» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
59 / 670
»»

Simko ::

Zdravo!

Na razpolago imam 350k-500k SIT, potrebujem prenosnik, ki ga bom kar precej nosil okrog, uporabljal ga bom za pisarniško delo, razvijanje softwarea (Visual Studio, Eclipse, ...), pogledal bi kak film na njem, kdaj pa kdaj tud zagnal kakšno strategijo...

Predlogi? Sam bi vzel 17" zaslon, ampak sem slišal, da je tak računalnik kar težek in mi ga mnogi odsvetujejo...

Kaj pravite na naslednje:
Qosmio F30-112 T2500 ?

Lp in hvala!

btree ::

Simko, poglej tega , ima večjo ločljivost (kar ti bo pri Visual Studio in Eclipsu še kako prišlo prav) in je za 1,5 kg lažji.

simplem ::

mathew82: Torej si ze dobil Pavilion-cka :))...dej ce mas kej casa en kratek opis, prosim.

MasterSPi ::

Tale prenosnik je tut dobr za okol 400K
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

bond007 ::

Ta je že skor 430k. Specifikacije pa zgledajo dobro...

MasterSPi ::

Eno vprasanje mam, ce se kdo spozna dobr na tele core 2 duo procesorje.. obremenil sm procesor na 100% z razlicnimi programi.. in mi ni jasno neki - odprl sem everest da sem kontroliral obremenjenost procesorjev:
CPU #1 / Core #1 / HTT Unit #1 0 %
CPU #1 / Core #1 / HTT Unit #2 100 %

A je to normalno al eno jedro dela do fulla drugo pa pociva? kako bi prisilu da bi tut drug delal? =) Mate vsi isto?
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

billy ::

hehe, zelo enostaven način je za obremenitev procesorja ;)

Odpreš dva kalkukatorja...ja...kalkukator, program ki je v windowsiv...pri vsakem daš pogled "znanstve" oz "scientific" in vpišeš številko "11111111111111" potem klikneš na znakec n! in opazuješ... ;)

Skull_ ::

billy: skoraj prekruto mučenje =)

billy ::

hehe, je pa najbolj enostavna rešitev za obremenjevanje procesorja...ne rabiš nobenih "leet" programov pa proc lapo švicne ;)

Zheegec ::

Eh, 11111111111111 n! ti pa jaz kr na pamet zračunam :)

Fifi2, to je nov 6400 s Core2Duo, po mojem blazno huda cena, zaloge pa mislim da še ni, bo v začetku drugega tedna, ga lahko greš tudi pogledat v štarcuno.

Tisti NX9420 je hud, samo je cena na Hermes Novi brez DDV, sem že mislil kako je huda :D

Isti model z 1.86GHz C2D mislim da bo 380K - po mojem super nakup.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

fifi2 ::

ej hvala. sem šel potem danes kar tega naročit. v big bangu so mi rekli da ga dobim v ponedeljek. upam da je res vredu in da bo vse delalo ok.

trdoreh ::

CWIZO..sem uzel nx7400 super zadeva, zame čisto vredu, kot si ze umonil sam tudi mene malo moti vidni kot ekrana, ampak to so malenkosti...:)

Zanima pa me, kako naj ohranim baterijo, namreč računalnik imam ves čas na mizi in priklopljen na elektriko.
Kaj je pol boljse, da baterijo snamem al...? Ce baterija stoji (je ne uporabljam) izgubi na moči?

Lp

mal offtopic, ma ker je tle dost folka k se spozna na prenosnike bi vas prosu da mi pomagate s kakšnim nasvetom glede driverjev:

http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=244778&mesto=def&nocache=1

btw: Kobajagi si dobil vaiota?

p4 ::

fantje, vi ki ste nabavli nx7400 a bi lahko kdo testno gor visto naložu da poveste če aero dela in če ali dela smoothly? bi bil zelo hvaležen!

gforce ::

Kupujem prenosnik do 200k

Zahtevam:
-vsaj 512MB rama
-dober zaslon
-WLAN
-zanesljivost&kvaliteta (priznane znamke)-tron in podobno sranje ne pride v poštev

Neobvezno (vendar zaželjeno)
-grafična
-2 leti garancije

Uporaba
-pisarniško delo + photoshop, macromedia studio...
-občasno kak "švoh" špil:8)

Prenosnik naj bo dobavljiv v Ljubljani oz. internetna ponudba

Prosim vsa za nasvete in linke do konkretnih računalnikov. Že vnaprej hvala za odgovore.

