» »

Abit BX 133 raid vs. Asus cuv4x

Abit BX 133 raid vs. Asus cuv4x

Mlchk ::

Hmm.. ne vem, katero plato kupit:

Abit BX 133 raid
ali
Asus cuv4x

Obe dobim za isti dnar! En prijatelj mi svetuje Asusko, drugi Abitko. Kwa nej nardim? Katero plato?
Na Abitki je BX čipovje, ki pa v hitrosti naščije Viino :) Pa recimo se po 1 FSB se da it gor. Po drugi strani je pa
Asus plata men zlo v redu, ker jo ma bratranec in jo tudi hvali. Kaj svetujete?

thx,
Mlchk

Shadowman-x ::

Kljub temu, da sem sam lastnik Asus-ove plošče (P3B-F) in imam o njej najboljše mnenje, bi ti priporočil Abit-ko.8-O
Glede izjav o počasnosti Asus-ove plošče zaradi VIA chipseta, pa je tako, da je potrebno nastaviti Bios in uporabiti program WPCREDIT pa dobiš približno enake benchmarke kot na Intelovih ploščah.8-)

yjj ::

Meni se zdi bx133 hudičevo zastarela plata, predvsem mislim odsotnost agp4x in pci/4, tek za svojo zastarelost draga. Jaz ti priporočam Asus cusl2
Jebi ga

Loki ::

BX cipovje je ze za na odpad (pri novih maticnih ploscah), kupi ASUS.

Ena od redkih prednosti ABIT-ke je RAID.

StarY ::

Kupi raje Asus CUSL2-C, k nima niti grafične niti zvočne, pa še cenej je!!

Mlchk ::

Roberto: hmm.. BX čipovje je najhitrejše.. meni Brody (sej ga poznate) svetuje Abitko!! Aja.. Asus cusl2 suxx! Sej je dobra za oc-jat, sam je pa počasna! Tko, da zej res nevem.. vi govorite Asus, Asus.. hmm.. tezhko se bo odlocit.. naj se debata odvija naprej!!

Mlchk

EASYdoor ::

samo to gled, da se izogibas VIA cipovij, naj bojo kakrsnakoli, trenutno je via totalno u pizdi, vsaj moje izkusne, zato ti toplo priporocam abitko.
...svet ni eden, svetova sta dva - PA JA :)))...

Shadowman-x ::

Vi pa znate brcat v temo, ko kritizirate BX chipset.

Kot prvo, delilec /4 za PC definitivno imajo,

drugo AGP 4x lahko mirno pogrešaš če uporabljaš 66 FSB, tudi pri 100 MHz vodilu je razlika zelo majhna,

tretje malo se razglej po net-u in boš videl primerjalne teste chipsetov ter opazil, da je pri uporabi standardnega rama BX med najhitrejšimi, če ne že skoraj popolni zmagovalec. Do razlike pride samo če uporabljaš RDRam, tukaj pa cena v razliki rama naredi toliko, da lahko že kupiš precej hitrejši procesor in si še vedno na boljšem oz. hitrejšem računalniku.

Če pa že hočete govoriti o slabostih BX chipseta pa je ta, da nima 1/2 delilca za AGP, kar pomeni, da pri FSB 133 AGP dela na 89 MHz, kar pa večina sodobnih grafik mirno zdrži, torej ni razlog za odpoved nakupa. Vsaj zame ne!.8-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero osnovno!!!

Oddelek: Kaj kupiti
141199 (996) tomi77
»

mama plata

Oddelek: Navijanje
131477 (1357) ChiefThunder
»