Forum » Loža » Steklo za terarij
Steklo za terarij
perci ::
Rad bi si naredil steklen terarij/akvarij za skakače - ni treba da je 110% water proof. Zdej me pa zanima, kje bi dobil primerne kose stekla, da jih potem s silikonom zlepim skupaj. Naj bi bili vsaj tko pobrušeni, da se ne urežeš, če od strani primeš.
Rad bi pa naredil dimenzije 50/50/30.
Se komu sanja kje se to da kupiti, al bo treba kar k steklarju?
Rad bi pa naredil dimenzije 50/50/30.
Se komu sanja kje se to da kupiti, al bo treba kar k steklarju?
- premaknil iz Kaj kupiti: boštjan ()
Jackal ::
Lahko uporabiš tudi kakšno staro okno. Glede roba, na katerem se ne moreš urezat pa - vzameš grob šmirgl papir (60-tka je ravno prav) in lepo na roko pobrusiš vse robove - za eno stekleno ploščo ne rabiš več kot 2 minuti dela. Na tak način dela moj foter, pa je že zlepil mali miljon akvarijev.
Pa še to - dobroje, če vzameš za dno malo debelejše steklo (stranice recimo 4-6mm, dno 8-10mm). Pač odvisno tudi kakšno zver boš imel v njem.
Pa še to - dobroje, če vzameš za dno malo debelejše steklo (stranice recimo 4-6mm, dno 8-10mm). Pač odvisno tudi kakšno zver boš imel v njem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackal ()
hja, sam stara okna tuki ne ležijo ravno naokoli- pa še pravih dimenzij...rezat ga pa ne morem. Sej pobrusu bi ze ampak dimenzije pa vseen rabim...anybody?
Keyser Soze ::
Ah, ne komplicirat. Pojdi do steklarja. Ga vprašaj in je. Ti bo znal svetovati in ti bo zadevo naredil tako kot je treba. Jaz sem šel recimo k ASM-u na Dolenjski cesti pa so mi naredili čisto OK pa poceni.
Lahko tudi pokličeš po telefonu, naročiš in potem prevzameš ko je narejeno.
Lahko tudi pokličeš po telefonu, naročiš in potem prevzameš ko je narejeno.
Imam slabe novice. Skakača sta umrla. Včeraj je umrl prvi, vendar sem vseeno mislil nabavit kletko za drugega, ker sta bila sedaj 10 dni v zasilni 40x40x40 plastični škatli. Prejle pa mi nama je umrl še ta drugi . Bedno. Oba sta mi v rokah umrla, oba v ful hudih krčih. 10 dni nobenga problema, ful živahna, potem pa momentalno .
Ne bom zdej neki cajta živali imel .
P.S. Dej vseen povej kje je ta ASM točno, da bom vedel za drugič. A je to mal naprej od strelišča?
edit: sem najdu na netu...
Ne bom zdej neki cajta živali imel .
P.S. Dej vseen povej kje je ta ASM točno, da bom vedel za drugič. A je to mal naprej od strelišča?
edit: sem najdu na netu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
Ja, ja. Tole men smrdi po sabotaži... Da ne bi zapravljali denarja za terarij in časa za iskanje steklarja.
dejansan ::
jao jao, perci a zacenjas novo zgodbo o gestapu pa koncentracijsih taboriscih na slovenskem
40x40x40 sta imela pa reveza majhno porabo zrakca da sta celih 10 dni zdrzala
bo treba prijavit pristojnim oblastem
40x40x40 sta imela pa reveza majhno porabo zrakca da sta celih 10 dni zdrzala
bo treba prijavit pristojnim oblastem
dejansan
dejansan: Kaj je s tabo? Škatla je bla odprta...mater ste eni pametni...pejte spat
Tut po stanovanju so se lahko sprehajali...nisem nek terorist
Tut po stanovanju so se lahko sprehajali...nisem nek terorist
WTF, trupla, okostja, zombiji, dead meat...???
