» »

Digitalno potrdilo - pametna kartica ali USB ključ?

Digitalno potrdilo - pametna kartica ali USB ključ?

G-man ::

Zanimam se, da bi pridobil to digitalno potrdilo, da se izognem vsem neumnostim po teh uradih. Malce sem si prečital na sigen-ca kako se lahko vse ravna s temi ključi in sem se nekako odločil za hranjenje na disketi oz. USB ključu, ker res ne bi rad zapravil 20k za pametno kartico . Se vam zdi to dovolj dobra alternativa, če na flash memorijo dam to potrdilo in še zaklenem, pa itak spravim na varno?

shock ::

Jst imam na pametni kartici oz na bančni kartici ki ima gor čip. In tosem dobil zastonj od banke kjer imam gor digitalno potrdilo od banke in digitalno potrdilo od sigen-ca.Tak pozanimaj se če ti lastna banka ponuja pametno kartico. Vem da pri moji banki (banka-koper) mi dala novo bančno kartico in čitalec pametnih kartic zastonj.

mte ::

shock: čitalec-generator ali tudi kak usb čitalec? A maš mogoče poslovno i-banko? Jaz sem namreč dobil samo generator zraven...

shock ::

čitalec usb imam. Generator?

mte ::

hja vem da so pri poslovni i-banki talali čitalce. Zdaj (mislim da pred kratkim ali celo danes) so pa začeli (za navadno, ne poslovno i-banko) talat nove maestro kartice z generatorji naključne kode za dostop do i-banke. Tukaj pa nisem dobil čitalca zraven. pa ne vem ali bi moral dobiti tudi čitalec (za navadno i-banko), ali pa se to dobi samo za poslovno i-banko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere banka imajo prenosni čitalec?

Oddelek: Loža
183252 (2667) sift
»

Varnost spletnih bank - enkratna gesla

Oddelek: Informacijska varnost
346873 (5025) seba-beba
»

e-bančništvo: PIN "kalkulator" v. kvalificirano digitalno potrdilo

Oddelek: Informacijska varnost
417932 (6986) krneki0001
»

Novi varnostni mehanizmi slovenskih bank (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7111642 (8133) CaqKa
»

Elektronsko bančno poslovanje

Oddelek: Loža
346581 (4447) Primoz78

Več podobnih tem