Forum » Pomoč in nasveti » Trojan Win32/Rbot
Trojan Win32/Rbot
50Cent ::
Na compu sm zasledil tega trojanca in ga odstranil, vendar se mi z vsakim ponovnim zagonom ponovno pojavi . Kako ga dokončno odstranim???
Kami ::
Rbot = drone aka ddos bot, si že kake linke na IRC-u klikal :)
Idi v start zaženi in napiši tam msconfig.
Potem klikni tam zavihek startup pa tam zbriši vse sumljive vnose.
Ta tem še da izbriši iz registra (start ob zagonu), idi v start zaženi, tam napiši regedit, potem pa poglej v HKEY_LOCAL_MACHINE -> Software -> Microsoft -> Windows -> Current Version -> Run.
Tam boš najverjetneje že mel kar nekaj vnos.
Če PC že dobro poznaš, boš takoj opazil, kateri nebi smel biti tam :)
Ponavadi bo to kakšen wupdate, explorer32, firewalll oz. kaj wannabe podobnega :)
Pot bo pa kazal najverjetneje nekaj v windows mapo, ker se trojanec, ko ga zaženeš še skopira nekam v windows mapo.
PS: Če ga hočeš odstranit popolnoma, ga prvo izklopi med procesi (task manager), kot sem rekel bo to kakšen iexplore.exe oz kaj podobnega, če PC poznaš tak nebo problema, zatem poišči datoteko nekje v windows mapi (skeniraj z AV), na koncu pa še naredi kar sem napisal zgoraj.
Idi v start zaženi in napiši tam msconfig.
Potem klikni tam zavihek startup pa tam zbriši vse sumljive vnose.
Ta tem še da izbriši iz registra (start ob zagonu), idi v start zaženi, tam napiši regedit, potem pa poglej v HKEY_LOCAL_MACHINE -> Software -> Microsoft -> Windows -> Current Version -> Run.
Tam boš najverjetneje že mel kar nekaj vnos.
Če PC že dobro poznaš, boš takoj opazil, kateri nebi smel biti tam :)
Ponavadi bo to kakšen wupdate, explorer32, firewalll oz. kaj wannabe podobnega :)
Pot bo pa kazal najverjetneje nekaj v windows mapo, ker se trojanec, ko ga zaženeš še skopira nekam v windows mapo.
PS: Če ga hočeš odstranit popolnoma, ga prvo izklopi med procesi (task manager), kot sem rekel bo to kakšen iexplore.exe oz kaj podobnega, če PC poznaš tak nebo problema, zatem poišči datoteko nekje v windows mapi (skeniraj z AV), na koncu pa še naredi kar sem napisal zgoraj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kami ()
ToniT ::
Najprej izklopi system restore, zbriši virus, resetiraj mašino in potem lahko zopet vklopiš system restore nazaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem pri prižganju računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1285 (1060) | Jernej88_ |
» | Mam neki zajebani virus/worm/spyware,... kateri Anti-Viruse disenejbla/briše njihoveOddelek: Programska oprema | 1198 (1075) | ivek12 |
» | Trojanski KonjOddelek: Pomoč in nasveti | 1945 (1731) | matic35 |
» | _recoverOddelek: Pomoč in nasveti | 785 (685) | neki123 |
» | WinsiOddelek: Programska oprema | 1126 (968) | McHregec |