Forum » Kaj kupiti » Kateri prenosnik?
Kateri prenosnik?
Temo vidijo: vsi

BALAST ::
Tale sony ni nič posebnega, razen blu raya je čisto povprečen. Priporočam da prihraniš vsaj 500€ z kakšnim Asus prenosnikom podobne zmogljivosti.

longtom ::
Pozdravljeni.
Pred dnevi sem spraševal za nasvet glede nakupa prenosnika. Ker ni bilo nobenega odgovora vam znova težim.
Zanima me vaš predlog za prenosnik z non-glare (mat) zaslonom do max 650 €. Zaželjeno je dobro ohišje in daljša garancija. Performance mi ni važen - pisarniško delo.
lp
Longtom
Pred dnevi sem spraševal za nasvet glede nakupa prenosnika. Ker ni bilo nobenega odgovora vam znova težim.

Zanima me vaš predlog za prenosnik z non-glare (mat) zaslonom do max 650 €. Zaželjeno je dobro ohišje in daljša garancija. Performance mi ni važen - pisarniško delo.
lp
Longtom

Nande ::
Tale sony ni nič posebnega, razen blu raya je čisto povprečen. Priporočam da prihraniš vsaj 500€ z kakšnim Asus prenosnikom podobne zmogljivosti.
Asus je ena od opcij, pa vendar je podobno zmogljivega težko dobiti za -500€.
Priznam, da sem najprej gledal N50VN in M50VN, a se mi zdi, da je SONY (z večjim zaslonom, več spomina, večjim diskom, boljšo grafično, blue-rayem in s slabšim procesorjem) kar malo boljši - vsaj na papirju.
Lp!

Leks ::
@ longtom
Našel sem tega ProBooka 4510s, a je rahlo iz tvojih cenovnih okvirjev, mogoče
povprašaš in se dogovoriš za ugodno ceno.
Našel sem tega ProBooka 4510s, a je rahlo iz tvojih cenovnih okvirjev, mogoče
povprašaš in se dogovoriš za ugodno ceno.

mišek ::
Pozdravljeni!
Sem nov tukaj pa me nekaj zanima.
Nekaj imam v mislil, da bi si nabavil prenosnika, cenovni razred do 500 eur.
Uporabljal bi ga predvsem za internet, msn, pa za word pa te reči, autocad, mogoče še pozneje za kakšno catio ali pro engineer.
Kaj bi bilo za tak denar najbolj primerno? Glede velikosti pa ne vem. Nekaj gledam pa vidim, da se dobijo Acerji 17,3" za tak denar ali pa kak Fujitsu Siemens v velikosti 16". sem pa že tukaj gor prebral, da Acerji bojda niso ne vem kaj. Torej kaj je bolje malo manjšega Siemensa recimo? Ta dva omenjam, ker imam ravno en reklamni letak bližnjega trgovca pred sabo in sta ta dva v tem cenovnem razredu. Lahko predlagate tudi kaj druga, kar se da dobiti pri nas, najbolje pa kje na Celjskem ali pa v Maribor tudi ni problem it.
Drugo vprašanje bi se pa nanašalo na internet. Torej sedaj imamo siol trio paket. Na modem priklopljen telefon, en tv in en računalnik.
Ali se da še zdaj tu zraven priklopit en računalnik in da lahko oba na enkrat delata? Za prenosnika bi moral dokupit tisti ruter, da bi lahko delal brezžično ne?
Torej bi potem moral bit ta navaden rač. priklopljen s kablom, ruter bi pa poteboval še en izhod, ali sploh obstaja na modemu? Na eni strani še ima neka dva prosta izhoda, samo ne vem, če bi na tistem delalo?
Dobrodošle vse informacije.
Sem nov tukaj pa me nekaj zanima.
Nekaj imam v mislil, da bi si nabavil prenosnika, cenovni razred do 500 eur.
Uporabljal bi ga predvsem za internet, msn, pa za word pa te reči, autocad, mogoče še pozneje za kakšno catio ali pro engineer.
Kaj bi bilo za tak denar najbolj primerno? Glede velikosti pa ne vem. Nekaj gledam pa vidim, da se dobijo Acerji 17,3" za tak denar ali pa kak Fujitsu Siemens v velikosti 16". sem pa že tukaj gor prebral, da Acerji bojda niso ne vem kaj. Torej kaj je bolje malo manjšega Siemensa recimo? Ta dva omenjam, ker imam ravno en reklamni letak bližnjega trgovca pred sabo in sta ta dva v tem cenovnem razredu. Lahko predlagate tudi kaj druga, kar se da dobiti pri nas, najbolje pa kje na Celjskem ali pa v Maribor tudi ni problem it.
Drugo vprašanje bi se pa nanašalo na internet. Torej sedaj imamo siol trio paket. Na modem priklopljen telefon, en tv in en računalnik.
Ali se da še zdaj tu zraven priklopit en računalnik in da lahko oba na enkrat delata? Za prenosnika bi moral dokupit tisti ruter, da bi lahko delal brezžično ne?
Torej bi potem moral bit ta navaden rač. priklopljen s kablom, ruter bi pa poteboval še en izhod, ali sploh obstaja na modemu? Na eni strani še ima neka dva prosta izhoda, samo ne vem, če bi na tistem delalo?
Dobrodošle vse informacije.

