Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

dvihtelic ::
Vam mojega prodam za 400€ ker mi doma leži....
probook 450,i5 procesor,8gb rama,ločena radeon grafika,ssd disk samsung plus 500gb disk....lpo ohranjen
probook 450,i5 procesor,8gb rama,ločena radeon grafika,ssd disk samsung plus 500gb disk....lpo ohranjen

krneki0001 ::
Kater I5 procesor pa ima?
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

krneki0001 ::
Za 400 evrov se tole že splača vzeti.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |

Prodajam ker imam 2 doma tega pa novega zapakiranega...in bi rad enega prodal...lahko pa novega z i5 5200u,8gb rama, 1tb diskom in ločeno radeon grafiko za 550€

Oba imata:
39,6-cm (15,6") zaslon z osvetlitvijo LED HD in zaščito proti bleščanju (1366 x 768 točk)
39,6-cm (15,6") zaslon z osvetlitvijo LED HD in zaščito proti bleščanju (1366 x 768 točk)

MisterPress ::
Lep pozdrav,
kupujem prenosnik za okoli 300€, za več letno uporabo doma, brskanje po spletu, skype in gledanje filmov.
Predvsem me zanima nakup preko spletne strani http://www.computeruniverse.net/, je kakšen problem z naročanjem, garancijo in pošiljanjem v Slovenijo?
Kateri računalnik priporočate v rangu 300€(+/- 15%)?
Hvala za odgovor in lep dan še naprej...
kupujem prenosnik za okoli 300€, za več letno uporabo doma, brskanje po spletu, skype in gledanje filmov.
Predvsem me zanima nakup preko spletne strani http://www.computeruniverse.net/, je kakšen problem z naročanjem, garancijo in pošiljanjem v Slovenijo?

awy ::
Iščem prenosnik do 700€, ki bi ustrezal naslednjim zahtevam:
- ekran 15'-17',
- za študijske obveznosti,
- za snemanje glasbe - dobri zvočniki in mikrofon,
- dobra avtonomija.

Silvo ::
MisterPress je izjavil:
Lep pozdrav,
Za res večletno uporabo v razredu 300€ ni kvalitenega prenosnika...garancijo ponavadi preživijo,to je pa tudi vse:)
Problema z naročanjem ni.Plačaš še poštnino in to je to.
Problemi so lahko edino z garancijo,ki bi jo rad uveljavil kje pri nas,
ker te bodo po večini lepo odslovili,da pojdi tja,kjer si zadevo kupil,ni pa to nujno.
Aja..pa lepe nalepke si nabavi zaradi nemške tipkovnice.
Silvo

TribesMan ::
Za 300€ dobiš zelo lepe rabljene T420 na nemškem ebayu. Večinoma zgledajo na zunaj "kot novi", razen če kupiš "2. klaso". Imajo 1 leto garancije.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Ne moreš verjet...včasih so se prenosniki prodajal, zdej pa nikakor ne grejo....najbolj da jih damo zastonj

amacar ::
Js sem z i5+8gb rama (5 let starega) prodal za 150€. Pač ni nekega povpraševanja, vsak rajši kupi novega za 300€ pa čeprav slabšega.

broken/link ::
ja novodobna roba ni več taka, kot je bila včasih, ko so računalniki preživeli po desetletja. če ti sedaj laptop preživi 5let+ si že lahko vesel. Baterija zdrži cca 2leti (imamo svetle izjeme), ekran in mehanizem, s katerim je pritrjen na osredni del laptopa (pri nas temu rečemo panti, ne poznam pa slovenske besede :) ) se tudi prejkoslej obrabi, potem imaš famozne čipe na plati/grafiki, ki jih je potrebno dat pečt v pečico, da podaljšaš laptopu še par dni življenja, itd itd itd. in ko na koncu sešteješ + in - se odločiš za nakup novega, performančno slabšega, ker je pač nov in imaš vsaj upanje, da bo par let delal ok :) povsod so izjeme, business laptopi zdržijo več in so na splošno veliko bolje narejeni, ampak navadnemu janezu je vse eno in isto.

mtosev ::
Sej imam novega tudi zapakiranega pa ne gre v prodajo....bo pa doma lezal v omariprobaj nemški ali angleški ebay
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

