» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
265 / 663
»»

SLO_Matej ::

C4rlo5 je izjavil:

Kupujem 17" ali 17,3" prenosnik.
Želim imeti i7/750/USB 3.0/ HDMI.
Ima kdo kak predlog, ker je pravkar kupil?
Hvala

Kolebam med Toshibo in ASUSem.
HP so mi odsvetovali zaradi enoletne garancije

Vzemi Asus, če želiš preverjeno kakovost.

Npr. Asus N75SF-TZ089V.
Dobiš zmogljiv, štirijedrni procesor i7 2630QM, 8 GB DDR3 RAM pomnilnika, velik (1 TB) in hiter (7200 RPM) trdi disk (mimogrede, hitrost diska zelo vpliva na hitrost delovanja računalnika), zmogljivo grafično kartico GeForce GT 555M 2 GB, 17,3" Full HD (1920 x 1080) LED zaslon, 2-krat USB 3.0, Bluetooth 3.0, HDMI, VGA, HD (1280 x 720) spletno kamero, vrhunske zvočnike Bang & Olufsen ICEpowerŸ SonicMaster, ki temu prenosniku zagotavljajo izvrsten zvok, kakršnega ne dobiš skoraj pri nobenem drugem prenosniku in ga hvalijo povsod, poleg je priložen tudi nizkotonec, ki ga posebej priključiš v prenosnik, kadar ga rabiš. Pa še s pregrevanjem ne bo težav, ker ima Asus hlajenje odlično izvedeno. Dobiš tudi 2 leti garancije.

Če boš vzel HP-ja, kot je nekdo pred mano omenil, pa kar vzemi čim več garancije, pa še tako na pregrevanje, če obstaja. Hehe. :)

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Slo Matej a si uvoznik za Asus ali kako?

Ne, zakaj? :D

D3m ::

For shame.
|HP EliteBook|R5 6650U|

OptimuZ ::

@Fukomuko:
Lenovo G770

Fukomuko ::

OptimuZ in Leks, hvala za odlična predloga.

Sem naštudiral ponudbo, zdaj jih imam kar nekaj več v ožjem izboru:

DELL Inspiron N7110 i5
DELL Inspiron N7110 i7
Lenovo G770
Asus K73SV-TY142
ASUS K73SV-TY355
Asus K73SV-TY335

Kaj izbrati?:|

Zoro3 ::

Jaz bi izbral Lenovo G770

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zoro3 ()

Odločitev je padla, ne morem verjet, da bo nakup izveden v Mercatorju :)

http://trgovina.mercator.si/m/tehnika/r...

grizl ::

Fukomuko je izjavil:

Odločitev je padla, ne morem verjet, da bo nakup izveden v Mercatorju :)

http://trgovina.mercator.si/m/tehnika/r...

Pa še 340 kWh štroma dobiš:D

Pa še ogromno Mercator pik. Res je zanimivo, da ima Mercator najboljšo ponudbo v Sloveniji za tak denar.

brutusss ::

definitivno če boš nakup izpelu pr mrcatorju se boš čist zajebo. mel sn laptop iz leclerca pa je bil po 3 mescih fuč. zato sn mogo kupit novga k sem ga za 530 dobo pri hoferu in bil je skor 1 let vredu naenkrat pa mi je zaslon crkno in računalnik je bil spet cel zajeban. odloču sn se za premišljen nakup in sn pri bigbangu kupu paviliona dv6 za cca750 eur. računalnik je bomba procesor i5, amd radeon grafika 1gb, ohišje iz brušenega aluminija. zravn tega maš na tracpadu mpžnost multitouch ki je res izjemen saj lahko slike ipd. povečuješ enako kot na iphonu.
8-)

VelikiTun ::

In kaj ima tukaj veze trgovina? Vsak izdelek se lahko pokvari.

matko19 - Mercator ne izdeluje prenosnikov, Asus izdeluje tegale. V Pavillion DV6 je vsaj kakšna matična plošča od Asusa notri, če ne še grafična (no, je prej Foxxcon ampak anyway).
Tale Asus je sicer OK, povprečni konfig, solidna cena. Če se ne rabi dobre grafične se za okoli 700€ dobi HP 4730S (vsaj moral bi se še), ki je razen grafične kar boljša zadeva.

