» »

Microsoft Student 2006

Microsoft Student 2006

roni125 ::

Ali je že kdo od vas pregledal oz. ga kdo uporablja Microsoft Student 2006, ker mi je sin rekel, da ga bo potreboval, ni mi pa znal povedati, zakaj ga bo potreboval, rekel mi je samo to, da ga potrebuje za vse...... Rad bi sedaj vedel, zakaj je ta program in kakšen je v uporabi - ocena, po možnosti pa še kakšen komentar tistega, ki ga uporablja. Na kraju pa kolikšna je cena?

Sploh se vam že sedaj zahvaljujem za pomoč,
Roni

apachee ::

You can't win without The Finn!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: apachee ()

roni125 ::

To sem sedaj pregledal.... hvala ti Apachee.

Samo najbolj me zanima uporabnost tega programa, to se pravi mnenje nekoga, ki ga je že videl oz. nekoga, ki ga uporablja.
Vprašanje..., kaj je dobrega in kaj ni uporabnega, koliko res pride v poštev v šoli?
Kje se ga da pri nas dobiti?

Roni

Taras_Bulba ::

hmm, sem si pogledal uno prezentacijo, pa se mi zgleda kot skupek office paketa, mathematice, mathworld, googla, pa kakih pametnih bookmarkov.

roni125 ::

Vem tudi sam sem pregledal, podrobno prebral in ne vidim smisla, da bi ga kje v šoli tako potrebovali, zato še vedno iščem mnenje nekoga.... po možnosti predavatelja, ...nekoga, ki ga uporablja od študentov........

Roni

apachee ::

Jah stvar je taka.

V šoli bodo ta paket najbrž uporabljali čez celo leto. Kakor je Taras_Bulba rekel, je v njem poleg Offica še Mathematica, Mathworld (ne vem niti kaj je to), pa Googla in bookmarkov (grem na Taras_Bulbino besedo) in če teh stvari ne bo doma imel na voljo v kakršnikoli obliki (ali kot Student paket ali posamezno) potem iz lastnih izkušenj ti povem da če ni kak genij bo imel lahko težje delo pri obvladanju recimo predmeta Informatika (mislim da v srednji šoli je tak predmet). In kakor bo prišlo do teh težav, bodo posledično slabše ocene in po možnosti tudi kot posledica sovraštvo tega predmeta.

Jaz bi mu ta Paket kar nabavil, pa saj ni nujno da ga kupiš, da se ga dobit tudi "ilegalno", več pa tukaj ne smem povedat, ker je cerkvena inkvizicija na preži (beri moderatorjeva cenzura).

In verjemi, če ni to kaka izjema od šole, se v šoli ta program ne bo naučil kaj dosti. Če ga bo hotel obvladati za čimboljšo oceno, potem ga bo moral imeti na voljo tudi doma. V šoli jim pokažejo kaj se s tem programom dela in potem delajo v skupinah. Načeloma je da tisti ki niso nevem koliko vešči z delom na računalniku ali pa da niso v 1. vrsti kaj hitro lahko zaostajajo pri snovi, saj profesor največkrat nima časa na razpolago da bi se z vsakim posebej ukvarjal, ker mora snov obdelat in ni važno kako kvalitetno samo da jo.

Pa tudi cena ni ne vem kaj, 20k v USA, pri nas ne vem koliko, ampak saj sem ti že omenil da so tudi druge poti.
You can't win without The Finn!

pirat ::

Zgleda fajn.
Ampak MS Office 2003 spada že med 'System requirements'.... torej ni tako poceni vse skup....

roni125 ::

Hvala še enkrat Apachee za dober nasvet, kajti to verjamem, da če ga bodo v šoli potrebovali, da se je možnost naučiti obvladovati ta program, kje drugje kot pa doma in to zelo podpiram. Sedaj ali bodo uporabljali to pri predmetu informatike ali kje drugje, ne vem. Bom pa napisal članek sigurno takrat, ko ga dobim, zgleda da je to nov program.......
Vesel pa bom vsakega mnenja, kar se tiče tega programa, tu na forumu Slo-Techa.

