» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
592 / 665
»»

Zimonem ::

Isti Šrot z centom ali brez. Vidim da si vmes postal še ekspert za docker. Si ga že namestil?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

aborko ::

Kaj je pa s tako počasnim polnenjem pri M1? 2,5-3 ure v 2021, so na glavo padli?

Mike_Rotch ::

Isti Šrot z centom ali brez. Vidim da si vmes postal še ekspert za docker. Si ga že namestil?

Kot rečeno. Vedno znova se kaže, da nimaš pojma o čem govoriš in tudi tokrat nisi razočaral. Pro ima bistveno večjo baterijo kot Air, kar pomeni, da ima daljšo avtonomijo. Cca. 2x daljšo od Yoga Slim 7 glede na teste.

idim da si vmes postal še ekspert za docker. Si ga že namestil?

Čakam, da ti najprej namestiš Sketch in FCP.

Imamo že dolgo to
https://www.autodesk.com/products/sketc...

Pa carino pa inventarja pa SolidWorks... pa linukse Naj nadaljujem ? Na pcju Laura resen software. Ne neka skrpucalo.

Zgodovina sprememb…

Imamo že dolgo to

Še enkrat si pokazal, da ne veš o čem govoriš. Bravo.

Mike_Rotch je izjavil:

Imamo že dolgo to

Še enkrat si pokazal, da ne veš o čem govoriš. Bravo.

No izprsi se.

mr_chai ::

igor0203 je izjavil:

Na novem prenosniku 1400eur boš menjal zaslon? Yeah right...

ee? T480 ni več nov, ampak tudi če kupiš zapakiranega na ebayu z garancijo, se da vseeno zamenjati ekran, noben ne bo vedu. Če se ti pokvari, daš nazaj stari ekran in uveljaviš garancijo. Če slučajno poškoduješ bezel, pa dobiš novega... Thinkapadi niso fucking apple jajca, stvari se da zamenjat k lego kocke. Odjebite z vašimi posranimi appli.

Vse gre v to smer. Tudi thinkpadi. Na koncu moraš za poslovne zadeve imeti rezervico.

Kvinta ::

MrStein je izjavil:

kaki plafon? Ni plafona.

Te mi pa razloži kaka je razlika recimo med 75hz pa 144hz pa 300hz ?
A.C.A.B

igor0203 ::

mr_chai je izjavil:

igor0203 je izjavil:

Na novem prenosniku 1400eur boš menjal zaslon? Yeah right...

ee? T480 ni več nov, ampak tudi če kupiš zapakiranega na ebayu z garancijo, se da vseeno zamenjati ekran, noben ne bo vedu. Če se ti pokvari, daš nazaj stari ekran in uveljaviš garancijo. Če slučajno poškoduješ bezel, pa dobiš novega... Thinkapadi niso fucking apple jajca, stvari se da zamenjat k lego kocke. Odjebite z vašimi posranimi appli.

Sori, sem imel T570, T580 in so jajca. Da ne bo pomote, tudi MBP je jajc. Dobiš pa vsaj primerne zvočnike in mikrofon za tak denar na MBP, to kar na Lenovu dobiš je žaljivo. Da v 2020/21 dajo not mikrofon, kjer te vsako sekundo prekine in se te sliši kot bi bil pod vodo, je poden. Da o "zvočnikih" ne govorim, ker jim niti ne moreš reči da so to zvočniki. Touchpad je tudi svetlobna leta za Applom, žal. Tipkovnice oz. tipke na T580 so nam v podjetju serijsko crkovale, tudi po menjavi ni bilo nič bolje.
Pa da mi ne bi zdej nabijal da sem epl fanboy, ker ti lahko takoj napišem kaj vse me na MBP moti. Začenši s tem skropucalom od Big Sur...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: igor0203 ()

Pravi moški ne uporabljajo mikrofonov, zvočnikov, trackpadov in podobnih igrač... Pravi moški delajo z Dockerjem :)

Apple še tipkovnice ne zna naredit. Thinkpadove so pa industrijski standard. Kje šele nipla. Peresa za ekran, znanstvena fantastika za Apple prenosnike. Šara 10 let za leseno žlico. Aj pa docker tudi ne dela.

Zgodovina sprememb…

Katere industrije pa? Dnevno programiram na MBP in se da lepo tipkat kot na T580. Oboje pa do kolen ne seže mehanski tipkovnici, tu mislim da se vsi strinjamo. Nipl? V vseh letih dela na T seriji, ga nisem nikoli uporabil, ker mi je bil...neuporaben. Za drgnit...mam ženo.

