» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
24 / 248
»»

Izi ::

janny76, hvala za informacije.
Tudi meni je prišlo na ušesa, da se stvari počasi premikajo.
Dejansko naj bi bili za VDSL potrebni drugačni razcepniki kot za ADSL in le te naj bi sedaj Telekom začel testirati.
Če se bodo izkazali za neproblematične, jih bo Telekom začel uporabljati in mi lahko nato pričakujemo priklop.
Koliko časa pa naj bi trajalo to preizkušanje pa trenutno še ni znano.
Seveda sem vse to slišal iz druge roke, tako da informacije niso uradne :8)

nekikr ::

@Izi:
Kot prvo: ne vem od kje ti podatek da je treba za tel. priključek čakat tok veliko let (do 10?!?). Včasih je blo res tako, zdej je pa že kr neki let tako da ga dobiš zelo hitro. Jaz recimo sem ga v novi hiši dobil v cca. 3 mesecih, v najetem stanovanju (kjer prej še ni bilo nikakršnega tel. priključka) pa je trajalo še nekaj manj časa. Mislim da je čas da se malo "update-aš" preden trosiš bedarije okol.
Kot drugo: V novi pogodbi ti lepo piše, da ti, ker originalne pogodbe ni mogoče izvesti v doglednem času, pošiljajo novo pogodbo. Spet ne vem kaj te je tukaj tako zmedlo, mogoče male tiskane črke? Kako ti lahko sploh pade na pamet, da bi v bistvu bile še vedno obe pogodbi veljavni, ko pa ti piše da se lahko odločiš za to novo, čakaš tisto prvo, lahko pa seveda pokličeš tja in zadevo prekličeš do konca.

@ Ostali:
Dj nehite že postat ene in iste zadeve. Nekatere stvari se pojavljajo že po 10x. Najprej preberite kar vas zanima na t-2 strani, potem preglejte forum (ctrl+f vam ne bi smel delat tok težav) in šele nato, ko nikjer ne najdete odgovora vprašajte tukaj.
Če pa imate kakšne super hude teorije zarote, kakšna neutemeljena namigovanja, dobre/slabe novice(ki vam jih je povedal brat od sošolca, ki ima strica ki prodaja sadje in ki pozna gospo iz tretjega nadstropja ki ima hčerko poročeno z bratrancem avtoprevoznika ki se na videz pozna z nekom ki dela na t-2 oz. ima prijatelja ki je na t-2 poslal prošnjo) jih pa.........OBDRŽITE ZASE!

Povejte samo in samo to, ali ste bili priključeni, kako je izgledal priklop, ali zadeva dela tako kot mora ter ostale inf. v zvezi s t-2 internetom, telefonijo,televizijo ter če veste za kakšne preverjene inf. like jenny76 ravnokar.

Ta tema zaseda že 23 strani, uporabnih podatkov je pa komaj za en mini listek z izpiski.

Izi ::

nekikr, koliko časa se čaka na tel. priključek je odvisno od centrale do centrale.
Na kakšni centrali so proste linije in ni treba nič čakati.
V kašnih naseljih, kjer se precej gradi novih hiš, stanovanj in blokov pa je vse zapolnjeno že za leta vnaprej.
Moj sosed je komaj pred dvema letoma končno dobil telefonski priključek, ko so nadgradili telefonsko centralo pri nas. Čakal je 30 let :D

poluks ::

izi bi reku da se tvoj sosed glih ni nevem kako angaziral za pridobitev linije (ko bo bo:P )

ce tezis prej pride.
Kar sm reku sm reku!!!!

zu_dr ::

Novi razcepnki bodo podpiral VDSL in VDSL2 frekfence 12Mhz -30 Mhz. Je pa drug problem tisti, ki imate popolni razvezan dostop nimate po novem nobene zaščite ne v omarici ne v centali to je seveda zahteva t-2 z obrazložitvijo, da VDSL ne dela preko odvodnikov oz varoval, ki so na parih skratka na parici ni nobene zaščite. Ko bo začelo treskat....

Markoo ::

Kaj potem ko bo prvič začelo treskat bo slo vse po... Kaj T2 nebo mel dobenih svojih varoval? Pomojem si tega ne morejo privoščit.

Pa so si glede na to da T-2 tudi gleda ta forum pa naj razložijo zakaj, da ne bom jest tisti vmesni člen. Pa še to mislm da take zadeve niso šala.