Kaj mislite o Tem? (Predvsem kvaliteta?! res ne bi rad še enkrat dobil sranja kot je tronote;( ) Ali bi se bolj splačalo dodati 18k in kupiti tole?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gforce ()

Steinkauz ::

eh jaz acer prenosnikom ne zaupam vec!!

CWIZO ::

Jan: men je ALIEn svetoval da ce je računalnik dalj časa priklopljen na štrom da naj baterijo snamem dol, da se ne segreva.
Pa če maš možnost nej laufa na štrom in ne na baterijo.
Pa najprej moraš baterijo ene 2x čist napolnit pa čist spraznit. Pa kork sem po netu bral ej fajn to pol na naredit vsak mesec 1x. Da s tem telovadiš baterijo kao :)

Glede unga pokrovčka noben ne ve nič?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

koyotee ::

Predvsem vzameš ven baterijo zato da se ne zje** in ne zaradi segrevanja.
lp
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

No sej, kokr sem jest razumu se zaradi segrevanja zjebe...
hancic.info

Predlagam da se diskusije o baterijah in podobne zadeve preselijo v tole temo.
hancic.info

koyotee ::

Segrevanje je le stranski produkt, zje** se zato ker štrom cel cajt teče prek baterije.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Aha no super, bom upošteval nasvete...
CWIZO moj prenosnik tudi nima pokrovcka...

Lp

valterz ::

Danes dobil nx7400 in seveda nima pokrovčka. Vprašal v trgovini...se ne dobi..na žalost. Ampak v bistvu če gledaš konektor,se mu ne more nič zgoditi.In tudi sami pini so pomaknjeni noter.
Valter

jimpsy ::

Kako pa kaj monitor na teh HP nx7400, mislim na pojav ogledala, ali občutek kot da je čez monitor steklar položu eno zaščitno steklo?:D

Bolj se nagibam na tega in to izključno zaradi tega, ker za TOSHIBO še nisem zasledil večjih kritik. A ga je mogoče kdo kupil in kako je z njem zadovoljen? A bi dobil za cca. 200k lahko kaj boljšega pri TOSHIBI?:8) Tale je sicer res ugodno, pa me zanima kakšna je kaj kvaliteta in zanesljivost?

Še en primer TOSHIBE (mi je še bolj všeč, vsaj cena :)) )

Satellite L20-183 CeleronM-380(Dothan-Celeron 1.6)512MB DDR2 (533MHz),60GB(5400rpm),15" XGA,DVD-Super-Multi (+-R DL),ATI RC410MB,,,,,XP Home PSL2XE-011018G3 186.900,00 SIT 779,92 EUR 1 leto Akcija (iz www.techtradecenter.si)

Ali pa ta?

(Kje bi lahko primerjal hitrosti procesorjev (testi na www straneh?). Prej sem imel P4 2.8 in mi je čisto zadostoval, Intel Celeron pri TOSHIBI pa verjetno ni ravno preveč dobr:8) )

Zgodovina sprememb…

jimpsy: ko je monitor ugasnjen ga imaš dejansko lahko az ogledalo.
Ko pa pa je prižgan in je kaj na njemu pa reflekcije ni več oz. je zelo majhna. Je pa tudi odvisno v kakšnem prostoru si.
Mene ne moti skratka, pa sem zelo občutljiv na take zadeve.
hancic.info

gforce: L30 je za 175K čisto OK izbira, kaj pa mogoče Nec Versa M350, ki ima za 170k PentiuM M, nima pa WinXP.

CWIZO: Problem je, ker se prenosnik bolj greje na mrežni napetosti, to je pa slabo za baterijo.
Janez Janša, 29.04.2014

hm, hm ::

ja tole kar, o testih procesorjev sprasuje gforce, bi tudi mene zanimalo. se zlasti razlika med 32 in 64 bitnimi. Ce recimo T5600 1,83 GHz obdela 64 bitov v eni operaciji, potem mora bit tocno dvakrat hitrejsi kot T2400 1,83 GHz, ki jih obdela "samo" 32. a ve kdo razliko v praksi?

Se neki: zakaj se od dvojedrnih turionov dobi v glavnem samo TL-50 al 52 (1,6 GHz) ne pa tudi visjih frekvenc. s katerim intelovim procesorjem je ta primerljiv? T5500??

Ce recimo T5600 1,83 GHz obdela 64 bitov v eni operaciji, potem mora bit tocno dvakrat hitrejsi kot T2400 1,83 GHz, ki jih obdela "samo" 32. a ve kdo razliko v praksi?

