» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
54 / 670
»»

nds ::

nabavil sem HP Pavillion dv9043ea iz METROJA, preko firme seveda in s kartico Metro (kupuje kolega in podrobnosti ne vem), cena 915 eur, najboljša ponudba ki sem jo zasledil v zadnjem času.

comp je čisti šminkeraj: ohišje spolirano svetleče črno in crom, morda me na prvi dotik nekoliko motijo detajli stikov, ki so sicer lepi, vendar ne zgledajo dovolj robustni, kot na primer IBM ali stare serije HP Pavillion, sploh DVD je nestabilno vpet in se precej maje ko ga izvlečeš.

moti pa precej ZRCALNO odbojni ekran WXGA High definition Widescreen, moji stari prenosniki so bili mat oz. satinirani, tudi katodni zasloni niso nikoli imei tega tako močnega efekta, no upam da me pri resnem delu ne bo preveč motilo.

a kdo ve kaj je s temi zrcalno odbojnimi premazi ekranov, a so cenejši pa jih proizvajalci montirajo in nas nategnejo; a kdo ve če se da dobit kakšno prozorno mat folijo za prelepit ekran?

drugače tale turion X2, 17 inch, go7600 nvidia, zgleda carsko...ga ravnokar prvič prižigam:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nds ()

s katerimi programi se da stestirat dva računalnika, da primerjam hitrosti, tudi grafiko itd., tako za polovičnega laika, downloudu sem AIDO, ki testira hitrost pisanja in branja podatkov, a je še kak drug program, ki zmore to in več?

zakaj piše na control panelu, v sistemu da je comp na 800MHz, če gre za turion x2, ki je kao na 1600MHz, a windowsi XP ne štekaajo tolk dvojedrnikov kot je treba?:\

Veron ::

Takole želim samo mnjenja o Dell-ovem prenosniku...

specifikacije:
Dell Inspiron 6400
Intel core 2 duo 1.83ghz
1GB DDR2
120GB disk
15,4" 1280x800 (za rez. nisem 100%)
in mislm da ima intel intergrirano grafiko (zame čisto ok)

Cena: za nekje 250k dobim nouga. Torej se splača ali ne?

MasterSPi ::

po moje se splaca ja.. poglej se ce ma 4MB l2 cache in ce ma je fuuuuuuuul zakon ponudba.. pa tut sicer se mi zdi OK
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

po oznaki 6400 predvidevam da gre za mobilno verzijo core 2 duo 6400 z 2mb l2 pomnilnika

ricola78 ::

Prej bi rekel, da je procesor Core Duo T2400. 6400 je le oznaka modela prenosnika.
To ni procesor Core 2 Duo. Ti imajo oznake T5500 ... ali T7200 ...

mathew82 ::

NDs::

A mi lahko poveš kako si ga dobil po ceni 915, če moraš gledati ceno najvišjo ki je 1089 EUR.. VEm da moraš imeti kartico da lahko sploh kupiš pr njih.. NI mi jasno kako je s tem ,,, sam ja ni več vračila davka..

LP

ricola gre za procesor Intel® CoreTM 2 Duo Processor T5600 (1.83GHz/667MHz FSB/2MB L2 Cache)

ricola78 ::

Alora je ql :) Sm hotu sam opzorit, da gre za model 6400 in ne procesor. Sem malo površno pregledal specifikacijo, kjer piše da je Core 2 Duo. Sicer sem napisal da so Core 2 Duo od 5500 ->.

torej praviš da je vreden nakupa za 1000€?

ronaldo ::

nds: To je normalno da je procesor na 800mhz ce nic ne delas, temu se rece C&Q - Cool and Quiet.

Testi so tle:

cbelica ::

A nimajo mobilni AMD-ji 'powernow' in ne CnQ tehnologije? Ali gre za isto rec?

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

mathew 82::

za 915 eur je pripelu kolega, ne vem kako, sem samo plačal, mogoče je pa firmo registriral na Hrvaški...se bom pozanimal...in sporočim
ne znam dobro nemško, mogoče pa da je višja cena 10XX eur "PRIPOROČENA" cena...:\

ronaldo ::

cbelica: Imas prav.

http://www.amd.com/us-en/Processors/Com...

AMD PowerNow!™ technology helps your battery last longer

simplem ::

Lp!

nds: Ja daj pozanimaj se...mene tudi zanima ta situacija s cenami...povej se kaj o prenosniku - je to z ekranom res toliko motece (sam prej se nisem imel prenosnika - do zdaj na CRT :P), ker najverjetneje grem tudi jaz iskat tega paviliona (tudi ce placam visjo ceno)...