EvilDare ::

Se bodo pa centrale cvrle. Ampak a si siguren da ni popolnoma nobene zaščite v centralah. Misli da potem telekom sploh ne bi dovolil t-2 kakršnega koli razvezanega dostopa.

srnjak ::

No, jaz pa sem zdaj poklical na T-2, da malo izvem, kako napredujejo. In kakšna novica me čaka? Da na centrali ni dovolj kapacitet. V centru MB.

Naročil sem popolnoma razvezan dostop... internet, telefon, tv... In pa, da odjavijo ISDN, ki je na tistem naslovu.

Operater iz T-2 mi je svetoval, da naj pošljem poizvedbo za SIOL modri ADSL paket. In da če dobim na dom pogodbo, bi to pomenilo, da telekom vse skupaj vleče za nos in lahko oni na podlagi tega vložijo pritožbo.

LP

A ti je rekel točno za ta paket SIOL modri ADSL paket.

srnjak ::

Zdaj si me pa spravil v dvome. :)
Ampak sem skoraj prepričan, da sem si pravilno zapomnil.

Zato ker se SIOL modri ADSL paket ne ponuja na popolnoma razvezanem dostopu.Sm to me je zanimal.

FastWIND ::

@nekikr

Si se vprašal zakaj ni omembe vrednih novih informacij? Ok ti bom jaz na. Zato, ker je tistih, ki bi naj bili priklopljeni manj kot prstov s katerimi tipkam. Aja dodajam. Nekaj jih je še priklopljenih pa jim še nič ne dela...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FastWIND ()

Peterbald ::

FastWind očitno si ti posledica čudnega humorja mati narave, oziroma imaš sposobnost tipkati z več prsti (vsi tvoji???) kot je tipk na tipkovnici :\

Imaš ti druge informacije s terena? Nimaš, zato si pa prispeval še samo en zmazek od posta.

geekz0r ::

Ok, ker sem lenuh [se opravičujem] bi vam rad zastavil nekaj vprašanj. Upam, da mi boste odgovorili.

1. Ali je VDSL možen brez navadnega [analognega] telefona?
2. Koliko si lahko največ oddaljen od centrale?
3. Je že možno naročilo, ker opažam, da imajo neke probleme s Telekomom?
4. Če nimaš telefonskega priključka, ga lahko kupiš pri T-2 in koliko stane na mesec?
5. zr_dr je napisal: Novi razcepnki bodo podpiral VDSL in VDSL2 frekfence 12Mhz -30 Mhz. Je pa drug problem tisti, ki imate popolni razvezan dostop nimate po novem nobene zaščite ne v omarici ne v centali to je seveda zahteva t-2 z obrazložitvijo, da VDSL ne dela preko odvodnikov oz varoval, ki so na parih skratka na parici ni nobene zaščite. Ko bo začelo treskat....

*** Kaj naj bi to pomenilo, da tisti, ki bodo imeli VDSL brez kakršnega koli telefona, ne bodo imeli zaščite pred čim?

Hvala že vnaprej.

LP, geekz0r.
Cogito, ergo sum.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: geekz0r ()

taurennn ::

www.t-2.net te resi vecino teh vprasanj. ce pa jih se poklices po telefonu, ti bodo pa se kaj drugea povedal...

perci ::

lahko pa prebereš prvi post te teme - velja za vse

vdsl ::

0590 00-000 (Delovni čas: pon. do sob. 8h - 22h). Do desetih8-O ? Dobr so. Kaj je to že podpora uporabnikom:P ?

Lp

MarkoMan ::

Ja katerim uporabnikom?

Js mislm, da se je T-2 pošteno slabo pripravil na priklope. Tudi hecno je, da se nič več ne javijo?? Tako moramo pa mi špekulirat kaj se dogaja. Po tolkem času sm tudi jaz začel dvomit o T-2. Pa, da nebo pomote, js komi čakam da se odlepim od Telekoma.

GO T-2 GO, spacajte vsaj kakšen priključek.
vsak zacetek in zacetnik je tezek

podpora uporabnikom? katerim uporabnikom? hehehe... siolova 24/7 podpora uporabnikom je neki najbolj hecnega kar se da dozivet...poskusajte jo dobiti v soboto po 23.oo uri. se dobro da je stevilka zastonjska, drugace bi imel racun za telefon vsaj setmestno cifro...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: taurennn ()

Brane2 ::

Kot sem zvedel , se mislijo na TK podvizati s temi razcepniki in začeti priklapljati folk kmalu.
Kaj pomeni "kmalu", bomo videli. :D

Baje je bil za zamudo deloma kriv tudi T-2. TK se je dosedaj ukvarjal samo z ADSL robo in za to je imel zaloge. T-2 se je pojavil z VDSLjem in takoj po podpisu pogodbe pričakoval, da bo praktično že jutri vse nared za montažo, kar ni šlo.

