» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
581 / 665
»»

dmok ::

m0LN4r je izjavil:

Medion je po kvaliteti izdelave na ravni Aspire 3 in ne Aspire 5. Poglejte si te dve stvari enkrat v zivo.

Ampak tale novi ima: visokokakovostno aluminijasto ohišje z izjemno tanko obrobo zaslona.

Sharp999 ::

Ali je še dobre procesor i3 ali je za pozabo? boljše kupiti i5/i7 ?

mtosev ::

Boljše i5 kupiti. Med i5 in i7 cpuji ni nekih razlik, če sta oba 4 core cpuja. Obstajajo pa tudi 6 core i7 cpuji.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

misek ::

Vedno je odvisno zakaj računalnik potrebuješ. Nečakinji sem lani kupil en prenosnik z i3 procesorjem za šolsko delo, pa nič ne jamra :)

Matka ima 6Y30, 8gb rama, SSD in full hd ips in je super za njo.

m0LN4r ::

dmok je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Medion je po kvaliteti izdelave na ravni Aspire 3 in ne Aspire 5. Poglejte si te dve stvari enkrat v zivo.

Ampak tale novi ima: visokokakovostno aluminijasto ohišje z izjemno tanko obrobo zaslona.

Na Dacio lahko das tudi Alu feltne, pa bo se vedno Dacia.
Ah ne cakaj, na macjem pesku iz Lidla za 1,75eur pise, da je tudi Visokokakovosten pesek.
Samo ena "bolezen" medionov: https://www.google.com/search?client=fi... bilokateri model. Pa se ene par drugih povezanih z poceni displayem itn.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Pat_MaGroin ::

Zakaj jim težiš. Glavno, da je poceni (čeprav ni) :).

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Na Dacio lahko das tudi Alu feltne, pa bo se vedno Dacia.
Ah ne cakaj, na macjem pesku iz Lidla za 1,75eur pise, da je tudi Visokokakovosten pesek.

m0LN4r tudi lahko misli, da je full pameten odgovor napisal, pa je še vedno m0LN4r, ki ne razume sarkazma (razen če mu na nogo pade).

No, je pa mogoče vseeno boljše slabo ohišje iz aluminija kot slabo ohišje iz plastike. Od avta za ceno Dacie pa tudi nihče ne pričakuje vrhunske VW kvalitete. >:D

Problem je, da ga tu verjetno marsikdo drugi tudi ne razume in dejansko verjame in potem kupi.
Trade Republic 38MVDVXM

Tak pa s takim prenosnikom tudi ne bo kaj dosti zgrešil. Ti pa lahko mirno nanizaš občutno boljše alternative za nekoga, ki kupuje prenosnike v tem cenovnem razredu (obvezno Windows, vsaj 2 leti garancije, SLO tipkovnica, SLO trgovina...).

Vsekakor. Za tiste, ki bi pa malo boljsi procesor in baterijo: https://www.alternate.de/html/product/1...
Kaksna baterija pa je sploh v medionu? Bo verjetno z NV grafo tudi mal vec trosil, kot tale Lenovo.

(obvezno Windows, vsaj 2 leti garancije, SLO tipkovnica, SLO trgovina...).
Eh pa to so kriteriji iz 90ih, ko so zadeve svercali cez mejo. Tistih 6-7 tipk za sumnike, vejico in afno si pa ja zapomnis kje so ali pa zalepis nalepko gor in z tankim flomastrom napises gor S,C,Z, ce si do danes se ni zapomnil kje so.
Trade Republic 38MVDVXM

GupeM ::

m0LN4r je izjavil:

Vsekakor. Za tiste, ki bi pa malo boljsi procesor in baterijo: https://www.alternate.de/html/product/1...
Kaksna baterija pa je sploh v medionu? Bo verjetno z NV grafo tudi mal vec trosil, kot tale Lenovo.