Aua, to se malo motiš. Tako kot nekatere ferme še vedno pišejo za 2.13GHz Core2Duo da je to "4.26GHz", je pa tukaj to še bolj kočljivo.
Poglej si malo teorijo delovanja procesorjev, če je procesor 64-biten, pomeni da ima 64-bit široke GP (General Purpose) registre, to pa lahko teoretično pomeni da je nekje tudi počasnejši...

Turion64 x2 1.8GHz naprimer se lahko primerja s Core Duo 1.8GHz, nikakor pa ne s Core 2 Duo 1.66GHz (C2D 1.66GHz je kar lepo hitrejši od Turion64 x2 2.0GHz).
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zheegec ()

p4 ::

a je že kdo naložu visto na nx7400 in probal aero?:\ se opravičujem če sem nadležen z tem aerotom, vendar me res zanima če dela na 950, ker v pon. naročim prenosnik.:\

Mene tudi nikakor ne moti odsev zaslona pri nx 7400, ker je skoraj neznaten, ko je prenosnik vklopljen. Lahko pa pohvalim tipkovnico, ločljivost zaslona, baterija je tudi vredu,...

windowsxp ::

Lp
Zanimam se za nakup prenosnika z nemčije. Gledam predvsem asus, toshiba. Prosil bi če mi kdo ki ve mal bolš nemško pove kaj pomeni če piše za garancijo tako:

2 Jahre Herstellergarantie (1 Jahr internationale Bring-In Garantie + 1 Jahr kostenlose Garantie-Erweiterung inkl. kostenfreiem Abholservice in Deutschland und Ísterreich bei Registrierung).

Je mednarodna al ne?
Hvala

Kobajagi ::

Skull_: ja, včeraj so mi z eSveta končno poslali vaiota, ampak sem ga šele dons šel iskat na pošto in se nisem še imel časa za(je)bavat z njim, zaenkrat sm ga samo prklopu na štrom, da se fila.

Sm prebral, da si mel nek cirkus z driverji. A recovery disc si si naredu, preden si vse skup formatiral? A zj ti dela vse tko kot mora? Kaj pa je blo narobe s tistimi prvimi ang. Winsi, ki si jih dal gor?

Js se bom po moje šele v naslednjih dneh igral z njim. Vsi morebitni nasveti bi mi prav prišli :)

p4: jest sem si celoten sistem že postavu in sem se kr neki časa zajebaval da sem si vse naštimal. Tako da ne mislim zdej vsega dela stran vržt da bi si visto gor dal.
Mogoče kdo drug?
hancic.info

tudi meni se ne da, ceprav se nisem prevec zezal, ampak...

valterz ::

Tudi meni se ne da probat, samo verjetno je kompatibilen...saj piše gor "Windows Vista Capable"...:)
Valter

ja to pa res, pise na nelepki...sploh nisem sel za tem

Če piše da je Vista capable še ne pomeni da je Vista "Premium" capable - oziroma Aero capable.
Janez Janša, 29.04.2014

Kot sem že rekel: Vista Upgrade Advisior je rekel da je aero podprt na temu racunalniku. Tisti video tudi prica temu v prid.
Men je itq vseen al dela al ne.
hancic.info

simplem ::

windowsxp: moj prevod - 2 leti garancije "s strani proizvajalca" (1 leto mednarodna "Bring-in" garancija + 1 leto brezplacno podaljsanje garancije, ki vključuje brezplačen prevzem prenosnika v Nemčiji in Avstriji, ob registraciji)...nekaj takega, mogoce sem se kje zmotil pa mogoce je malo cudno ker sem kar dobesedno prevajal - ob takih primerih je zelo uporaben tudi Babelfish. Glede garancije je dobro da se pozanimas pri slovenskem zastopniku za Asus, Toshibo,...

