» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
535 / 657
»»

Han ::

Ne, star procesor, ki ne dekodira polnega 4K, zgolj 1600×900 podpovprečen ekran...

luuxiii ::

Zdravo, gledam sledeč laptop VivoBook pri Mlacomu. A ima kdo kakšne izkušnje z njim?
Videl sem tudi, da se je nekdo javil, da pozna Grega in lahko zrihta kak popust, se priporočam :D


https://www.mlacom.si/asus-x512fj-ej139...

Sh4dy ::

Zdravo, zanima me kaj se bolj splača vzet za programiranje. Thinkpada T serijo (npr t490) ali Elitebooka g6 840? Predvsem kar se tiče zaslona, baterije, kvalitete ohisja in tipkovnice. Cena ni pomembna, specifikacije pa so skoraj identične.

TribesMan ::

Če ti je tipkovnica pomembna, potem ni debate, Thinkpad.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

mat xxl ::

Če ti je celota pomembna nedvomno Elte booka.

Sh4dy ::

Zakaj točno, če si lahko malo bolj specifičen?

Glede tipkovnice pri novejsih Thinkpadih sem zasledil, da jim je padla kvaliteta..

scipascapa ::

Tomson: enega podobnega si iskal?

TribesMan ::

Sh4dy je izjavil:

Zakaj točno, če si lahko malo bolj specifičen?

Glede tipkovnice pri novejsih Thinkpadih sem zasledil, da jim je padla kvaliteta..


Imam Elitebooka, službenega, tipkovnica ni vredna da jo pes poščije.
Tipke imajo premalo hoda in popolnoma nobenega feedbacka.
Še največji problem pa je da imajo tipke ravno površino in se posledično prsti na tipkah ne "centrirajo" dobro.

Thinkpad, privat laptop, je kar se tipkovnice tiče mnogo boljši. Je pa res da Elitebook zgleda bolj fancy.

Še en problem vseh HPjevih lapotopov, ki jih uporabljamo v službi, thunderbolt docki, sami problemi. Med delom na random crknejo ekrani povezani na dock, ali pa vse USB naprave. Pomaga edino da dock izštekaš. To se dogaja večkrat na teden.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Sh4dy ::

Kater model pa imaš Thinkpada oz. katerega bi priporočal.
Kako pa je z ekranom. Kolikor gledam teste naj bi bil na elitebooku boljši.

TribesMan ::

Imam T serijo... vsekakor priporočam T.
Ja elitebook ima boljši ekran, ampak za programiranje sta oba več kot dovolj dobra.
Pa zelo verjetno boš imel tudi eksterni ekran?
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

enovprasanje ::

Pozdravljeni,

zanima me vaše mnenje o tem prenosniku https://www.bigbang.si/prenosni-racunal... potreboval bi ga za delo za faks ter delov programih kot so photoshop in illustrator, ter občasno delo tudi s 3D-grafiko oz. modeliranjem, ter ker se ne spoznam najbolje, me zanima predvsem, če omenjena grafična kartica zadostuje za normalno delovanje. za vse odgovore se zahvalujem.

Tomson ::

@scipascapa:
poznam Bmaxa, kako to misliš sem iskal podobnega?

@enovprasanje:
specifikacije omenjenega modela so sicer čisto ok, a zaslon je TN, v tem cenovnem rangu dobiš že IPS zaslon, npr. HP Probook 450 za 690EUR, ki je tudi boljlši pri materialih, izdelavi, je overall odličen za ceno ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tomson ()

mkk20 ::

Kaj pa tole:
https://www.bbt.si/dell-latitude-e5570...-ugodna-cena-/-kvaliteta-a
rabil bi en kompakten comp za cca 8 let....,namen: multimedia, photoshop, net, office, delo od doma. budget cca 600€ Je vreden dnarja? Mi priporočate kakšno dobro alternativo?

scipascapa ::

za 650€ se dobi boljše in novejše, za 8 let ne obstaja več, po 4 boš prodal :)

Zalaa98 ::

Pozdravljeni,

v kratkem si bom morala kupiti nov prenosnik. Ker se sama ne spoznam preveč na to, bi vas prosila za nasvet.

