» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
14 / 667
»»

mogwai ::

Jaz sem se že skoraj odločil za tole:
FSC Amilo A 1667G
Turion 64 ML-32 1.80GHz/512kB • 1024MB (2x 512MB) • 80GB • DVD+/-RW DL • ATI Mobility Radeon X700 128MB • USB 2.0/FireWire/Modem/LAN/WLAN 802.11bg • 4in1 Card Reader (SD/MMC/MS/MS Pro) • 15.4" WXGA TFT (1280x800) • Windows XP Home • Li-Ionen-Akku • 3.20kg
za: 1.099,00 EUR

ko zagledam tole:

PackardBell EasyNote W 3450, Turion64 ML-32 1.80GHz
Turion64 ML-32 1.80Ghz • 1024MB (2x512MB) • 80GB • DVD+/-RW DL • ATI Radeon XPress 200M 256MB • 6xUSB2.0/Firewire/LAN/WLAN • 17" WXGA TFT (1280x800) • Windows XP Home • 3.70kg
za: 1.199,00 EUR

Skratka, teh 100 EUR ne špila take vloge, pa teža v bistvu tudi ne, samo zanima me, ali ma kdo kake izkušnje s temi PackardBelli, kakšen je sploh dizajn, ohišje in pa predvsem kvaliteta ekrana...aha, pa še grafične pokomentirat, prosim
Hvala!

Smorny ::

pri packardbellu se mi ekrani dopadejo, še posebaj, če so tisti crystal ali nekako tako. a 17" wxga 1280*800 tudi obstajajo?
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smorny ()

Ja, pa še to:
Je ful narobe da sem tole že izločil iz ožjega izbora:
ASUS A6K-B031P
Turion 64 MT-32 1.80GHz/512kB • 1024MB (2x 512MB) • 80GB • DVD+/-RW DL • NVidia GeForce Go 6200 64MB max.256MB shared memory • USB 2.0/FireWire/Modem/LAN/WLAN 802.11bg • 4in1 Card Reader (SD/MMC/MS/MS Pro) • Web-/Videokamera (1.3 Megapixel) • 15.4" WXGA TFT (1280x800) • Windows XP Professional • Li-Ionen-Akku • 2.80kg

cca 1150 EUR

...malo me tale kamera mantra... :)

http://www.geizhals.at/eu/a164970.html

@Smorny
Da. Glede na to kake so specifikacije tule:
http://www.jes-computer.de/product_info...

@mogwai
Sem gledal podobne Asuse s geforce 7300, ampak še niso dobavljivi. Geizhals dela čudeže, ampak sem se odločil za HPja, z poštnino in zavarovanjem je 1007€, cena v big bangu 299, v jae pa 327 jurčkov. Teden dni čakanja mi bo tako prihranilo ca 250€.

edit: probaj za tako ceno dobiti turiona MT, ki ima porabo samo 25W
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smorny ()

venetu ::

Danes sem dobil Acer 5024WLMI, pa me zanima, če ima kdo probleme z diskom, moj namreč prsketa kot Geigerjev števec in me zelo moti.:\
venetu

Jackal ::

Tudi moj prenosnik je prispel ta teden :D

Fujitsu Siemens Amilo A1667G
1.8GHz AMD Turion64
1024MB RAM-a
80GB Disk
Radeon x700 z 128MB rama
15,4 widescreen display

Morem rečt, da sem zaenkrat zelo navdušen nad njim. Display brez kakršnihkoli mrtvih/živih pixlov, kontrastne barve, dober kot gledanja. Sem primerjal ta display s CRT 19" - po širini je le za slaba 2cm ožji. Ohišje deluje trdno in dokaj kakovostno, touchpad je natančen, čeprav ima včasih svoje finte (mogoče tudi mojidebeliprsti.press :D). Tipkovnica mi je zelo všeč in je po kvaliteti in trdoti tipkanja precej podobna tistim, ki jih imajo Toshibine Tecre.
V spodnjem desnem koto (ob touchpadu) je malo topel - ampak ni panike - sploh zdaj v mrzlih dnevih prav paše.
Ima en poseben gumb, s katerim se lahko nastavi "silent" delovanje - ventilator se takrat vklopi res v najnujnejših primerih, pa še takrat ne dela s polno močjo - je pa res, da v "silent mode" deluje priocesor na 800MHz pri 1V (normalno 1.8GHz 1,45V).
Prav pride pa tudi daljinec, ki je "integriran" v mesto za express kartice.
Normalno mi raziskovalni duh ne da miru in sem si malo ogledal, kako zgleda zadeva odznotraj - prav navdušen sem bil nad masivnim heatpipe hladilnikom z bakrenimi rebri, ki hladi procesor in grafično kartico.