ALIEn3001: Lahko se nekaj glede procesorjev, ker vidim da obvladas ;)...ta Pavilion za katerega se zanimam ima Turion64 X2 1,6Ghz (TL-52) - me skrbi ta "malo slabsi" procesor, vendar po drugi strani pa tudi ne vem zakaj bi rabil mocnejsega? Potem je to, ce jaz prav razumem, najslabsi procesor med trenutno konkurenco (ce gledamo samo Turion64 X2 in pa Core2Duo)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: simplem ()

Kobajagi: pr prvih winsih v device managerju sploh ni blo rumenih vprašajev za audio... tko da ga nikakor nism mogu uštimat. res pa je da sm par stvari prej zrihtu (npr chipset zagonsko datoteko sm pognal, možno da je to kej spremenilo)

ko nekako nism vidu druge možnosti sm naložil zadnje xp windowse (z vsemi popravki) in šel najprej pogledat v device manager in je bil rumen vprašaj za audio - takoj sm dal posodobi gonilnike in pokazu naj išče v pravi audio drivers mapi.. potem sm zrihtu komi chipset, video in vse drugo..

zdej nevem al so drugačni windowsi omogočli da sm lahk zrihtu zvok, al pa sam drugačen vrstni red.. kakorkoli - predlagam ti da greš najprej audio uštimat=)

p.s no da nebo čisto offtopic post: sony fe31b prenosnik je zakon in ga priporočam=) zaslon je odličen, kvaliteta ohišja tudi in baterija mi je zdržala 3 ure (res pa da nism cel čas intenzivno neki delu na njemu, ampak 2,5h bi pa kr mogla če bi)

res pa da ga mam sam 3 dni, tko da to mnenje pač ni osnovano na dolgoletnih al vsaj dolgomesečnih izkušnjah ;)

nikonezna ::

esvet.... dobavni rok 3-5 delavnih dni...dobil sem računalnik po točno enem mesecu, s trikrat spremenjenim naročilom modela, ker niso meli, pa ponudli drugega, pa spet ponudli drugega tako da so na koncu še oni profitirali in mi prodali za 15k boljši model, ker če ne bi mogel čakat še dodatnik n dni. na koncu še zahtevanega operacijskega sistema nisem dobil...to je esvet in moje iskušnje z njimi.
brez podpisa

Simplem - če ne rabiš proca za nič zahtevnega, potem sploh ne rabiš kaj več kot to. Je dual-core, z Visto ne bo imel problemov, je pa pač počasnejši kot Core2Duo (hm, kar precej počasnejši od 1.66GHz Core2Duo), pa malo večjo porabo ima. Če gledaš price/performance se Turion64 x2 dostikrat bolj splača kot Core2Duo, ni pa nujno.
Janez Janša, 29.04.2014

Kakšen se vam pa zdi tale iz Merkurja ?

Prenosni računalnik, HEWLETT PACKARD, HP NX6325
Cena: 209.990 SIT (876,27 €)

Procesor AMD Turion 64 X2 Mobile TL-56 1,8 GHz 1 MB cache, pomnilnik 512 MB DDR2 667 MHz, disk 80 GB 5400 rpm, zaslon 15" 1.024 x 768, "Bright View", dvoslojni DVD+/-RW, grafika ATI Radeon Xpress 1150 do 128 MB shared, mrežna kartica 10/100/1000 in brezžična Wireless 802.11b/g, modem 56k V.92, priključki: VGA, "TV-Out", trije USB 2.0, "Fire Wire", "Express Card", 2 PCMCIA, čitalec spominskih kartic "7 v 1", varnostni čitalec prstnih odtisov, TPM varnostni čip, baterija Li-Ion (do 4 h), masa 2,6 kg, operacijski sistem DOS, garancija 1 leto, možnost podaljšanja na 3 leta.

oz. ( enaa)

Zgodovina sprememb…

M@T ::

LP

Zanima me ali je tale notebook vreden svojga denarja.

Link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M@T ()

kirc ::

BB ga je imel naprodaj še za 10K SIT manj. Super zadeva, le integrirana grafika zna biti problem.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler.

mathew82 ::

SIMPLEM:

x2 Turion TL-52 ni najslabši procesor ampak TL-50 je najslabši od Turiona..Poglej amd stran z testi...
Je pa pri veliko testih boljši X2 Turion kot pa Intel CoreDue...

Core 2 Duo to pa je druga stvar..

LP

Alexius Heristalski ::

Predvidevam, da je nx7400 s T5500 hitrejši od modela s T2250. Imam prav?
Škoda, ker prvi ni dobavljiv. V primerjavi z drugim nima Winsov, BT-ja, Firewireja, zato pa ima boljši procesor (če se ne motim) in več diska.

edit: Pa še dodatno vprašanje. Ali je nameščanje OS-a na prenosnika bistveno težje od nameščanja na namizni PC? Dobiš vse potrebne gonilnike zraven, tudi če je prenosnik brez OS-a (oz. v tem primeru s Free Dosom)?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

««
59 / 670
»»