longtom ::
@leks
Hvala za delo. Tile Hp-ji se mi najbolj ne dopadejo (Malo preveč plastic-fantastic). Vem, moral bi več napisati v prvotnem postu.
Ali bi obstajali prenosniki še katerih drugih proizvajalcev. (torej: anti glare zaslon, skupaj prenosnik do 650 €).
HP ima vrsto zaslona razvidno napisano pri modelih, ostali proizvajalci pa so bolj pomanjkljivi ali pa imajo vsi glossy (vsaj vstopni razred). Morda kdo ve, kje je razlaga tipov zalonov po posameznih proizvajalcih.
lp
LongTom
Hvala za delo. Tile Hp-ji se mi najbolj ne dopadejo (Malo preveč plastic-fantastic). Vem, moral bi več napisati v prvotnem postu.
Ali bi obstajali prenosniki še katerih drugih proizvajalcev. (torej: anti glare zaslon, skupaj prenosnik do 650 €).
HP ima vrsto zaslona razvidno napisano pri modelih, ostali proizvajalci pa so bolj pomanjkljivi ali pa imajo vsi glossy (vsaj vstopni razred). Morda kdo ve, kje je razlaga tipov zalonov po posameznih proizvajalcih.
lp
LongTom

Blinder ::
Se da dobit kaj boljšega za 399€? http://www.partners.si/trgovina/product...
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

gwertix ::
@mišek
jst mam isto pr siolu modem in ima 2 izhoda za internet + anteno (tku da po mojem routerja ne rabiš).
Če maš isti modem kot jaz, pole imaš 2 izhoda za internet po kablu in še brezžično omrežje za prenosnike
jst mam isto pr siolu modem in ima 2 izhoda za internet + anteno (tku da po mojem routerja ne rabiš).
Če maš isti modem kot jaz, pole imaš 2 izhoda za internet po kablu in še brezžično omrežje za prenosnike

@LongTom
mat zaslone ima še Lenovo, vendar pri modelih daleč nad tvojim budgetom.
@Blinder
Po znamki bi raje Lenovo G530 za 400€
mat zaslone ima še Lenovo, vendar pri modelih daleč nad tvojim budgetom.
@Blinder
Po znamki bi raje Lenovo G530 za 400€

@mišek
Mi imamo Sagem 3344, te cifre sem našel zadaj. To je tak siv. Ti zgleda, da imaš nekaj novejšega, da že ima za brezžično.
Na tem sagemu sta na levi strani dva izhoda ETH1, ETH2, pa neki USB izhod.
Na zadnji strani je pa vhod za telefonski kabel (ADSL), izhod za telefon (PHONE 1), potem pa je še en nezaseden PHONE 2 in pa dva prazna ETH1 in ETH2. Na Tem ETH1 utripa lučka.
Sem pa probal ta kabel, ki gre za internet v rač. prestavit iz leve strani (iz ETH1) na zadnjo stran (v ETH1) pa ne dela. Tako da ne vem, kako je mogoče na ta obstoječi sistem priklopit dva računalnika, če je sploh možno? Tudi če imaš ruterja je tist potem za prenosnika ne? Ta rač. pa more bit še vedno prek kabla. Samo kje pa rutar dobi signal, da ga potem oddaja? To me muči, kako se to deli.

ripzor ::

Odvisno kaj ti katera lastnost pomeni
Na kratko:
FSC večji v večjo resolucijo (sony xblack)
FSC slabši procesor
FSC DDR3 RAMi
FSC boljša grafika
FSC ima eSATA
SONY bluray zapisovalec
SONY cenejši
FSC ima SLO OS
Na kratko:
FSC večji v večjo resolucijo (sony xblack)
FSC slabši procesor
FSC DDR3 RAMi
FSC boljša grafika
FSC ima eSATA
SONY bluray zapisovalec
SONY cenejši
FSC ima SLO OS

