Forum » Omrežja in internet » mreža in telefon hkrati
mreža in telefon hkrati
slovencl ::
Imam telefonsko centralo in bom namesto telefonskega kabla napeljal mrežnega, tako da bom lahko izbiral kaj bom priključil - telefon ali računalnik.
1. Za mrežo se običajno uporabljajo samo 4 žice ( a so to ta srednje 4?) - a lahko na ostale priključim telefon? se bodo signali kaj ovirali? a uporabim isti tvisted pair a za vsako žico drugega?
2. Zdej ko bom imel na mrežnem kablu tudi telefonskega (če se da) in recimo priključim na tisti kabel mrežno kartico, ki uporablja vseh 8 žic (najbrž obstajajo tudi take), a se lahko kaj skuri (mrežna ali telefonska centrla)?
1. Za mrežo se običajno uporabljajo samo 4 žice ( a so to ta srednje 4?) - a lahko na ostale priključim telefon? se bodo signali kaj ovirali? a uporabim isti tvisted pair a za vsako žico drugega?
2. Zdej ko bom imel na mrežnem kablu tudi telefonskega (če se da) in recimo priključim na tisti kabel mrežno kartico, ki uporablja vseh 8 žic (najbrž obstajajo tudi take), a se lahko kaj skuri (mrežna ali telefonska centrla)?
ToniT ::
Če imaš vse pravilno priklopljeno, v principu ne moreš skuriti ničesar.
Vendar pa ne priporočam telefona in mreže po istem kablu.
Telefon uprobalja srednji dve žici - modri (4 in 5), Ethernet pa 1 2 3 in 6.
Vendar pa ne priporočam telefona in mreže po istem kablu.
Telefon uprobalja srednji dve žici - modri (4 in 5), Ethernet pa 1 2 3 in 6.
Spc ::
1 2 3 in 6.
To mi diši za 2 liniji po 100Mbit oz. 10Mbit.
12 TX
36 RX
Seveda v full duplex-u.
To mi diši za 2 liniji po 100Mbit oz. 10Mbit.
12 TX
36 RX
Seveda v full duplex-u.
Stratus ::
Če boš uporabil samo 2 parici (4 žice za mrežo) ti bo delalo samo 10Mbit poleg tega boš moral narediti vmesno škatlico v kateri boš ločil mrežo od telefona ( dve vtičnici ena tel. in ena mreža). Drugače pa vse novejše mrežne kartice uporabljajo 4 parice za 100Mbit duplex.
Moj predlog je da potegneš dva mrežna kabla pa boš imel mir eden za mrežo drugi za tel.
Moj predlog je da potegneš dva mrežna kabla pa boš imel mir eden za mrežo drugi za tel.
Nije žvaka za seljaka !
A ma kdo žvečilni :)
A ma kdo žvečilni :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stratus ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dve linije po enem ethernet kabluOddelek: Omrežja in internet | 7454 (5887) | Pesimist |
» | 100Mbps ali 10Mbps (40m kabli)Oddelek: Omrežja in internet | 2462 (1942) | balocom |
» | Utp kabel in ISDN telefonOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3464 (2945) | Gogo |
» | UTP PARICE (aktivne)?Oddelek: Omrežja in internet | 2083 (1840) | Tomay |
» | Mreza (oddaljenost)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2167 (1763) | VASkO |