Malo sem sem sprobal tudi igre - Half Life 2 deluje zelo dobro na ločljivosti 1024x600 (najvišja widescreen resolucija igre - vsaj pri meni), 3DMark 2003 pa navrže nekaj čez 5000 pik.

@mogwai
Ta FSC Amilo, ki ga gladaš ima veliko boljšo grafiko kot ostala dva, ki imata oba bolj bogo integrirano grafiko.

jramovs ::

Allo!:P
jst pa kupujem en notebuk pa nimam pojma na koga nej se obrnem! :8) Če se kdo kej dobr spozna na notebuke nej mi predlaga kkšnga ki se ga trenutno splača kupt za ceno do 320 000SIT
Trenutno sm najbolj zagret za TOSHIBO M70-122 al pa Dell inspirom 6000 (386). Rad bi če mi kdo svetuje al pa odsvetuje kkšnga od teh al pa kšnga drugega! Pogoj pa je da ma 15,4 ekran, centrino!

TOSHIBA M70-122
Procesor

• tip : Intel® Centrino™, ki vključuje Intel® Pentium® M procesor 740, Intel® PRO/brezžično 2200BG mrežno povezavo in Intel® 915PM Express nabor čipov
• takt : 1.73 GHz
• vodilo : 533 MHz
• drugonivojski predpomnilnik : 2 MB
Delovni pomnilnik
• osnoven: 512 MB
• največja razširljivost: 2048 MB
• tehnologija: DDR2 RAM
Trdi disk • kapaciteta: 60 GB
• tip: S.M.A.R.T.
• hitrost: 5.400 o/min
• vmesnik: Serial ATA
Optična enota • tip: Super Multi drive enota Double Layer
• kompatibilnost : CD-ROM, CD-R, CD-RW, DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-RAM
• največja hitrost:
branje: 24x CD-ROM, 8x DVD-ROM
pisanje: 24x CD-R, 4x CD-RW, 10x HS CD-RW, 10x US CD-RW, 8x DVD-R, 2x DVD-R (dvoplastno), 4x DVD-RW, 8x DVD+R, 2.4x DVD+R (dvoplastno), 4x DVD+RW, 5x DVD-RAM
Zaslon • velikost: 15.4', razmerje stranic 16:10
• tip: TFT TruBrite VA barvni zaslon
• interna ločljivost: 1280 x 800
• največja zunanja ločljivost: 2048 x 1536
• odziv prižiganje/ugašanje (ms): 25 / 25
• največje število barv: 16.7 milijona
• kontrast: 300:1
Grafični vmesnik • proizvajalec: Intel®
• tip: 915 GM
• količina pomnilnika: do 128 MB (UMA)
• tip pomnilnika: DDR Video RAM
• vodilo: 4x AGP
Vmesniki • 5 v 1 medijska reža (podpira SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™)
• 3 x USB 2.0
• 1 x slušalke (stereo)
• 1 x mikrofon
• 1 x zunanji monitor
• 1 x i.LINK® (IEEE 1394)
• 1 x TV-izhod (s-video)
• 1 x RJ-11
• 1 x RJ-45
• 1 x napajanje
• 1 x PC Card tip II
• 2 x pomnilniška reža (1 prosta)
Brezžična komunikacija • Predpis: Wi-Fi
• mrežna podpora: 802.11b/g integrirano
• brezžična tehnologija: brezžični LAN
Ožičena komunikacija • topologija : Ethernet LAN
• hitrost : 10/100 Base-TX Ethernet
• lastnost: Wake-On-LAN, oddaljen zagon
• topologija : mednarodni V.92 modem
• hitrost : 56 Kbps podatki (V.92) in 14.4 Kbps fax (V.17)
• lastnost: klicni dostop
Baterija • tehnologija : litij-ion
• avtonomija : do 4.5h (Mobile Mark™)
Zvočni sistem • Toshiba Bass Enhanced zvočni sistem s SRS® TruSurround XT™ sistemom. Virtualni prostorski zvočni efekt.
• podprti zvočni formati: 16-bitni stereo
• podprt zvočni standard: MIDI podpora
• zvočniki : vgrajena stereo zvočnika
Operacijski sistem • Windows® XP Home Edition angleški
Kazalna naprava • tip: Sledilna ploščica
Fizične mere • Š x G x V : 360 x 263 x 38,5 mm
• teža: 2.7kg
Priložena programska oprema • ConfigFree™
• InterVideo® WinDVD Creator (2Platinum)
• Sonic RecordNow!
• Norton Internet Security 2004 (90 dnevna brezplačna uporaba)
Priložena strojna oprema • napajalnik

