeš pogodbo lahko pričakuješ priklop na koncu meseca (recimo za "normalno okolico"... ne me spraševat za "rovte")
- za prekinitev NI potrebno NIČ plačati. zaenkrat še ne vejo, ampak predvidoma bo tako, da boš lahko proti koncu vsakega meseca prekinil

odogovori so od t2 direktno (ali tel, ali pošti ali spletna stran). še to: če me ne bo kdo prehitel, objavim pogodbo takoj ko bo možno (sem že poslal poizvedbo). v kolikor seveda to dopušča pogodba (kakšna "top secret" klauzula) in sama pravila foruma.

Lep pozdrav.

DixieFlatline ::

Zanima me še, kaj vse omogoča STB, ki ga oni ponujajo. Le gledanje televizije ali kaj več?(brskanje po netu,snemanje programov,...)Spomnim se Siola ob začetnik SiolTVja, ko je obljubil, da bodo kmalu dali v prodajo še bolj napredne STBje,a danes so še vedno na voljo le "osnovni" Aminoti.

Če t-2info še bere ta forum, lahko odgovor kar prIlima na FAQ na uradno stran.

Z gradnjo optike v večih mestih se pa pomoje ne izide, saj so v vsakem mestu veliki problemi s pridobivanjem dovoljenj(kranjske izkušnje), pa verjetno morajo nekaj keša prej tud nazaj dobit, ker kak vlagatelj je verjetno še skeptik glede naložbe in nanprej pričakuje del denarja nazaj.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

|SNap| ::

Če še sami toliko stvari ne vejo, kako lahko pričakujemo, da bodo jutri začeli pošiljati pogodbe?

scythe ::

Ena rešitev je že če ne želiš čakati 1 mesec. Lahko se sam pozanimaš pri telekomu če je možno imeti T-2 z 10Mbps povezabo,kar prihraniš 14 dni. Sem danes vprašal T-2 in je rekel da lahko to naredim in potem njim posredujem info od telekoma!

Wega ::

Slika v sliki bi delalo samo. če ima TV recimo 2 scart priključka in možnost gledanja AV1 in AV2. Če jih prav razumem boš lahko imel 3 TV, tako da pač na vsak scart priključiš enega, ta tretjega pa še na videorekorder (če ga kdo ima) in prek antenskega kabla na TV.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

jRk0 ::

a lahko mas T2 zraven ze obstojecega Siol ADSL-ja v istem stanovanju?
Ker mi bosta cimra zivce pobrala s tem downloadanjem njuninim...pa si naj placujeta za download, jaz rabim samo nizek ping, tega pa nikol nimam ker sta prfuknena.
You fuck up once, you loose two teeth.

Prve pogodbe so bile odposlane danes, jutri jih lahko pričalkujete v poštnem nabiralniku.

fahrenGONE ::

Glede optike... V zlozenki omenjajo 100mbit/s-1Gbit/s za gospodinjstva in 1Gbit/s za podjetja. A bo v Kranju, kjer je optika ze napeljana, to mogoce ze v kratkem dobiti? To bi bilo se vec kot VDSL in imelo vecji doseg. Optika je prihodnost.

Predvsem me zanima ali bodo take hitrost res na voljo, al se bomo preko optike omejevali z 10mbit?

Ne moreš imet VDAL in ADSL na istem priključku...Pre različne frekvence.

polde66 ::

kako pa zgleda pretvornik iz digital v analog signal, kaj ima skart izhode, navaden antenski izhoad?
me zanima ker mam eno tv v enem štuku drugo pa v drugem
polde

SasoS ::

Prej obratno. VDSL uporablja iste frekvence kot ADSL. Tako kot ne moreš imet navadnega in ISDN priključka hkrati. Vse pa res ne gre u to ubogo bakreno parico :\. Lahko pa verjetno naročiš dodatno parico pri telekomu...

buhica1 ::

bLaD3 - a je kdo slučajno vprašal če bodo za celo Slovenijo začeli pošiljati pogodbe ali pa v začetku samo v Ljubljani in Kranju (nepotrjena informacija od kolega ki naj bi klical na T-2) ???

lp Buhica

tengo ::

A je kdo pomislil na to, da je T2 Telekom?
McLaren Mercedes se ve...

