» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
194 / 666
»»

alien08 ::

Eto ti ga, pa še na zalogi ga imajo.

Acer Aspire AS7738G-664G32MN

R O N I N ::

Ima kdo izkušnje z vshop.si?

MarkoMan ::

Jaz mislim kupiti punci Asus k70ij. Ali obstaja kaka bolša opcija za 500eu?
vsak zacetek in zacetnik je tezek

UpRising ::

Kakšna priporočila za prenosnik v rangu do 650EUR?

gledal sem tole, lahko je tudi kaj lepšega z win7 included :D

tnx!

mogoče tole? ASUS UL50AG-XX032C SU7300 ali ASUS K52JR-SX093 i3-350M/W7?

so dobri tile i3 procesorji?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: UpRising ()

boogle ::

ojla,

nisem na tekočem glede hardvera zato bi vas prosil za predlog: čim bolj gaming leptop za ene 600-650EUR

hvala!

ŠinkoM ::

@ MarkoMan: mogoče kaj takšnega pa še zdaj imajo valentinove popuste in dobiš prenosnik še ugodneje....:D

Predlagam ti tega:

Asus K52F-SX057 i3-330

al pa če daš malo več tega:

HP Pavilion dv6-2160EM i3-330.

@ alen09; to verjetno ni letelo na moj post ane, se mi pa zdi v redu računalc, kakšna je razlika v teh i3 in core 2 duo procesorji?

Leks ::

@RONIN
Ni težav z njimi.

@UpRising
Do 650e si že sam podal i3 ASUSa, mogoče preveriš tudi TOSHIBO L500-1XZ. S kakšnim popustom bi lahko prišel blizu 650e.

So pa dragi na vshop.si.
Za primerjavo: geizhals.at in vshop.si.
Razlika v ceni več kot 200EUR!!!! ;((

Pa zakaj zdej že na 15'' laptope turijo numerično tipkovnico?!? Mislim, v celem svojem življenju, ki bo kmalu trajalo četrt stoletja, lahko na prste preštejem, kolikokrat sem segel po tem delu tipkovnice. Nej ga že ukinijo enkrat! Pa tud to je kriminal, da 15'' prenosniki tehtajo 3kg! ;(

glistovje ::

mogoče ti, vendar 10000000000000000000x ostalih računovodstev in katerih kolih drugih podjetij ki dela z številkami to uporablja :D meni je zelo fajn za uporabljat in laptopa brez nje nebi sploh uzel! ker brez tega je tipkovnica prelesena!

se strinjam in numerični del močno pogrešam na mojem R61. Zato ga imam na docking in zunanjo tipkovnico.

Ne vem no koliko pride prav. Tudi če delaš v matlabu ali matematici, je priročnejša uporaba številk nad črkami. Vsaj hitreje je. Mogoče za blagajne! :))

GT-Turbo ::

Včeraj sem prašal za računalnik in se je čez noč dvignila cena,?

Od česa je osvisen dvig cene???

Lp; Prosim za odgovor, hvala

Kolikor sem seznanjen se trenutno vse draži (RAMi, paneli, posledično tudi prenosniki). Najbolj sem to opazil pri HPju.
Mogoče je trgovini pošla stara zaloga in je prišla novo po višjih cenah...ali pa se je zgolj prilagodila konkurenci....
več stvari verjetno vpliva na ceno...

zakaj mi priporočate ASUS K52JR-SX093 i3-350M/W7 bolj kot tega ASUS UL50AG-XX032C SU7300?
zanima me še, če kdo ve ali ima ta z i3 prosto režo za RAM?

Aha pa še to,je asus bolša izbira kot predhodno nešteta HP-ja?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: UpRising ()

Če potrebuješ dobro baterijo potem boš šel za UL50 serijo, če pa potrebuješ bolj zmogljivost pa greš za i3.

Primerjava procesorjev.
i3 = 49.
SU7300 = 176.

UL50 ima prednaloženo Visto, daj si vsaj raje oglej model brez OSa (ima še dobro grafiko) ali z Win7.