Tako da se nehaj smešit in zagovarjat Lenovo ter pljuvat po Applu, ker noben ni dober. Izbereš tistega ki ima manj minusev

Daj tožbe so zaradi Applovih tipkovnic. In tudi na otip so obupne.
In nehaj zagovarjat in reklamirat slabe produkte.
https://www.google.com/amp/s/www.thever...

Zgodovina sprememb…

Lol ok... Ti veselo tipkaj na Lenovotu, lep dan še naprej!

Glede na to kakšne bedarije pišeš in glede na to, da ne ločiš Macbook Pro od Air verjetno misliš, da še vedno prodajajo butterfly tipkovnice, a ne?

Mike_Rotch je izjavil:

Glede na to kakšne bedarije pišeš in glede na to, da ne ločiš Macbook Pro od Air verjetno misliš, da še vedno prodajajo butterfly tipkovnice, a ne?

Počakaj da nove začnejo umirat. Pač preferirate neuporabnost. Pa pena in dockerja še vedno nima.

A s penom programiraš?

igor0203 je izjavil:

A s penom programiraš?

Govorimo kaj kdo ima, vsi ste začeli izpostavljat. Predvsem pa ti primerjat tipkovnice kjer ni nobene primerjave.
Se da pa se penin kaj narisat.
Igraj se s svojim skrpucalom.

dmok ::

igor0203 je izjavil:

A s penom programiraš?

Kako pa je programirat na 13" zaslonu ? Če vam toliko pomeni avtonomija, potem nekateri očitno veliko delate, ko ste na poti. Ampak programirati 8 ur na 13" ?

Kdo pa je rekel da programiram na 13"? Imam MBP 16, 13 je no go

Ne razumem pa zakaj vas toliko boli, ker sem rekel da je Lenovo crap. Pred MBP sem imel 3 leta Lenovo T serijo (najprej T570, nato T580) in sem samo izpostavil, da ni vreden denarja ki ga zahtevajo. Predvsem pri stvareh, ki so nekakšna osnova, ki je sedaj v korona časih, postala še toliko bolj izrazita.

In še enkrat, tudi MBP ni ne vem kak presežek, Magic Mouse si lahko nekam zataknejo ker je za moje pojme totalno useless kos opreme (imam veliko šapo in so me po parih minutah prsti boleli). Tud preklapljanje zvoka (MBP, slušalke) dostikrat ne dela iz prve, prejšnji teden sem imel težave da v nastavitvah nisem mogel nič klikat itd.
Ampak za moje potrebe, dela bolje kot prejšnji T580.

Čakaj naprej izpostaviš zvočnike, ko omenim pen se pa z njim ne programira. A z zvočniki se pa?
Sedaj imaš najpočasnejši crap, menjaj hitro za m1.

scipascapa ::

Smešno prenosnikov z 5000 AMD serijo in Nvidia 30x0 serijo ni težko dobiti.....

https://www.avtera.si/catalog/ra%C4%8Du...

Zgodovina sprememb…

klempo ::

morda so samo objavili, nikjer ne piše ali so na zalogi :/

so so, imam b2b dostop...če koga kaj zanima.

Kayzon ::

igor0203 je izjavil:

Ne razumem pa zakaj vas toliko boli, ker sem rekel da je Lenovo crap. Pred MBP sem imel 3 leta Lenovo T serijo (najprej T570, nato T580) in sem samo izpostavil, da ni vreden denarja ki ga zahtevajo. Predvsem pri stvareh, ki so nekakšna osnova, ki je sedaj v korona časih, postala še toliko bolj izrazita.

In še enkrat, tudi MBP ni ne vem kak presežek, Magic Mouse si lahko nekam zataknejo ker je za moje pojme totalno useless kos opreme (imam veliko šapo in so me po parih minutah prsti boleli). Tud preklapljanje zvoka (MBP, slušalke) dostikrat ne dela iz prve, prejšnji teden sem imel težave da v nastavitvah nisem mogel nič klikat itd.
Ampak za moje potrebe, dela bolje kot prejšnji T580.

Mogoce zato ker si imel povprecne prenosnike znamke Lenovo? Za alfa in omega veljajo Carbon X1,X1 Extreme,P serija itd..

Kvinta ::

scipascapa je izjavil:

Smešno prenosnikov z 5000 AMD serijo in Nvidia 30x0 serijo ni težko dobiti.....

https://www.avtera.si/catalog/ra%C4%8Du...

Je samo edn tisti Asus na vrhu slab ni samo neki presežek pa tudi ne čakamo dalje.
A.C.A.B

Za alfa in omega veljajo Carbon X1,X1 Extreme,P serija itd..