Dell Inspiron 6000
procesor:intel pentium M 1,6
takt procesorja: 400MHz
predpomnilnik 2MB
matična: intel 915GM
zaslon: 15,4 1280*800
pomnilnik: 2/256 400MHz DDR2
trdi disk: 80 5400 IDE
grafična:integrirana intel Media accelerator 900 128
mrežna 10/100
brežžična kartica:intel PRO Wireless 2200 802,11
baterija: 6*Li-lon 3-3,5h
teža: 3
priklopi: 4*USB, TV-out, FireWire1394, Bluetot, čitalec SD, multimedijske tipke, slušalke, mikrofon, 1/PC Card

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jramovs ()

Brilko ::

Največ za denar boš dobil pri Prestigiu (1590w).

Hmm...jaz si ful želim da me nekdo spodbudi za nakup prej omenjenega PackardBella :)
Še ma kdo kake izkušnje, prosim?

Til ::

Po nedelji, polni prebiranju raznoraznih testov in opisov, sem se naposled le odločil kaj kupiti. Sprva sem hotel vzeti Vaiota, potem sem prešaltal na HP-ja in sedaj pristal na Fujitsu/Siemens, ki za svojo ceno ponuja res največ. Vsi testi so hvalili na dolgo in povprek vse karakteristike tega notesnika. Ima MXM podporo, se pravi, da v prihodnje ne bo problematična zamenjava grafične, že sedanji 6800go z 256MB pa pomete z mobilty X800. Sladki bonbončki pa so recimo vgrajen subwoofer, DVI! in SPDIF optični! izhod.

Specs:
* Intel Centrino Mobiltechnologie mit Pentium M 760 2.0 GHz (Alviso)
(2 MB 2nd Level Cache / FSB533)
* 1024 MB DDR2 RAM (PC2-3200) , max. erweiterbar auf 2.048 MB [2 Speicherslots (0 noch verfügbar)]
* 80 GB S-ATA Festplatte
* 17" WXGA+ TFT (Auflösung: 1440 x 900) Crystal View Display (hochglänzend)
Spielen Sie nicht einfach nur Spiele - versinken Sie in ihnen. Mit den kristallklaren und brillanten Bildern Ihres AMILO Notebook. Weißes ist weißer, Buntes ist farbiger und alles ist beeindruckend scharf und klar und auch bei hellem Licht deutlich zu erkennen.
* DVD Dual Double Layer / CDRW-Brenner (DVD-Brenner & CD-Brenner)
CD 24x / CD-R 24x / CD-RW 20x, 10x / DVD 8x / DVD+R 8x / DVD-R 8x / DVD+RW 5x, 4x / DVD-RW 5x, 4x / DVD+R DL 5x, 2.4x
Brennt und liest sowohl DVDs als auch CD's
* 256 MB NVidia GeForce 6800 Go Grafik
* eingebautes 56K, V.90 internationales Modem
* 10/100 Mbps LAN
* Intel Wireless LAN 802.11b/g (bis zu 54 Mbit)
* Gigabit Ethernet
* 1x IEEE 1394 (FireWire)
* 4x USB 2.0
* 1x S-Video-Out
* 1x DVI-I
* 1x Modem
* 1x LAN
* 1x WLAN
* 4-in-1 Flash-Karten-Steckplatz fürSD/MS/MMC/MSPRO
* 1x ExpressCard Slot (36/54mm)
* 1x Line- /Mikrofon-Eingang
* 1x S/PDIF (mit Kopfhörer- Ausgang)
* 1x Stromversorgung
* Li-Ion Akku, Netzteil
* ca. 2.5 Std. Akkulaufzeit, abhängig von der Nutzung
* Gewicht: ca. 4,1 kg
* Windows XP Home (Recovery CD ist enthalten)
* Microsoft Works 8.0

2 leti garancije, cena 1500€! Ko sem pogledal cene, preprosto nisem mogel verjeti, da je lahko to res :) Notesnik leta 2005 za moje pojme!