Sem gledal tudi HP-je in niso nič boljši, kvečjemu slabši. Poleg tega imajo samo 1 leto garancije, kar je skupaj z negativnim slovesom kvalitete velik minus. Seveda se da dokupit carepack podaljšanje, ampak potem je cena konkretno višja od Asusove.
Grafična je pomembna.

brutusss je izjavil:

definitivno če boš nakup izpelu pr mrcatorju se boš čist zajebo. mel sn laptop iz leclerca pa je bil po 3 mescih fuč. zato sn mogo kupit novga k sem ga za 530 dobo pri hoferu in bil je skor 1 let vredu naenkrat pa mi je zaslon crkno in računalnik je bil spet cel zajeban. odloču sn se za premišljen nakup in sn pri bigbangu kupu paviliona dv6 za cca750 eur. računalnik je bomba procesor i5, amd radeon grafika 1gb, ohišje iz brušenega aluminija. zravn tega maš na tracpadu mpžnost multitouch ki je res izjemen saj lahko slike ipd. povečuješ enako kot na iphonu.
8-)

Zakaj pa bi bilo kaj narobe s tem, če prenosnik kupi tam? Kot so ti že povedali, Mercator ne izdeluje svojih, temveč je tale od Asusa - ti pa so eni izmed najzanesljivejših prenosnikov.

Ne boš verjel, tudi ta Asus ima del ohišja iz brušenega aluminija in multitouch touchpad. http://www.asus.com/Notebooks/Versatile...

Koliko se ti pa kaj pregreva tisti Pavilion? Njemu, ki bo vzel tega Asusa, se prenosnik ne bo ravno pregreval. ;)

SLO_Matej - no ravno hladen tale Asus ne bo ane... Od Probooka bo seveda bolj topel. Od Pavilliona pa odvisno katero grafično ima, kot vedno.
Fukomurko - ne gledat pri prenosnikih samo konfiguracijo. Ekran, ohišje, baterija... Razliko med i3 in i5 opazi maksimalno 1% uporabnikov, razliko med 6-cell in 8-cell baterijo pa vsak... Grafična je pa kar slabša.

Zheegec je izjavil:

SLO_Matej - no ravno hladen tale Asus ne bo ane... Od Probooka bo seveda bolj topel. Od Pavilliona pa odvisno katero grafično ima, kot vedno.
Fukomurko - ne gledat pri prenosnikih samo konfiguracijo. Ekran, ohišje, baterija... Razliko med i3 in i5 opazi maksimalno 1% uporabnikov, razliko med 6-cell in 8-cell baterijo pa vsak... Grafična je pa kar slabša.

Tam kjer imaš roke, pod tipkovnico bo - IceCool technology. ;)

heh, če pod "gretje" šteje samo tista površina, kjer so roke, potem imate pa pri Asusu malo čudno predstavo, kaj to pomeni :)

D3m ::

:))
|HP EliteBook|R5 6650U|

samo toda vam povem asusi so večinoma sam kurci ko majo veliko specifikacij stane pa 800 eur ma pa not i7 procesor pa 750 trdega diska pa še bi lahko naštevu. ko ga kupiši misliš da si boga za jajce primo po 2 mescih pa ugotoviš da ga boš čez 1 let mogu zamenjat. pri HP-ju dobiš za enak denar zanesljiv prenosnik ki bo zdral 3 ali 4 leta pa tut baterija ti drži 6ur (vsaj meni). toraj nekaj je na tem da dobiš pri asusu "dober" laptop za drobiž pri HPju pa "srednji" prenosnik za isti dnar. tok da vam sam povem da je v hapeju pol ziher več kvalitete ko pa na asusu

xxx12 ::

se povsem strinjam z matko19 sam mam hp in asusa in morn rečt da sm najprej mislu da bo asus the best kp pa se mi je po pol ure stvar tko zagrela da sm mislu da se bo prenosnik stalil in sem ga od straha raj ugašal sem raj kupu novga hpja ki se mi zdi precej bolša izbiraa od asusa.

brutusss je izjavil:

samo toda vam povem asusi so večinoma sam kurci ko majo veliko specifikacij stane pa 800 eur ma pa not i7 procesor pa 750 trdega diska pa še bi lahko naštevu. ko ga kupiši misliš da si boga za jajce primo po 2 mescih pa ugotoviš da ga boš čez 1 let mogu zamenjat. pri HP-ju dobiš za enak denar zanesljiv prenosnik ki bo zdral 3 ali 4 leta pa tut baterija ti drži 6ur (vsaj meni). toraj nekaj je na tem da dobiš pri asusu "dober" laptop za drobiž pri HPju pa "srednji" prenosnik za isti dnar. tok da vam sam povem da je v hapeju pol ziher več kvalitete ko pa na asusu

Tako kot pri vseh je odisno od serije. Probook/Elitebook imajo praktično vsi super baterije, Pavillion pa Compaq pa večinoma slabo...