Potrebovala ga bom za domačo/poslovno uporabo - torej internet, Microsoft Office, kakšen srednje zahteven program (npr. za urejanje kakšnega videa, photoshop,...)in ogled kakšnega filma, to je pa že to. Kar se tiče cene, bi dala okoli 500 eur, več mi verjetno ni potrebno dajati. Pomembno mi je predvsem to, da hitro dela in bo vsaj približno hitro delal vsaj 4 leta.

Uglavnem, ne vem na kaj naj bom pri nakupu pozorna. Nekako sem gledala da ima 4 - jedrni procesor, 8 GB RAMa in velikost nekje 35cm*25cm*2cm (to bi bilo nekako idealno).

Kaj bi morala še gledati? In katero znamko se splača kupiti? Do sedaj sem imela Lenovo, pa nisem bila najbolj zadovoljna. Najbolj sta mi všeč HP in Asus, se mi zdi, da se tudi najbolje prodajata. Najboljše kar sem našla je zaenkrat tole (ampak cenovno je to res maksimum, raje dam manj):

https://www.mimovrste.com/prenosniki/as...

Kaj menite? Kakšna cenejša alternativa, glede na moje potrebe?

Hvala:D

rini ::

Prihaja AKOYA(R) P15646 za 599 eur.

15,6" ips,
proc. i5-8265U,
graf. nvidia mx250,
512 gb ssd
1,85 kg
3 leta garancije

Invictus ::

Za 600 EUR kupi rabljen Thinkpad...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

rini ::

Nov stane 1.400 eur (podobni tehnični podatki in enako 3 leta garancije)

Lenovo prenosnik ThinkPad T490 i5-8265U/8GB/SSD512GB/14FHD/W10P, črn (20N2000CSC)

Rabljene tehnike pa ne kupujem (saj prehitro zastara), razen če ni res od poznane osebe in da je s konkretnim popustom.

scipascapa ::

tale akoya je medion ne?

Karen ::

Če koga zanima user info prvi vtis: par dni imam zdaj Bmax Y11:
Dobro je da ima 8gb ram in 256 ssd ter fullhd touchscreen, da ima samo kilo, posebej srečen pa sem ker ima usb-c polnjenje (pašejo mi drugi napajalniki), pa da je pasivno hlajenje (nima ventilatorja, se pravi neslišen). Tipka se še kar, layout tipk je kolikortoliko standarden, slabo je da ni osveteljena tipkovnica kot pri Y13 modelu (ki pa je večji in težji), ampak se preživi (itak tipkam na pamet), globina tipk je pa ok. Eni grajajo da je tisk slabo viden, ampak če ne gledaš skoz tipkovnico ti je itak vseeno, je pa res da v neki poltemi se pa potem res slabo vidi če ravno gledaš. Mogoče pogrešal home in end ter pgup in pgdown tipke, ampak to je na račun velikosti sprejemljiv kompromis. O bateriji težko kaj rečem, meni je ok, moj 45w powerbank kapacitete 20.000 od Xiaomija ga polni bp. Pravijo pa da sicer drži neke 4-5 ure.
Slabo je, da kljub kovinskemu ohišju ni videti ravno da se ga ne bi dalo zvijati kamera je spodaj desno (se prepogne v tablet mode za 360 stopinj) - sem dal Webcam cover pa zaprl pa se je videlo da ga napenja, čeprav cover ni ne vem kako debel, kak mm, tako da sem ga snel. Kamera je sicer na čudni poziciji, amapk je ok usmerjena, ni pripomb. Mogoče največja slabost je da ima samo microhdmi (Dela ven na 4k monitor bp) in microusb (dobiš 10cm kabel zraven z ženskim navadnim usb hvodom). Če ti je za hdmi že vseeno pa je zoprno da moraš za navaden usb ključ vtaknit nosit s sabo konverter. Procesor je n4100, ni sicer top shit brzina, včasih malo melje, ampak v osnovi za office in par oken brskalnika deluje zadovoljivo - torej nezahteven uporabnik.
V splošnem zadovoljen, je tisto kar sem pričakoval, pri ceni 280 EUR pa lahko rečem da je kar se mene tiče best bang for buck... skratka za to ceno presenteljivo veliko, pa še licencirani Win10 so gor, pa ne home ampak pro če se ne motim (zagotovo vem da ni home verzija, ker sem prav čudno pogledal). Gor ni bloatware-a, vsaj videti ne, vse dela out-of-the box. Skratka prenosljiva klica, na sestankih se da tudi kaj napisat normalnega, priporočam za nezahtevne uporabnike. Kot rečeno, imam sicer tudi LEnovo X280, ki pa je precej večji, predvsem mi je pa škoda dobra dva jurja po tujini vlačit če lahko z 10x cenejšim tudi mirno pridem skozi, pa na letalu je bolj easy, pa še malce manjši/lažji, ampak pri taki razliki v ceni ni kaj primerjat, razen da rečem da ni 10x boljši kolikor je dražji:-), upoštevaje moje potrebe.
p.s.: baje deluje od Teclast F6 pro in F5 aktivni stylus tudi na tem (naj bi bila izboljšana verzija Teclast F5 tole baje, z več ssd-ja in boljšim procesorjem), mogoče napišem še kako vrstico ko dobim še stylus od kitajcev. Če sem prav razumel review-je stylus dela, ampak moči pritiska pa ne zaznava (ali vsaj ne dobro). Če koga še kaj zanima pa naj sporoči. iz BG je potoval kar nekih 14 dni, EU priority line.