Treba je bilo nabaviti robo in jo stestirati, to pa traja.

Bi pa tu omenil prve minuse, ki jih lahko pripišem T-2 kot uporabnik. Poslali so mi obsevtilo, da se montaža mojega paketa lahko zavleče zaradi ISDNja in ppredlagali odpoved ISDNju. Do tu vse lepo in prav.

A ker mi telefon v firmi precej pomeni, sem hotel več informacij in sem se zato odkotalil direkt na T-2.
Tam pa so stvari precej neurejene. Tip je moral it vprašat tri kolege, da sem dobil medle/nejasne odgovore na naslednja vprašanja:

- ali pri prehodu na VoIP lahko obdržim navadne telefone in analogni fax ?
- če so za to potrebni pretvorniki, koliko stanejo ?
- v pogodbi je omenjen ISDN priključek. Ker gre za pretvorbo, ali lahko tja vštekam samo navaden ISDN telefon, ali pa mogoče kaj več, recimo original US Roboticsov ISDN PRO TA modem (ISDN modem + 2x analogni telefonski liniji) ?
- ali si lahko zmislim poleg ponujenega tel aparata za VoIP tudi kateri drugi model ?
- se sploh da dobiti podatke o ponujenem VoIP tel aparatu in VDSL modemu ?

Tip mi je najprej razlagal, de bi me vmesnik za analogne telefone stal 60 kSIT. Nato je pioklical koega, ki mi je rekel, da bom dobil vmesnika brezplačno že v VDSL modemu. Nato je prišel nazaj prvi tip in mi razložil, da je hardver za ti dve analogni liniji zastonj samo v primeru, če nočem tudi ISDNja, drugače bom plačal 60 kSIT za extra ISDN modem in mi zastonj aktivirajo še dva analogna tel izhoda, ki da jih bo imel že modem, ali pa bom plačal 60 kSIT za aktivacijo linij in dobil HW za ISDN na posodo brezplačno.

Pri tem mi ne morejo dat podatkov o NIČEMER- ne o modemu, ne o telefonu, ne o ISDN pretvorniku.

Ne vem no. Kar se neta tiče, je paket 20/10 seveda dobrodošel. TV tudi in tudi VoIPa se ne bi branil.
Ne zaupam jim pa toliko, da bi kar odpovedal obstoječe zadeve, ne da bi bil 100% da bo stvar delala in da bom lahko obstoječi gear priklopil gor brez problemov.

Bom počakal, da se TK zjajca z razcepniki in če bodo stvari delale, bi potem naslednje leto prešel na VoIP 100% in odpikal TK ISDN...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Izpoved enega, ki je že priklopljen na T-2 in mu še ne dela:

Jaz ti iz izkušenj povem, da je bolje če počakaš s priklopom na T2. Naj ti raje prej zagarantirajo, da te je Telekom preklopil, da ne boš potem na suhem kot jaz.

Sej mene v bistvu ne moti, da ne dela net, niti telefon, samo žena nekaj piz..

kitl76 ::

Kot že rečeno splača se počakati na razcepnike, ki upam, da jih prinese že miklavž in nič hiteti in z glavo čez zid zaradi VDSL-ja ter preuranjeno odklaplati priključke. V končni fazi res je, da nam bo VDSL ponudil dosti več kot ADSL samo toliko več da bi mogel na vrat na nos pa tudi ne. Pač bom seedal in drugim omogočal dober prenos kakšen mesec kasneje :D

Misak ::

Brane2:

- ali pri prehodu na VoIP lahko obdržim navadne telefone in analogni fax ? (Lahko jih obdržiš, potreboval boš PSTN/FAX vmesnik, preko katerega boš lahko priklopil do 4 takšne naprave - seveda mora imeti vsak svojo tel.številko, tako da na eni sami tel.številki boš imel lahko povezan samo en tel. aparat)
- če so za to potrebni pretvorniki, koliko stanejo ? (seveda so potrebni pretvorniki. Seveda je logično da ljudje, ki preidejo na IP-telefonijo, naj uporabljajo za to namenjene IP-telefone, ker ima T-2 dejansko velike stroške, s tem, če "posodi" tak pretvornik. Za PSTN vmesnik ne vem koliko pride, vendar so ti ISDN vmesniki precej dragi - 70k/kom. Če boš hotel imeti tako analogni vmesnik kot isdn vmesnik, ti po vsej verjetnosti ne bodo oba "šenkal" in boš tako ali enega kupil ali pa se odločil za dodatne ip-telefone, ki so po mojem mnenju precej boljša izbira)
- ali si lahko zmislim poleg ponujenega tel aparata za VoIP tudi kateri drugi model ? (Eetaq, da si ga lahok. Pri kupovanju bodi samo pazljiv da bo podpiral protokol SIP (RFC 3261), kajti takšen protokol uporablja T-2 za svoj VOIP - Načeloma bi morali tak protokol podpirati vsi novi voip telefoni.. Druga mogoče pomembna zadeva je ta, da bi moral sam telefon nastaviti sam (sprogramirati), da bi ti deloval, ker kolikor sem slišal, so T-2 telefoni sprogramirani na točno določen ip, tako da če svoj Voip telefon odneseš k sosedu, ki ima prav tako T-2 prikluček, ti ne bo deloval....upam da se motim - nej me kdo popravi). Bo pa T-2 vsekakor razširil svojo ponudbo vo-ip telefonov...tko da nič bat;)

