» »

kako popravit odbijač

kako popravit odbijač

perci ::

Mat je na Mondeotu mal zbila odbijač, zadela je v količek, ko je v rikverc vozila po parkirišču. Zdej pa, ker se jih zdi za avto, ki je vreden 400 jurjev po Eurotax neumno dajat, 100 jurjev za menjavo odbijača, barvanje, itd, me zanima, če se da zadevo kako porihtat.

Na žalost nimam slike, ker avta nimam tukaj, se bom pa potrudil da opišem poškodbo. V bistvu je odbijač skoraj popolnoma obdržal prvotno obliko, le na desnem delu pod zadnjo desno lučjo je počil. Počil je tako, da je par koščkov odpadlo stran, tako da je na delu odbijača luknja, malo pa je še neodpadlih koščkov plastike.

Zdej pa mene zanima, če se da to na kak domač modelarski način popravt za neprevelike stroške. Izgled ni treba, da je super, ravno toliko, da se ne vidi z aviona. Pobarvam zadevo lahko z korekturnim lakom (ima eno flaško, ki jo je dobila skupaj z avtom - metalik petrolej modra), samo nekako je treba zapret tisto luknjo na odbijaču. V mislih sem imel kak lepilni trak, ki ga v več slojih nalepiš, ko se posuši, pa ga zbrusiš in pobarvaš.

Ali obstaja kaka taka varianta in kje se to zadevo dobi, ali pa če obstaja morda kak enostavnejši način za popravit zadevo?

Hvala za odgovore.

P.S. Če ne boste dali pametnih predlogov, bom zalepil stvar s silver tapeom in po slovenskih cestah se bo vozil moder mondeo s srebrnim odbijačem. Si res želite tega :D?

Matek ::

Hmmm, kaj če bi s kako maso, ki jo dobiš v hobby trgovinah? Polno majo takih plastelinastih zadev (DAS masa itd ...), ki so trde kot kamen, ko se strdijo na zraku - poiščeš kako zadevo, ki se bo prijela na plastiko, pa bi moralo biti idealno zate.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Vice ::

Probaj dobit poliesterska vlakna in smolo (za čolne flikat), pa en fin brus papir. Ali pa najdi kakšnega majstra, ki dela spojlerje, da ti odstopi kakšno flikico.

perci ::

Šmirgl papirja mam kokr češ, edin tale vlakna ne vem kje bi dobil...mislš, da majo to v Bauhausu?

Vice ::

Ne vem - verjetno, če ne drugje pa v kakšni navtični štacuni.

perci ::

sem mal guglal, pa zgleda, da majo v OBI-ju, Merkurju, Chemotu, tko da zgleda ne bo pene. Bom še prodajalce mal vprašal, kako rokovat s tem...

Brane2 ::

Če gre za črn plastični odbijač, skoči v štacuno po kako cheap italijansko kopijo ( vprašaj denimo v I.S.T. ali kaj podobnega). Znal bi ga dobiti za pardeset jurjev. Če je kkakorkoli podoben opelovemu odbijaču, ti ga bo vsaj malo sposobnejši mehanikar zmontiral v pol ure, če se ga tebi ne da...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

IceIceBaby ::

Pomoje je najbolj enostavna varjanta da kupiš poliesterski kit z vlakni. Tiste pole vlaken in posebi trdilce itd je pomoje brez veze kupovat. Ta kit z vlakni dobiš v vsaki trgovini kjer majo kakšne barve.

Jaz bi zadevo naredu takole. Od zunaj nalimaš na debelo selotejp. Pol pa od znotraj lepo zadelaš luknjo. Počakaš kakšno uro da se strdi. Pa še enkrat od zunaj potegneš da dobiš lepo obliko. Če hočeš da izpade lepo kupi še en poliesterski kit brez vlaken (oba kita skup te prideta cca 2 jurja) in z njim lepo še enkrat potegni linije.

Na koncu vse skup pošmirglaš najprej s cca 150 šmirglom in na koncu z vodobrusnim 800 ali 1000. Pol si lahko sposodiš od kakšnega modelarja airbrush in špricneš zadevo pa se sploh ne bo poznalo da je blo kej narobe z odbijačem :)

S čopičem ne barvat ker bo grdo.

