Forum » Pomoč in nasveti » računalnik cvili
računalnik cvili

jamiroq ::
Računalnik je v zadnjih par dneh začel spuščati čudne zvoke ( klikni za posnetek; je sicer bolj tih), ko zaženem kakšno igro (le in samo pri igrah, če poženem kak program, ki obremeni cpu se piskanja ne sliši). Kolikor mi je uspelo slišat prihaja ali nekje iz motherboarda ali pa mogoče iz grafične. Ventilatorji niso, disk pa tudi ne.
Ma kdo kakšno idejo, oz se je srečal s čim podobnim?
Ma kdo kakšno idejo, oz se je srečal s čim podobnim?

ToniT ::
Kaj pa usmernik? Čeprav je frekvenca tona precej nizka, vendar bi jaz najprej preveril napajalnik!

jamiroq ::
hm, zanimivo, hvala; sem zamenjal napajalnik (Chieftec 420W, star 2 leti) z enim približno enako starim no-name 300W napajalcem in ne piska več... čeprav se mi še vedno ne zdi, da bi zvok prihajal iz napajalca...
edit: še bolj zanimivo je to, da ko sem nazaj priklopil Chiefteca ne piska več tako kot prej... se pa pri obeh napajalnikih sliši "cvrčanje" (ala cvrk-cvrk-cvrk-... :)) v ritmu fpsjev v igri, ki ful obremeni sistem (lo-mac, ene 7-8 fps).
edit 2: zgleda, da se je računalnik moral malo ogret
, ker zdej je z drugim napajalnikom podobno, le da piska na drugačnih mestih
edit: še bolj zanimivo je to, da ko sem nazaj priklopil Chiefteca ne piska več tako kot prej... se pa pri obeh napajalnikih sliši "cvrčanje" (ala cvrk-cvrk-cvrk-... :)) v ritmu fpsjev v igri, ki ful obremeni sistem (lo-mac, ene 7-8 fps).
edit 2: zgleda, da se je računalnik moral malo ogret

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jamiroq ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Coil WhiningOddelek: Strojna oprema | 4822 (4232) | IcyFox |
» | chasis fan + potenciometer problemček.Oddelek: Strojna oprema | 1887 (1732) | baltso |
» | EVGA GTX 260 Core 216 Superclocked 55nm PISKA!Oddelek: Strojna oprema | 1858 (1483) | mesoreznica |
» | Piskanje PCOddelek: Strojna oprema | 2032 (1835) | AngelOfDeath |
» | iz kje izvira ta zvok?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2194 (2194) | Veron |