Razmišljal sem o verziji z 2×80 SATA diskoma z RAID podporo, a sem si premislil, ker se bi naj sistem močno segreval.

LapD ::

To je bol nadomestek za PC kot pa prenosnik glede na njegovo velikost in tezo...Sicer pa vse odvisno od tega za kaj se uporablja.

tursiops ::

Til: mi lahko prosim poveš tip tega prenosnika in kje ga boš dobil za 1500€.

Zivjo!

Odločam se med dvema prenosnikoma in sicer
FSC Amilo M 3438, Pentium-M 750 1.86GHz (GER-177200-012) (http://exacomp.at/product_info.php/cPat...)

ter:Acer Aspire 9502WSMi (LX.A6205.007)
(http://exacomp.at/product_info.php/cPat...)

Prosim če mi lahko gdo svetuje in če se da dobiti kje še ceneje.
Zanima me tudi kako je z nakupi prek neta al je bojše ga kupit direk v trgovino v avstrijo.

Kot si že sam ugotovil: FSC Amilo M 3438

Za ta denar nisem našel ničesar boljšega, oziroma sploh nisem našel boljšega :) Js ga bom vzel prek neta, poštnina je nekje €20, tako da se ti ga ne splača hodit iskat. Dobro je dokupit še kakšno podaljšanje garancije recimo na 3 leta in kakšen Pixel-fehler test. Cene so si dokaj podobne, mogoče ma kdo kdaj kakšnih 10-50€ nižjo ceno, k ma akcijo.

mat11 ::

Tukajle se da dobiti prenosnike prav ugodno pa še blizu je, če imajo akcije pa še bolj.
MediaWorld
mat

Til:
Nekaj je narobe pri specifikacijah.
Kolikor sem zasledil Ima ta prenosnik samo 512MB Rama.
V kateri trgovini si ti gledal te specifikacije?

tursiops: ja pojdi na na geizhals.at pa boš videl, ane. Imaš sigurno 10 kombinacij, od proca do rama, diska, itd.

Tear_DR0P ::

mene pa zanima, če zna kdo česa se je pri nakupu prenosnika treba pazit in katerih firm ali modelov se je bolje izogibat (so poznani po težavah)
ala razni tronote in solonote, se men ne zdijo bogve kaj
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

cojss ::

Kaj pa pravite na tole s to nadgradnjo.:))

TribesMan ::

Na tisto z uno nadgradnjo pravim pa samo LOL. Moj CPU v laptopu ma trikrat manjsi hladilnik kot tale "nadgradnja" :>

Kolk kil ma tole? 8?

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

cojjs, če maš preveč dnarja obišči www.alienware.de, kjer si lahko skonfiguriraš beštijo za 5.000€, pol pa samo glej rezultate 8-O 8-O 8-O

Guard ::

za tolko prenosnikov sem se ze odlocil pa si pol premislil, zaj pa mislim da sem nasel pravega. kdo ko se res spozna prosim da pove svoje mnenje ...

TOSHIBA Satelite M70-152

15,4 TFT WIDESCREEN 1280*800
Intel Pentium M CENTRINO 1.86 Ghz 2 MB - SONOMA
1024 MB DDR spomina
80 GB trdega diska
ATI X 700 z 128 MB DDR spomina
DVD-MULTI RW

2 LETI GARANCIJE

Priključki:
• Microsoft Windows XP Home Eng
• IR
• TV-out
• VGA
• USB 2.0 - 3
• 56K Modem V.90
• 10/100 Mbit mrežna kartica
• Line Out
• Mic In
• PCMCIA
• FireWire

Programska oprema:
• Microsoft Windows XP Home Eng

Mere:
Velikost:
345 x 300 x 35 mm

Teža:
2,9 KG

cena: 390000 SIT

klemen22 ::

Prenosnoik s 4,1kg se men ne zdi ravno prenosen. Folk a to vi vsi kupujrete namest navadnga pcja al kako?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

DixieFlatline ::

Če grafična kartica uporablja tudi sistemski pomnilnik, je potem 512MB rama dovolj? So kartice, ki uporabljajo tudi sistemski ram(npr. ati x300) zato kaj počasnejše?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

mirkopirko ::

Pozdrav!