Mercier ::

Nekateri to z lotkolmom popravijo. Vzame dosti časa in živcev.

Je pa definitivno najenostavneje dobiti starega in zamenjati.

perci ::

Brane2: Nope, odbijač je petrolej modra metalik, tko da...:)

kst: Verjetno bom res tako naredu, kot si reku, grem danes mal v šoping.

Še neki me zanima, hkrati z odbijačem je šlo tut mal zadnje desne luči. Spet je luknjica v plastiki cca. 2×2 cm. Ne bi kupoval nove luči. A čem to tut s poliestrom zaflikat?

OZZY ::

Vem, da plastične odbijače tudi popavljajo. tako so tudi našega, ko ga je fotr zadel in je počil--so tud znotraj šli nosilci. Moraš pa vprašat mal ali ti ga lahko skupaj spravijo glede na to, da je nekaj kosov odpadlo. mislim, da so eni prav za to specializirani - nekako varjenje paltsike al kako temu rečejo, ko popravljao.

SAmo popravilo p ani bilo tok velik. bil pa je metalik modre in so ga tudi z modro barvo po zlomu premazali tako da s eje malo videlo ampak samo če si gledal od blizu. Vsekakor pa je bila to veliko cenejša varjanta od nakupa novega.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

SkIDiver ::

JOJ JOJ JOJ. Silver tape. Nekatere bi človk včas mal tepu. Kater letnik pa je tale vaš mondeo. ponaredki odbijačev pripravljenih na štrihanje se dobijo po 11k sit. Se pa plastika tud vari. Strošek pa ni velik. Za tole bi z barvanjem vred pršlo tam nekje 20 do 30k sit, ker se barva cel odbijač. Avto zapeleš tja ga pustiš dva, 3 dni in prideš iskat. Odšteješ dnar in greš. Lahko pa prpelješ tja samo odbijač, ki ti ga poštimajo in ga prideš iskat, če potrebuješ avto. Boš prišparal nekaj na plačilu demontaže in montaže. Je pa v NM.

Pa če ne bo dober zrihtan bo naslednjič, ko ga bo nekdo nekje drugje prtisnu bo sam poču kot posušen albert keks. Vem iz prakse, ko smo ga doma popravl pa pol dal sam štrihat. Se je en sam za okras naslonu gor z odbijačem pa je sam pok reklo pa je bil biznis. Pol se je pa splačalo dat 26k za jekleno ojačanega. Tist je pa snel odbijač pr A4 za hec:D

Za več informacij kje bi dubu pocen nov odbijač al pa kje še popravlajo avtoplastiko pa klik sem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

A. Smith ::

Samo nekaj. A je original odbijač iz črne plastike? Tako mam jaz pri svojem golfu. Je rekel klepar, da prebervat se da, samo najprej je treba z emulzijo poštrihat, da se barva prime, in ta emulzija je draga ko hudič. Mogoče pri tebi ni tako, ampak raje se prej pozanimaj...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

jurre ::

@A.Smith
ze 2x je napisal Nope, odbijač je petrolej modra metalik

perci ::

SkIDiver: Tale mondeo je letnik 97, se mi zdi. Zgleda tkole kot ta na sliki, sam da je petrolej modra barva.

Ne vem kje si ti najdu odbijače za 11k, jst sem mal klicaru naokol, pa so po 35 jurjev....tko da nevem...

Za ford klub stran sem tut ze zvedu in grem se tja mal vprasat. :)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: perci ()

#000000 ::

Tuki poklič, ne vem če še dela kej, ampak men je ene par odbijačev že zrihtu u nulo, (čist sesuto) in plastike ter prvo felgo od motorja (k sm užgav) :D Zdej nism bil že dolgo časa tm ampak pomojem ni nehal (aja pa štriha tud, in niti ni drago. LP

Aja tole sm pozabu, mej zraven čim več koščkov (ostankov) odbijača.

PRESERJE PRI RADOMLJAH
POŠTA: 1235 RADOMLJE
LEMA SERVIS, MARINŠEK MIRKO S.P.
VAŠKA POT 3
TELEFON: (041) 415477
TELEFON: (01) 7228946

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

A. Smith ::

@jurre
Ja, na avtu je petrolej modra metalik.
Kaj pa če bo kupil enega in ga prebarval?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

kozmos ::

Teh zadev se raje ne lotevaj sam popravljat. Raje prepusti tistim ki to dobro znajo in imajo ustrezne pripomočke. Najdi kakšnega ki to doma počne, pa te ne bo prišlo dosti več kot 10k SIT.