(obvezno Windows, vsaj 2 leti garancije, SLO tipkovnica, SLO trgovina...).
Eh pa to so kriteriji iz 90ih, ko so zadeve svercali cez mejo. Tistih 6-7 tipk za sumnike, vejico in afno si pa ja zapomnis kje so ali pa zalepis nalepko gor in z tankim flomastrom napises gor S,C,Z, ce si do danes se ni zapomnil kje so.

Ti pa si ej... Sploh ne veš kakšna je baterija v Medionu, pa ponujaš prenosnik z boljšo baterijo. Nabijaš kar nekaj v tri krasne, tako kot v temi o talentih na cestah.

Aja, pa še to, za tist tvoj zgornji Lenovo. "Delivery date unknown." Kar pomeni verjetno drugo leto marca ali še kasneje.

+DE layout

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Bi bilo bolj koristno, ce bi dejansko napisal koliko Wh ima baterija v Medionu.
Ker Hoferjev opis je taksen:
zaslon s polno visoko ločljivostjo in tehnologijo IPS (uni linkani review pa pravi, da ima tale polnovisokolocljivostni IPS zaslon sprane in blede barve)
vgrajena visokoločljivostna spletna kamera in mikrofon
visokoločljivostni zvočni sistem z 2 zvočnikoma (s certifikatom Dolby Audio™)
visokokakovostno aluminijasto ohišje z izjemno tanko obrobo zaslona
slovenska tipkovnica z osvetlitvijo iz ozadja....

Nikjer v opisu ne pise, da ima visokokakovostno in visokozmogljivo baterijo.
+DE layout
Moj oce nima s tem nobenih tezav, pa je ze preko 60 in racunalniski analfabet.

Nabijaš kar nekaj v tri krasne, tako kot v temi o talentih na cestah.
A si favs?

Se pa strinjam, da na dobre modele bo treba pocakati do drugega leta.
Trade Republic 38MVDVXM

Mike_Rotch ::

Baterija je sigurno boljša. Mediona niso ravno pohvalili kar se tiče avtonomije med tem ko je Ideapad na tem področju v vrhu (v svojem razredu).

Kar se hitrosti tiče je pa rezultat deljen. CPU performance je v prid Ryzenu, čeprav spet samo multicore, grafika je pa v Medionu precej boljša. Če nameravaš občasno odigrati kako igro je mx350 precej boljša. 4700u je po mojih izkušnjah pod mejo uporabnosti.

Ekran na Lenovotu je zelo slab. Temen z zanič barvami.

Jaz bi v tem primeru sigurno izbral Mediona. Zaradi Hoferjeve garancije in dobrega customer servica in predvsem zato, ker je na zalogi, za razliko od Lenovota.

m0LN4r je izjavil:

zaslon s polno visoko ločljivostjo in tehnologijo IPS (uni linkani review pa pravi, da ima tale polnovisokolocljivostni IPS zaslon sprane in blede barve)

In iz tega veš, da je na Lenovotu boljša, čeprav nimaš pojma, kakšna je v Medionu?

m0LN4r je izjavil:

+DE layout

Jaz nimam nobenih težav s slabo baterijo. Pa to še ne pomeni, da jih tudi ti nimaš. Razumeš?

m0LN4r je izjavil:

A si favs?

Zakaj bi bil favš nakladaču?

Zgodovina sprememb…

In iz tega veš, da je na Lenovotu boljša, čeprav nimaš pojma, kakšna je v Medionu?
Ce podtikas, da se motim, dokazi nasprotno.
To pa nebi vedel, sem pa odprt za marsikaj, tako da nimam predsodkov glede tega.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Je kdo vido, da celo ms flight simulator dela na low/720p na MX 350. Haha

GupeM je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

+DE layout

Jaz nimam nobenih težav s slabo baterijo. Pa to še ne pomeni, da jih tudi ti nimaš. Razumeš?

m0LN4r je izjavil:

A si favs?

