» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
202 / 666
»»

ncc2000 ::

Tilk ::

ma zmagu bi tud tale N61JQ-A1, ce bi meu fullhd...
Tilk

urosh ::

Kaj pa tu kaj:
http://www.abacus.si/trgovina/23-prenos...

recimo:
Core i7-720QM 1.6Ghz, 4GB DDR3 Ram, 500GB hdd, 15.6 HD BV LCD, DVD+RW DL LS enota, NVIDIA Geforce GT230M 1GB, mrežna, Wlan, Webcam, HDMI konektor, Bluetooth, NUMERIČNA tipkovnica, IEEE 1394, Cardreader, Windows 7 Home Premium.
Cena: 908,28 EUR

Lp

Tilk je izjavil:

ma zmagu bi tud tale N61JQ-A1, ce bi meu fullhd...

Me pa res zanima, zakaj folk potrebuje fullhd resolucijo na 15".

@Tilk, lahko ti poveš kak svoj argunemt ali željo, ki te žene na 1900 reselucijo in kjer rečmo 1600 na 15 colarju ne bi zadostovala?

Zheegec ::

urosh: grafična je precej slaba v primerjavi z N61.
Ncc2000: full HD, ali pa še raje 1920x1200 na 15" prenosniku je zaaakon, probaj kdaj pa boš videl zakaj. Če bi prodajali 2560x1600 na 17" bi bilo pa še toliko bolje :))))
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zheegec je izjavil:

Ncc2000: full HD, ali pa še raje 1920x1200 na 15" prenosniku je zaaakon, probaj kdaj pa boš videl zakaj. Če bi prodajali 2560x1600 na 17" bi bilo pa še toliko bolje :))))

15,6" FHD me je konkretno spremljal kar nekaj časa, tako da me zanimajo mnenja, predvsem pa argumeti ostalih, da vidim, zakaj imam sam tako "tupo" mnenje o tem.

Maya ::

IceIceBaby je izjavil:

Če hočeš majhen, zmogljiv in poceni prenosnik je tole definitivno best buy.

thanks kst za nasvet! pravilno si sklepal da mi je prenosljivost najbl važna, tko da si bom najprej šla pogledat v živo kolk je to veliko (oz. majhno), pol se bom pa odločla. LP!

JayKay ::

FHD je zelo koristno če delaš na prenosniku in rabiš veliko delovne površine. grafika, web dizajn, pol pa še bluray filmi :). Ko zdaj gledam prenosnik z 1366x768 m ije vse preveliko.

ncc200: delovna površina in velikost..ja res je vse premajhno..imo..
tko da iscemo naprej =)
Tilk

hipi69 ::

Pozdravljeni!

Zanimam se za nakup 13,3'. Pomembne komponente: Procesor i5; 4 GB Ram, HDMI, dobra avtonimija baterije!
Cena pa čim nižja :-)

malo sem gledal tega

Kako se vam zdi, kakšen drug predlog?

Hvala za komentarje!
Give Peace A Chance

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hipi69 ()

Rokic ::

Pozdravljeni!
Spet treba nabavt prenosnik.
Bolj kot ne, sem odločen za Dell. Pač izredno dobre izkušnje s to firmo, pa me zanima kako so po kvaliteti te serije, ker po ceni mi ni jasno kakšna je nad katero. Prosil bi samo enega, če mi lahko napiše kakšna je razlika med Studio, XPS, Inspiron, Latitude, Vostro serijo.

Hvala in lep pozdrav

P.S. Kako se obnese Hp Pro Book serija?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Rokic ()

Latitude in Vostro sta namenjena "poslovnežem", ostali pa mainstream.
Ostali pa se po osnovnih zmogljivostih zvrstijo tako: Inspiron, Studio in XPS. Seveda ima po vsaka serija ducat različnih konfiguracij.

piko1 ::

Pozdravljeni!

Ker se odločam za nakup svojega prvega prenosnika se obračam na vas.
Namenjen bo predvsem za domačo rabo tar občasno za službene namene. Ker za službene namene rabim veliko namizje se odločam za 18" zaslon (ACAD, 3D programi za modeliranje)ostale konfiguracija pa naj bi bila srednje zmogljiva. Cena do nekje 1200EUR.
Ogledani imam model od Toshibe, zanima me če ima kdo izkušnje z to znamko oz. tem modelom:P500-16f
http://www.ceneje.si/racunalnistvo/pren...