UL ima tudi DDR2 RAMe, medtem ko so pri i3, DDR3. Nima proste reže.

i3 je precej bolj zmogljiv, pa sklepam, da je narejen za razliko od UL serije v 32nm tehnologiji in zato tudi i3 ne porabi veliko W.

luzerka ::

Pozdravljeni (še enkrat),
potem ko sem prebrala vse "živo", se nekak najbolj navdušujem za nakup HP-jevega ProBooka 4710s - ima pač vse kar potrebujem... :)
Seveda me zanimajo vaše izkušnje in mnenja o teh prenosnikih... zasledila sem namreč, da se pregrevajo :|...

Druga izbira je HP Pavilion dv7 (mogoče celo dv6), ki pa je sevada dražji... se mogoče splača kupi star model? Ali so ti novejši Pavilioni (z i3 in i5 procesorji) res toliko boljši, da odtehtajo ceno...?

Kaj predlagate, se že malo mudi z izbiro :(

HVALA in LP.

Če bo HP, vsekakor dodaj 100e in podaljšaj garancijo na 3 leta.

Marxel ::

@luzerka: jaz ti bolj priporočm nakup dv7 ali dv6, ker so novi modeli, ki imajo nove i3 oz i5 procesorje....
Poglej si jih TUKAJ, sedaj dobiš še valentinov popust......

stojko1 ::

dv6 in dv7 z i procesorji lahko dobiš tudi v Bigbangu ( + se zgodi podaljšanje garancije)

luzerka ... 4710s .. je zgrešen nakup
stojko

frodo12 ::

Jaz ti vsekakor priporočam nakup tega modela dv7 DV7-3190em, je vreden tega denarja.

Lool, kako vsi hvalijo svoje izdelke :D Še najbolj se strinjam z stojko1, stran od 4710s oz. obvezno podaljšati garancijo na 3 leta. Drugače pa poseži po drugih znamkah (Toshiba, SONY, ASUS,...)

luzerka ::

Pozdrav,
po prebranem in slišanem HP 4710s ODPADE!
Predlagani Pavilion DV7 deluje zelo mikavno ... pa vendar, gre za novo zadevo, ki bo seveda sedaj imela navito ceno - o tem sem prepričana! Pa še samo eno leto garancije 8-O...

Maaaaaa, se je težko odločiti :))
Se mi pa čedalje bolj dozdeva, da za dane "cekinčeke" ASUS ponuja veliko... seveda je vprašanje kvalitete izdelave, ki pa je pogosto kar pohvaljena... Ma mogoče kdo izkušnje z modelom ASUS N71VG (za Pro78VN je bilo napisano, da je zelo povprečen...) - zaslon je verjetno povprečen, tipkovnica, se pregreva?
Še mogoče kak predlog do 900 evrov...?!

HVALAAAAAAAAAAAAA (za potrpežljivost ... :))

LP.

S tem 16" PRO64VG, je kolega zelo zadovoljen. Ima 2 leti garancije, se ne pregreva, resolucija mu ne dela težav, gor igra tudi igre. Čas uporabe od začetka decembra.

ragnarok43 ::

Zdravo!
Torej jst bi tut potreboval pomoč pri nakupu prenosnika. Cenovna naj bi bil med 500 in 600 evrov, drugače bi ga uporabljal za šolo, računalniške igrice, gledanje filmov. No in zdej me zanima če bi kdo vedu ka bi se mi najbolj splačalo za takšen denar kupit.

Hvala

lopov ::

Mislim da je skrajni čas za "članek" s priporočilo/napotki za nevešče kupce prenosnikov s povdarkom na ceni - kaj lahko pričakujejo za določeno vsoto denarja pri nakupu v domovini.

@ragnarok - sledi moje mnenje!
Za 500-600 evrov dobiš laptop s katerim boš brez problema srfal po netu, s pisarniškim programom sestavljal šolske zadeve in gledal filme. Najnovejše igre na računalih za tak denar ne blestijo in bi moral seči globje v žep (razvezati mošnjičeč, odkartat pare, itd ...).

Zdaj pa preglej zadnje 3 strani, ker so vprašanja identična tvojemu - večina želi enako kot ti in za podobno vsoto denarja :)

Srečno z nakupom,
b.