rini ::

Tako je. Akoya je Medion. Njihovih prenosnikov še nikoli nisem prejel v roko, niti jih še nisem videl v Hoferju razstavljene. Me zanima ta aluminij ohišje.

Ekran IPS naj bi bil super. Za baterijo sem večkrat slišal, da je švoh, sicer imam povsod elektriko. Na tujih forumih so govorili za Akoya modele, do so precej glasni, a tudi zato se manj segrevajo. Win so home edition. Hofer ima dobro poskrbljeno garancijo. Po treh letih elektronika nima več vrednosti.

Bmax Y11 je kot tablica oz. je bolj igrača.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rini ()

XeroxPrinter ::

Zdravo,

punca bi potrebovala nov prenosnik do nekje 600€ (lahko kakšen evro gor ali dol) in mora biti kupljen v SLO, da ga lahko vzame na obroke.

Računalnik mora biti manjši od 15", uporabljal pa se bo večinoma za internet, MS office, SPSS in filme.

Kaj priporočate za takšen denar?

Hvala

bandidosss ::

Danes spet zasledil akcijo za Probooka 450 g6, po 2 mesecih lahko zaenkrat rečem, da sem zadovoljen (predvsem z ohišjem in zaslonom za ta denar), čeprav nisem neki heavy user. Če kdo ravno kupuje in mu ni nuja naložen windows ... https://www.mimovrste.com/poslovni-pren...

D3m ::

Jaz imam 455 G6 z Zen+ brez ločene grafične.

Je zelo dober prenosnik.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Kayzon ::

Kaj menite o uporabi T440p(M4700Q/16g/SSD)leta 2019? A je vredno 340e?

voltaire ::

Jst bi za ta dnar vzel Elitebook 840 ali 850

bogii ::

Kupujem prenosnik in ker sem precej "ven" iz tega, bi potreboval pomoč. Torej...budget je nekje 2k, čim boljša grafična in to je to. Namenjen bo za vsakdanja opravila, ko pa se mi bi zaluštalo pa bi rad tudi kakšno igro "zalaufal" brez da bi razmišljal, ali bo delala ali ne. Kakšni predlogi?

Ijus ::

dr. mr. bogii, tole če pogledaš:

https://geizhals.eu/?cat=nb&bpmin=1800&...

pa naj ti drugi pol še naprej svetujejo.
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

bajsibajsi ::

Obstaja v SLO kaj boljsega za taksno ceno https://dostava.hofer.si/MEDION/Prenosn... ? Kolikor sem prebrskal po medmrezju, nisem nasel; se na Geizhals komaj.

mtosev ::

itak, da ne. whiskey lake cpu, 8gb rama, 512gb nvme in še mx250 2gb grafo pač ne boš dobil pod 619eur v slo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bajsibajsi ::

Hecno je, da zdaj pise cena 599 eur. Enako kot v Avstriji. :)

mtosev ::

haha. pa res. včeraj je bilo še 619eur:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bajsibajsi ::

Se danes popoldne je bil. :) Se mi zdi OK cena, tudi za EU.