Hvala za odgovor!
LP Marko

Steinkauz ::

Jst bi probu dobit neki z i7, ker ti bodo 4 jedra prov pršla za tako delo.

Steinkauz je izjavil:

Jst bi probu dobit neki z i7, ker ti bodo 4 jedra prov pršla za tako delo.

Mogoče kak konkreten predlog? Ni neke grozne izbire s tako velikostjo zaslona.

Dell Studio 1747 ma 17.3" zaslon.

JayKay je izjavil:

Doma imam 17" lcd zaslon in je premajhen za delo, zato se nagibam k večjemu.

Saj si najdeš 17" s 1920x1080. Delovna površina in vidna površina ni isto.
Janez Janša, 29.04.2014

lambda ::

Večne debate okrog resolucije ... jst bom tko reku - vsake oči imajo svoj ideal. Jst imam na 17" 1680x1050 in mi je to super. Kar bi bilo več, bi bilo preveč, videl sem namreč že marsikaj in lahko rečem samo to, da bi full HD na 15.6" takoj prodal in kupil drugega. Nekateri pa prisegajo na to. Priporočam vsakemu, da naj najprej sproba kaj mu ustreza, preden se poda v kak večji nakup.

IceIceBaby ::

Zanimam se za nakup 13,3'. Pomembne komponente: Procesor i5; 4 GB Ram, HDMI, dobra avtonimija baterije!
Cena pa čim nižja :-)

Ne vem zakaj rabiš. Če si pripravljen skleniti kompromis pri procesorju svetujem Asus UL30VT. C2D 1,73 ni ravno powerhouse, ampak spodoben za normalno delo. Pri vseh ostalih postavkah blesti. Prenosljivost, baterija... Za igre je boljši od večine prenosnikov v tem razredu zaradi zelo spodobne grafične. Če je procesor prioriteta pa ni kul izbira.

P.S. Kako se obnese Hp Pro Book serija?

Pred kratkim sem imel priložnost uporabljati enega pro booka malo dlje časa. Nič posebnega. Solidno izgleda sicer pa bolj plastična zadeva. Odvisno od tega kaj pričakuješ. Če bo večino časa na mizi mogoče ni slaba izbira, če boš pa veliko prenašal okrog pa raje kaj drugega.

mmatic2 ::

Katerega izbrati?:
- HP Pavilion dv6-2090eg
- ASUS N61JQ

Je res da se hp precej pregrevajo?

degenerik ::

Okej, uletavam z eno prošnjo. Rabim en povprečen multimedijski laptop, za deklino. Se pravi ne rabi neke silne moči, iger gor verjetno ne bo nikoli igrala, mora pa biti 15 colski, imeti mora bluetooth, wlan in kamero, pa priložene win7. Pa čimdaljšo garancijo. Za nekje okoli 750 ojrov. Firm ne preferira. Poslala mi je predračun za tole toshibo: http://www.toshibacenter.si/satellite_p...

Sam pa sem mnenja da bi se za ta keš dalo dobiti boljši laptop. Mi lahko katerega predlagate?
You see Larry? You see? This is what happens when you fuck a stranger in the ass!

maMile ::

Lahko kdo iz izkušenj pove koliko se segregavjo prenosniki z i7 procesorjem (npr. Asus N71) oziroma kako so glasni pri hlajenju.
Je morda zaradi pregrevanja (ali glasnosti) bolje nabaviti nekaj na osnovi i5?

Leks ::

@degenerik
Mislim, da s Toshibo ne bo zgrešila, oglejta si tudi model Satellite PRo S500-115

fantje, a slucajn veste kako bi blo s davkom plus carino, ce bi mi komp prevzel prijatelj iz usa in mi ga potem poslal v slovenijo kot fizicna oseba? seprav, da bi ga prepakeru? bi se ognu davku potem?
Tilk

Veliko sreče pri tem. Cariniki to zelo dobro poznajo takšne fore. Carina je 0%, davek je 20%, pa seveda ne pozabiti na poštnino in uveljavljanje garancije.
Janez Janša, 29.04.2014

krho ::

JayKay je izjavil:

Ne kupij tega hudiča. Folk ima z njim blazne probleme, eden izmed njih je 90W napajalnik, ker je zadeva prešvoh, throttla potem cpu in gpu, dell zamenjuje napajalnike za 130W, če je folk blazno tečen, pa še pol ne dela čist ok.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Dualis ::

Pozdravljeni !