Temen zaslon 300nits? Ga imam pred sabo, pa je svetlejši od dražjega thinkpada, ki ga tudi imam pred sabo. Ni pa 100% sRGB, ampak tudi Medion ma podpovšrečen zaslon, sem 100% :).

Jaz sem fasciniran, kakšne kompromise je folk pripravljen sklepat za čćž na tipkovnici. Če bi na to gledal, človek ne pride do TOP robe, če pa že, pa preplačaš da glava peče :).

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Ce podtikas, da se motim, dokazi nasprotno.

Jaz samo trdim, da drekaš nekaj na pamet, pa sploh ne poznaš obeh strani.

Pa dokazuje tisti, ki postavi originalno trditev, torej da ima TP boljšo baterijo. S tem, ko si v naslednjem stavku vprašal kakšno baterijo sploh ima Medion, si dal vedeti, da kar nekaj nakladaš. Pika.

Kot da bi trdil, da je limona bolj kisla od granatnega jabolka, v naslednjem stavku pa bi vprašal kaj sploh je to, granatno jabolko.

m0LN4r je izjavil:

To pa nebi vedel, sem pa odprt za marsikaj, tako da nimam predsodkov glede tega.

Še en nesmisel izpod tvojih prstov. So droge premočne, al so začele popuščat?

Vprasal sem samo in tocno zato, ker v Hoferjevem opisu tega ne navajajo. Oz. celoten opis je kot reklama za pralni prasek.

Jaz sem fasciniran, kakšne kompromise je folk pripravljen sklepat za čćž na tipkovnici.
Enako.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Kvinta ::

Ne se hecat no. 4 core 8 thread CPU, 16GB rama, SSD in Nvidia grafika, pa bo počepnil v PS, ko boš želel obdelati par fotk?

Odpreš naenkrat PS ,ID ,Lr in Ai uvoziš 300 x Raw pa ti že dela vse polovico bolj počasi in bolj ko skačeš med programi bolj se pozna .... Ker ma ta samo en disk bo Scratch v PS kmalu poln in ko se to zgodi PS ugasne + tega Lr je zelo Ram požrešn Ai tudi in Id....Gre pa delat pogojno samo v PS samo kdo še leta 2020/21 dela samo tak lol
A.C.A.B

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kvinta ()

Lol no. A kdo resno pričekuje, da bo photoshop letel na prenosniku za 629 EUR? Bodimo malo realni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Odpreš naenkrat PS ,ID ,Lr in Ai uvoziš 300 x Raw pa ti že dela vse polovico bolj počasi in bolj ko skačeš med programi bolj se pozna

Kdo pa še danes odpira naenkrat 300 raw fotk. Pravi moški jih odpre vsaj 900.

Medion baterija:
Kraftvolle Ausdauer und zuverlässige Leistung - 3 Zellen Akku mit 42 Wh
Endlich länger Arbeiten und Unterhaltung genießen - mit dem 3 Zellen Li-Polymer Akku3 erreichen Sie eine deutlich längere Akkulaufzeit auch bei aufwändigen und parallel laufenden Prozessen. Dabei genießen Sie eine Akkulaufzeit bis zu 6,5 Stunden4, ohne auf Ihre Mobilität zu verzichten.

https://www.medion.com/aldi/laptops/md6...

m0LN4r je izjavil:

Vprasal sem samo in tocno zato, ker v Hoferjevem opisu tega ne navajajo. Oz. celoten opis je kot reklama za pralni prasek.

Seveda, vprašal si samo zato. Drugače si pa točno vedel kakšna je in da je slabša od ThinkPadove.

Sicer sem tudi jaz precej prepričan, da je v TP baterija precej boljša in da zdrži precej dlje, ampak ne morem pa trdit takšnih neumnosti, če v resnici ne vem, kakšna je v Medionu. Lahko le omenim, da je verjetno boljša, ne pa kar direkt trdit, da je zagotova boljša. Pač nekaj nakladaš, da izpadeš bolj špomemben.

m0LN4r je izjavil:

Jaz sem fasciniran, kakšne kompromise je folk pripravljen sklepat za čćž na tipkovnici.
Enako.