Zheegec je izjavil:

heh, če pod "gretje" šteje samo tista površina, kjer so roke, potem imate pa pri Asusu malo čudno predstavo, kaj to pomeni :)

No, kakorkoli prenosnik se ne pregreva in nikakor ne greje niti približno toliko kot HP-jevi Pavilioni. Če si nisi mogel pogledati sam, ti pa jaz prilagam grafiko s temperaturami:
 pod obremenitvijo

pod obremenitvijo

v idlu

v idlu

Prilagam še povezavo do reviewja na Notebookcheck.net: http://www.notebookcheck.net/Review-Asu...

Poglej še za HP-je, pa boš videl da niso tako nizke temperature. ;)

brutusss je izjavil:

Da ne mešaš ti z Acerjem. Asus je že nekaj časa v samem vrhu na lestvicah zanesljivosti, medtem ko HP čedalje bolj pada. So tudi na Slo-Techu že pisali o tem: http://slo-tech.com/novice/t430769 Sicer ni najnovejša raziskava, vendar malo pogooglaj pa boš našel tudi novejšo in rezultat ne bo bistveno drugačen - Asus pri vrhu kakorkoli. In Asus je tudi eden izmed najboljših proizvajalcev komponent, tako da ni razloga da stvari en bi bile dobre. Imam Asusov prenosnik že nekaj časa (veliko več kot eno leto) in ne vem zakaj bi ga moral zamenjat.

Poglej samo nekaj tem pod Pomoč in nastavit na Slo-Techu. Sami problemi s HP-ji, crkujejo tudi že do dve leti stari Probooki.

Poglej še za HP-je, pa boš videl da niso tako nizke temperature. ;)

Kje naj pogledam?

Saj sem dal povezavo do tega reviewja - torej na tej strani. Lahko pa ti dam še povezavo direktno do iskanja reviewjev: http://www.notebookcheck.net/Reviews.55...

Aja, spet posploševanje. Ja DV6-6185 se greje zelo malo (testirano), G7-1202 je presenetljivo hladen (Prime95 in 3DMark), DV6-6006 je pa kar vroč. Ker ima pač HD6770 grafiko.
Isto velja pa za Asusa. Pa 17" so na splošno bolj hladni zaradi več površine. Še vedno ne štekam argumenta, da je "znamka X" bolj hladna od znamke "Y", če ne gledamo točno določenih dveh modelov.
Apple se ne greje - če gledaš Macbook Pro 13. Macbook Pro 15 je pod obremenitvijo norooo vroč. Get it?

Vem, MacBooki so tudi zelo vroči. Zakaj tako govorim, ker tako pač je. Poznam kar nekaj uporabnikov, ki se jim HP-ji noro grejejo in so zelo vroči že samo na dotik, nekaterim se celo ugaša ker je tako vroč. Pri Asusih tega enostavno ni. Nihče se ne pritožuje, da se mu Asus zelo greje in pregreva, ker tega praktično ni.

Pa ne mislim več debatirati okoli tega. Če ne verjameš dobi nekje nekega Asusa, pa preizkusi.

Vem, MacBooki so tudi zelo vroči.

Niso. Eni so. Drugi niso. Kot sem napisal zgoraj.
Pri Asusih tega enostavno ni. Nihče se ne pritožuje, da se mu Asus zelo greje in pregreva, ker tega praktično ni.

Sem jih že vsaj 100 poslal na servis dosedaj... Sicer ne pravim, da HPjev pa ne... :)
Pa ne mislim več debatirati okoli tega. Če ne verjameš dobi nekje nekega Asusa, pa preizkusi.

Ravno par dni nazaj vgrajeval SSD in 16GB RAM v ROG G74... Luštna zadevica :) Pa kompletno Asus ponudbo zadnjih 5 let sem že imel v rokah, od najcenejših za 300€ do UX31 in G74 in podobnega...

Cel point tega je, da če že reklamiraš Asuse na polno, vsaj ne posploševati. Fino je imeti nek nivo hand-on poznavanja zadeve, včasih je potrebno iti od modela do modela.

alphasaphir ::

SLO_Matej je izjavil:

Poznam kar nekaj uporabnikov, ki se jim HP-ji noro grejejo in so zelo vroči že samo na dotik, nekaterim se celo ugaša ker je tako vroč.

Tem bi toplo priporočal čiščenje hladilnika od znotraj in ventilatorja! Mogoče tudi termalno pasto počistit in na novo namazat.

Aja odpret asusa in hpja je pa druga zgodba :D Vsaj nekateri probooki so izjema. Lenovo imajo pogosteje lažji dostop.