@SasoS: Ja,ja maš prav :8) ....Narobe prebral

ADSL in VDSL zaradi prekrivanja frekvenčnega področja ni možno imeti hkrati na eni fizični povezavi.

Scarecrow ::

tole pise na telekomu
Prehod iz ISDN BA naročniškega razmerja enkratno 9.604,20 11.525,04 20 %
torej ce odjavim isdn plačam 11,5k:| ? al sm pa narobe razumeu

kitl76 ::

Ja to plačaš če greš z ISDN-ja nazaj na navadno linijo v primeru popolnoma razvezanega dostopa pa ne plačaš nič.

Stipex ::

Mene pa zanima kdaj bo na voljo seznam central v izgradnji?
Živim 9km stran od krškega (ki ima že vdsl) in sem oddaljen 40 - 50m od naše centrale:D
(Naša centrala sicer ima ADSL)
Ne vem kje naj se pozanimam za seznam central v izgradnji.

antonija ::

@netscape: Na T-2.net?:\
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Pomoje majo tud oni tm kaksne sezname kje so centrale in kje je mozno, tko, da so pomoje poslal sam tistim pri katerih bo priklop 100% mozen.. pomoje majo kaksen tak sistem, tocno pa ne vem.

PS, Osnovni kapital družbe T-2 : 504.000.000 SIT

Zgodovina sprememb…

• spremenil: |bLaD3| ()

picyl ::

Ker še nikjer nisem zasledil pisanja o teletekstu me zanima, če bo teletekst normalno deloval?

Hux ::

Pomoje majo tud oni tm kaksne sezname kje so centrale in kje je mozno, tko, da so pomoje poslal sam tistim pri katerih bo priklop 100% mozen.. pomoje majo kaksen tak sistem, tocno pa ne vem.

Nemorejo tak delat brez da uporabnika obvestijo da negre. Drugace bo telefon nonstop tulo pa se bojo cudli kaj jih jebejo.

jype ::

deputycos: - poizvedbe pri TELE.comu so potrebne tudi zaradi prenasičenosti central (tudi če imaš centralo 30m od bajte torej)

T-2 parice vkljuci v svojo opremo. Zasedenost telekomovih central je pri tem irelevantna (ker bomo cez 15 let vsi uploadani).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

kar98k ::

osnovni kapital t2 je 2.100.000 evrov, to pomeni da resno mislijo zavladati trgu!!!!

azislo ::

Mene pa zanima kako je potlej z telefonom, če naročiš ADSL brez ISDN dobiš še rezervno PSTN linijo, pri ISDN-ju maš že itak dve, kaj pa pri T-2, ti dajo rezervo linijo, ali jo je potrebno naročiti ?

AZi

MrStein ::

PSTN ali ISDN imaš lahko zraven T-2 , če želiš. Po veljavnem ceniku Telekoma.

Polžji internet (dial-up, torej telfonski modem) pa T-2 ne ponuja. Ferrari tudi ne prodaja fičkov in volovskih vpreg ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

SasoS ::

O kakšni rezervni liniji sanjaš? Telefon dobiš pri T2 če ga plačaš ali pa obdržiš starega pri Telekomu in maš zato cnej net...

OldSkul ::

Bomo vidli, če bomo tudi tisti iz manjših krajev dobili pogodbe. Meni so rekli, da je nača centrala v Ivančni že operativna in da lahko pošljem poizvedbo.
Če dobim pogodbo jo seveda skeniram, če je ne bo že kdo drug prej.

Sile01, ups.

Me zanima kako bodo usposobili FTP, da bo delal v coni visoka varnost :/

CCfly ::

Pasiven FTP bi načeloma moral delati.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

OmegaBlue ::

Prvi post je bil posodobljen.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Kukr jst vem, v pasivnem ftp načinu server clientu na control connectionu (21) pove na kateri port naj se poveže. Ta pa je izbran naključno. In glede na to, da so v coni visoke varnosti dovoljene le odhodne povezave na točno določene porte, ta verjetno ni med njimi. Je pa možno da se motim, nikoli se nisem preveč poglabljal v ftp protokol.
««
5 / 241
»»