Prosil bi vas za nasveti in sicer kupujem prenosnik.Med brskanjem naletel na sledečega:

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

Prenosniik potrebujem kot povprečni uporabnik. Office, splet, predvajanje kakšnega filma. Ni namenjen igricam ali kakšnim zelo zahtevnim grafičnim obdelavam.

Za vsak nasvet se že vnaprej zahvaljujem !

mtosev ::

cisto vredi. edina slabost je da ni intel cpu. drugo je ok
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

cisto vredi. edina slabost je da ni intel cpu. drugo je ok

Hvala, že nekaj časa ne spremljam tekme med AMD in Intel pa me zanima katere so tiste bitvene pomanjkljivosti tega proc-a napram kakšnemu Intlu.

Hvala in LP

mtosev ::

intel se manj greje in je hitrejsi. drugih razlik ni
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

D3m ::

mtosev je izjavil:

intel se manj greje in je hitrejsi. drugih razlik ni

Na tvoj odgovor, bo spet tekel argument. :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

jinzo ::

@Skooric
mislim da je to pri prenosnikih kar, kako naj rečem, znano vsem.

Jap, pri isti frekvenci ima AMD malo slabše performance in se malo bolj greje. Ni pa razlika kaj zelo velika za domačega uporabnika. Če pa gledaš prenosnik za 800EUR+ je pa v glavnem vse Intel, tako da tam ni teh dilem :)
Janez Janša, 29.04.2014

Hvala vsem !

Pat_MaGroin ::

Tilk je izjavil:

alien: garancija je mednarodna. Heh, se mi je zdel, da bo tko.Torej bi me ceu nakup prisel okoli 1400 eurou. Je na voljo še kakšen podoben prenosik, ki se ga dobi v eu? Mam na voljo 1100e

Envy je trenutno v akciji za 945 USD, kar je 700 eur :).

Jaz sem žal tukaj premalo dni, drugače bi ga nabavil :).

LP,
PIC

@lien09

Mislim da nekoliko boljši procesor ne upraviči razlice v ceni 60EUR, proti N71JA-TY015

urosz ::

Razlika med tema dvema procesorjema je velika?

Intel Core i5-430M 2,26 GHz/2.53 Turbo GHz
Intel Core i7-720QM 1.6GHz

Zgodovina sprememb…

• spremenil: urosz ()

procesorje lahko primerjaš tukaj...

Razlika kar očitna (predpomnilnik, jedra,...)

http://cgi.ebay.de/BRAND-NEW-HP-ENVY-15...

Izpostavu bi NO SALE TAX - to velja smao za USA? ali jez davk placam v sloveniji?
Tilk

Davek plačaš v sloveniji. 20% DDV.

Pat_MaGroin ::

Na to ceno prištej poštnino, potem pa na ceno+ poštnino še 20 % DDV in nekaj malega za pošto (like 5 evrov).

LP,
PIC

kmetek ::

lahko rečete OMFG? :D

ASUS G Series G73JH-X1

cena pri nas 2000EUR ? ;((

nurmaln ::

Pri nas bo cena sicer res cca 2000 EUR samo da bo imel 2 x 500 GB (7200rpm) in BluRay Combo namesto supermulti enote.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

lopov ::

Matr .. tole je hujš kot moj stacionarc O.o

sebi7 ::

Pozdravljeni. Kupujem prenosnik do 1000 eu. Zanimam se za 13 do 14 palčnega. Na gcomputers so imeli fajne, samo nevem kaj se je zgodilo da stran ni dostopna.

Za kaj ga boš uporabljal?

Če ne rabiš ogromno procesorke moči in hočeš čim bolj prenosno zadevo priporočam Asus UL30vt. Procesor je tovarniško navit za 33% na 1,73, ima spodobno grafično pa še vedno dobiš 10 ur iz baterije z lahkoto.

uporabljal bi za faks (visual studio pa taka sranja), filmi in mogoče kaka online igrica

No, kot sem napisal. Če ti je C2D 1,73 dovolj potem je tale UL30 res solidna mašina. Samo pazi da je UL30vt ne UL30a ali kakšna druga varjanta. "vt" pomeni, da ima dvojno grafično in overclockan procesor.

http://www.ceneje.si/racunalnistvo/pren...

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=d...

a ve kdo mogoče kdaj bo to pri nas?
««
202 / 666
»»