AvtoR ::
Imam možnost ugodno nabavit MSI EX 705. Ali ima morda kdo kaj izkušenj z njim? Koliko kaj zdrži baterija? Ali je kaj glasen? Kako je kaj s kvaliteto zaslona in tipkovnice? V bistvu me pride 200€ ceneje kot primerljiv HP 6830s.

k4vz0024 ::
Kako se obnese TOSHIBA SATELLITE L500-13T T6500/ 4GB/ 320GB/ ATI HD4570/ VHP?? A ima kdo izkušnje znjim? Kakšen je zaslon?

a13misko ::
LongTom tudi jaz iščem nekaj podobnega kot ti pa ni neke izbire razen tile hp-ji. če boš kaj nabavil mi prosim javi. Hvala.

gwertix ::
@mišek
Mi imamo Sagem 3344, te cifre sem našel zadaj. To je tak siv. Ti zgleda, da imaš nekaj novejšega, da že ima za brezžično.
Na tem sagemu sta na levi strani dva izhoda ETH1, ETH2, pa neki USB izhod.
Na zadnji strani je pa vhod za telefonski kabel (ADSL), izhod za telefon (PHONE 1), potem pa je še en nezaseden PHONE 2 in pa dva prazna ETH1 in ETH2. Na Tem ETH1 utripa lučka.
Sem pa probal ta kabel, ki gre za internet v rač. prestavit iz leve strani (iz ETH1) na zadnjo stran (v ETH1) pa ne dela. Tako da ne vem, kako je mogoče na ta obstoječi sistem priklopit dva računalnika, če je sploh možno? Tudi če imaš ruterja je tist potem za prenosnika ne? Ta rač. pa more bit še vedno prek kabla. Samo kje pa rutar dobi signal, da ga potem oddaja? To me muči, kako se to deli.
ja pole pa je nakup routerja neizbežen, sploh če češ brezžično omrežje. Jst mam novejši modem, je tak bel z antenco (lucky me :P)
recimo ta:
http://www.mimovrste.com/artikel/114045...
maš za 4 računalnike za žični priklop, pa še anteno za brezžično omrežje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gwertix ()

SG_101 ::
Kaj menite o tem prenosniku. Zdi se mi kar v redu za tako ceno.
tega sem tudi jaz gledal, pa se mi kar dopade. ima kdo kakšne izkušnje z njim, je ok? aja pa tu piše da ima 1 leto garancije, na enih drugih tujih straneh pa piše da ima 2 leti (1 leto pa batarija)

Kaj pol tega routerja priklopiš na ta izhod, ki ga imam sedaj speljanega v računalnik in potem tist deli na več izhodov? Tak da, za ta navaden računalnik še vedno uporabim kabel za prenosnika pa brezžično, je to tak?
Samo a to potem delata oba računalnika na enkrat ali šteka? Kak je s hitrostjo delovanja potem? Se prenos podatkov prepolovi? Kako se pa ta kombinacija obnese, se pravi dva računalnika hkrati na internetu in prižgan tv, ki je tudi prek siola? A to dela ali vse skupaj mrkne oz. dela zlo počasi, tak da se moreš potem kregat, kdo bo šel dol z interneta, da potem normalno dela
Imajo to vsi routerji možnost potem naprej kabelske povezave?
Samo a to potem delata oba računalnika na enkrat ali šteka? Kak je s hitrostjo delovanja potem? Se prenos podatkov prepolovi? Kako se pa ta kombinacija obnese, se pravi dva računalnika hkrati na internetu in prižgan tv, ki je tudi prek siola? A to dela ali vse skupaj mrkne oz. dela zlo počasi, tak da se moreš potem kregat, kdo bo šel dol z interneta, da potem normalno dela

Imajo to vsi routerji možnost potem naprej kabelske povezave?

fika09 ::
LP
V kratkem bom kupil prenosni računalnik in zagledal sem se v TOSHIBA SATELLITE L500-13T
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
cena je 699€
kot vidim ima dokaj solidno grafično kartico ter procesor
Se nakup splača? ima kdo izkušnje s tem modelom? Vaše mnenje o toshibi, so kvalitetni? ekran je vredu?
Upam, da mi boste podali kakšno informacijo, da se bom lažje odločil za nakup.
Hvala lepa in lep pozdrav
V kratkem bom kupil prenosni računalnik in zagledal sem se v TOSHIBA SATELLITE L500-13T
cena je 699€
kot vidim ima dokaj solidno grafično kartico ter procesor
Se nakup splača? ima kdo izkušnje s tem modelom? Vaše mnenje o toshibi, so kvalitetni? ekran je vredu?
Upam, da mi boste podali kakšno informacijo, da se bom lažje odločil za nakup.
Hvala lepa in lep pozdrav

Toshiba ima kvalitetno izdelavo a je v primerjavi z drugimi (enake performance) nekoliko dražja.
Če želiš kupiti Toshibo jo daj do konca avgusta, da pridobiš še akcijsko garancijo.
Če želiš kupiti Toshibo jo daj do konca avgusta, da pridobiš še akcijsko garancijo.