Zjokaj se, daj za dve maši pa bo. Al pa se sprijazni, da je life ena velika biatch, ki te j... cel čas. Pač so imeli malo manj placa, bi ga pa dobili več.
Če ne bi bili tako neučakani...
P.S.: "majhna poraba ZRAKCA..." LMAO.
Zjokaj se, daj za dve maši pa bo. Al pa se sprijazni, da je life ena velika biatch, ki te j... cel čas. Pač so imeli malo manj placa, bi ga pa dobili več.
Če ne bi bili tako neučakani...
P.S.: "majhna poraba ZRAKCA..." LMAO.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Keyser Soze ()
dejansan: teb pa dogaja, kaj?
1.) dvomim, da skakaci umirajo zaradi premajhne kletke, se posebej glede na to, da jih eni ljudje imajo v se manjsih kletkah, pa tudi zato, ker sta se vsak dan lahko dost casa prosto sprehajala po stanovanju
2.) umrla sta ful v krcih, prov tko ene 2 minute jih je totalno šejkal, pol pa konc...tko da pomojem je bla kaka bolezen
1.) dvomim, da skakaci umirajo zaradi premajhne kletke, se posebej glede na to, da jih eni ljudje imajo v se manjsih kletkah, pa tudi zato, ker sta se vsak dan lahko dost casa prosto sprehajala po stanovanju
2.) umrla sta ful v krcih, prov tko ene 2 minute jih je totalno šejkal, pol pa konc...tko da pomojem je bla kaka bolezen
Barakuda1 ::
Po moje si jim ti dal kaj čudnega za kosilo, zdej se pa čudiš
hhmmm, mrbit jih je pa zmoto dim od konople
p.s.
Ne zamert. Ampak res ne vidim kakšnega drugega resnega vzroka kot v hrani.
Drugič pa ko boš spet imel kakšno takšno žvauco, pejt pa kup že naret akvarij. Sploh ni drag o.k.
hhmmm, mrbit jih je pa zmoto dim od konople
p.s.
Ne zamert. Ampak res ne vidim kakšnega drugega resnega vzroka kot v hrani.
Drugič pa ko boš spet imel kakšno takšno žvauco, pejt pa kup že naret akvarij. Sploh ni drag o.k.
Ja, jst tut to mislim - hrana je bila skos ista - pač kupljena hrana za hrčke - briketi. Ne vem zakaj bi jih šele po 10ih dneh trofnal. Drugač pa pravjo, da ni preveč po petshopih za kupvat, menda imajo živali ful bolezni.
Kar se konoplje tiče - v najinem fletu se ne kadi. Ajde, na balkončku se lahko prižge kak joint, notri pa niti pod razno.
Kar se narjenih akvarijev tiče, je pa tko, da v teh štacunah majo bolj majhne zadeve, jst bi pa rad, da bi mel skakač dovolj visok terarij, da bi lahko po mili volji skakal. Takih pa ni dosti, al so pa cene OHOHO tam okol 60 jurjev.
Kar se konoplje tiče - v najinem fletu se ne kadi. Ajde, na balkončku se lahko prižge kak joint, notri pa niti pod razno.
Kar se narjenih akvarijev tiče, je pa tko, da v teh štacunah majo bolj majhne zadeve, jst bi pa rad, da bi mel skakač dovolj visok terarij, da bi lahko po mili volji skakal. Takih pa ni dosti, al so pa cene OHOHO tam okol 60 jurjev.
Matek ::
Neki berem zdej, pa pravjo:
Skakača primite za rep samo kadar je nujno potrebno. Pa še tarkat za koren repa in NE za konico. Nikoli ga ne vlecite za rep, ker ga lahko izgubi. Da, skakačev rep je povezan s hrbtenico in ga lahko z lahkoto izgubi, zaradi česar običajno pogine.
