Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

DeletedUser ::
kabel patch rj45 utp 15m brand-rex - 2.8K
@ http://www.techtradecenter.si/
lahk pa tud pogledaš po bolhi...
@ http://www.techtradecenter.si/
lahk pa tud pogledaš po bolhi...

|bLaD3| ::
Mene pa samo zanima če je komu ratalo usposobit kkšen torrent klient, da folk normalno od njega dlja.. Jst se že lep čas trudim pa mi nikakor ne rata.. mam pa 10/10 paket in statični ip naslov (privzeta nizka varnost).
Če bi se dalo komu razlozit naj mi poslje PM al pa kr tle not odpise :)
Če bi se dalo komu razlozit naj mi poslje PM al pa kr tle not odpise :)

elhombre ::
Danes sem brebral na teletextu na enem od nemskem kanalov tole:Telekom ( nemski ) se je do podjetij kot so T-2 ravno tako obnasal kot nas telekom,zato je danes EU izdala odlocbo da mora Telekom svojo opticno mrezo dati na voljo vsem tistim ki hocejo prodajat VDSL pakete v nemciji in to brez kakrsnih koli omejitev.Upam da bo tudi nas telekom kmalu dobil podobno odlocbo.
P.S.:V letu 2005 je nemski Telekom prikljucil 10 milionov novih uporabnikov.
P.S.:V letu 2005 je nemski Telekom prikljucil 10 milionov novih uporabnikov.
Doomsday is coming!!

frenk ::
no evo zdej sm tud jest končno na T-2...ampak če jim nebi resno težil je vprašanje če nebi še dl trajal, je pa pr men problem, ker mamo s.p. in ubistvu sploh ne morš normaln delat...pa še zdej telefon ne dela, bi pa nej začel delat jutr
tehnik ki nam je montiral bi pa pomoje mogu še mal na šolanje...sej ne rečem da je totalno zabit, ampak določene stvari pač more obvladat če hoče bit monter...mam občutek da t-2 tele monterja zaposljuje bolj na podlagi poznanstev kot pa strokovne usposobljenosti
DL hitrost mi dela normalno 10Mbit, z uploadom se pa še nism kej preveč zajbaval, ker je dost druzga dela
pa želim vam da vas čimprej preklopjo, ker tale čakanje je čista pizdarija
tehnik ki nam je montiral bi pa pomoje mogu še mal na šolanje...sej ne rečem da je totalno zabit, ampak določene stvari pač more obvladat če hoče bit monter...mam občutek da t-2 tele monterja zaposljuje bolj na podlagi poznanstev kot pa strokovne usposobljenosti
DL hitrost mi dela normalno 10Mbit, z uploadom se pa še nism kej preveč zajbaval, ker je dost druzga dela
pa želim vam da vas čimprej preklopjo, ker tale čakanje je čista pizdarija

sleby ::
a ma kdo kako resitev kako bi isdn telefon (eurit 133) prklopu da bi deloval na t2?
pa od t2 nisem dobil ip telefona ampak navadnega analognega (gigaset a120) in je priklopljen na analogni vhod na gatewayu.
hvala
pa od t2 nisem dobil ip telefona ampak navadnega analognega (gigaset a120) in je priklopljen na analogni vhod na gatewayu.
hvala

Misak ::
Bebi: ce imas zahtevane dve tel stevilki, pol si za ISDN aparat dobil pattona, kamor vstekas svoj ISDN aparat. Ce te zajebava MSN, ga ne vpisi in pusti praznega (mislim da eurit, ki ga vpisujes, pusti vnasanje vec kot 16 znakov msnja). Zadeva ti mora delovati. Če imaš pa samo CPE, potem ISDN aparata ne boš moral priklopiti. ISDN vmesnik boš moral dokupiti (30.000 sit?)
Ena številka je tkao ali tako vezana na analogca, ki ga imaš. Druga pa bi morala iti preko pattona. Če si zahteval samo eno številkko, potem iz tega ne bo nič in niti nisi dobil pattona.
Ena številka je tkao ali tako vezana na analogca, ki ga imaš. Druga pa bi morala iti preko pattona. Če si zahteval samo eno številkko, potem iz tega ne bo nič in niti nisi dobil pattona.
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