Predvidevam, da ne bo nic (bistveno) ugodnejsega niti za Crni petek.

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

btw če gledaš prenosnike se počasi dobijo tudi z novimi i5 10gen 1xxxxU cpuji v nemčiji za mislim, da nekaj čez 700eur.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bajsibajsi ::

Sem videl, i5-102x in 103x se ceneje, ampak ne z vsem kar ima zgornji Medion, OS + 3 leta garancije. Potem pride pa razlika tako majhna, da se ne splaca iz AT/DE.

xandros ::

mtosev je izjavil:

itak, da ne. whiskey lake cpu, 8gb rama, 512gb nvme in še mx250 2gb grafo pač ne boš dobil pod 619eur v slo.


Xiaomi RedmiBook Laptop Pro 14.0 inch i5-10210U NVIDIA GeForce MX250 8GB DDR4 RAM 512GB SSD Notebook za 650eur
10h avtonomije : 4h
1.5kg : 1.85kg
14" : 15.6"
i5-10210U : i5-8265U + cca 10%
usb-c polnjenje : posebej polnilec
4cm ozji
35min napolni 50% baterije

bajsibajsi ::

Se link za Slovenijo?

mtosev ::

in a ta xiaomi ima tud windowse in je iz eu? dvomim.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bajsibajsi ::

xandros je izjavil:

mtosev je izjavil:

itak, da ne. whiskey lake cpu, 8gb rama, 512gb nvme in še mx250 2gb grafo pač ne boš dobil pod 619eur v slo.


Xiaomi RedmiBook Laptop Pro 14.0 inch i5-10210U NVIDIA GeForce MX250 8GB DDR4 RAM 512GB SSD Notebook za 650eur
10h avtonomije : 4h
1.5kg : 1.85kg
14" : 15.6"
i5-10210U : i5-8265U + cca 10%
usb-c polnjenje : posebej polnilec
4cm ozji
35min napolni 50% baterije


Se minusi za Xiaomi, ki ga v Sloveniji ocitno ne dobis za 650 eur. V vsakem primeru je to vsaj in hkrati najmanj 51 evrov visji strosek; kar ni zanemarljivo, ce imas zacrtan budget.

Ne zelim 14". Zatorej odpade argument dimenzije in teze. Ni slovenske tipkovnice, posledicno prinasa to dodatni strosek za morebitno gravuro ali nakup nalepk (kar neizbezno pomeni tudi grsi izgled). Ni triletne garancije. Se enoletna je vprasljiva in pogosto tezko izvedljiva pri Kitajcih. Razmerje v avtonomiji baterije ni pravo - Medion zdrzi do 6,5h. Sicer pa med 42Wh in 46Wh nikakor ne more biti 6 ur razlike! Mali ENTER na tipkovnici je tudi minus (ja, enim je to pomembno :P).
Trepetanje, da pošiljka dospe v celem kosu oz. da prenosnik sploh bo dostavljen; po moznosti se v 2019, ce ga narocis danes. Jajcanje s Kitajci v primeru parih mrtvih pikslov (poznam konkreten primer). Medtem ko ga v Hofer lahko vrnes kar tako, brez posebnega razloga in brez jajcanja, ter brez nepotrebnih vprašanj, v roku DVEH MESECEV, in dobis denar nazaj takoj na roko.
Se link za vec informacij o konkretnem Medion prenosniku za 599 eur https://www.medion.com/aldi/laptops/md6...

Torej kje v Sloveniji dobis Xiaomi RedmiBook Laptop Pro 14.0 inch i5-10210U NVIDIA GeForce MX250 8GB DDR4 RAM 512GB SSD Notebook za 650eur?

