Forum » Omrežja in internet » Kaj se zgodi z domeno, ko registrator "propade"?!?
Kaj se zgodi z domeno, ko registrator "propade"?!?
smash ::
Zanima me naslednji scenarij:
Registriram domeno pri nekem registrantu v tujini. Torej on upravlja z mojo domeno ter vpisuje domenske strežnike od mojih strani. Kaj se zgodi v primeru, če je moj registrant kar naenkrat nedosegljiv? Kaj storitiv takem primeru? Ali je domena izgubljena?
In kaj storiti, če registrant "propade". Kaj se potem zgodi z domeno? Kdo prevzame upravljanje? Ali uporabnika kdo obvesti o čemurkoli?
Bi kdo znal odgovoriti na ta "simple" vprašanja? Bil bi zelo hvaležen
LP
Registriram domeno pri nekem registrantu v tujini. Torej on upravlja z mojo domeno ter vpisuje domenske strežnike od mojih strani. Kaj se zgodi v primeru, če je moj registrant kar naenkrat nedosegljiv? Kaj storitiv takem primeru? Ali je domena izgubljena?
In kaj storiti, če registrant "propade". Kaj se potem zgodi z domeno? Kdo prevzame upravljanje? Ali uporabnika kdo obvesti o čemurkoli?
Bi kdo znal odgovoriti na ta "simple" vprašanja? Bil bi zelo hvaležen
LP
hitcher ::
to se je tudi meni naredilo, ko sem si kupil domeno
preko registratorja v slo. Kar naenkrat ga ni bilo več, spletne strani ni bilo, telefon je bil nedosegljiv, skratka cela "štala", imel sem pa še 10 dni časa za plačilo podaljšanja domene.
AMpak je bilo vse skupaj enostavno, preko drugega registratorja sem se prijavil v administracijo moje domene, naredil prenos domene na drugega registratorja - vse skupaj je trajalo nekaj minutk - šel na pošto in plačal podaljšanje domene.
Skratka nič tragičnega ni vse skupaj.
lp
preko registratorja v slo. Kar naenkrat ga ni bilo več, spletne strani ni bilo, telefon je bil nedosegljiv, skratka cela "štala", imel sem pa še 10 dni časa za plačilo podaljšanja domene.
AMpak je bilo vse skupaj enostavno, preko drugega registratorja sem se prijavil v administracijo moje domene, naredil prenos domene na drugega registratorja - vse skupaj je trajalo nekaj minutk - šel na pošto in plačal podaljšanje domene.
Skratka nič tragičnega ni vse skupaj.
lp
smash ::
Torej si pri drugem registratorju plačal prenos posebej in podaljšanje posebej?
Zanima me tudi, kako si lahk oizvedel prenos pri drugem registratorju..a ni domena v "lock mode-u" pri prvem registratorju in zato prenos ni mogoč, dokler prvi registrator domene ne odklene.
PS: in kje se potem točno nahaja administracija domene, pri registratorjih ali kje drugje?
Zanima me tudi, kako si lahk oizvedel prenos pri drugem registratorju..a ni domena v "lock mode-u" pri prvem registratorju in zato prenos ni mogoč, dokler prvi registrator domene ne odklene.
PS: in kje se potem točno nahaja administracija domene, pri registratorjih ali kje drugje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: smash ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ugodno podaljšanje / prenos domenOddelek: Omrežja in internet | 1270 (871) | lopov |
» | Vzpostavitev Google Apps in domene .siOddelek: Omrežja in internet | 2746 (2451) | NoName |
» | Prenos domeneOddelek: Omrežja in internet | 1051 (1000) | psychoshorty |
» | Link do Forum yuOddelek: Omrežja in internet | 1071 (869) | cober |
» | Neprofesionalnost Domence.com ?Oddelek: Omrežja in internet | 1825 (1505) | SLOWWWeb.net |