Forum » Omrežja in internet » Povezava dveh racunalnikov, LAN *Linux In Win*
Povezava dveh racunalnikov, LAN *Linux In Win*
MrSale ::
Torej stvar je taka, na svojemu racunalniku mam Slackware 10.1 (Kar se mene tice je odlicen OS ) Imam pa se en racunalnik ki dostopa do interneta preko mojega (torej moj je gateway, povezava je preko mreznih kartic...) Na winsih sm u izi ustimu, samo zdele pa ne gre po istem sistemu, na svojem sem dodau
IFCONFIG eth0 192.168.0.1 in na drugem racunalniku postimu da ima IP: 192.168.0.2 in DEFAULT GATEWAY: 192.168.0.1 z 0.2 sem pingal 0.1 in ga normalno pinga in use, samo net pa se vedno ne dela... Mi lahko mal pomagate kako bi to uredil? Hvala!
IFCONFIG eth0 192.168.0.1 in na drugem racunalniku postimu da ima IP: 192.168.0.2 in DEFAULT GATEWAY: 192.168.0.1 z 0.2 sem pingal 0.1 in ga normalno pinga in use, samo net pa se vedno ne dela... Mi lahko mal pomagate kako bi to uredil? Hvala!
Daedalus ::
Vrži gor shorewall, preberi navodila in ga skonfiguriraj. Boš mel še firewall uštiman.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
MrSale ::
iptables -t nat -A POSTROUTING -o (interface which is connected to net) -j MASQUERADE
iptables -A FORWARD -i (internal netowrk interface) -j ACCEPT
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
+ na drugem racunalniku nastavis 192.168.0.1 za gateway :P mal lazji nacin :D
/ so mi pomagal na #slackware
ampak hvala useen tudi tebi Daedalus ;)
iptables -A FORWARD -i (internal netowrk interface) -j ACCEPT
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
+ na drugem racunalniku nastavis 192.168.0.1 za gateway :P mal lazji nacin :D
/ so mi pomagal na #slackware
ampak hvala useen tudi tebi Daedalus ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ICS Internet Connection Sharing in IP naslov 192.168.0.1Oddelek: Omrežja in internet | 2861 (2072) | MrStein |
» | Linux CC kot router... problemOddelek: Operacijski sistemi | 1735 (1487) | kitarist |
» | Ubuntu & Windows XP deljenje pvoezaveOddelek: Operacijski sistemi | 1756 (1643) | Poldi112 |
» | iptables + forwardOddelek: Operacijski sistemi | 2341 (1916) | tx-z |
» | nujno-internet sharing v linux mandrake 10.0Oddelek: Operacijski sistemi | 1357 (1222) | moj_nick |