In da, CPE enota ima že v osnovi dva (analogna) izhoda - fax in phone, tako da ne rabiš za priklop imet dodatne vmesnike. Če pa moja teza zgoraj drži, potem boš potreboval po priklopu teh dveh analognih naprav vsaj 3 T-2 številke (2 za analogni napravi, ena za voip telefon) da ti bodo vsi trije aprati dejansko delovali. Če boš hotel ISDN aparate priklopit, pa boš resnično potreboval pretvornik. In da, takšni pretvorniki res niso poceni, tako da je zgoraj navedena cena zagotovo najnižja. Sicer pa...zakaj bi uporabljal ISDN telefon, če lahko Voip, ki ti lahko ponudi marsikaj več, kot ISDN tehnologija? Si mogoče navajen na star aparat? No ja, vsak ma svoje želje...jest sem tud zahteval ISDN vmesnik, ker so se doma komaj naučili uporabljati Gigaset, hehe.
(`\'ˇ.¸(`\'ˇ.¸ ~ ¸.ˇ\'´)¸.ˇ\'´)
´ˇ.¸SloCartoon.net¸.ˇ`
(¸.ˇ\'´(¸.ˇ\'´ ~ `\'ˇ.¸)`\'ˇ.¸)

barabl ::

Glej in se čudi,kaj so meni fantje iz T-2 po desetih dneh odgovorili kljub temu, da sem jim vmes priporočeno poslal dopis, da odstopam od pogodbe.

Spoštovani!

Verjetno ste že iz medijev slišali, problem je nastal pri tistih uporabnikih, ki želijo obdržati telekomov priključek, saj so bil vse pogodbe zavrnjene s strani telekoma:

Družba T-2 se je za ponudbo skupno razvezane zanke odločila, da uporabnikom omogoči uporabo telefonije pri Telekomu Slovenije, dokler ne bo na voljo prenosljivost telefonskih številk. ( predvideno v Juniju 2006 ) Vse pogodbe, ki smo jih prejeli in so ustrezale našim merilom za poizvedbo ( manj kot 2000m ) smo poslalina Telekom Slovenije. Telekom Slovenije je na poizvedbe polno razvezane zanke odgovoril in zato smo takšnim naročnikom preklop na omrežje T-2 tudi že naročili. ( Spet povdarjam, da ni nobene obveze naročiti telefonije T-2, lahko se naroči samo VDSL ) Poizvedbe skupno razvezanega dostopa pa so iz Telekoma Slovenije ZAVRNILI. Nazaj so nam poslali VSE poizvedbe z razlago, da nimajo potrebne tehnične opreme ( razcepniki ), ki bi jih potrebovali za priklop teh naročnikov. Očitno je, da Teleokom Slovenije te razcepnike ima, saj svoje naročnike priklapljajo prav prek njih. Prav tako Telekom Slovenije javno oznanja, da priklopijo Siolov ADSL v roku 10 dni. T-2 se je vedno držal svoje strani pogodbe za razliko od Telekoma Slovenije, ki svojih obveznosti do družbe in njenih strank ne izpolnjuje. S tem diskriminira družbo T-2 in vse njene uporabnike. Družba T-2 se je zato odločila in sprožila spor pri APEK-u v katerem zahtevamo izdajo odločbe, da APEK naloži Telekomu Slovenije izvršitev obveznosti do družbe T-2 na enak način in v enakih rokih, kot to omogoča ostalim operaterjem.