Tudi jaz uporabljam različne layoute. Slo, US, UK, pa še kaj bi se našlo, kar sploh ne vem kam paše, pa nimam nekih problemov. Nekaj časa sem uporabljal celo dvorak layout na navadni tipkovnici, pa sem ga kasneje opustil. Marsikoga pa zadeva precej moti.

Kakorkoli, tudi jaz bi nekomu raje svetoval ThinkPada kot Mediona, ampak je treba predstaviti oba produkta enako, ne pa pri enem izpostaviti samo dobre lastnosti, pri drugem pa samo slabe. Sploh pa ne pri enem izpostaviti nekaj, za kar pri drugem nimaš podatka. Marsikdo je pripravljen več plačati že samo zaradi slovenske Hofer garancije, recimo. Ampak to je njegova odločitev. Verjetno je pa trenutno daleč največji faktor pri odločitvi dobavni rok. Tukaj pa TP trenutno pogrne po celi črti.

Zgodovina sprememb…

Schaltza ::

Ojla,

kupujem nov racunalnik in meni osebno je ful všeč LG Gram(https://www.amazon.de/LG-gram-Zoll-Ultr.... Ima kdo kake izkušnje? Največji problem ki me matra je to, kaj narediti v primeru zežav z strojno opremo ali pa potrebnih popravil zaradi poškodb. Ga takrat pošljem v Nemčijo na servis? Mi ga poprvijo v Sloveniji tam kjer popravljajo LG televizije?

Ne vem kako je pri LG z garancijo, kje imaš servis. Ampak Amazon ima odličens customer support. Možnost vračila do 6 mesecev, veliko izdelkov na hitro zamenjajo, ne popravljajo itd. Poštnina v Nemčijo je pa par eur dražja kot po Sloveniji.

mat xxl ::

Kaj pa na tole pravite, celo soft tuch displaj. So mi poslali reklamo v petek sem malo pogledal teste in cene in ja ga v Nemčiji ni za tak denar, pri nas pa sploh ne, celo 2 leti garancije. Sam sem nekaj za sodelavce že naročil, kaj menite ? https://www.shoppster.si/prenosni_racun...

Han ::

Samo če ti odgovarja "špegl ekran" s spranimi barvami...

TheBlueOne ::

Morda kdo ve, kateri ultralehek prenosnik je trenutno dober deal? Lahko tudi amazon, majdic itn.

V glavnem mora biti ultraprenosen, sikimiki in pod nobenim pogojem Apple.

Jaz gledam Surface 3, del XPS itn. Budget 1000+- recimo 200.

Zgodovina sprememb…

Yoga slim amd.

mat xxl ::

Han je izjavil:

Samo če ti odgovarja "špegl ekran" s spranimi barvami...

Ja vem, da je tak, samo je pa touch pad in ti niso navadno hrapavi........

Je cena taprava, pri nas s takimi hodijo po sejmih in naokoli in ja navadno se uniči v ene 5 letih......

spodnjice ::

Zanimiva sta mi ta dva prenosnika:
https://notesniki.si/izdelek/acer-aspir...
https://notesniki.si/izdelek/acer-aspir...

Kakšno je vaše mnenje in v čem je razlika pri njima?

Ima kdo izkušnje s stranjo notesniki.si? Ceno se mi zdijo kar precej nižje od drugih strani, pa ne razumem zakaj.

Mnenje si lahko prebereš nekaj strani nazaj. Ta teden se je oglasil en lastnik tudi v oddelku Pomoč in nasveti.

Razlikujeta se v grafiki in tipkovnici.