Se ontopic.
Ce kdo v casu Crnega petka opazi kje strojno primerljiv a cenovno (bistveno) cenejsi prenosnik, prosim objavite tu. :)

xandros ::

VORKE Notebook 15 Laptop Intel Core i5-8250U 15.6'' za cca 450e
poglej ce ti bo Enter dovolj velik, in ce lahko dobis dostavo z DHL, mogoce lahko tudi dodatno zavarujes , ce ti paypal ni dovolj
ce pa delas reklamo za Hofer, in/ali zahtevas 3letno garancijo v Slo trgovini... si ze naredil izbiro, in ne vem zakaj sprasujes še za dodatne ponudbe

GPUpoweR ::

https://www.mimovrste.com/gaming-prenos...
Se najde kaj dosti boljšega tam do 1800€?

Zaželjeno je, da je 15.6".

bajsibajsi ::

@xandros Omenjena konfiguracija za cca. 450 eur se dobi tudi v AT/DE. Vsem je pa skupno, da nimajo dedicated grafe; zato je cena nizja. Dejansko kolebam med tem, ali bi kupil prenosnik z MX250 ali pa samo CPU graficnim cipom. Se razen v igrah sploh kje opazi razlika med UHD 620 in MX250? Ali ce drugace vprasam. Ce se iger ne bo igralo, ima MX250 smisel?

Ne delam reklame za Hofer, niti ne zahtevam 3 letno garancijo. Sprasujem pa - ponovno:

bajsibajsi je izjavil:

Obstaja v SLO kaj boljsega za taksno ceno https://dostava.hofer.si/MEDION/Prenosn... ? Kolikor sem prebrskal po medmrezju, nisem nasel; se na Geizhals komaj.

rini ::

Pri Xiaomi imam enake pomisleke. Hofer je zelo dobra izbira. Odlicen IPS zaslon, SLO tipkovnica, 3 leta garancije. Škoda da ni nikjer razstavljen.

Imel bi pa tudi jaz brez ločene grafe, ker ne igram iger - v ločeni grafični vidim samo še dodatno porabo energije in vir segrevanja.

Se pa resno spogledujem tudi po bistveno drazjem prenosniku, nasledniku današnjega lenovo T490, ko bo prehod na nov način označevanja in ko se bo že ravno pisalo leto 2020.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rini ()

Kayzon ::

Novi Thinkpadi serije T so cedalje slabsi,saj jih ima vecina soldered ram,pri nekaterih se baterije ne mores zamenjati :|

bajsibajsi ::

Poleg tega so precenjeni. Zakaj bi dajal po 1300-1500 evrov (cenejsi i5 model) za enako konfiguracijo, ki drugje stane 450-600 evrov. Pa se grdi so.

damirj79 ::

rini je izjavil:

Pri Xiaomi imam enake pomisleke. Hofer je zelo dobra izbira. Odlicen IPS zaslon, SLO tipkovnica, 3 leta garancije. Škoda da ni nikjer razstavljen.

Imel bi pa tudi jaz brez ločene grafe, ker ne igram iger - v ločeni grafični vidim samo še dodatno porabo energije in vir segrevanja.

Se pa resno spogledujem tudi po bistveno drazjem prenosniku, nasledniku današnjega lenovo T490, ko bo prehod na nov način označevanja in ko se bo že ravno pisalo leto 2020.



Kako pa veš koliko je res odličen ta IPS zaslon? Nikjer ni nekega testa videt.

bajsibajsi ::

Na netu je njegov i7 (P15645) brat za 799 eur https://www.medion.com/aldi/laptops/md6...
Nekje sem zasledil omenjeno AHVA matriko, ampak ne najdem linka. Oblika je enaka, tako, da ce koga zanima, lahko tu vidi vecje slike:
https://www.aldi-nord.de/aldi-liefert/O...
https://www.notebookcheck.com/Aldi-Medi...

mtosev ::

pri tej mx250 grafi je fajn, da ima svoja 2gb rama kot, da jemnje sistemski ram. ne vem jaz ti vzel z mx250. bo kaka bolj simple igrica boljše delala in tudi mislim, da je nvidijeva grafa bolj hardwarsko napredna kot ta igp
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bajsibajsi ::

Ce kdo zeli novo igraco za 150 eur + pošta :) https://www.aliexpress.com/item/3305735...

scipascapa ::

za igraćkanje :)
««
535 / 657
»»