V vašem primeru je bila pogodba zavrnjena, in čakamo da se te dogovorjene zadeve uredijo. Na dom vam bo poslan v prihodnjih dnevih tudi poseben dopis, kjer vam bo razloženo vse okoli nastalega problema, prav tako tudi možne trenutne rešitve, ki bi omogočile hitrejše reševanje priklopa.

Lepo vas pozdravljamo,

T-2 - Služba za naročnike (0590-00-000)

bluefish ::

hja, tudi jaz sem dobil nazaj pogodbo z tem besedilo. Sedaj razmišljam kaj naj naredim. :D

Jaz sem se odločil,da še malo počakam in sem vzel ADSL pri Sinfoniki,katerega so mi priključili v štirih dneh po podpisu pogodbe.

Zanimiv tale Telekom,ko so mi prvič priključevali ADSL preko Siola sem čakal več kod mesec,sam takrat se je stvar komaj začela tržit.Sej bi tudi tukaj počakal,pa se bo stvar verjetno preveč zavlekla.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: barabl ()

no decki zdej pa men tudi ni vec nic jasno...jaz sem tudi narocil isdn vmesnik, ker sem se tudi jaz komi navado na simensa...

Ali bodo obstoječi telefonski aparati delovali, če naročim storitev telefonije pri T-2?

Obstoječi telefonski aparati bodo delovali, a je zato potrebna posebna naprava, ki vam jo posodi v uporabo T-2. Če pa se naročnik odloči, da bo uporabljal IP telefonijo, mu T-2 brezplačno nudi 1 IP telefon v uporabo.

to ti dajo zastonj v uporabo, a ne? mislim na to "posebno napravo" al kako je s tem?

Gregor P ::

Komentar kolega Lenarta J. Kučića na spletnem Delu o Telekomu in T-2:;)

Delo.si: Telekom izgublja usodno bitko?
(berejo lahko le registrirani uporabniki):\
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

EvilDare ::

A mi lahko na zs kopiraš članek.
Hvala

P.S. LOL 20 sekund

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EvilDare ()

|bLaD3| ::

Telekom izgublja usodno bitko?

J. KUČIĆ Lenart, 18.11.2005

Telekomunikacijski ponudnik T-2 se je pritožil na agencijo za elektronske komunikacije in pošto, da jim Telekom Slovenije namerno ovira priklop novih naročnikov, jih obravnava diskriminatorno in jim z zavlačevanjem izpolnitve pogodbenih obveznosti bistveno ovira vstop na trg. Pritožba T-2 je le eden izmed številnih protestov nad ravnanjem telekomovske družine (Telekoma, Mobitela in Siola), ki so jih alternativni mobilni in internetni operaterji v zadnjih letih naslavljali na pristojne organe. Epilog je bil vedno enak: odločitve teh ustanov niso niti najmanj omajale Telekomovega monopolnega položaja. Tokrat bo drugače. Ne zaradi večje moči regulatorjev, ampak zaradi šibkosti Telekoma Slovenije.
Na Telekomu so si lahko začetniških napak T-2 samo želeli. Telekomunikacijski operater, ki je Slovenijo prelepil z oglasi, v katerih ponuja dotlej nezaslišane internetne hitrosti po ugodnih cenah, bi moral biti popolnoma prepričan, da so vse pogodbe (pravočasno) sklenjene, tehnične ekipe izurjene in pilotni uporabniki zadovoljni. Njegova naročniška služba bi morala biti pripravljena na začetni naval uporabnikov in sproti odgovarjati na zastavljena vprašanja. Čeprav na T-2 zagotovo niso pričakovali, da jih bo že prvi mesec delovanja zasulo več kot 15.000 naročil, to ne opravičuje katastrofalne komunikacije z naročniki, ki so morali iz časopisov in spletnih forumov izvedeti, kako dolgo bo v resnici treba počakati na priklop in kaj vse se še lahko zaplete, preden bodo užili obljubljene širokopasovne dobrote. Kljub temu imajo na T-2 neverjetno srečo, saj omenjene tegobe verjetno ne bodo pustile hujših posledic, denimo odgnale uporabnikov.
Zakaj? Ker Telekom Slovenije nima pravega odgovora na njihovo ponudbo. Če bi hotel resno napasti T-2, bi moral bistveno poceniti pakete adsl in čimprej predstaviti tehnologijo, s katero bi lahko ponudil znatno večje hitrosti prenosa podatkov. Po naših podatkih lahko Siol svoj megabitni adsl v najboljšem primeru poceni na 5000 tolarjev, niže pa zaradi visokih režijskih stroškov platforme atm skoraj ne more. Pocenitev bi pomenila bistveno manjše prihodke od prodaje adsl in resno grožnjo partnerskemu programu preprodajanja adsl (v njem sodelujejo Siol, Amis, Voljatel in Perftech), poleg tega bi zgrešila skoraj polovico vseh kandidatov, ki so se pri T-2 odločili za hitrosti prenosa podatkov 10 megabitov ali več – ne glede na ceno. Čeprav ima Telekom načeloma dovolj denarja za nakup potrebne telekomunikacijske opreme, ni verjetno, da bo čez noč radikalno spremenil strategijo in se odločil za uvedbo novega rodu dsl. Zaradi vse bližje privatizacije Telekoma so nove naložbe (neuradno) ustavljene, težave bi nastale tudi s pridobivanjem političnega soglasja za izbiro novega dobavitelja opreme. Dozdajšnji Telekomov »dvorni« dobavitelj Iskratel ima namreč preveč svojih težav, da bi lahko nenadoma priskrbel potrebne rešitve adsl 2+, ki jih na Siolu že dolgo le – preizkušajo.
Še bolj nenavadno je Telekomovo zavlačevanje »skupno razvezanega dostopa« pri uporabnikih, ki želijo obdržati Telekomov telefonski priključek in pri T-2 naročiti le internetni dostop. S to potezo spodbujajo uporabnike, naj se odpovedo njihovim telefonskim priključkom, kar je velika strateška napaka. Ne le da je telefonija pomemben vir Telekomovega dobička. Telefonski priključek pomeni vstopno točko za storitve, ki bodo kmalu sestavljale digitalni dom, na katerega tuji telekomi zelo veliko stavijo. Za ohranitev te »vstopne točke« se mora Telekom zelo potruditi, namesto da jo mirno prepušča tekmecem in se niti ne vpraša, ali se bo v izgubljena gospodinjstva sploh še lahko vrnil.
Če hoče Telekom Slovenije preživeti v tej vojni, mu ostane le pakt ali prevzem zdajšnjega nasprotnika. Boljšega od podjetja T-2 si skoraj ne more želeti.

