Forum » Pomoč in nasveti » WinXP in omrežni pogoni
WinXP in omrežni pogoni
Spartak ::
Podavljeni!
Kot je razvidno iz naslova teme me mučijo WinXP in omrežni pogoni. Doma imam manjše omrežje, in sicer eno linux mašino, na kateri teče samba, apache in še par drugih servisov. V vseh WinXP mašinah imam nastavljeno tako, da se ob prijavi poveže na linux mašino in ti na U: preslika domač direktorij. Do tu vse lepo in prav, problem pa je ta, ker bi si želel, da je mapiran pogon dostopen takoj, ne da moram it najprej v glupega explorerja in kliknit na pogon, da se priključi. Gre namreč za to, ker razvijam en manjši program, ki pač podatke shranjuje na omrežnem disku, vendar mi je vse bolj mikavna misel, da bi namesto datotek uporabljal kar podatkovno bazo (pgsql).
No kakorkoli že, če je komu jasno, kako se odpravi zgoraj opisano pomanjkljivost, bi prosil, da mi sporoči.
lp, Spartak
Kot je razvidno iz naslova teme me mučijo WinXP in omrežni pogoni. Doma imam manjše omrežje, in sicer eno linux mašino, na kateri teče samba, apache in še par drugih servisov. V vseh WinXP mašinah imam nastavljeno tako, da se ob prijavi poveže na linux mašino in ti na U: preslika domač direktorij. Do tu vse lepo in prav, problem pa je ta, ker bi si želel, da je mapiran pogon dostopen takoj, ne da moram it najprej v glupega explorerja in kliknit na pogon, da se priključi. Gre namreč za to, ker razvijam en manjši program, ki pač podatke shranjuje na omrežnem disku, vendar mi je vse bolj mikavna misel, da bi namesto datotek uporabljal kar podatkovno bazo (pgsql).
No kakorkoli že, če je komu jasno, kako se odpravi zgoraj opisano pomanjkljivost, bi prosil, da mi sporoči.
lp, Spartak
I got my mind made
I gotta be that rich mothafucka
Set it up so my grandkids don't suffer
Spartak ::
Kaj pa če bi recimo namesto skripte to zapisal kar v register kot nov ključ v HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run ?
I got my mind made
I gotta be that rich mothafucka
Set it up so my grandkids don't suffer
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VMware ?Oddelek: Operacijski sistemi | 7156 (6673) | Buggy |
» | Linksys router VPN ENDPOINT in WinXP odjemalec - planet za znoret ali slotech mi pomaOddelek: Omrežja in internet | 2407 (2133) | BlazP |
» | Bootchart in optimizacija zagonskega procesa GNU/LinuxOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 3830 (2881) | darkolord |
» | Blizzardove igre za Linux?Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 3351 (3351) | MrStein |
» | Problem z dostop do neta z linux boxa preko winXP boxa - gatewayOddelek: Pomoč in nasveti | 1667 (1562) | Skrat |