M@73Y ::

Za delo s programom FreeCAD, za razne 3D print modele potrebujem boljši prenosnik. Za ceno okoli 300€ me zanima, je še kaj boljšega kot rabljen HP 8760W (iz leta 2011)?
..jump into psytrance tunnel..

Karen ::

Če je 300 EUR boljši prenosnik, kakšen je šele "slabši"? 300 je osnoven nov prenosnik od kitajcev iz EU lagerja z Intel serija 4100 celeronom s pasivnim hlajenjem, 8GB rama in 256 SSD in usb-c polnjenjem, če imaš srečo tudi touch ekranom 13-14col fullhd. Kar je verjetno še vedno precej bolje kot 9 let stara mašina za isto ceno. Če ne drugega bo baterija delala 5-6 ur, kar na 9 let stari mašini je no-go, pa ekran je verjetno tudi neprimerljiv.

M@73Y ::

@ Karen trenutni je 14 let star hp nw8440. Z ssd diskom je popolnoma zadovoljiv za normalno uporabo. Zatikajoče oddaljeno namizje preko chrome remote desktopa in 720p limit v youtubu so edine pomanjkljivosti. Tudi freecad prebavi, ustavi se pa pri večjih datotekah. Težava pa je ker ostali programi (osredotočam se na 3d programe Meshlab, Meshmixer...) potrebujejo opengl 4 podporo, ki pa je računalnik nima. Zato bi rad nekaj boljšega in glede na to da je omenjeni 8760w prenosnik še vedno "stroj" (mogoče pa le v moji glavi?) bi rad kak predlog glede izbire rabljenega prenosnika. "Poznam" razne Chuwi prenosnike, ki so baje super, ampak nevem ali bi prebavil povprečno 3d modeliranje (vaze, nosilci, ohišja, figurice)
..jump into psytrance tunnel..

blackRa ::

Mi lahko kdo prosim pove mnenje o teh prenosnikih:
https://www.techtradecenter.si/hp-15s-e...
https://www.techtradecenter.si/hp-probo...
https://www.mimovrste.com/prenosniki/as...

Katerega bi se bolj splačalo vzet? je kaj boljšega na slovenskem trgu za to ceno(okoli 700e)?
Predvsem za delo z različnimi Office orodji, pisarniško delo itd.

Prvih dveh ni na zalogi, tretji je pa slabši in dražji od Hoferjevega Mediona, katerega bo možno naročiti od jutri naprej.

M@73Y je izjavil:

@ Karen trenutni je 14 let star hp nw8440. Z ssd diskom je popolnoma zadovoljiv za normalno uporabo. Zatikajoče oddaljeno namizje preko chrome remote desktopa in 720p limit v youtubu so edine pomanjkljivosti. Tudi freecad prebavi, ustavi se pa pri večjih datotekah. Težava pa je ker ostali programi (osredotočam se na 3d programe Meshlab, Meshmixer...) potrebujejo opengl 4 podporo, ki pa je računalnik nima. Zato bi rad nekaj boljšega in glede na to da je omenjeni 8760w prenosnik še vedno "stroj" (mogoče pa le v moji glavi?) bi rad kak predlog glede izbire rabljenega prenosnika. "Poznam" razne Chuwi prenosnike, ki so baje super, ampak nevem ali bi prebavil povprečno 3d modeliranje (vaze, nosilci, ohišja, figurice)
Nove tehnologije rabijo tudi zmogljivost, novi Opengl ni samo, da je lepsi, ampak rabi tudi hitrejsi graficno itn.
Ce ti lahko delas 3D modele na 300eur prenosniku, potem je verjetno vseeno kaj kupis. Ce pa je budget res problem, pa se stegni vsaj do 500Eur, nekaj v tem smislu:
https://www.mediamarkt.de/de/product/_l...
Trade Republic 38MVDVXM

blackRa ::

Han je izjavil:

Prvih dveh ni na zalogi, tretji je pa slabši in dražji od Hoferjevega Mediona, katerega bo možno naročiti od jutri naprej.