Aja pa v pogodbi mores navest svojo naročniško številko od telekoma..

Ker mi vse račune sproti mečemo v smeti jst te stevilke nisem mel, poklicu sem Telekom, kjer me je gospa prijazno zavrnila ces, da teh podatkov ne dajejo..

IceBreakr ::

Če se ne motim, imaš naročniško številko na strani servis.siol.si
1. se logiraš
2. klikneš "sprememba hitrosti adsl" in preveriš pod NAROČNIŠKA ŠTEVILKA
... they're not so smart afterall ;)
>:D
IceBreakr

@IceBreakr
Govorim o naročniški številki telefonskega priključka in ne internetnetga.. tisto vem da lahko na servisnih straneh pogledas :)

- ali pri prehodu na VoIP lahko obdržim navadne telefone in analogni fax ? (Lahko jih obdržiš, potreboval boš PSTN/FAX vmesnik, preko katerega boš lahko priklopil do 4 takšne naprave - seveda mora imeti vsak svojo tel.številko, tako da na eni sami tel.številki boš imel lahko povezan samo en tel. aparat)

Teorija. Rad bi videl delujočo kombinacijo na omrežju T-2. Brez tega je prehod riskanten. Ne morem si privoščiti,d a mi stvari ne bi delale recimo mesec dni po prehodu. Rabim prehod brez komplikacij.

- če so za to potrebni pretvorniki, koliko stanejo ? (seveda so potrebni pretvorniki. Seveda je logično da ljudje, ki preidejo na IP-telefonijo, naj uporabljajo za to namenjene IP-telefone, ker ima T-2 dejansko velike stroške, s tem, če "posodi" tak pretvornik. Za PSTN vmesnik ne vem koliko pride, vendar so ti ISDN vmesniki precej dragi - 70k/kom. Če boš hotel imeti tako analogni vmesnik kot isdn vmesnik, ti po vsej verjetnosti ne bodo oba "šenkal" in boš tako ali enega kupil ali pa se odločil za dodatne ip-telefone, ki so po mojem mnenju precej boljša izbira)

Mene kot kupca zanima koliko bo stalo MENE. Rabim ceno izdelka v ceniku, na katerega se lahko sklicujem. HTML stran na nekem websiteu nima enake teže kot uradni cenik ali ponudba.
Pričakujejo, da podpišem pogodbo, kjer cene za zahtevano robo SPLOH NISO ZNANE !

Ne piham v TK rog, na *urac mi gre njihovo izsiljevanje in izkoriščanje in razumem kako je če si relativno majhen in nimaš ne ljudi ne časa za vse. Pa vendar, pri T-2 bi lahko imeli vsaj eno spartansko HTML stran s tehničnimi specifikacijami.