Roni

Taras_Bulba ::

roni125 ::

Ha, ha...... fantje, mojega sina boste pripravili na učenje......

Hvala tudi vama Pirat in Taras_Bulba za mnenje in pomoč!

Danes, ko proučujem ta program na spletu in še to stran, ki mi jo je poslal Taras, sem prišel do vprašanja, kje dobijo to profesorji, če še mi težko pridemo do teh informacij???

darkolord ::

Jaz imam tole stvar, moram rec, da je za nekatere stvari kar uporabna...

Zraven imas recimo graficni kalkulator z zelo preprostim vmesnikom, Encarta Reference Library, ki je kar zajetna enciklopedija, pa še recimo napotke za izdelavo seminarskih nalog, razne slovarje, atlas sveta, pogosto uporabljane formule, predloge za word/powerpoint dokumente, itd, itd...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

roni125 ::

Darkolord hvala ti, pa si zadovoljen s tem programom???

Imam vprašanje, kaj vidiš v tem programu dobrega in potrebnega za šolo, vem da je mogoče matematika..... Sem ga pa vseeno našel da vidim kakšen je...Demo verzija!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roni125 ()

darkolord ::

Poleg prej naštetih stvari so precej v redu recimo orodja po posameznih predmetih:

Geografija: podatki o posameznih državah, atlas, statistike, klimogrami, razni članki itd...

Anglescina: slovarji, angleska literatura, pesmi, audio besedila, ....

Zgodovina: zemljevidi po času in regijah, časovni trak, zgodovine posameznih držav, ključni dogodki, vodiči, članki...

in še kar nekaj ostalih predmetov. Poleg zgoraj naštetega je še res ogromno stvari v enciklopediji

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

roni125 ::

Darkolord........... res ti hvala, to je že zelo podrobno. Tudi sin je danes povedal skoraj isto kot ti, zato se bom odločil za nakup, ali mi lahko poveš, kje si ga kupil. Po možnosti še ceno, če je drugačna - 99$, to ceno sem videl na Microsoftovi strani..........

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roni125 ()

Jan987 ::

sej če je v njem samo office se ga že splača kupit ker je drugač office 3*dražji. Al moraš meti za to da ga lahko kupiš kakšen status?

roni125 ::

No ravno ne vem, da bi bil Office v tem programu...., bom povedal ko ga dobim, ali pa ti lahko napiše že sedaj Darkolord, ki ga že ima.

S statusom pa je takole. Status študenta ti pri veliko artiklih oz. programih nudi popust, mogoče bo tudi pri tem, saj se gre za program, ki sodi v učne svrhe.....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roni125 ()

darkolord ::

Office ni zraven... Potrebuješ ga pa za manjši del stvari (recimo za predloge itd), večina stvari deluje tudi brez...

Drugače jaz sem ga zastonj dobil od Microsofta, tako da cene žal ne morem povedat... Najboljše da jih pokličeš pa vprašaš...

roni125 ::

Darkolord, jaz sem gorenc in kako to, da si ga dobil zastonj.... Ali je to ta Trial verzija Student 2006, ki jo bom dobil tudi jaz?

Kajti dobil sem podatek, da je velikost celotnega programa 3,23 GB......

darkolord ::

Testiral sem Graphing Calculator, ki je v tem paketu, pa so mi na koncu testiranja, zato ker sem našel nekaj napak, poslali Student 2006


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows update

Oddelek: Operacijski sistemi
172486 (1344) Scarface
»

telnet na wrt54g

Oddelek: Omrežja in internet
111021 (864) OldSkul
»

FRI VS; kako v 2. letnik?

Oddelek: Šola
131152 (915) thramos
»

Prešeren: Krst pri Savici

Oddelek: Šola
125283 (5166) c3R4R
»

Moja stran-mnenja

Oddelek: Izdelava spletišč
361586 (1067) bodom

Več podobnih tem