Forum » Programiranje » Če koga zanima kako "preprečiti" kopiranje spletne strani
Če koga zanima kako "preprečiti" kopiranje spletne strani
poweroff ::
Ravnokar sem videl tako dobro finto da vam jo moram povedati... recimo da bi radi preprečili da bi nekdo z desnim klikom na strani pregledal source kodo vašega HTMLja... uporabite tole:
< script language="JavaScript" >
function click()
{
if(event.button==2)
{
alert('Pregled vsebine tega dokumenta\nNI DOVOLJEN!')
}
}
document.onmousedown=click
< /script >
Ha, ampak to še ni vse!
Recimo da bi radi preprečili da nekdo kopira vsebino vaše spletne strani na clipboard. Ukaz je tako ensotaven da se je skoraj za zjokat:
v body dodate tole:
< body ONSELECTSTART="alert('Kopiranje te strani\nNI DOVOLJENO!')" >
Fino, ne?
< script language="JavaScript" >
function click()
{
if(event.button==2)
{
alert('Pregled vsebine tega dokumenta\nNI DOVOLJEN!')
}
}
document.onmousedown=click
< /script >
Ha, ampak to še ni vse!
Recimo da bi radi preprečili da nekdo kopira vsebino vaše spletne strani na clipboard. Ukaz je tako ensotaven da se je skoraj za zjokat:
v body dodate tole:
< body ONSELECTSTART="alert('Kopiranje te strani\nNI DOVOLJENO!')" >
Fino, ne?
Elemen_T ::
Matthai: Zanimivo
Prva možnost pa vseeno ne pride v poštev. Finta je ta, da lahko kljub temu vsak pogleda source kod iz menija: View/Source.
To opcijo pa težko preprečiš.
Drugo zadevo pa bom sigurno prezikusil
Prva možnost pa vseeno ne pride v poštev. Finta je ta, da lahko kljub temu vsak pogleda source kod iz menija: View/Source.
To opcijo pa težko preprečiš.
Drugo zadevo pa bom sigurno prezikusil
darh ::
EDIT>SELECT ALL al pa CTRL+A se vedno delujeta !
Excuses are useless! Results are priceless!
pivmik ::
Te fore delajo samo na budalah, tisti ki vejo kaj delajo znajo te fore izniciti, tle vam dam primer:
Klikni v IE5+ Orodja/Internatne Moznosti/Varnost/Raven Po Meri/
Sedaj imas seznam nastavitev, pejdi na dno seznama in onemogoci vse tri spodnje nastavitve, ki spadajo pod Skriptno izvajanje.
Voila' vse JavaScript zascite se lahko gredo slikat!
Obstaja se nesteto drugih "for", npr z GetRightom shranis stran(s slikami zraven) in jo editiras in izbrises javasctipt kodo, itd itd...
Niti da se ne mucite in se predajte
Klikni v IE5+ Orodja/Internatne Moznosti/Varnost/Raven Po Meri/
Sedaj imas seznam nastavitev, pejdi na dno seznama in onemogoci vse tri spodnje nastavitve, ki spadajo pod Skriptno izvajanje.
Voila' vse JavaScript zascite se lahko gredo slikat!
Obstaja se nesteto drugih "for", npr z GetRightom shranis stran(s slikami zraven) in jo editiras in izbrises javasctipt kodo, itd itd...
Niti da se ne mucite in se predajte
LP, Gregor GRE^
matic ::
finta je za kar precj stara..
in ni nobeme variante da bi preprecil povsem pregled kode in slik.. sploh pa se mi zdi najbolj butasto da je html koda in javascripti zasciteni.. sploh pa zato ker tisti ki jo je zascitil je vse ostale varinate pokradel ravno okol po internetu.. ob takih se mi dvigne pritisk... nevem zakaj bi bilo kopiranje tega prepovedano.. edino kar bi pa bilo morda dobro bi bilo zascitit kako sliko pred kopiranjem.. pa se to pod velikim vprasanjem..
in ni nobeme variante da bi preprecil povsem pregled kode in slik.. sploh pa se mi zdi najbolj butasto da je html koda in javascripti zasciteni.. sploh pa zato ker tisti ki jo je zascitil je vse ostale varinate pokradel ravno okol po internetu.. ob takih se mi dvigne pritisk... nevem zakaj bi bilo kopiranje tega prepovedano.. edino kar bi pa bilo morda dobro bi bilo zascitit kako sliko pred kopiranjem.. pa se to pod velikim vprasanjem..