JayKay ::

problem je edino, ker bi bilo potrebno konstantno updejtat, pa še vseeno bi folk spraševal :)

Zheegec ::

Ragnarok43 - na tem Acerju ti bodo igre normalno delale (za prenosnika), samo ne pričakovati, da ti bo baterija dobro zdržala. Po mojem mnenju so pravi gaming prenosniki v cenovnem rangu 800EUR+.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Silvo ::

O pregrevanju in kvaliteti HP ProBooka 4710s lahko povem
iz prve roke,ker ga uporablja hčera in jaz,da to sploh ni res.
Izdelan je dokaj kvalitetno in je topel samo v predelu hladilnika.
Disk je izredno hiter Seagate Momentus z 7200 obrati,kar je velik plus.
Rami so 1333MHZ DDR3,čeprav piše povsod,da so DDR2 800Mhz.
Za ta denar gre za soliden prenosnik velikosti 17.3"
z nesvetlečim zaslonom in ločeno grafiko,ki seveda ni neka
gamerska,ampak primerna za vse drugo,tudi za kako starejšo igro.

lp
Silvo

Do 600e, se splača ogledati tudi tega Lenovo G550A.

Drugače bi tudi jaz predlagal, da se naredi seznam, best buy prenosnikov po cenovnih razredih,, razmaka 100e.
(do 600, do 700,...) Predlagani bi pa naj bili max 3 modeli, ker vem da bo vsak skoraj drugega predlagal.....

kmetek ::

zanimiv, bi pa jaz pogrešal HDMI....

Silvo je izjavil:

O pregrevanju in kvaliteti HP ProBooka 4710s lahko povem
iz prve roke,ker ga uporablja hčera in jaz,da to sploh ni res.
Izdelan je dokaj kvalitetno in je topel samo v predelu hladilnika.
Disk je izredno hiter Seagate Momentus z 7200 obrati,kar je velik plus.
Rami so 1333MHZ DDR3,čeprav piše povsod,da so DDR2 800Mhz.
Za ta denar gre za soliden prenosnik velikosti 17.3"
z nesvetlečim zaslonom in ločeno grafiko,ki seveda ni neka
gamerska,ampak primerna za vse drugo,tudi za kako starejšo igro.

lp

Kar je napisal Silvo lahko potrdim - kupila kolegica arhitektka in čeprav sem bil sprva skeptičen lahko rečem, da je zaslon (mat) fenomenalen in Ati 4330 čisto zadovoljivo opravlja svoje delo. Uporablja acad architectural 2010 na win7 home premium x64 s 4Gb spomina, vse skupaj pa je častila firma v kateri dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

Med boljšimi multimedijskimi prenosniki v rangu do 700€ je tudi Fujitsu Amilo Pi3560.

Ponuja zelo dost za ta denar.

ŠinkoM ::

@ragnarok43: Poglej še tega ASUSA, ima dovolj zmogljiv procesor za ogled filmov, ter tudi za igranje iger....

bate ::

A je pri nas že kak prenosnik z i3/5 procesorjem brez dodatne grafične?

Z integrirano grafiko je tale ASUS K52F.

sulaco ::

Tudi mene razpizdijo komentarji "HP 4710 je pa crap, ker sem jaz tako rekel.." Tudi jaz ga imam, dejstvo je, da je bil nedolgo tega BestBuy v razmerju price/performance in prenosnik je namenjen zamenjavi desktopa, ne pa šminkeraju na faxu. Sestavljen je svojemu rangu primerno ~600EUR, nekateri pa mu očitajo, da nima rež za ventilator na spodnji strani~kao naj bi se grel in bo takoj crknil....reže ima zgoraj, da ne sesa s spodnje strani pa se meni zdi odlično, saj lahko delam tudi v postelji. Drugi očitek na raznih testih pa je, da nima vijakov s spodnje strani in naj bi bila zamenjava RAM-ov in HDD-ja težka/nemogoča-spet ni res, ker obstajajo video tutoriali na HP strani, kako celega razstaviš z zgornje strani....