ah slaba:\
nism dobil nic pattona. rad bi sam zamenjal ta siemensov telefon z euritom ker je siemens cisti crap (niti osvetlitve ne premore).
dveh stevilk pa ne rabim.
nism dobil nic pattona. rad bi sam zamenjal ta siemensov telefon z euritom ker je siemens cisti crap (niti osvetlitve ne premore).
dveh stevilk pa ne rabim.

energetik ::
A je kdo že kej slišal, kaj se dogaja s skupno razvezanim dostopom? Madonca, a misli Telelopov doktorat nardit iz unih razcepnikov?!!
Jest mam že mal dost visenja na 56k modemu in plačevanja impulzov unim barabam.. Polno razvezan dostop pač ne pride v poštev, ker hočjo domači obdržat PSTN.. Pa še možnost, da si par tednov totalno odklopljen in čakaš...
Lp

Jest mam že mal dost visenja na 56k modemu in plačevanja impulzov unim barabam.. Polno razvezan dostop pač ne pride v poštev, ker hočjo domači obdržat PSTN.. Pa še možnost, da si par tednov totalno odklopljen in čakaš...

Lp

insignija ::
Ko imam zagnan Bitcomet ne morem surfati. V Bitcometu imam UL nastavljen na polovico, DL pa na MAX. Uporabljam switch, ne routerja. Ko izključim Bitcomet je vse OK. Je komu jasno, kaj bi lahko to bilo?
pozdrav Andrej
pozdrav Andrej
pozdrav
Andrej

a kdo ve kaksen bi bil odgovor na t2 povprasevanje za vse 3 storitve ce sploh ni telefonskega kabla v hisi? kdo ti potem kabl potegne?

Mirtma ::
@insignija Zmanjšaj DL v Bitkometu. Vso pasovno širino ti požre nastavitev MAX. Surfanje po internetu pa itak ni drugega kot 95% dl in 5% upoloada. Torej, če ti bitkomet zajame ves dl, ne moreš normalno surfat. Poglej s kakšno hitrostjo ti skupno jemlje dol Bitkomet. Če je blizu hitrosti tvojega paketa, si dosegel limit. Mislim.

http://www.si-gamer.net/blad3_t2/
Če bo kdo potreboval si lahko tle dol ene par navodil pobere, bom pa sproti dodajal vse sveže zadeve gor :)
Če bo kdo potreboval si lahko tle dol ene par navodil pobere, bom pa sproti dodajal vse sveže zadeve gor :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: |bLaD3| ()

@Insignija
Bitcomet 0.60 je prepovedan na vecini trackerjev.Zamenjaj Bitcomet za uTorrent ali Bittornado.Ce pa imas kaksno starejso verzijo pa res ne vem.Meni delata Bittornado in uTorrent v redu.
Bitcomet 0.60 je prepovedan na vecini trackerjev.Zamenjaj Bitcomet za uTorrent ali Bittornado.Ce pa imas kaksno starejso verzijo pa res ne vem.Meni delata Bittornado in uTorrent v redu.
Doomsday is coming!!

Wilsonprvi ::
Tale T-2 pa ni kar tako.Od 8.12.2005, ko mi je pisno sporočil, da ne more izvesti priključka, pa vse do 19.12.2005 ni hotel poslati odjave Telekomu, da naj me ponovno vključijo v Siolovo
in Telekomovo omrežje. Jaz pa sem brez telefona od 24.11.2005 in brez delovnega sredstva xDSL.
in Telekomovo omrežje. Jaz pa sem brez telefona od 24.11.2005 in brez delovnega sredstva xDSL.
Važno je vztrajati !!!