Pred sabo imam model ProBook 4710s nx426ea, če koga kaj zanima naj vpraša.
Prvi občutki glede izdelave so solidni, dizaj je všečen, tipkovnica zadovoljiva, če pritisnem med numeričnim delom in tipko enter se rahlo ugreza. Touchpad dober, gumba miške mi ne ustrezata, saj je za potrditev potrebno pritisniti spodnji del tipke in ne cele tipke kot je to v navadi pri drugih modelih. Pri pritisku pa mi je na poti že ohišje prenosnika, tako da se je potrebno dobro skoncetrirat in pritisniti tipko. Ekran nima zatiča, kot pri 17" Toshibah npr.
Če koga zanima kaj več naj vpraša
Prvi občutki glede izdelave so solidni, dizaj je všečen, tipkovnica zadovoljiva, če pritisnem med numeričnim delom in tipko enter se rahlo ugreza. Touchpad dober, gumba miške mi ne ustrezata, saj je za potrditev potrebno pritisniti spodnji del tipke in ne cele tipke kot je to v navadi pri drugih modelih. Pri pritisku pa mi je na poti že ohišje prenosnika, tako da se je potrebno dobro skoncetrirat in pritisniti tipko. Ekran nima zatiča, kot pri 17" Toshibah npr.
Če koga zanima kaj več naj vpraša

zila90 ::
Kaj pravite o tem prenosniku:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zila90 ()

nurmaln ::
katerekoli e-machine prenosnike odsvetujem ker je kvaliteta ohišja katastrofa
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
even if I have to do it myself!" - nurmaln

lopov ::
Kolegica se odloča med dvema toshibama:
Intel: http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
in AMD: http://www.mimovrste.com/artikel/275016...
Kaj svetujete?
Lp,
b.
Intel: http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...
in AMD: http://www.mimovrste.com/artikel/275016...
Kaj svetujete?
Lp,
b.

rdecaluc ::
Ta prvega z intel procesorjem ! Ima tudi boljšo grafo, pa HDMI.. men se zdi da ga nisem videl pri amd sistemu.
Est modus in rebus. ,typos

mtosev ::
Intel je boljsi konfig.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

evilfury ::
Se pravi je ta lenovo N500 še zmeraj najbolši nakup v tem cenovnem razredu. A je mogoče še kakšen drug? Tam gledam okoli 600€ da bo.

rdecaluc ::
Če kdo rabi kakšne informacije o HP Pavilion dv7-2037ez.. lahko vpraša.
Est modus in rebus. ,typos

@evilfury
N500 mislim, da še vedno prevladuje v tem cenovnem razredu.
Danes sem prek MSNja vprašal za ceno in so mi ga ponudili za 580e.
N500 mislim, da še vedno prevladuje v tem cenovnem razredu.
Danes sem prek MSNja vprašal za ceno in so mi ga ponudili za 580e.

Po navadi mi napišejo da ni zaloge oz. kdaj pride, pri tem danes je bila navedena samo cena, tako da verjetno je na zalogi. Najbolje da sam preveriš.

Ga imajo na zalogi. V ponedeljek ga bom plačal. Verjetno se ne dobi kaj podobnega do tam nekje 700€, samo da je boljši mora pa imeti hdmi?

Ja prilezel sem že do 700€. Zanima me če bi tale toshiba bila vredu?
http://www.mimovrste.com/artikel/275017...
Ali naj raje vzamem tisto, ki jo ima bigbang L500-13T?
Računalnik bi se pa rabu za delo, filme in pa kakšno igro, če bi se mi zaluštalo.
Ali naj raje vzamem tisto, ki jo ima bigbang L500-13T?
Računalnik bi se pa rabu za delo, filme in pa kakšno igro, če bi se mi zaluštalo.

xxanzyxx ::
Pozdravljeni!
Zanimam se za nakup prenosnega računalnika, ki ga bom potreboval predvsem med študijem. Uporabljal bi ga tudi za gaming, vendar sem skeptičen glede zmoglivosti grafičnih kartic pri prenosnikih
. Prosil bi vas za pomoč pri izbiri prenosnika, ki bi bil sorazmeroma dober tudi v igrah. Za prenosnik sem pripravljen odšteti do 1000 evrov.
Glede velikosti ekrana mi je vseeno, lahko je 15' ali 17'.
Hvala že vnaprej!
Zanimam se za nakup prenosnega računalnika, ki ga bom potreboval predvsem med študijem. Uporabljal bi ga tudi za gaming, vendar sem skeptičen glede zmoglivosti grafičnih kartic pri prenosnikih