Sicer je meni vseeno, ampak ko moram iz svojega žepa potegnit 600EUR svoje odločitve ne prepuščam nekim "poznavalcem" na forumu, med katerimi se po forsiranju določenih firm skrivajo "pospeševalci prodaje"....

Poglej sulaco HP ni crap in je crap, pač kakor za koga......je pa fino vzeti podaljšano garancijo na 3 leta....hudiča no, tistih 100e pa ja ni prevelik strošek?

Poznam 2 modela ki sta vzela 4710 izključno zaradi mat zaslona - to je bilo odločilno. In roko na srce, da kupujem desktop replacement laptop ob upoštevanju, da ne rabim za igre, bi ga tudi vzel.

Ne to vzet kot da ga full priporočam - le moja ocena, da *meni* za ta denar nudi vse kar potrebujem.

Pa še pogled z druge strani - nekaj več kot 2 leti nazaj sem dal 1200 evrov za 15.4" Acer 5920g. Ko gledam specifikacije (4gb spomina, T7500@ 2,2 GHz, WiFi AGN, BT 2.0, GB ethernet, HDMI, VGA in SVHS, 4x USB, FW, MXM II gf8600, nadgradljiva na ATI 4650) je to še zmeraj zmogljiva mašina, nekaj, kar je novo vredno 1000+ evrov.

Če ga skušam prodati bom dobil koliko, 600 evrov? Eh ... Je pa res, da je v tem času povrnil investicijo (vsaj) desetkratno :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

lopov: prenosniki so v zadnjih 2 letih doživeli "PLANICO"....cene zelo občutno dol....2,5 leta nazaj plačal 750EUR za laptop....dobil 100EUR zanj :)

Zheegec ::

dobro, nov bi bil vreden okoli 700 max. Za 850 dobiš core i3 in boljšo grafiko.

Ja, podaljšano garancijo za HP se splača vzeti ravno toliko, kot podaljšano garancijo za dell, apple, lenovo in ostalo. Tukaj gor vas je dosti, ki imate neke mini spletne trgovine, če pa gledate vse skupaj na večjo količino (po 500+ prodanih kosov ENEGA modela) pa je procent okvar praktično isti po celi črti.
Včeraj sem ravno imel v roki zanič macbook pro, pa ne pišem tukaj gori na podlagi tega 1kom da pa appli nenormalno crkujejo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kmetek je izjavil:

lopov: prenosniki so v zadnjih 2 letih doživeli "PLANICO"....cene zelo občutno dol....2,5 leta nazaj plačal 750EUR za laptop....dobil 100EUR zanj :)

Shit ... kaj si pa mel? Sam najbrž se tudi nisi preveč sekiral, 100 evrov je (IMO) zelo malo.

Enega lenovota, disk kaput...zato tok ceneje, drugače bi moral dobiti med 150-200EUR max....hehe...

Alien: dosti strank se je upeklo, ker niso kupile podaljšane garancije....recimo pred meseci okvara matične - popravilo 300EUR+ ;((

Seveda, krivda je bila na strani prodajalcev, kot vedno 8-)

Cene prenosnikov so ugodne kot še nikoli, naj dajo še teh 100EUR hudiča no. To so 4,1EUR na mesec....dodatnih 24 mesecev mirnega spanja za 100EUR.

Ali pa nekdo, ki vzame hudega DELL-a za 1000EUR, ga ni vrag da bi podaljšal garancijo na 5 let za tistih 100EUR?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

Mr_Globus ::

Je tukaj napačna slika? asus ul54ag

Ker na uradni strani je ta

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

lojzeboy ::

Kakšen predlog za nakup 13,3 inčnega prenosnika z ULV procesorjem? Nekako mi je 10 colski netbook premajhen, 15,4 pa prevelik :\

Malo sem gledal Lenovo, na splošno pa vidim da prevelike izbire itak ni. Ne spremljam toliko računalništva, da bi vedel kaj je razlog; ali ni povpraševanja po 13,3 ali so enostavno "šli iz mode".

Hvala za predloge in informacije glede 13,3 colarjev.
««
194 / 666
»»