Forum » Operacijski sistemi » "netmount not started" - net mi ne dela
"netmount not started" - net mi ne dela

overlord_tm ::
pred nekaj dnevi (še sam ne vem kdaj) sem si inštailru gentooja. Že na začetku sem imel nekaj problemov z delovanjem interneta (še več z x.org
) ampak sem stvar zrihtal. Potem mi je kak dan stvar lepo delala. No dokler se nisem spomnil da bi imel firefoxa. Naredim emerge mozilla-firefox, stvar se lepo spravi skupaj. Poženem firefoxa, net dela. potem še nakaj pacam z etc-update (pomoje je bila ta stvar), ampak net je še zmeraj delal. do reboota (vmes sem inštaleral še kdm, če ima to kaj zveze, pomoje je nebi smelo imeti).
Ko sem naslednič zbootal stvar je zajambral "netmount was not started". Internet ne delal ne lokalno ne globalno (ne morem dostopati do routerja).
potem sem se spravil na etc/conf.d/net in jo opremil takole (prej je bila prazna, ampak net je delal)
stvar še zmeraj ni delala ...
potem sem se losal netmounta po nasvetu z nekega foruma
rc-update del netmount default
Sedaj računalnik nič več ne teži da ga ne more zagnat, ampak internet še zmeraj ne dela. Ko se boota je vse OK, dokler ne pride do interneta, na začetku je OK, potem pa napiše running dhcpcd [!!]
kaki nasveti kako to zrihtat
[edit]
moj čaronalnik, če kaj pomaga
athlon 2600+
abit nf7-s (uporabljam to mrežno)
hitachi 160GB
PS: na forumih sem bral da je treba nekaj podporo za mrežo vtakent notri v kernel, neke menuconfig ali neke take fore, ampak meni se niti približno ne sanja kaj naj naredim. da, sem bol frišen v linuxu, še posebej takem kot je gentoo.
PPS: še enkrat ponavljam, internet mi je že delal

Ko sem naslednič zbootal stvar je zajambral "netmount was not started". Internet ne delal ne lokalno ne globalno (ne morem dostopati do routerja).
potem sem se spravil na etc/conf.d/net in jo opremil takole (prej je bila prazna, ampak net je delal)
iface_eth0="dhcp"
dhcpcd_eth0="-HD"
dhcpcd_eth0="-N"
stvar še zmeraj ni delala ...
potem sem se losal netmounta po nasvetu z nekega foruma
rc-update del netmount default
Sedaj računalnik nič več ne teži da ga ne more zagnat, ampak internet še zmeraj ne dela. Ko se boota je vse OK, dokler ne pride do interneta, na začetku je OK, potem pa napiše running dhcpcd [!!]

kaki nasveti kako to zrihtat
[edit]
moj čaronalnik, če kaj pomaga
athlon 2600+
abit nf7-s (uporabljam to mrežno)
hitachi 160GB
PS: na forumih sem bral da je treba nekaj podporo za mrežo vtakent notri v kernel, neke menuconfig ali neke take fore, ampak meni se niti približno ne sanja kaj naj naredim. da, sem bol frišen v linuxu, še posebej takem kot je gentoo.
PPS: še enkrat ponavljam, internet mi je že delal
- spremenilo: overlord_tm ()

moj_nick ::
V forum prilepi output ukazov: lsmod, ls /lib/modules/$(uname -r)/kernel/drivers/net, ifconfig -a
110111001001010001010000
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gentoo,wpa_supplicant,v študentskih domovihOddelek: Programska oprema | 2819 (2441) | zee |
» | Internet dela ali ne dela (lnux)Oddelek: Operacijski sistemi | 2143 (1812) | root |
» | gentoo in internetOddelek: Operacijski sistemi | 1702 (1528) | kriko1 |
» | ADSL povezava pa še en problemček v GentooOddelek: Operacijski sistemi | 1310 (1156) | Brane2 |
» | nujno-internet sharing v linux mandrake 10.0Oddelek: Operacijski sistemi | 1459 (1324) | moj_nick |