IgorM ::

Tvoj kolega je kupil zadevo zgleda na firmo in ker ti j naredil uslugo, ti ga je nabavil brez davka, ki si ga bo on odštel, pa zaradi tega ti ni treba imeti firme na hrvaškem, tako da lahko rečem da imaš res dobrega kolega če tako lepo skrbi zate da ti ga je še dol pripeljal.
simplem:
če nimaš opcije nakupa na firmo pol pa probaj dobiti nekoga s hrvaškim potnim listom, al pa še bolj južnim, pa si magari razdelita vsak po polovico davka, nekaj se pozna.

simplem ::

IgorM: kako mislis da bi bilo to z zaslonom - no kot sem napisal sem do sedaj bil na CRT - pri tebi verjetno zdaj ta prenosnik zaradi zaslona odpade?
No bom probal nekak, vseeno pa placam tudi visjo ceno (toliko se dam), ker mi ta konfiguracija res odgovarja...torej ce jaz to zdaj prav razumem - kolega od nds je gor kupil prenosnik po nizji ceni - davek bo pa vseeno placal kasneje - je potem ta prenosnik "lastnina" firme, ce ga kupis na firmo?

IgorM ::

Čist po domače, če kupiš na firmo, gledaš neto ceno, torej moraš imeti nekoga poznanega, da kupi na svojo firmo kot osnovno sredstvo, torej je zadeva last firme, kolko let pa je odvisno od firme.
Glede zaslona, če se zadeva sveti bolj kot pa crt pri meni odpade.
Imam že drugo opcijo hp nx9420, samo še nisem videl v živo, ga je v totem našem mariboru bolj težko videt, ampak upam da bom kmalu, pa da se rešim iskanja optimalne zadeve.
Dajte še kaj poročat kako se zadeva obnese, mislim Metro pavilion.

pviran3 ::

Mene pa zanima, ker prenostnik se splača met za študenta na FRI?

Kake so potrebe in kaj priporočate?

AlexUS ::

A je normalno da nek prenosnik v kratkem času(14 dni) cenovno naraste za 17k?
Prej ni bil v Akciji, pa cena se sploh ne ujema z tastaro(po popustih gledano oz. po ceni brez popustov).
Ponavadi so cene padale...
Modrost ni debelost, debela je norost.

206freak ::

Je možno, zato ker je od tega tedna dalje prišel nov davek na računalnike in opremo ter vse kar sodi v multimedijo (kamere,spominske kartice itd)

Vnesite tukaj

Za vse ki še ne veste-to bo prišlo z naslednjo serijo/pošiljko v trgovine

Ja to je res, spodaj je ta novi zakon:
Uradni list

Ampak razlika za 17k...?
Če preveriš potem ostale računalnike(v različnih i-shopih), lahko vidiš da bistveno večjih razlik ni.

OZ. ne ni res ker se tukaj ne definirajo celotni računalniki ampak pomnilniški deli(CD/DVD Enota, Disk).
...ja če bi pa obdavčli cel računalnik, pol bi pa res lahko kupovali opremo samo še v tujini.

hulahup ::

moja sestrična kupuje laptop in kot družinskega komp freaka me je vprašal če je kul. O specifikah laptopov nima baš ful pojma, nikoli ga nisem nabavljal - dobila pa je ponudbo za hp nx7500. Ne bo igrala špilov, uprabljala ga pa bo za risanje načrtov - programa autocad in archicad (ne nujno najnovejše verzije). Tule je specifikacija

Procesor: Intel® Celeron M Processor 430*
1.73-GHz, 533-MHz FSB, 1-MB L2 cache
Intel 945GM nabor vezja
Zaslon 15.4 WXGA (1280 x 800)
Bright view
Pomnilnik: 512MB 667 MHz DDRII SDRAM
(razširljiv do 4GB, 1 prosta reža)
Trdi disk 60GB SMART SATA 5400 rpm
DVD+/- RW DL SuperMulti
Grafika: Intel Media Graphics Accelerator 950 UMA
224MB integrirana Mrežna kartica 10/100 in analogni modem V.92
Brezzična mrežna kart. WLAN 802.11a/b/g
Vmesniki: 1xVGA, 1xFireWire, 3xUSB 2.0
in PCMCIA 1x Tip I/II, vtič za port replikator
Li-Ion baterija (do 3,5h) 6-cell
Dimenzije: 3,0(spredaj) x 26 x 35.7 cm – 2.54 kg
Operacijski sistem FreeDOS
Garancija 1 leto"

Misli vzeti še dodaten 512MB rama, cena pri pernecom-u je 221k SIT. Kul, ne kul? Kaj predlagate, je to sploh pravi računalnik za njene potrebe, je cena prava,...

bond007 ::

220k? Tole je skor ene 100k predrago - no mogoče ne glih 100 ampak kakšne 70k pa zagotovo! . NE kupuj tega! JSt sm za 150k recimo dobil veliko boljši nov prenosnik (po specifikacijah - 15,4 ekran, 1GB rama, p-m 2ghz, x700 grafična)...

to je cena z GB rama, ne 512MB, ampak tudi če to nisi upošteval vidim, daje vsaj 50k preveč. Torej cena je šit, kaj pa konfiguracija?

bond007, kje si pa kupu ta prenosnik(ta za 150k)?