Jaz sem imel Carbon X1 (med drugim) pa sem imel podobno izkušnjo kot igor. Po cca. 2 mesecih sem ga zamenjal, ker določenih stvari nisem prenašal. Zvočniki praktično neuporabni, kamera zanič, trackpad zanič. Opevana thinkpad tipkovnica je bila sicer OK za tipkat, ampak zaradi neumne osvetlitve overall precej zanič. A so že zrihtali, da lahko nastaviš konstantno osvetlitev, brez avtomatskega izklopa? Baterija precej povprečna, ventilator ni nikoli utihnil...

Pa ne rečem, da je bil slab prenosnik, ampak, če imajo ljudje tole za "alfa in omega" potem res ne vem.

jimyboy ::

Jaz sem nabavil v Sparu Lenovo V15 za 300 EUR znižan iz 400. Dobil sem ga za 270 ker sem dal se kupon 10-99% če kupiš nad 30 EUR. Ima pa AMD 3020E procesor, Vega 3 grafiko, 4GB, 256 ssd. Zaenkrat se mi zdi dober nakup.

to je disaster nakup, ampak ok, je tvoj denar.

FireSnake ::

Za ta denar je to zelo dober nakup.
Kaj, po tvoje je, za tak denar, bolje?

facepalm ::

V teh high demand/low supply casih, je bil to dober nakup, ker je tudi rabljena roba hudo precenjena.

Seveda.
Jaz imam tole kot mlinček za dnevno sobo (pozitivno sem bil presenečen nad zmogljivostjo).
Danes bi ga lahko prodal dražje kot pa sem dal za novega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

mtosev ::

jimyboy je izjavil:

Jaz sem nabavil v Sparu Lenovo V15 za 300 EUR znižan iz 400. Dobil sem ga za 270 ker sem dal se kupon 10-99% če kupiš nad 30 EUR. Ima pa AMD 3020E procesor, Vega 3 grafiko, 4GB, 256 ssd. Zaenkrat se mi zdi dober nakup.

Ips al tn zaslon? verjetno kr tn.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Sneijderman ::

Po 12 letih je vzel slovo moj HP Pavilion dv6 3060EM. Računalnik se zažene, se pa na ekranu ne pojavi slika in je najbrž fuč grafični čip, kar se pa ne splača rihtati.

Torej, kaj se splača dandanes kupiti? Popolnoma osnovni lap top bi mi ustrezal, rabim ga samo za youtube in kakšen forum. Fino bi bilo, da je vsaj 15,6 palčni ekran.

Hvala za odgovore.

Vidim, da je v šparu v akciji Lenovo V15. 299EUR, plus kuponček za 10% popusta. Se splača ali ne?

Zgodovina sprememb…

facepalm ::

Dobilo se ga je ceneje (mimovrste 250€) ampak ga seveda ni na zalogi.
Za sam youtube in browser bo ok.

Je kdo, v kratkem, zasledil kakšnega ProBooka z Ryzen procesorjem (4700U)?
Meni od oktobra lani še ni ratalo.

V tujini je, a je pogoj SLO tipkovnica, zato bi raje kupil pri nas (ni za mene).

Han ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Wow, tole je pa, za svojo ceno, odlično!
8GB RAMa še šopnemo notri, pa je to to.

Hvala.

Kot kaže sta dobavljiva le 14" Asus in Acer. Slednji ima 16GB RAM.

EnaA.com ima letošnji ProBook 450 G8 z i5-1135G7.

Zgodovina sprememb…

kaj bi rad? piši na ZS.

Saj je napisal - Probook 455 G7 z Ryzen 7 4700U in "spranim" IPS ekranom.

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

Je kdo, v kratkem, zasledil kakšnega ProBooka z Ryzen procesorjem (4700U)?

scipascapa je izjavil:

Ni.

Tole

https://www.avtera.si/2021-asus-tuf-gam...

Rabimo za pisarniško delo :)

Kaki ProBook s 4700U, 512 diskom in 8 RAMa (če je reža fraj) ali 16GB RAMa.

Za pisarno je ProBook 450 G8 z i5 boljša izbira.

Od 15.6 najcenejši ta

ACER Nitro 5 AN515-44-R3D3 15.6i FHD IPS 144Hz Ryzen7 4800H 16GB 512GB NVMe nVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5 No-OS black
NH.Q9HEX.00H

Han je izjavil:

Za pisarno je ProBook 450 G8 z i5 boljša izbira.

Naj bo Ryzen, da bo to hitro mlelo.
Hvala za predloge, v soboto pade odločitev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Za pisarno ne rabiš 8 jeder. Poleg tega je Intel Gen 11 hitrejši v single thread, se manj greje, porabi manj energije, Iris Xe grafika zmore tudi 8K @ 60 Hz, nimaš preglavic s šoferji...

Zgodovina sprememb…

««
592 / 665
»»