V ponedeljek bom zelo verjetno kupil prenosnik. Če pomagate svetovat bom hvaležen.

1. Toshiba Sattelite PRO 113
http://www.inea.si/index.php?kategorija...
Intel® Pentium® M procesor 750
takt : 1.86 GHz
osnoven: 1024 MB (s dokupljenim 512MB)
kapaciteta: 80 GB
Zaslon
velikost: 15.4', razmerje stranic 16:10
tip: TFT TruBrite VA barvni zaslon
interna ločljivost: 1280 x 800
največja zunanja ločljivost: 2048 x 1536
odziv prižiganje/ugašanje (ms): 25 / 25
največje število barv: 16.7 milijona
kontrast: 300:1
Grafični vmesnik
proizvajalec: ATI
tip: MOBILITY™ RADEON® X700 128 MB
Vmesniki
5 v 1 medijska reža (podpira SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™)
3 x USB 2.0
1 x slušalke (stereo)
1 x mikrofon
1 x zunanji monitor
1 x i.LINK® (IEEE 1394)
1 x TV-izhod (s-video)
1 x RJ-11
1 x RJ-45
1 x napajanje
1 x PC Card tip II reža
1 x ExpressCard reža
2 x pomnilniška reža (1 prosta)
Fizične mere
Š x G x V : 360 x 263 x 38,5 mm
teža: 2.7kg
Garancija
Mednarodna garancija 24 mesecev
CENA 429.000 SIT z DDV

2. TOSHIBA Qosmio F20-111
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Intel® Pentium® M procesor 750
takt: 1.86 GHz
osnoven: 512 MB
kapaciteta: 80 GB
Zaslon
velikost: 15.4'', razmerje stranic 16:10
tip: Toshiba TruBrite UB TFT barvni zaslon
interna ločljivost: 1280 x 800
odziv prižiganje/ugašanje (ms): 5 / 20
največje število barv: 16.7 milijona
svetilnost: 450 cd/m2
kontrast: 600:1
Grafični vmesnik
proizvajalec: NVIDIA®
tip: GeForce™ FX Go6600 128 MB
Vmesniki
5 v 1 medijska reža (podpira SD™ Card, Memory Stick®, Memory Stick Pro™, MultiMedia Card™, xD-Picture Card™)
1x S-Video izhod
1x S/P DIF
1x Video vhod
1x TV antena
3x USB 2.0
1x hitri infrardeči vmesnik (FIR)
1x i.LINK® (IEEE 1394)
1x RJ-11
1x RJ-45
1x zunanji monitor
1x mikrofon
1x S/PDIF (slušalke)
1x napajanje
1x PC Card tip II
2x pomnilniška reža (1 prosta)
TV sprejemnik
TV standard : PAL, NTSC, SECAM
Baterijaavtonomija : do 2.9h
Operacijski sistem
Windows® XP Home Edition angleški
Fizične mere
Š x G x V : 373 x 274 x 39.8 /43.2 mm
teža: 3.3kg
Garancija
Mednarodna garancija 24 mesecev

Je kdo v živo že videl oba modela in razliko v ekranu. Po podatkih sodeč je Qosmio precej boljši.
Hvala

jramovs ::

ALLO!:'(
nej mi prosm kdo k se dobr spozna na notebuke pove katerga se bol splača kupt: TOSHIBO Satellite M70-122 al Della inspiron 6000 (386). oziroma če ve kdo za kkšn dobr notebuk za ceno okol 300k!

Prosim ce lahko kdo kaj pove o tej graficni ... GeForce 6400 TC. V pondeljek si bom verjetno kupil prenosnik Sony Vaio VGN-FS395VP. Zdaj pa me zanima kak se kaj obnese pri igrah (NFS most wanted...) saj se mi bo prav gotovo vcasih kaj zalustalo zaspilat... :)

jest10 ::

Kateri prenosnik bi bil najboljši nakup do 200jurjev?
Dobro bi bilo, da bi imel kvalitetno tipkovnico, ker ga bo oče uporabljal večinoma za pisanje.

