» »

WiFI- kdaj bo 108 Mb/s ?

WiFI- kdaj bo 108 Mb/s ?

Brane2 ::

Sem iskal zamenjavo za Linksysov AP WRT54G in svetovali so mi Belkina Pre-N kot veliko hitrejšo zamenjavo, ki naj bi delala na novem standardu s hitrostjo 108Mb/s. Podrobnejši vpogled v tehnične podatke je razkril,d a to ni res. Stvar dela na "starih" 54 Mb/s, vendar zaradi določenih tehničnih izboljšav izkorišča v praksi veliko večji del teoretične pasovne širine. Kot sem razumel, "pre-n" pomeni predhodnik novega standarda "n", ki bo nasledil dosedanji "g".

Fino, a ne dam za to 40 kSIT. Kdaj pride pravi 108 Mb/s WiFi ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

veteran ::

Kdaj bodo 802.11n routerji in kartice? Drugo leto. In kolikor jaz razumem novice, naj bila stvar hitrejša kot 108Mb/s. (slin, slin;)

klik


The two major factions in the race to develop the standard for the next generation of Wi-Fi, 802.11n, have agreed to submit a unified proposal to the IEEE.

The groups, TGn Sync and WWiSE, together with a third group, MITMOT, said late last month they will merge their respective proposals as a draft which will be sent to the IEEE in September. A final version will be submitted in November.

WarpedGone ::

Slabo si gledal.

Stvar je KOMPATIBILNA z G standardom, lahko pa dela čisto po svoje - po principu ki bo skoraj sigurno vključen v N standard, ki je še v fazi priprave.

Če nucaš "odprto kompatibilnost" pol ti pre-N ne nuca nič. Če maš pa to za lastne potrebe, kjer maš nadzor nad tem kakšne komponente maš, pa pre-N danes ponuja bistveno več kot G standard. Ko pa N končno pride, pre-N verjetno z njim ne bo delal, se bo obnašal kot G.

Google.
Zbogom in hvala za vse ribe

Caligula ::

Se bo mogoce splacal kak wimax paket.

veteran ::

Slabo si gledal.

Če nucaš "odprto kompatibilnost" pol ti pre-N ne nuca nič. Če maš pa to za lastne potrebe, kjer maš nadzor nad tem kakšne komponente maš, pa pre-N danes ponuja bistveno več kot G standard. Ko pa N končno pride, pre-N verjetno z njim ne bo delal, se bo obnašal kot G.

??? Hej, saj ne pravim, da bo pre-n delal z 802.11n. Jasno, da ne bo, ker so razni pre vedno loterija, ker standard enostavno še ni napisan.

Saj je bilo pri G podobno, ko so ponujali pre-G variante (pa ne samo Belkin), potem, ko je bil G dokončno standardiziran, so pa te stvari delale v 802.11b načinu z novim hardverom...

Sba ::

Hm jst mam wireless router, pa wireless mrežno kartico, ki podpirata 108.0Mb/s standard je pa 802.11g
Razdalja je nekje 5m skozi zid... Vse skupaj me je stalo okoli 30k
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

SasoS ::

108Mbit ni standard ampak naprava združi 2 sosednja 54Mbit kanala. To je ubistvu precej smetenje frekvenčnega prostora če imaš več wifi mrež :)
Kar se pa pre-g tiče...imam belkinovo kartico ki je pre-g (oznaka gor je 11b, pa nek fast 54Mbit) pa lepo dela tut z g napravami (54Mbit se razume, prenosi na faxu so tudi 2MB/s+). Verjetno bo to čisto odvisno, mogoče bojo z driverji popedenal če se hardware ne bo preveč spremenil.

Yohan del Sud ::

N standard bo uradno požegnan 2007. Vse prej je beta in pre-N v kar ti lahko prodajo karkoli. Od double G do povsem svojih rešitev. Vse res lahko laufa na 108mb/s +/- ampak če bo vključeno v N standard pa ta trenutek ne moreš vedet. Zato ime pre-N. In če ne, bo boš čez dobro leto lahko menjal vso zadevo. Ne da ne odsvetujem, samo razumet pomagam tveganju tule. Če ti za leto in pol ustreza +40000SIT in boš imel kaj od tega... Tudi v redu.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

Tomi ::

Ker mi Canyonov router dela bolj slabo, me zanima, kaj naj kupim namesto tega, cena do 23.000?
metrodusa.blogspot.com

TribesMan ::

Asus wl-500g deluxe, ali Linksys wrt-54g... nimaš kej zajebat ;)

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
879742 (6483) janezek67
»

802.11n (Draft) realne hitrosti?

Oddelek: Omrežja in internet
121671 (1234) flisko
»

Belkin Pre-N Router

Oddelek: Kaj kupiti
111835 (1684) Kibby
»

Intel predstavil Santa Roso

Oddelek: Novice / Procesorji
164119 (2877) tiborrr
»

Wireless - še en nateg?

Oddelek: Strojna oprema
193003 (2103) Tear_DR0P

Več podobnih tem