GeForce ::

Nujno, rabim hiter nasvet. :D Kupuje se laptop ki bo večinoma namenjen za office + net in pa grafično oblikovanje (ne me vprašat kaj sodi zraven, vem da photoshop + par drugih zadev....). Rabil bi konkretne linke iz BigBanga ali Compshopa. Razmišljale sem nekaj v smeri i5, ločena grafa, 4GB+ Rama,...
Želel bi da z računalnikom ni kakšnih težave, pregrevanje, ipd. Aja cena do 750EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GeForce ()

Nujno, rabim hiter nasvet. :D Kupuje se laptop ki bo večinoma namenjen za office + net in pa grafično oblikovanje (ne me vprašat kaj sodi zraven, vem da photoshop + par drugih zadev....) s tem da je ponavadi skupaj odprtih kar precej programov.
Razmišljal sem nekaj v smeri i5, ločena grafa (a je potrebna za grafično oblikovanje), 6GB+ rama, 500GB+ diska,... Ekran naj bo 15', čim boljša ločljivost, in pa kakšni 2 uri delovanja z baterijo bi bili zaželjeni.
Cena okoli 750€ -/+40€.

Aja, bonus je če se ga da dobiti v beli barvi.

Se opravičujem za double post..s prejšnjim sem imel težave z urejanjem :)

Tega ni. Če se prah nabere, so težave s pregrevanjem! Zato je potrebno prenosnik tudi kdaj očistit. Premisli, če je res treba v teh dveh trgovinah, o tujini, ali lahko daš več in pod kakimi pogoji bi dal več denarja.

Koliko so ti pomembni: zaslon(svetlost, barve in resolucija), izhodi(hdmi, display port, usb3, esata...), velikost (13,15,17), teža (do 2kg, do 3kg ali je lahko več), tipkovnica, možnost dveh diskov, docking station priklop, garancija (predvsem izkušnje pri uveljavljanju le te)...

Eni se obnašate kot da kupujete štruco kruha, ampak tam ne komplicirate tako če je za 50% dražje, samo da zgleda okusno.

glede na to da si vmes popravil post:
Asus N53SV (X5MSV) z full hd, geforce gt540 6gb rama za 730€

ok, glede na tvoj podpis: LENOVO Z570 ali Z575 plus en IPS full hd monitor

Ta ni zame. :D Tako da je lahko tudi Asus. Omenile sem te dve trgovini, ker se je pač kupec takrat ravno nahajal tame, jaz pa sem samo dobil telefon, a je računalnik dober ali ne. Če bi to kupoval zase, prvič nebi želel bele barve, bi najprej pogledal po internetu, reviewe, priporočila,... in nebi kar "na vrat na nos" letel v BigBang in vzel prvega ki bi mi bil všeč. Tako pa sem samo dobil telefon, in sedaj naj jaz pogledam v magično kroglo, kaj imajo tam v ponudbi, kaj je primerno za grafično oblikovanje,...?? ;(( Tako da vem kako se kupuje take zadeve, ampak ker že kakšno leto ne spremljam več aktivno novosti pri prenosnikih, nevem kaj je trenutno price/performance.

V tujini nebi kupoval, lahko pa je iz kakšne druge slovenske trgovine (vsaj upam da sem uspel preložiti nakup vsaj na jutri). Recimo da je 800€ res maksimalna meja.
Zaslon: 15' inčen, resloucija čimboljša, čeprav bo glede na cenovni rang verjetno kar 1366×768
Procesor: i5 ali kaj primerljivega od AMDja (tako po performancu, kakor tudi po porabi)
Grafična: Se rabi ločena grafična Photoshop, in podobne programe?
RAM: 6GB ali več
Disk: 500GB ali več
Drugo: Možnost da se ga dobi v beli barvi (kupuje ga ženska uporabnica - NI pa nujno da je tudi bele izvedbe), fino bi bil tudi USB 3.0 port, HDMI izhod, teža čim manj, baterija za kakšni 2uri ali več.

Grafična: Se rabi ločena grafična Photoshop, in podobne programe?

Za photoshop je fino, da je ločena, ampak najbolj osnovna ločena je že čisto OK.
Kot sem že 100x napisal. Za Photoshop bo mašina z i3 ali AMD A6 in 2GB RAM ter SSD hitrejša od mašine z i5 in 8GB RAM in navadnim 7200Rpm diskom.

Se pravi, če kupuje ženska in to vrat na nos, potem naj kupi tistega ki ji je najbolj všeč, ker drugače jo bo motilo vse.