Recimo aparaturo, ki je na voljo, protokoli, ki se zahtevajo itd. Če v tem trenutku niso znane vse informacije, pa vsaj tisto, kar je znano. ne poznam še NIKOGAR, ki ima delujoč T-2 priklop z ISDN/analog linijami, kamor bi si lahko šel stvari ogledat.

Žalostno je, da moram fehtat TK staff po neuradnih linijah, da zvem kaj več o T-2 ! :\

- ali si lahko zmislim poleg ponujenega tel aparata za VoIP tudi kateri drugi model ? (Eetaq, da si ga lahok. Pri kupovanju bodi samo pazljiv da bo podpiral protokol SIP (RFC 3261), kajti takšen protokol uporablja T-2 za svoj VOIP - Načeloma bi morali tak protokol podpirati vsi novi voip telefoni.. Druga mogoče pomembna zadeva je ta, da bi moral sam telefon nastaviti sam (sprogramirati), da bi ti deloval, ker kolikor sem slišal, so T-2 telefoni sprogramirani na točno določen ip, tako da če svoj Voip telefon odneseš k sosedu, ki ima prav tako T-2 prikluček, ti ne bo deloval....upam da se motim - nej me kdo popravi). Bo pa T-2 vsekakor razširil svojo ponudbo vo-ip telefonov...tko da nič bat;)

In to je tebi "itak da lahko" ? Koga rabim za nastavitev aparature, sploh če je zaklenjena ? Bo zadosti lokalni tip, ki odklepa ukradene avtoradie ali rabim pol inženirskega personala iz Star Treka in tricorder ?
Jaz bi rad že vnaprej vedel, če mi bodo stvari delale, tega pa ne morem, dokler jih ne vidim na mizi.
To, da nekaj ustreza nekemu standardu, ne pomeni še nič.

In da, CPE enota ima že v osnovi dva (analogna) izhoda - fax in phone, tako da ne rabiš za priklop imet dodatne vmesnike. Če pa moja teza zgoraj drži, potem boš potreboval po priklopu teh dveh analognih naprav vsaj 3 T-2 številke (2 za analogni napravi, ena za voip telefon) da ti bodo vsi trije aprati dejansko delovali.

To je domneva. Tip mi je na T-2 pokazal enoto, preko katere so priklopljeni na net in ta enota NIMA teh izhodov. Reku je, da jih bo moja enota imela, ampak to je REKEL. Nimam nobene garancije, da bo res tako.

Če boš hotel ISDN aparate priklopit, pa boš resnično potreboval pretvornik. In da, takšni pretvorniki res niso poceni, tako da je zgoraj navedena cena zagotovo najnižja. Sicer pa...zakaj bi uporabljal ISDN telefon, če lahko Voip, ki ti lahko ponudi marsikaj več, kot ISDN tehnologija? Si mogoče navajen na star aparat? No ja, vsak ma svoje želje...jest sem tud zahteval ISDN vmesnik, ker so se doma komaj naučili uporabljati Gigaset, hehe.

Stvari niso tako enostavne. Imam precej ISDN oreme na raznih mestih v bajti in tudi kar nekaj softvera na raznih mašinah. KO mi zazvoni telefon, se mi na PCju takoj odpre kartica z imenom tistega, ki kliče. To nam tu v firmi recimo velikoo pomeni.
Pod "ISDN kompatibilnost" me ne zanima, ali bi na tistem štekerju delal tam nek ISDN aparat,, ampak ali bo nespremenjeno delal gear, ki sem ga doslej nabavil pri telekomu.

Kar se T-2 VoIPa tiče , pa vem o njemu samo to, kar se m videl- en aparat na mizi operaterja. Ta aparat sem si lahko ogledoval natanko 5 sekund. Ne vem, kaj z njim lahko počnem, kakšen SW rabim za to in ali bo ta SW delal v mojem okolju.

Razumem, da je T-2 majhno podjetje in da je najbrž sedaj v "izrednih razmerah".
Sem pa skor ziher, da bi ena tak stran prihranila veliko več časa kot bi ga zahtevala. Nihče ne zahteva
visokoletečega FLasha ali spoliranega HTMLa. Zadosti je že enostaven HTML z vstavljenimi slikami naprav in linki do proizvajalčevih podatkov.

POvsem zadovoljen bi bil s stranjo na ravni oblikovanja člankov na ST, recimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

glede na osnovni kapital ne bi rekel da je t 2 ravno majhno podjetje...