Od enega tipa na bolhi. Prenosnik je bil nov z računom in garancijo. Tip je razložil, da dobi nove prenosnike v kompenzacijo. Ceno bi se verjetno dalo še zbiti, glede na to, da je kolega dobil enak prenosnik z 512MB rama za 142k sit (od istega tipa na bolhi)...

ok. Če ne upoštevamo sumljivih tipov, ki prodajajo kompenzacijske laptope, a je to v normalnem svetu ok cena za ta laptop.

A tako; no to je pa druga...

sumljivi tipi na bolhi so za nekoga k se na kompe spozna, k bo znal reagirati ko gre kej narobe ne a za mojo anti-tech sestrično

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hulahup ()

ok. Če ne upoštevamo sumljivih tipov, ki prodajajo kompenzacijske laptope, a je to v normalnem svetu ok cena za ta laptop.

Ne, ni normalna cena. Ti boš za 220k sit dobil celerona, ko pa se za tak denar dobijo že dual core procesorji v prenosnikih

kje jih dobiš - jst sem na mimovrste gledu nx7400 - pa je za 224K sit dual core, ampak je 512 MB rama.

PA ni bil sumljiv tip no - če ma račun pa garancijo vse od znane firme... Ni pri tem nič sumljivega;)

Vsekakor ne kupi tistega prenosnika z celeronom - za tak denar tudi v trgovinah dobiš precej boljše prenosnike...

recimo tale
ali pa sploh TALE

Pa še marsikaj se bi našlo, kar je precej zmogljivejše od tistega tvojega celerona...

Če pa si že ogrel za tisti prenosnik, pa ga recimo tule dobiš dosti ceneje (ima večji disk, edino ram moraš dokupit)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

Ajaxy ::

Kaj pa tole za 800 EUR? A se splaca za tale denar al ne??? Recte ja, al pa ne pa, bom nehal tezit :)
TOSHIBA M70-309
Intel Pentium M 740
(1.73 GHz, 2 MB L2, 533 MHz FSB)
HD 100 GB. RAM 1024 MB
ATI Mobility Radeon X600SE, 256 MB HyperMemory
15,4" WXGA TrueBriteScheda tecnica

vidim, da ti tale hp ni ravno všeč. Sej se niti nisem tok ogrel zanj, sam ona je že dobila ponudbo, pa bi ga zdej rada kupila, ... Razmišljam pa tole: a je celeron tok zlo slabši - razmišljam, da se še vedno splača glede na to da ona ne bo zahtevna uporabnica (net, filmi, dobr, tudi autocad).

NE, celeron-m ni tolk zlo slabši - do 10% slabši recimo glede na p-m. Imel sem že prenosnik z celeronom-m 1,4 1MB cache in je bil solidno zmogljiv.
Ampak, če dobiš za enak denar lahko dual core procesor, potem je jasno kaj vzeti. Če pa ti je dovolj celeron, potem ga vsekakor kupi ceneje, kot pa 220k sit. Se pravi - ali dual core za 220-250k sit ali pa celerona bistveno ceneje, kot pa 220k sit...

kul, thx:)

Kakšna je razlika med tema dvema prenosnikoma:
Cenejši
Dražji

Cenovna razlika je velika, zaradi tega pa sprašujem(pa še opazil sem da ima cenejši boljši procesor)...

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AlexUS ()

valterz ::

Zanimivo...proc enak,ram enak...cenejši ima šerano grafiko,in čip set je drugačen. Na hitro,vzemi cenejšega.

Mene pa zanima, če ima kdo tale prenosnik HP NX7400

Slabosti...?
Valter

Zheegec ::

@hulahup: Za 190k dobiš NX7400 z istimi specifikacijami, samo da ima 80GB disk in pa Windows XP, tako da je tista cena previsoka za cca 50k. Core Duo konfiguracije NX7400 pa imajo sedaj skoraj vse trgovine za 247K, to je to kar je na Enaa (samo problem je, da ni dobavljiv trenutno - tudi na Enaa ne, tako da je treba poiskati kaj drugega, kmalu pride NX7400 s Core 2 Duo za malo višjo ceno bo IMHO še bolj aktualen).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Kaj narediti če te osebje spletne trgovine ignorira in noče odgovoriti?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AlexUS ()

MasterSPi ::

A se vam tut dostkrat zgodi da ko tipkate hitr in pritisnete tipko notr pa pol hocte drugo tipko prtisnt zapnete ob sosoednjo - zgornjo tipko? to je men zlo sumljivo narejeno. nc8430..
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

Glede na to da precej hitro tipkam se mi še to ni zgodilo... dvomim da bi se to kar naprej dogajalo osebju ki delajo tam(če pa že so pa nesposobni).
what's point of your post MasterSPi???

Steinkauz ::

Tole se mi zdi hudo za tako ceno
Ali kaj pravite vi ? :D

Kako to da sem spregledal...
Ja res je huda cena!:))

...sam ga ni na zalogi!:O