Forum » Omrežja in internet » internet preko routerja na 4 PC?
internet preko routerja na 4 PC?
dare j ::
Ali mi lahko kdo pomaga? Imel sem povezavo na ADSL preko DSL routerje na 3 PC. Na enem PC sem formatiral disk in naložil nove XP pro. Sesula se mi je mreža in dostop do interneta preko routerja. Menjal sem router, ne vem če mi je yaht sploh crknil. Sedaj imam level one fbr-1418tx in poskušam ponovno nastaviti vse parametre (ne znam vseh) po navodilih, pa se 2 dni mučim pa nič. Nimam niti lokalnega omrežja, nekatere nastavitve mi ne pridejo na ekran (ali pa neznam). Kaj moram prvo zrihtat, ali LAN ali WAN na routerju. Tudi do routerjevega menija ne morem vedno, ker vedno nekaj pokvarim. Direktno (PC - ADSL modem) pa do interneta lahko pridem. Na PC1 in je WinXPpro SP1 SLO, na PC2 je WinXPpro SP2, na PC3 Win98 SE ANG (notebook star 7 let) Ali je kakšen članek kot "Deljenje internetne povezave" tudi z routerjem?
Hvala in lep pozdrav
Hvala in lep pozdrav
HellRaiseR ::
Sam ne vem točno kako zgleda meni od tega routerja, toda nastavljanje povezave je pri vseh zelo podobno. Torej prva stvar, ki jo moraš naredit je nastavit WAN povezavo. Za tip povezave izberes PPPOE in nato samo upises uporabnisko ime in geslo, obklikaš okenček autoconnect(ali pa kaj podobnega), naštimaš idle timeout na 0(razen če nočeš da se ti po določenem času neaktivnosti povezava sama prekine). Potem pa poiščeš opcijo DHCP server in ga uklopiš. Potem na useh mašinah naštimaš da same dobijo ip naslov in net bi ti mogu laufat. To je največ kar ti lahko povem ker se pač nastavitve od routerja do routerja razlikujejo.
korenje_ver2 ::
omrezje se ne more sesut zarad nekega xxx racunalnika v omrezju, pa ce delas kar hoces z tistim racunalnikom... no eth kabla se nism poskusil prklopt na 220V...
karkoli ze, problem je drugje
karkoli ze, problem je drugje
dare j ::
Hvala za pomoč, zgleda, da sem se v krogu lovil. Internet špila na vseh PC, v LAN-u PC-je vidim, ne morem pa še do njih. Ah, ko bi imel več časa ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gonilniki na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 923 (867) | Mavrik |
» | Kateri OSOddelek: Operacijski sistemi | 1350 (1019) | aVToV|S|On |
» | problem mrežaOddelek: Omrežja in internet | 1854 (1705) | maticm |
» | XP SP2 in PROKLIKOddelek: Pomoč in nasveti | 1865 (1647) | Robert |
» | omejevanje RemoteDesktop-aOddelek: Programska oprema | 1240 (1125) | CaqKa |