LPT

IceIceBaby ::

kozmos, zakaj pa nebi sam popravu če ma veselje. Se da čist spodobno za par jurjev zrihtat zadevo. Če si vzameš čas mogoče celo boljše nardiš kot kak ličar, ki dela take stvari kot po tekočem traku.

A. Smith, tista emulzija je navaden plastic primer, ki stane okol jurja če ga kupiš v spreju, ali še manj, če ga kupiš pri ličarju. Na surovo plastiko se najprej nanese tist primer, da se barva pol dobr prime in se ne začne luščit čez par tednov.

balocom ::

Glede luči: če te dobijo na tehnčnem z počeno ali popravljano lučjo avto ne gre čez...
Luč bo še največji strošek.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: balocom ()

perci ::

jebenti, 37 jurjev stane tale luč, sem klical na avtoodpad šerbinek pa je rekel, da bi mi luč zrihtal za kakih 10 jurjev, se bom verjetno kar tja v Zgornjo Kungoto odpeljal.

SkIDiver ::

Poglej na avto.net malo. Ravno kar je v roku 7 dni nazaj nekdo na forum od ford kluba akhm teama nalimal gor link za enga V6 mondeota isti model kot tale od tvoje mame, ki se prodaja po delih. Kupiš odbijač pa ga daš sam štrihnt na željeno barvo.

Za 11k je pa nekdo na forumu pisal na ford team slovenia. Jz ti predlagam, da se še tu pozanimaš:

http://www.vargalant.si/html/kontaktne_informacije.html

Trgovina
Prebil Tanja
Tel.: 01 - 750 - 27 - 42

S to žensko se da mrsikej zment. Jz velik jemljem pri njih karoserijske dele. Za enkrat še nisem najdu cenejše za kvaliteto, ki jo dobim tu. Sesipane odbijače za mondeo letnik 93 sem nabavu tuki in zadeva ke bolša kot pa original in stoji vredu gor glede na to da je neoriginalen del.
Dobil boš pa odbijač in luč. Jaz sem dal tu za luč za našega 26k medtem ko je drugje nisem dobil za manj kot 38k na servisu original pa je 64k brez davka.

A. Smith ne ga srat, da te ne bo rit bolela! Če je odbijač črn, sivkast al pa krem barve, ko je surov je to čist vseeno. Surov odbijač potrebuje gor špric kit, 2- 3 nanose barve in lakiranje v najmanj enem nanosu. Čpric kit ni drag, barva kolkr pač stane kg barve lak pa tud ni drag. Drago je edino delo. Pa še to je drago delo barvanja in lakiranja. Špic kit se nanese zračno gor in če se posedi se sam zbrus z visokozrnatim brusnim papirjem in špricne še 1x čez in zadeva je OK.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

perci ::

a veš, da sem prov sem klical in je bla cena za odbijač okol 35 jurjev, za luč sem pa res pozabu vprašat

za letnike do 96 je odbijač cenejši enih 10 jurjev

SkIDiver ::

:) hum hum. Jz sem ga dubu pri njih za 16k nazadnje, ko sem ga kupoval. In to prednjega, ki je držaji kot zadnji. Človk pričakuje, da bo zadnji dražji, ker je več materiala. Jok brate. Prednji je neprimerno dražji.

Potem se ti splača pa samo rabljen al p apopravilo tega pr enem, ki vari avtoplastiko.

perci ::

Mat neki rab avto trenutno, tko da bom naslednji teden to rihtal. Zanimal sem se pri enem ličarju, pa je rekel, da zrihta za cca 30k.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena popravila odbijača Ford Focus

Oddelek: Na cesti
104946 (4522) qwertyy

Pomoč poškodoval tuje vozilo

Oddelek: Na cesti
193412 (2860) kuglvinkl
»

Imam problem

Oddelek: Loža
212989 (2461) Relanium
»

Samopopravljivi odbijači?

Oddelek: Loža
91781 (1455) Loki
»

Prometna nesreča, informacije

Oddelek: Na cesti
373040 (2119) Tilen

Več podobnih tem