Ce mora bit cena strogo do 200k pol nevem. Ce pa je lahko 5 tisocakov vec potem pa tale ... HP

Jaz bi predlagal sledeče: Ne limajte specifikacij, raje dajte linke.

Zelo lepo bi bilo, če poveste sploh razlog za nakup oz. namen uporabe prenosnika, ker drugače res ni mogoče pričakovati pametnega odgovora.
Motiti se je človeško.

Kako je pa kaj kvaliteta HPjev? Še kak drug predlog poleg tega?

Zheegec ::

Tko v vednost - Turboache ima 32MB svoje memorije, potem si lahko pa dinamično sposoja sistemski RAM, kolikor ga pač rabi (do 128MB)
Kar se prenosnika tiče je super zadeva :D Most wanted mora lepo špilat.

Idi s špilom v BOF pa probaj, anede - zato pa so trgovine.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

HP so kul, malo precenjeni mogoče če še všteješ podaljšano garancijo, so pa zelo dobro narejeni, ohišje je čisto na ravni Sonyja in ostalih.
Je pa tale za 205K tudi price/performance kar dober, 60GB, 512MB RAM pa DVD+/-RW so le dobre specifikacije za kvaliteten prenosnik za 200K.
Janez Janša, 29.04.2014

Kaj pa Ibm R50E? Res da je opazno cenejši, samo me vseeno zanima kako se obnese. Jasno se bi dokupilo ram.

Meni se zdi OK zadeva, sploh za to ceno. Je pa za 190K isti model + E230 z 40GB HDD pa DVD+/-RW...
Je pa kvaliteten, čeprav je zeloo poceni.
Janez Janša, 29.04.2014

No sej kaj vse je nabasano v prenosniku je skoraj čisto vseeno. Tudi samo 10GB disk bi bil čez glavo dovolj:D. Prenosnik bo uporabljen izključno za tipkanje, malo interneta in kakšno predstavitev. Tako da je glavna stvar trpežna tipkovnica in jasno stabilnost.

Jutro!

jaz sem zdaj tak dalec da se odlocam med temi prenosniki. Prenosnik bi uporabljav v bistvu za vse (msn, loadanje filmov, srfanje po internetu, igre...)
Katerega priporocate ... KLIK, KLIK, KLIK

Za SONYja vem da je kvaliteten. Nevem pa kak sta kaj Prestigio in Acer. Lahko kdo malo prosim napise kaj o tem :D

BananaMan ::

živjo, mene pa zanima v splošnem kvaliteta ohišij pri ASUSU, fujitsu siemens in acerju. govorim o cenejših mašinah (asus a6v, a6k serije, amilo 1667g ...) ker bom verjetno naročal iz nemčije res hočem dobit laptopa ki mi ga ne bo potrebno pošiljat v garancijo.

a mogoče kdo ve kje v slo se da dobit toshibe?
lp
junkie

toshibo dobis tu KLIK

@Guard: Sony je vsekakor zakon, ampak v primerjavi z Acerjem je za igre hardwersko slabši (pač x700), ampak na Sony morajo novi špili še vedno spodobno delovat.
Je pa tale Acer 5024WLMI s 100GB diska pa 1GB RAM tudi v BOF za 330K (ni ga na web strani), pa Prestigio 1590W z 1GB RAM pa P-M 1.86 pa 80GB HDD je tudi 340K, tako da so tole res malo drage cene.

Je pa po kvaliteti Sony pred Acerjem, Prestigio se mi glede ohišja zdi še malo slabši, imata pa oba dobro grafično kartico. Svetujem ti da greš v trgovino pa si vse 3 ogledaš pa se odločiš (edino Prestigiota trenutno ni se mi zdi).
Janez Janša, 29.04.2014

ALIEN3001 hvala ti za vse nasvete in mnenja glede SONYja. Sem si ga nabavil. Super zadeva! Dokupil sem se 512 ramov zraven, zdaj pa leti ko metak :)) Edino malo prevec navlake ma ze instalirane gori. To pa je itak ze zbrisano, norton je prvi sel .. >:D

Za Nortona se kar strinjam 0:)

P.s.: Za Sonyja pa tud.
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

awake ::

Pozdravljeni!