Samo tako - ko omenjaš, da sta ti umrla v rokah. Si ju mogoče kaj grabil za rep?
Skakača primite za rep samo kadar je nujno potrebno. Pa še tarkat za koren repa in NE za konico. Nikoli ga ne vlecite za rep, ker ga lahko izgubi. Da, skakačev rep je povezan s hrbtenico in ga lahko z lahkoto izgubi, zaradi česar običajno pogine.
Samo tako - ko omenjaš, da sta ti umrla v rokah. Si ju mogoče kaj grabil za rep?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
1) Ne, nisem jih za rep grabil - itak sta vedno prišla v roko, če sem jo nastavil
2) To z repom se mi zdi mal tko no - ko sem jih kupil v stacuni, jih je prodajalka suvereno enga po enga dvignila za rep, da je pogledala kerga spola so. Tko da IMO s tem repom ni tko hudo, vsaj če ga kokr tolk previdno primeš. Pa še pol bi blo mal čudno, da ravno oba takorekoč v razmaku enga dneva umreta.
3) V roki sta mi umrla zato, ker sem jih vzel v roko, ko sem videl, da ju bo pobralo. Začela sta ful močne krče dobivat, pol sem ju prijel v roke in mal božal, da bi ju pomiril, ampak sta v kaki minutki poginila.
2) To z repom se mi zdi mal tko no - ko sem jih kupil v stacuni, jih je prodajalka suvereno enga po enga dvignila za rep, da je pogledala kerga spola so. Tko da IMO s tem repom ni tko hudo, vsaj če ga kokr tolk previdno primeš. Pa še pol bi blo mal čudno, da ravno oba takorekoč v razmaku enga dneva umreta.
3) V roki sta mi umrla zato, ker sem jih vzel v roko, ko sem videl, da ju bo pobralo. Začela sta ful močne krče dobivat, pol sem ju prijel v roke in mal božal, da bi ju pomiril, ampak sta v kaki minutki poginila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: perci ()
Tic ::
Bom vprašal prijateljico, ki ima izkušnje z skakači in te obvestim ako kaj zvem...
--
Ravno mislim posvojit muco, katero ima Frenk doma, pa si me čist prestrašil s tem
--
Ravno mislim posvojit muco, katero ima Frenk doma, pa si me čist prestrašil s tem
persona civitas ;>
matogarva ::
Js bom pa do prjatla dobu za ston agame k bo mel mlade pa bi rad dobu en terarij sam agame so kr velke ane in na bolhi ni enbenga tazga k bi ustrezu no je edn sam je brez usga.No v glavnem me zanima ali je ceneje kupiti steklo pri steklarju ali da kupiš terarij prek bolhe ali kaj podobnega.In koliko bi me stal pr steklarju k sm prebrav da ste eni že tam kupoval no dimenzije pa bi mel najmanj 100-40-40 LP. Matej
mihec87 ::
vseeno že za samo odraslo agamo je to malo..Seveda lahko jo porineš not če ti je vseeno...
RejZoR ::
Mi glih prodajamo mislim da 125 litrski akvarij JUWEL s črnim pokrovom za 2 neonki. Če bi te zanimalo. Točne dimenzije ti bom napisal ko pridem domov...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
RejZoR ::
Ok, akvarij ima 120 litrov in je dimenzij 80x40x45 (ŠxGxV v cm).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
matogarva ::
Ampak ja bi useno raje zvedel koliko stane akvarij. useeno pa sam našel navodila kako sestaviti terarij hvala za pomoč
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zimsko spanje želvicOddelek: Loža | 7957 (6714) | krispe |
» | hrček ali morski prašičekOddelek: Loža | 7921 (5471) | Mojchy_3_ |
» | Rad bi domačo žival (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 27222 (26488) | R0K |
⊘ | TerarijOddelek: Loža | 4314 (2117) | frenk |
» | Bajta za škorpionaOddelek: Loža | 2311 (1687) | frenk |