Forum » Pomoč in nasveti » Problem s Ti4200
Problem s Ti4200
Blup ::
Včeraj sem kupil omenjeno grafično kartico od Innota (rabljeno). Ko sem jo vstavil v računalnik mi je najprej večino stvari odpovedalo ob tem pa so se začenjalo pojavljati tudi problemi, ki so ostali ob ponovni namestitvi sistema. Problemi so sledeči (na LCD zaslonu)
- slika je nekonstantna - migeta, valovi od vertikalno
- vsakič ko je potrebno prikazati kaj grafičnega sistem zmrzne dokler se ne nalouda (npr kratki filmčki iz neta)
- sistem velikokrat zmrzne ali dobim črn zaslon ali se začnejo po ekranu risati zmazki ipd
- sistem je občutno počasnejši
- ...
Skratka, celo sranje. Poizkusu sem že veliko verzij driverjev in ni pomagalo nič. Sistem največkrat crken, ko se začne inštalacija kakšnega programa ipd. Namestil sem tut Via4in1 in tudi po tem ni bilo razlike. Karkoli naredim ni razlike. Rebra na kartici so relativno hlada, kartica pa je na spodnji strani pod procesorjem kar zelo vroča (lih komaj držim prst gori).
Imam matično ploščo Gigabyte GA-7VRXP rev. 1.1
V BIOSu imam default nastavitve.
Napajalnik je kao 300W
Procesor je XP2000+
Zanima me karkoli veste v zvezi s tem oz imate kakšne predloge. Zanima me, če npr. kdo ve kakšen tok je zmožna ta matična dostaviti skozi AGP vodilo, koliko toka pokuri ta kartica ipd... karkoli, da bi vedel, kje sploh začeti iskati napako.
Hvala,
Blup
- slika je nekonstantna - migeta, valovi od vertikalno
- vsakič ko je potrebno prikazati kaj grafičnega sistem zmrzne dokler se ne nalouda (npr kratki filmčki iz neta)
- sistem velikokrat zmrzne ali dobim črn zaslon ali se začnejo po ekranu risati zmazki ipd
- sistem je občutno počasnejši
- ...
Skratka, celo sranje. Poizkusu sem že veliko verzij driverjev in ni pomagalo nič. Sistem največkrat crken, ko se začne inštalacija kakšnega programa ipd. Namestil sem tut Via4in1 in tudi po tem ni bilo razlike. Karkoli naredim ni razlike. Rebra na kartici so relativno hlada, kartica pa je na spodnji strani pod procesorjem kar zelo vroča (lih komaj držim prst gori).
Imam matično ploščo Gigabyte GA-7VRXP rev. 1.1
V BIOSu imam default nastavitve.
Napajalnik je kao 300W
Procesor je XP2000+
Zanima me karkoli veste v zvezi s tem oz imate kakšne predloge. Zanima me, če npr. kdo ve kakšen tok je zmožna ta matična dostaviti skozi AGP vodilo, koliko toka pokuri ta kartica ipd... karkoli, da bi vedel, kje sploh začeti iskati napako.
Hvala,
Blup
frenk ::
poskrbi za hlajenje, odstrani vse grafične driverje in jih nanovo namesti, če to ne pomaga na novo naloži windows, če pa tud to ne pomaga pa zna bit problem v grafični...inno je pač inno...kej druzga tud ni za prčakvat od tega proizvajalca
Sami ::
inno je pač inno...kej druzga tud ni za prčakvat od tega proizvajalca
Spet en pametnjakovič. Za tale denar je Inno3D kar OK. Imel sem več Inno3D kartic in vse so delovale super, tudi Ti4200. Sem pa slišal, da na Inno Ti4200 rad crkne vent, zato najprej poskrbi za hlajenje, naloži najnovejše driverje...itd.
Ali si kartico pred nakupom stestiral?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
mtosev ::
Tota Inno3D serija se ja pregrevala.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Tota Inno3D serija se ja pregrevala.
Inno3D Ti4200 so bile kar hladne kartice, ampak coolerji so bili zanič, vsaj moja je bila kar hladna tudi z default coolerjem.
frenk ::
Za tale denar je Inno3D kar OK. Imel sem več Inno3D kartic in vse so delovale super
vsak si super delovanje definira po svoje...že to da so crkovali venti ti pove da zadeva ni lih odlična...sej ne rečem...mogoče pa kakšna celo dela
MajorM ::
Tudi sam si lastim Inno 3D Ti4200.
Ravno včeraj sem zamenjal hladilnik gor na njej. Stari je ropotal, ko satan.
Zamenjal sem ga z Zalmanovim VF700-CU VGA Cooler.
Čeprav piše, da podpira to grafično pa moram reči, da ni glih gor najbolj pasu (ne pokrije cele rezine, sam procesor morda že ampak ...). Ampak tiha pa stvar je (na silent mode to je 5V).
Kar pa se tiče grafične pa takole. Ne vem al je kriva plata ABIT NF7-S v2.0 ampak ko dam na AGP 8x oziroma če povečam AGP frequency z 66 na 99MHz pol se mi občasno pojavljajo na sliki kaki artefakti oz. mi vsake toliko kao slika zgine (kao monitor utripne). Tako, da če bi mel kej keša odveč bi še bolj resno razmišljal o nakupu nove grafične.
Ampak sicer laufam omenjeno konfiguracijo že 2 leti, pa morem reči, da je grafična precej solidna. Špile dobr laufa, tudi novejše le da pri teh nimam več vklopljen AntiAliasing.
Je pa treba paziti, ker recimo Battlefield 2 ne podpira več Geforce 4 grafičnih, tako da ne dela.
Za vprašanja mi piš.
Lp.
Ravno včeraj sem zamenjal hladilnik gor na njej. Stari je ropotal, ko satan.
Zamenjal sem ga z Zalmanovim VF700-CU VGA Cooler.
Čeprav piše, da podpira to grafično pa moram reči, da ni glih gor najbolj pasu (ne pokrije cele rezine, sam procesor morda že ampak ...). Ampak tiha pa stvar je (na silent mode to je 5V).
Kar pa se tiče grafične pa takole. Ne vem al je kriva plata ABIT NF7-S v2.0 ampak ko dam na AGP 8x oziroma če povečam AGP frequency z 66 na 99MHz pol se mi občasno pojavljajo na sliki kaki artefakti oz. mi vsake toliko kao slika zgine (kao monitor utripne). Tako, da če bi mel kej keša odveč bi še bolj resno razmišljal o nakupu nove grafične.
Ampak sicer laufam omenjeno konfiguracijo že 2 leti, pa morem reči, da je grafična precej solidna. Špile dobr laufa, tudi novejše le da pri teh nimam več vklopljen AntiAliasing.
Je pa treba paziti, ker recimo Battlefield 2 ne podpira več Geforce 4 grafičnih, tako da ne dela.
Za vprašanja mi piš.
Lp.
Seveda deluje, uporabi google...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odločitev: X700 AGP - 9800Pro - 6600 GT ???Oddelek: Strojna oprema | 973 (835) | Henixman |
» | Mnenje o Inno 3dOddelek: Kaj kupiti | 1189 (1040) | Tilc |
» | TI4200 @ 4600Oddelek: Navijanje | 1801 (1042) | ohter |
» | INNO Geforce ti4200, da ali ne?????Oddelek: Kaj kupiti | 1344 (1112) | frenk |
» | INNO GF FX5900XT ???Oddelek: Kaj kupiti | 1189 (1020) | m.i.h.a. |