Jaffa ::
Telekom Slovenije je za vse stranke T-2, ki so se odločile začasno obdržati Telekomov PSTN ali ISDN telefonski priključek, zavrnil vsa poizvedovanja za možnost preklopa na T-2z obrazložitvijo, da mora prej vzpostaviti tehnične možnosti.
Kdaj bojo kaj tole rešli ...
Kdaj bojo kaj tole rešli ...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Jaffa ::
Kok sem pa jaz razumel, so dobli sam nalog, da odstranijo zaščite ...
www.markosoft.si | www.markoshop.si

energetik ::
Na T-2 strani piše, da je odločba samo za odstranitev varovalk
Kdaj bo pa za skupno razvezan dostop, se pa zgleda še ne ve... Baje bi bili za začetek dobri že razcepniki za ADSL, ki jih Telelopov že ima!
Lp

Kdaj bo pa za skupno razvezan dostop, se pa zgleda še ne ve... Baje bi bili za začetek dobri že razcepniki za ADSL, ki jih Telelopov že ima!

Lp

Hardstyle ::
Kako dolgo pa T2 rabi da postavi centralo? Ker je moj kraj bil 16. dodan na seznam central v izgradnji. Gre pa se za Lenart v Sl. Goricah!
Lp,
Rok
Lp,
Rok

Hardstyle ::
Kaj v primeru kakšnega izpada, npr. da TV ne dela ostanem tudi brez telefona in interneta? Ker pri kablskem če je bil izpad na tv je bil tudi na internetu zdaj me zanima kak je s tem pri T2 ker načrtujem da bom vzel tv,net in telefon!
Lp
Se opravičujem za dvojni post!
Lp
Se opravičujem za dvojni post!

kitl76 ::
@Antrax poglej kadar net dol pade je največkrat vzrok tega, da je padla linija in če se ti to zgodi pri T2 boš ostal brez neta TV in telefona dokler ne bo porihtano. To se mi je meni enkrat že zgodilo pri Siol-u in moram rečti, da je v takih primerih kar kriza, ker imaš tri stvari vezane na enega ponudnika.

Za vse ki imate probleme z telefonom naj povem da IP telefon porabi celih 64kB/s ( dol/gor ).Kdor je na daljsi liniji ali linija se ne dela tako kot je treba morajo ob telefoniranju zapreti internet,verjetno tudi TV.
Doomsday is coming!!

Sergio ::
64 kiloBAJTOV na sekundo za prenasanje zvoka? Kok si kej preprican v to svojo trditev?
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Ginginova ::
Po mojem telefonija pokuri 64 kilobitov na skundo ne kilobajtov in sicer če je popolnoma nekomprimirana. Enako pokuri govor pri ISDN fiksni telefoniji. Saj je itak jasno, 8 kHz vzorčenja po 8 bitov nanese 64 kbps pasovne širine za prenos govora.
Ogo
Ogo

MrStein ::
Kaj pa protokol overhead ?

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

dmok ::
http://www.cisco.com/en/US/tech/tk652/tk698/technologies_tech_note09186a0080094ae2.shtml
Če ti podatki držijo potem zadeva pokuri do 87.2 Kbps.
d.
Če ti podatki držijo potem zadeva pokuri do 87.2 Kbps.
d.

frenk ::
evo še ena cvetka...T-2 je v telefon vnesel napačen MSN...sicer so zgleda ugotovil da je vnašal napačne MSN-je in po mailu poslal tapravga, ampak to velik pove o strokovni usplosobljenosti monterjev...no ja zdej vsaj vse dela ZAENKRAT :)
vse skupaj sem bil brez neta 8 dni, brez telefona pa 10 dni
vse skupaj sem bil brez neta 8 dni, brez telefona pa 10 dni