Ker se ne spoznam ravno na prenosnike, bi vas prosil kaj mi priporocate v rangu nekje 200k sit? (uporaba za video,internet,igre...=
Kaj pravite na te ponudbe in katerega bi vi priporocali? Ali se splaca sedaj kupiti ali je pametno pocakat na konec leta oz. novo leto(januar)?

link1, link2, link3, link4

Hvala, Lp

awake jaz sem si ravno vceraj kupil prenosnik. V rangu okoli 200k ze dobis prenosnik s katerim lahko lepo po netu se sprehajas in filme gledas. Ce bi pa rad igre igral pa si bos mogel ceno malo visje postavit, saj bos tezko nasel prenosnik z NEintegrirano grafiko za ceno kot si jo reke. No odvisno je tudi katere igre mislis igrat. Ce je kaka ugodna akcija zdaj, ki se splaca potem kr kupi, ce pa je normalna cena pa se malo pocakaj. Okoli bozica se rada znizanja pojavijo.

BoZo321 ::

Guard pozdravljen!
Tudi sam sem si nabavu sonya FS395VP in z njim sem zelo zadovoljen. Zanima me pa kje si nabavil dodatni ram in koliko si ga plačal.
Glede tiste nainštalirane navlake se tudi jaz strinjam. :)

BoZo321 rame sem nabavo kr zraven prenosnika. So mi jih kr tam dali not, cena pa je 18.990 sit. Glih zaj sem se s to navlako ukvarjal. Nevrm ce lahko odinstaliram one VAIO programe. Druga pa sem skoraj vse dol dal. Obdrzal sem edino tiste zadeve za urejanje slik. Pa se tam so me srbeli prsti, da bi jih zbrisal :)) uzivaj ob uporabi sonyja!>:D

BoZo321 ::

Guard, kje pa si nabavu prenosnik? Jaz sem ga v bofu ampak nimajo rama za sony.
Tiste vajo programe sem odstranu oziroma sem kar nove winse gor dal.

jaz sem ga tut nabavil v bofu, v mariboru. Rame so meli. poklici tja pa vprasaj ce se majo pa si naroci. Jaz bom tudi mislim da kmalu formatiral. Zdaj ko si si na novo naredil mas dve particiji al samo eno? Pa zdaj se ti doli pri uri vedno kaze al mas baterijo priklopleno al samo kabl? Pa ko baterijo polnis ti kaze kolko se manjka da bo polna... ?

awake ::

kateri od teh dveh je boljsi in zakaj? Katerega bi vi vzeli? Hvala!

ACER
ASPIRE 1652 WLMI 1005CZ MEDK

ATI Mobility Radeon X300 mit 64 MB
3x 2.0
16 bit on board
Modem, VGA, WLAN
NTI CD-Maker
2,9 kg
1,73 GHz
60 GB
512 MB DDR-2-RAM
15,4 Zoll
1280 x 800
DVD-Multiformat 8/4/8 x
CD/rw 24/10/24 x
Windows XP Home

HP COMPAQ NX6125 TURION

- Zaslon: 15" TFT XGA 1024x768
- Procesor: AMD Turion 64 ML-28 1.6-GHz
- Čipovje: ATI RADEON XPRESS 200M
- Pomnilnik: 512M 333DDR razširljiv do 2GB
- Trdi disk: 60GB SMART ATA HDD 4200 rpm
- Optična enota: DVD+RW enota tehnologija Double Layer
- Grafična kartica: Ati Mobility Radeon X300 do 128 MB
- Mrežna kartica: 10/100/1000Mbit
- Brezžična kartica: integriran 802.11b/g WLAN
- Zvočna kartica: integrirana AC 97
- Modem: integriran v92 56k
- Bluetooth: da
- Vmesniki: 1x VGA, 1x FireWire, 3x USB 2.0 , port replikator, čitalec 6v1, PC Card Type II, čitalec prstnih odtisov, reža za kartice ExpressCard/54
- Operacijski sistem: Free DOS
- Dimenzije: 32,8 x 26,7 x 3,17 cm
- Teža: 2,72 kg
- Baterija: 3,4 ure
- Garancija: 12 mesecev
««
14 / 667
»»