FireBurn ::
Živjo, bom kar to temo izkoristil, da ne bom odpiral nove. Skratka zanima me nakup novega prenosnika do 750 EUR, morda kakšen nasvet ? Uporabljal bi se za pisarniška dela, filme, morda kakšna igra, ne pričakujem zdaj, da bo poganjal GTA V :)
Gledal sem nekaj takšnega : https://www.mimovrste.com/prenosniki/as...
mnenja ? Če mislite da je na mimovrste kakšen boljši (ali bilo kje) kar linkajte :)
Hvala !
Gledal sem nekaj takšnega : https://www.mimovrste.com/prenosniki/as...
mnenja ? Če mislite da je na mimovrste kakšen boljši (ali bilo kje) kar linkajte :)
Hvala !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FireBurn ()

Egidij88 ::
Poglej druge asuse. Tale stane 740EUR, dobiš mlinček od proca, slab ekran in še itak moraš ssd dokupiti.
No, saj proc bo zate dober, ampak glej full HD, če nimaš zunanjega monitorja. Pa I5 in po možnosti brez winsov.
No, saj proc bo zate dober, ampak glej full HD, če nimaš zunanjega monitorja. Pa I5 in po možnosti brez winsov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Egidij88 ()

njyngs ::
Pobiram predloge za daily prenosnik - najrajši ultrabook, ni pa nujno, saj ga bom uporabljal doma za mizo, na kavču, v postelji. Laptop bo menjal desktop gaming mašino.
Zahteve:
- 13 do max 15.6" display z vsaj full HD resolucijo
- INTEGRIRANA grafika
- dobra avtonomija (vsaj ene 4-6 ur) ob browsanju
- ne preveč močan procesor (verjetno idealno i3? max i5, i7 ne pride v poštev) - ravno zaradi avtonomije
- min. 8GB ram
- izhodi: hdmi/DVI, USB3 vsaj x2
- SSD nad 128GB
- EDIT: zaželjeno je tudi, da laptop nima premičnih delov - torej da je hlajenje pasivo, brez ventilatorjev
Prioriteto imajo Asus laptopi, mogoče tudi Dell. Predlogi naj ne vsebujejo HP, Acerja ali Toshibe.
Cena naj bo do 800 eur.
Še eno hitro vprašanje: priporočilo za kak USB "dock station"? :)
Zahteve:
- 13 do max 15.6" display z vsaj full HD resolucijo
- INTEGRIRANA grafika
- dobra avtonomija (vsaj ene 4-6 ur) ob browsanju
- ne preveč močan procesor (verjetno idealno i3? max i5, i7 ne pride v poštev) - ravno zaradi avtonomije
- min. 8GB ram
- izhodi: hdmi/DVI, USB3 vsaj x2
- SSD nad 128GB
- EDIT: zaželjeno je tudi, da laptop nima premičnih delov - torej da je hlajenje pasivo, brez ventilatorjev
Prioriteto imajo Asus laptopi, mogoče tudi Dell. Predlogi naj ne vsebujejo HP, Acerja ali Toshibe.
Cena naj bo do 800 eur.
Še eno hitro vprašanje: priporočilo za kak USB "dock station"? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()

slopeter86 ::
@njyngs bi bil pripravljen kupit prenosnik tudi v tujini?
Glede pasivnega hlajenja ob omenjenem budgetu kaj drugega kot asusa ux305 trenutno ni. Predvidevam, da te rabljeni ali refurbished ne zanimajo.
Kolikor sem tudi sam gledal, v Slo za 800 eur dobis samo ux305 bele barve z 4gb rama.
Glede pasivnega hlajenja ob omenjenem budgetu kaj drugega kot asusa ux305 trenutno ni. Predvidevam, da te rabljeni ali refurbished ne zanimajo.
Kolikor sem tudi sam gledal, v Slo za 800 eur dobis samo ux305 bele barve z 4gb rama.

njyngs ::
Načeloma sta ultrabook in pasivno hlajenje le želji in ne obvezna pogoja. Mja, prioriteto imajo novi laptopi, rabljeni oz. renew program bi prišel v izbiro le, če bi bila cena resnično ugodna.

v redu prenosnik za ceno. slabo, da nima winsev

kolk vem pri asusih velja garancija, če daš not ssd. rami in diski so pri skoraj vseh proizvajalcih tako, da lahko sam menjaš in da garancija ostane

technolog ::
Prvič:
i3, i5, i7, vsi te trije imajo enako avtonomijo. V idlu imajo vsi enako porabo. V vsakem primeru lahko i7-ko downclockaš in imaš čisto isto, kot da bi kupil i5.
Drugič:
Ne vem kaj vsi kupujete Haswell laptope, ko je pa sedaj Broadwell U zunaj že par mesecev. Poraba procesorja je res cirka 30% nižja.
i3, i5, i7, vsi te trije imajo enako avtonomijo. V idlu imajo vsi enako porabo. V vsakem primeru lahko i7-ko downclockaš in imaš čisto isto, kot da bi kupil i5.
Drugič:
Ne vem kaj vsi kupujete Haswell laptope, ko je pa sedaj Broadwell U zunaj že par mesecev. Poraba procesorja je res cirka 30% nižja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()

iloveboobz ::
> i3, i5, i7, vsi te trije imajo enako avtonomijo. V idlu imajo vsi enako porabo. V vsakem primeru lahko i7-ko downclockaš in imaš čisto isto, kot da bi kupil i5.
i7 quad core bo pil malo več v idle kot kak i3 dual core.
i7 quad core bo pil malo več v idle kot kak i3 dual core.