Drugače pa če rabi res 500Gb diska in hitrost v photoshopu (kar močno dvomim, da bo pogrešala bolj kot kapaciteto) pa iskat enega z dvema diskoma. Tu mi pade na pamet samo dell xps 17, da je še "lep".

Bosta pa oba bela v bigbangu na netu več kot ok (hp in toshiba), glede na to kako se loteva nakupa. Za comshop pa počakaj kmeteka ;)

edit: pardon za odnos v prejšnjem postu.

price performance so pa cenejši probooki kot že večkrat omenjeno ok, tu še je v budgetu celo zamenjava na ssd
klik ni pa licenčnih okn

Zgodovina sprememb…

Jah, saj vem, da to ne more biti nek super nakup tako na hitro, ampak samo poskušam preprečiti "katastrofo" :D
500GB bo dovolj ima pa Photoshop višjo prioriteto pred kapaciteto diska. Bom pogledal ProBooke.

Brez zamere seveda :), saj sem prvi post napisal res šlampasto.

acer 7750 podpira dva diska v bigbangu, imajo pa tudi unikatno serijo i2 v enem timelinexu :)

probooki zgledajo lepo in če res rabi ssd se da zamenjat dvd enoto za disk.

alphasaphir je izjavil:

SLO_Matej je izjavil:

Poznam kar nekaj uporabnikov, ki se jim HP-ji noro grejejo in so zelo vroči že samo na dotik, nekaterim se celo ugaša ker je tako vroč.

Tem bi toplo priporočal čiščenje hladilnika od znotraj in ventilatorja! Mogoče tudi termalno pasto počistit in na novo namazat.

Aja odpret asusa in hpja je pa druga zgodba :D Vsaj nekateri probooki so izjema. Lenovo imajo pogosteje lažji dostop.

Ja no sej, pač tipično za HP. Nujno redno čiščenje in menjavanje termalne paste. Jaz v več kot dveh letih uporabe Asusa na to nisem še niti pomislil. Hladen kot prvi dan. ;)

ASUS K73Sv je že pri meni. Specifikacije so za ta denar odlične, izdelan je kakovostno in čvrsto, niti malo se ne greje, tudi zelo tih je. Ekran je povprečen z dokaj slabimi zornimi koti, ampak to je normalno v tem cenovnem rangu. Skratka, meni se zdi zelo v redu zadeva, tako da nakup toplo priporočam.

OptimuZ ::

OptimuZ, hvala. Kako pa se obnesejo AMDjevi procesorji v lapotopih v primerjavi z Intelovimi? Poraba in pa učinkovitost?

SLO Matej, ti in jas pač ne morma primerjat laptopov zato ker bo pač vsak zagovarjal svojega. jas sn pač za hp ker mam z njim do sedaj odlične izkušnje z asusom pač vsaj tisti ki jih poznam nimajo. ti pač ravno obratno. in ne misli si da ker mam zaj hpja da se mi nevem kak pregreva ker je tudi po 4 ali 5 urni uporabi zelo hladen.

No fajn, sem vesel zate in za tvojega HP-ja, vendar menim, da sta v manjšini (kar se tiče tega, da je hladen).

sploh ni važno da sem v manjšini. važno je da men do zdej dela supr. najbolš je procesor. kar se tiče glede tega da je hladen-moj je, za druge pa ne vem. drugač pa sta apple in HP še vedno najboljša vsaj glede izdelovanja zmogljivih prenosnikov. žal je asus še vedno zadaj.
(izkušnje z applom ma moj bratranec in je res suprca)

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: SLO_Matej ()

No, počasi je fino, da se ta debata neha, ali pa vsaj preusmeri drugam. Prosim, da se posploševanje neha. HP x se mogoče pregreva, medtem, ko se Asus y ne. Ampak pri drugih modelih je lahko obratno. Nekateri imamo s tem praktične izkušnje in tako tudi napišemo. HP Envy se recimo noro pregreva, medtem ko se praktično cela HP Probook serija ne greje... In Asus ima podobne modele. In samo zato, ker ima nekdo enega izmed 100 modelov izmed Asusove trenutne ponudbe in se ne greje, to ne velja za vse njihove produkte. Isto velja za druge znamke.

basket ::

@ ALIEn3001
točno tako, ne moreš kar na splošno po znamkah posploševat, ampak moraš med sabo primerjat posamezne modele / serije / konfiguracije..

ALIEn3001 jas se tut strinjam in mislim da se mora debata nehat.

bjelakrez ::

Se dobi za 500eur kaj boljsega od tega hoferjevega prenosnika (v tej velikosti, s tako garancijo ipd.)?

basket ::

za 500€ je to best buy
««
265 / 663
»»