Hvala.

Kaj pa recimo tole?: https://www.enaa.com/prenosniki/prenosn...

Meni deluje kar dober glede na trenutno ponudbo.

Ni slab. Medion ima 16gb rama, ločeno grafiko z 2gb rama, ki je verjetno malo hitrejša od Vege.

yayo ::

kakšen blef tale Medion... Zajtrkujem pred pcjem, ob osmih se sprosti prodaja,aha, nisem regstriran. 20 sekund za registracijo, se vrnem z košarico, izdelka ni več mogoče dobiti. Deset minut kasneje na telefonu zazvoni opozorilo Hoferjeve aplikacije, češ da se Medion prodaja. Poskusim izvršiti nakup preko telefona, surprise, izdelka ni več možno dobiti. Zdaj, ali so imeli vse skupaj 2-3 komade, ali pa jih je nekdo preko bota kupil 20. Beda in žalost :))

facepalm ::

yayo je izjavil:

kakšen blef tale Medion... Zajtrkujem pred pcjem, ob osmih se sprosti prodaja,aha, nisem regstriran. 20 sekund za registracijo, se vrnem z košarico, izdelka ni več mogoče dobiti. Deset minut kasneje na telefonu zazvoni opozorilo Hoferjeve aplikacije, češ da se Medion prodaja. Poskusim izvršiti nakup preko telefona, surprise, izdelka ni več možno dobiti. Zdaj, ali so imeli vse skupaj 2-3 komade, ali pa jih je nekdo preko bota kupil 20. Beda in žalost :))

Glede na to, da so se dobri deali vedno hitro prodali in da je bilo zanimanje za ta prenosnik enormno, je bilo pricakovati, da bo razprodan takoj.
Ko se je sprostila podaja in si se ti ubadal z registracijo, so se ostali ubadali z dodajanjem izdelka v kosarico. Verjetno je bilo stevilo teh nekajkratnik stevila prenosnikov na voljo. Pa celo v poslovalnici so kakega prodali, ker ne pise da je razprodan ampak, da ni na voljo in je mozno vnesti kodo iz racuna. Tako da dvomim, da si porabil zgolj 20ses za registracijo.

alo, naj bo minuta, več ne. Drugače je bil za sestro, ker "ne zaupa" naročilu iz Nemčije. Hvala za moralko, btw. :))

yayo je izjavil:

alo, naj bo minuta, več ne. Drugače je bil za sestro, ker "ne zaupa" naročilu iz Nemčije. Hvala za moralko, btw. :))

Haha:)) samo pravim, da je bilo pricakovati instant™ razprodajo.
Si predstavljas tiste nekdanje vrste pred Hofrom ob 8:00 na dan akcije? Tako je bilo danes pred pcji;)))

Ne, saj imaš prav, samo na trenutek me je razkurilo, ker ni mogoče ničesar izpeljati na en "normalen" način, brez stresa. Pa Hofer app ki te opozori deset minut potem, ko so vse razprodali.

misek ::

Zgleda, da modele, ki se niso prodali v Avstriji, prodajo nato pri nas. Zato je količina omejena. Ampak omejena na nekaj komadov ... to je pa pretirano.

No ja, vsaj jezen danes ne bom, ker sem si premislil nakup :)

Andrej51 ::

Meni pa je uspelo :) Sem imel pa račun kreiran že od prej.

misek je izjavil:

Zgleda, da modele, ki se niso prodali v Avstriji, prodajo nato pri nas. Zato je količina omejena. Ampak omejena na nekaj komadov ... to je pa pretirano.

No ja, vsaj jezen danes ne bom, ker sem si premislil nakup :)

Dvomim, da narocijo x komadov prenosnikov z nemsko tipkovnico in si kasneje naredijk se stroske z menjavo tipkovnice in dodatno logistiko namesto preprosto znizat izdelek.
««
581 / 665
»»