edmund ::
Jah še najboljše bi blo da ti kak PHP ali pa kaj drugega generira sliko ;)
Al pa FLASH - samo flash se tudi da importirat - samo malo dlje traja. Sicer pa kaj bi se sekiral - meni so vse strani, ali pa dele pokradli - bog pomagaj - pa kaj? Itaq je vse na w3c.org -samo najt je treba ;)
Al pa FLASH - samo flash se tudi da importirat - samo malo dlje traja. Sicer pa kaj bi se sekiral - meni so vse strani, ali pa dele pokradli - bog pomagaj - pa kaj? Itaq je vse na w3c.org -samo najt je treba ;)
[28-Jun-2003 15:55:08] Body temperature above normal (error type 215)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
[28-Jun-2003 15:55:08] No brain activity (error type 265)
DavidJ ::
vse je nesmiselno in povzroca le daljsi dl strani
ce hoces kopirat gres v file -> save as pa ti shari celi html na disk
pa btw, akr vidite v browserju se nalaga z diska kar pomeni, da je ze na disku.. malo poisces po temp int. files pa najdes vsako sliko k si jo mel/imas v browserju odprto
ce hoces kopirat gres v file -> save as pa ti shari celi html na disk
pa btw, akr vidite v browserju se nalaga z diska kar pomeni, da je ze na disku.. malo poisces po temp int. files pa najdes vsako sliko k si jo mel/imas v browserju odprto
matic ::
hornet: that's right! se 1x povem.. res nevem zakaj bi skrval kodo... dej mi povejte od kje ste se pa vi naucil html? In zdej zde take barabe grde da drugim bi pa to onemogocil!?
ABX ::
Tipični fouš Slovenci. Prvo so kekci, ki kradejo okoli in se učijo a čim nekaj malega vejo že se hočejo zaščitit pred celim svetom.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Ja no, saj kako pa mislite da sem jaz našel to finto? Prišel sem na eno stran ki je imela to zaščito, potem sem pa pogledal source kodo in se malce poglobil.
Da ne bo nesporazuma - jaz zagovarjam open source filozofijo.
Drugače se pa da v perlu napisat programček ki ti dol-potegne celo stran (knjižnica lib-www na CPANu) in je zadeva rešena... ;-)) zadeva deluje res samo na lamerjih, ampak takih pa tudi ni tako malo.
Aja, glede zaščite slike pa tole... poznate digitalne serijske številke? Stego software to omogoča... http://www.ljudmila.org/matej/privacy/k...
Da ne bo nesporazuma - jaz zagovarjam open source filozofijo.
Drugače se pa da v perlu napisat programček ki ti dol-potegne celo stran (knjižnica lib-www na CPANu) in je zadeva rešena... ;-)) zadeva deluje res samo na lamerjih, ampak takih pa tudi ni tako malo.
Aja, glede zaščite slike pa tole... poznate digitalne serijske številke? Stego software to omogoča... http://www.ljudmila.org/matej/privacy/k...
Loki ::
tut photoshop in psp mata to: digimarc watermark.
sam to se ne pomen, da bos enmu uspesno preprecil, da ti bo ukradel sliko.
sicer je pa tut tole > "glej kodo" relativn dobra zascita za preprecevanje kopiranja, ceprav ne dela cudezev.
sam to se ne pomen, da bos enmu uspesno preprecil, da ti bo ukradel sliko.
sicer je pa tut tole > "glej kodo" relativn dobra zascita za preprecevanje kopiranja, ceprav ne dela cudezev.
I left my wallet in El Segundo
Preprečiti kraje ne moreš, lahko pa kasneje dokažeš da ti je ukradel sliko (če je seveda ne obdela...).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Onemogočanje desnega klika in kopiranje vsebineOddelek: Izdelava spletišč | 1582 (1255) | Dualis |
» | Kako preprečiti kopiranje texta iz straniOddelek: Izdelava spletišč | 1900 (1520) | njok |
» | Kako dober heker si?Oddelek: Omrežja in internet | 3147 (1420) | tx-z |
» | o kešu in izdelavi spletiščOddelek: Izdelava spletišč | 1785 (1272) | darh |
» | Disable right clickOddelek: Programiranje | 1241 (1105) | Loki |