Kurzweil ::
Kateri prenosnik bi vzel za recimo cca 350€. Prenosnik se bo uporabljal zgolj za facebook, facebook (Flash) igre, kakšen Office in mogoče kakšen film in pa seveda brskanje po spletu.
Torej najbolj osnovna raba, koliko je praktično mogoče, edino kar bi mogoče da bi bil 17" monitor, ker gre za starejšo osebo in da ima prenosnik čim več garancije. Hvala
Torej najbolj osnovna raba, koliko je praktično mogoče, edino kar bi mogoče da bi bil 17" monitor, ker gre za starejšo osebo in da ima prenosnik čim več garancije. Hvala

scipascapa ::
350€ in 17'3....kvečjemu kak celeron brez sistema.
LENOVO IdeaPad G70-70
drugače pa pojdi v Comshop in tega za 399,99 klubska cena
ASUS X751MA-TY188H N2940/4G/500G/HD+/UMA/W8.1
LENOVO IdeaPad G70-70
drugače pa pojdi v Comshop in tega za 399,99 klubska cena
ASUS X751MA-TY188H N2940/4G/500G/HD+/UMA/W8.1

za 340e dobiš fullhd, 820m, i3 iz njemačke. Ni pa 17", ampak 15
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: scipascapa ()

@hojnikb: lahko prilepiš link?verjetno je misil od tukaj: www.computeruniverse.net

Egidij88 ::
Ker so švoh (proti HQ Haswell itd) ali pa ker so dražji (kot U Haswell)?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Egidij88 ()

mimo ::
http://www.amazon.de/L8B03ES-Business-N...
388 eur + pošiljanje 15 eur je vseskupaj 405 eur
A je to možno za tako nizko ceno?
388 eur + pošiljanje 15 eur je vseskupaj 405 eur
A je to možno za tako nizko ceno?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mimo ()

nebi ::
Prenosnik za starše.
~250-350€, operacijski sistem ni nujen
Želim pa tak prenosnik v katerega bi lahko vgradil msata SSD.
Ker pri večini prenosnikov ne piše, če imajo msata režo...
Bi prosil za pomoč pri iskanju takega prenosnika.
LP
Želim pa tak prenosnik v katerega bi lahko vgradil msata SSD.
LP

scipascapa je izjavil:
vofra: kupi :)
si Comshop-ovec ?![]()
ding ding ding :)
Mamo dost takih tule na forumu :)

nebi ::
Prenosnik za starše.
Želim pa tak prenosnik v katerega bi lahko vgradil msata SSD (bi kupil posebej in ne z denarjem namenjenim prenosniku).
LP
Želim pa tak prenosnik v katerega bi lahko vgradil msata SSD (bi kupil posebej in ne z denarjem namenjenim prenosniku).
LP

grmasje1 ::
Pozdravljeni,
ali s tem laptopom kaj zgrešim? Delo bo nezahtevno (word, excel, minitab, R, urejanje družinskih slik), bo pa kar nekaj delovnih oken hkrati odprtih, zato bi rad imel HD resolucijo namizja, zraven dodam še 250GB SSD, v prihodnosti pa še RAM (če bo potreba). Operacijski sistem naj bo zraven. Prenašanja bo zelo malo.
link
kakšen drug predlog za to ceno (max 480EUR, samo laptop brez SSD-ja)?
hvala vnaprej in lp,
Jernej
ali s tem laptopom kaj zgrešim? Delo bo nezahtevno (word, excel, minitab, R, urejanje družinskih slik), bo pa kar nekaj delovnih oken hkrati odprtih, zato bi rad imel HD resolucijo namizja, zraven dodam še 250GB SSD, v prihodnosti pa še RAM (če bo potreba). Operacijski sistem naj bo zraven. Prenašanja bo zelo malo.
link
kakšen drug predlog za to ceno (max 480EUR, samo laptop brez SSD-ja)?
hvala vnaprej in lp,
Jernej