MitkoVIP ::
joj joj ne vem kaj se razburjate...mal preberte novice in vam bo vse jasn zakaj ne dela net in telefon pr T-2 normaln....
se link do zdanje novice: http://24ur.com/naslovnica/novice/gospo...
mislem da je iz tega vse jasno in da je glavni krivec nihce drug kot "predragi" Telekom Slovenije
LP
se link do zdanje novice: http://24ur.com/naslovnica/novice/gospo...
mislem da je iz tega vse jasno in da je glavni krivec nihce drug kot "predragi" Telekom Slovenije
LP

Peter_88 ::
mene pa zanima, če je kdo iz kranja (planina, po možnosti 2) priklopnjen?
če je, če mi lahko pošlje email, k da mi mal pove, kako kej...
hvala
Peter_11@hotpop.com
če je, če mi lahko pošlje email, k da mi mal pove, kako kej...
hvala
Peter_11@hotpop.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Peter_88 ()

MEDENA ::
peter : jaz sem in dela zaenkrat 10/2 dejanskih 10/1....
frenk o čem ti to?

frenk o čem ti to?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MEDENA ()

@Sergio
Ja to mi je povedal nekdo od T-2 osebja.Napravil sem tudi poizkus na svoji liniji.Ce se hoces pa pogovarjati brez motenj (echo,sogovornikova beseda se ponovi po nekajkrat itd )pa res rabis celih 64 kB/s.
Ja to mi je povedal nekdo od T-2 osebja.Napravil sem tudi poizkus na svoji liniji.Ce se hoces pa pogovarjati brez motenj (echo,sogovornikova beseda se ponovi po nekajkrat itd )pa res rabis celih 64 kB/s.
Doomsday is coming!!

Wox ::
@elhombre: Če se že spuščaš v te vode, potem prosim ne meči jabolka in hruške v isti koš. Za kazen na tablo 1000x napiši: B != b.
Commodore 64

@Viharnik
Cisto zares mi je na T-2 rekel 64kB/s in ne 64Kbps ( bitov ).Sem pogledal link na cisco sys;ja na T-2 ne vejo vsega ( tako kot vsi smrtniki ).
Ce jaz upload nastimam > 60 kB/s ne morem vec telefonirat.Ni bilo se nobenega T-2 tehnika da mi povejo ali sem res predalec ali pa je Telekom se kaj pustil za spomin.
Cisto zares mi je na T-2 rekel 64kB/s in ne 64Kbps ( bitov ).Sem pogledal link na cisco sys;ja na T-2 ne vejo vsega ( tako kot vsi smrtniki ).
Ce jaz upload nastimam > 60 kB/s ne morem vec telefonirat.Ni bilo se nobenega T-2 tehnika da mi povejo ali sem res predalec ali pa je Telekom se kaj pustil za spomin.
Doomsday is coming!!

mitjasen ::
Zakaj pa Azureus zablokira ves internet,prenos preko njega deluje,telefonirat pa ni možno in tudi surfat ne?Poskusil sem omejit dload pa ni efekta.

Wox ::
@elhombre: Potem jim QoS ne štima. Pa ne bo zdaj uporabnik omejeval upstream, da bo lahko telefoniral. Smešno. Onim na T-2 pa itak ne verjamem več nič. So mi že dvakrat rekli, da od Telekoma kar se tiče moje poizvedbe še niso dobili odgovora. Da zveš resnico, se moraš dokopat do kompetentnega na Telekomu, ki mi je lepo povedal, da so odgovor na mojo poizvedbo poslali na T-2 že pred tremi tedni. Glasi pa se: ni rezervnih paric.
Banda.

Commodore 64

kitl76 ::
No glede IP telefonije sam jo imam 4 mesece sicer Siolovo ampak verjetno je to isti princip kot T2. Ko uploadam z bitcometom 60 kB/s in vmes zazvoni telefon se upload zniža na 50 kB/s in nič več tako da ko govoriš po telefonu ne potrebuješ več uploada včasih ga požre celo manj.

V novem monitorju je na prvi strani VELIK naslov: "Kako se obnese T-2 v praksi" .. Če ima kdo zadevo naj poscana pa obesi na forum :)