Forum » Strojna oprema » Počasen zagon! Morda kriv disk?
Počasen zagon! Morda kriv disk?
mkonci ::
Živjo!
Zadnje čase mi v winXP rač. hodi nenormalno dolgo cca. 2min. Jamorda si mislite da imam slab sistem, pa ni! Amd 64 3000, Epox KDA3I, 1Gram Dual ddr, disk SATA Hitachi 160GB in še en disk 80GB 7200vrt., ki pa ni SATA.
Zanima me, če je morda disk 80GB kriv za počasnost , ker če ga izklopim, potem je čas za več kot polovico hitrejši, vendar ta disk potrebujem.
Disk 80Gb mam na slave načinu, prej je bil na cabel selection.
Kaj bi lahko storil, da bi bil ta čas krajši?
Aja opazil sem, da ker sem priklopljen na mrežo, se ko pridem v win računalnik še nekaj časa ne odziva , če sem iz mreže izklopljen in vklopim rač. se ko pridem v win. odziva takoj ??? ZAKAJ? ? ?
No stokovnjaki, rad bi videl vaše rešitve in predloge!
Zadnje čase mi v winXP rač. hodi nenormalno dolgo cca. 2min. Jamorda si mislite da imam slab sistem, pa ni! Amd 64 3000, Epox KDA3I, 1Gram Dual ddr, disk SATA Hitachi 160GB in še en disk 80GB 7200vrt., ki pa ni SATA.
Zanima me, če je morda disk 80GB kriv za počasnost , ker če ga izklopim, potem je čas za več kot polovico hitrejši, vendar ta disk potrebujem.
Disk 80Gb mam na slave načinu, prej je bil na cabel selection.
Kaj bi lahko storil, da bi bil ta čas krajši?
Aja opazil sem, da ker sem priklopljen na mrežo, se ko pridem v win računalnik še nekaj časa ne odziva , če sem iz mreže izklopljen in vklopim rač. se ko pridem v win. odziva takoj ??? ZAKAJ? ? ?
No stokovnjaki, rad bi videl vaše rešitve in predloge!
Gwanaroth ::
Mogoče je res z diskom kaj narobe. Bad sektorji, kak spyware, ki se nalaga ob zagonu..?
Imaš na LAN adapterju naštimano samodejno dodelitev IP naslova? Zgleda, da se ne odziva zato, ker čaka na DHCP strežnik, da mu dodeli IP. Ker mu ga pač ne [spet je verjetno par razlogov [nimaš dhcpja na mreži..]], se po določenem času [timeout] začne normalno odzivat..?
Samo možni problemi..
Imaš na LAN adapterju naštimano samodejno dodelitev IP naslova? Zgleda, da se ne odziva zato, ker čaka na DHCP strežnik, da mu dodeli IP. Ker mu ga pač ne [spet je verjetno par razlogov [nimaš dhcpja na mreži..]], se po določenem času [timeout] začne normalno odzivat..?
Samo možni problemi..
Lights often keep secret hypnosis..
mkonci ::
pol ce bi jst dodelil IP bi delal bols?
kako že grejo tiste številke? vem da je spodaj 255.255.255.0 al neki tazga
aja, pa disk nima bad sektorjev
kako že grejo tiste številke? vem da je spodaj 255.255.255.0 al neki tazga
aja, pa disk nima bad sektorjev
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mkonci ()
Gwanaroth ::
Netmask daj 255.255.255.0, IP pa recimo 192.168.0.2 ..zadnjo stevilko [2] lahko poljubno zberes, med 1 in 255.
Lights often keep secret hypnosis..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3886 (3360) | NeMeTko |
» | Računalnike naključno izkaplja iz mrežeOddelek: Pomoč in nasveti | 1472 (1332) | A-L-E-N |
» | Zelo čuden mrežni problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1612 (1414) | Self-Defence |
» | Problem z dostop do neta z linux boxa preko winXP boxa - gatewayOddelek: Pomoč in nasveti | 1652 (1547) | Skrat |
» | tcp/ip problemiOddelek: Pomoč in nasveti | 2356 (2045) | tac |