SasoS ::

Brane, CPE imam doma in ima analogne izhode. Ker imam brezžični telefon jih bom tudi uporabljal tako da ko zadeva zalaufa (telekom me *baje* v centrali še ni preklopil) si dobrodošel pogledat kako stvar deluje. ISDNja pa žal nimam. IP telefoni so baje zaklenjeni na MAC adreso ne ip, kar pomeni da neseš phone sosedu in telefoniraš na svoj račun :D. Zamenjava telefona predvidevam da poteka isto kot pri kabelskem internetu...kličeš in sporočiš novo MAC adreso.

wifi4all ::

Brane2: se dobro, da so te spustili notri in so ti sploh kaj razlagali... si ne predstavljam, da bi sel h kateremu drugemu ISP in jim isto spraseval (=tezil z eksoticnimi vprasanji)...
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

@Brane2

Zate in vse ostale, ki želite delovanje takoj ob piklopu bo bolje, da še malo počakate... Zaenkrat še ni primera, da bi jim delovalo takoj ob priklopu in verjemi, da ko se bodo takšni primeri zaželi pojavljat, da bomo tukaj ali na katerem drugem forumu takoj zvedeli.

Pa še ena fotka malo za razvedrilo...

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Brane2: se dobro, da so te spustili notri in so ti sploh kaj razlagali... si ne predstavljam, da bi sel h kateremu drugemu ISP in jim isto spraseval (=tezil z eksoticnimi vprasanji)...

Neumnost. Kakšna eksotična vprašanja neki ? Valjda lahko zvem, kaj mi bodo zmontirali... :\

Nande ::

FastWIND...bravo...
V celi temi mi je ta slika še najbolj všeč...;)
LP!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nande ()

hehehe...in odsev stanja na t-2...

filetek ::

Brane2 et. al
Trenutna oprema, ki so jo pustili pri meni (ker mi še ne dela, bodo morda kaj še zamenjali)
modem: Smartcom VDSL modem SVL100D-LR (kdor najde stran je jack)
Gateway: i3 micro technology residential gateway Vood VRG 142 (z dvema analognima izhodoma in 3 net izhodi) http://www.i3micro.com/vood100.html
SetTop box: i3 micro technology Mood 315 (z SCART izhodom, YPbPr/VGA izhodom, AV izhodom (jack), analognim in digitalnim audio izhodom, RF vhod(throughput) in izhod, USB 1,1 port , SmartCard slot in daljinec) http://www.i3micro.com/mood300.html
IP telefon: Belco Better comunication BCIP-300 (http://www.belco.co.kr/eng/products/pro...

To so trenutni izdelki, baje mi bodo zamenjali modem, da bo prilagojen na Telekomove motnje na liniji (varovala, očačevalniki signala ali nekaj podobnega).

LP Filet

PS: hvala tistemu, ki je FW moj text iz Mobisuxa tudi v ta forum.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: filetek ()

orbter ::

Zgleda da je Smart Com in ne Smartcom.
Mogoče tukaj: http://sunny.smart-com.si/pda2/en/index...

Modem pa tukaj: http://www.smart-com.si/en/index.php?sv...

Slovenski produkt???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: orbter ()

Looooooka ::

ok let's face it.
T-2 se je zdele zajebu tko da res ni.
bogve kok(pomojem skor vse) pogodb je mogu nazaj poslat ker jim je telekom reku da to trenutno ni mozno.
in ce resno misljo da se bo tok folka kr odrekl isdnju pa slo na VOIP k v sloveniji dela za en kurc.Se iz enga v druzga omrezja (VOIP) se ne da normalno klicat brez problemov.
in pol se problem stevilka 2.
od telekoma delavci pravjo da bo t-2 mogu it v centrale ne vem kaj svojga not postavlat ker drugac baje teli njihovi 10mb gor dol paketi sploh ne bojo mogl delat ker bo problem ze ce bo par folka hotl met tak paket??!
sem v bloku in ker je zdele opravlu meritve(linija je perfect in lahko bi se tv delal brez problema) ampak VDSL je pa vprasanje(ker bi se verjetn se kdo drug tle okol prjavu in pol zadeva ne bi delala).

in t-2 ma do zdej samo 7 narocnikov?
a lahko kdo najde teh 7 narocnikov da povejo kako jim vse dela.
in kar se lj tice b zgleda gratel prej koncal svoje omrezje kot pa t-2 uredil svoje probleme s telekomom.

antonija ::

In ko bo Gratel koncal s polaganjem optike bos lahko pri T2 narocil internet prek Gratelovega omrezja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
««
24 / 248
»»