Hvala že vnaprej!

dwinxp ::
Pozdravljeni!
Zanimam se za nakup prenosnega računalnika, ki ga bom potreboval predvsem med študijem. Uporabljal bi ga tudi za gaming, vendar sem skeptičen glede zmoglivosti grafičnih kartic pri prenosnikih. Prosil bi vas za pomoč pri izbiri prenosnika, ki bi bil sorazmeroma dober tudi v igrah. Za prenosnik sem pripravljen odšteti do 1000 evrov.
Glede velikosti ekrana mi je vseeno, lahko je 15' ali 17'.
Hvala že vnaprej!
Osebno ti priporocam slednjega:
Asus M50VN P8400

twig_ramire ::
Pozdrav! Tudi js imam namen kupit en prenosnik, predvsem hočem bolj zmogljivejšega za kakšne igre, usaj kar se tiče grafike.
Gledal sem predvsem naslednje:
TOSHIBA A300
ASUS N50VN
TOSHIBA SATELLITE P300D
Kakšna priporočila?
Gledal sem predvsem naslednje:
TOSHIBA A300
ASUS N50VN
TOSHIBA SATELLITE P300D
Kakšna priporočila?

SG_101 ::
odločam se med tema dvema....katerega bi izbrali vi?
ker ima HP samo 1 leto garancije bi vzel še tisto hp care za 95€.
torej: HP cca. 800€
toshiba: 699€
oz. ali bi mi priporočili kakšnega drugega, ki ima vsaj takšno konfiguracijo kot ta 2 in ima več kot 1 leto garancije?
ker ima HP samo 1 leto garancije bi vzel še tisto hp care za 95€.
torej: HP cca. 800€
toshiba: 699€
oz. ali bi mi priporočili kakšnega drugega, ki ima vsaj takšno konfiguracijo kot ta 2 in ima več kot 1 leto garancije?

win64 ::
Ali ima kdo kakršnokoli idejo za nov prenosnik:
Rad bi prenosnik s procesorjem, ki je enak ali zmogljivejši kot zdajnšji Pentium M 1,8 GHZ(945), s tem da ne porabi več energije kot omenjeni procesor(21W). Poleg tega bi rad, da novi prenosnik zmore 1080p video in da ima zaslon več kot 14".
Gledal sem platformo nvidia ion, podrobno Lenovo IdeaPad S12, vendar ne najdem nič večjega kot z zaslonom 12".
hvala za pomoč
Rad bi prenosnik s procesorjem, ki je enak ali zmogljivejši kot zdajnšji Pentium M 1,8 GHZ(945), s tem da ne porabi več energije kot omenjeni procesor(21W). Poleg tega bi rad, da novi prenosnik zmore 1080p video in da ima zaslon več kot 14".
Gledal sem platformo nvidia ion, podrobno Lenovo IdeaPad S12, vendar ne najdem nič večjega kot z zaslonom 12".
hvala za pomoč
Zgodovina sprememb…
- spremenil: win64 ()

če boš kje dobil Dell Studio 1555
procesor porabi 35W kar je po mojem okusu preveč za prenosnika.
gledal sem procesorje Intel® Core™2 P8600, SU9600 in druge iz te generacije, vendar jih ni v veliko prenosnikih SU9600 npr. samo v enem

JayKay ::
sam mam taki konfig 15.6" 1080p | P8600 | 4GB | 320 GB 7200rpm | ATI 4570 512MB| Bluray | Intel 5300 | 9 cell | Bluetooth | Vista 64
in je to bil bestbuy. Baterija zdrži 5 ur in nekaj pri normalnem delu. Zaslon je ubitačni, špile gre komot nabijat.
in je to bil bestbuy. Baterija zdrži 5 ur in nekaj pri normalnem delu. Zaslon je ubitačni, špile gre komot nabijat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()

sam mam taki konfig 15.6" 1080p | P8600 | 4GB | 320 GB 7200rpm | ATI 4570 512MB| Bluray | Intel 5300 | 9 cell | Bluetooth | Vista 64
in je to bil bestbuy.
in kako je kaj z avtonomijo?

JayKay ::
na balance nastavitvah - soliden performance, normalna svetlost je kot rečeno malo feč kot 5 ur, kar mi je več kot dovolj.