» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
53 / 670
»»

simplem ::

Pozdravljeni!

Mene zanima se nekaj glede tisteg HP-ja iz METRO-ja in sicer kako bi bilo v primeru nakupa z garancijo (tam v katalogu nic ne pise da bi bila mednarodna, pise samo 2 Jahre Pick-Up & Return-Garantie) - torej je mozno to garancijo uveljavljati pri nas? Kdo pa je slovenski zastopnik za HP?

IgorM ::

Mislim da so bo za to najbolje obrnit na slo HP, ampak glede na to, da se pavilioni ne prodajajo na našem trgu, mislim da tud garancija ne bo veljala pri nas, če si pa doma blizu meje, pa ti je tako vseeno kje uveljavljaš garanciji, no vsaj meni je.
Ima kdo kaj več informacij glede dv9043ea iz Metroja?

No sem poslal mail na HP Slovenija z vprasanjem glede garancije...potem tega prenosnika ni mogoce dobiti v Sloveniji? Dalec od meje...no nisem glih neki blizu (Velenje) :\ - je mozno garancijo uveljavljat tudi kje blizje kot pa Graz-u npr., sam ta konfiguracija mi res ful odgovarja... Je se kaksna druga resitev glede garancije?

nds ::

moj kolega je pred kratkim reševal svojga HP prenosnika v avstriji v Gracu,
garancije v SLO ni mogel uveljavit...kjer kupiš popravljaš...baje,
so pa popravljali dolge tri tedne.

GLEDE HP PAVILION dv 9043 ea iz Metroja:
razmisljam o nakupu
ker ravno kupujem comp

A JE TO KUL CENA ZA 3,5 KILE 17 INČNEGA X2 ????????????????
950 EUR oz. 230k sitov

Microprocessor AMD Turion™ 64 X2 Mobile Technology TL-52
Microprocessor Cache Level 2 cache 512 KB + 512 KB
Memory 1024 MB DDR2 667 MHz (2 x 512 MB)
Memory Max up to 2 GB
Video Graphics NVIDIA® GeForce™ Go 7600
Video Memory 256 MB (dedicated)
Hard Drive 160 GB 5400 rpm (2 x 80 GB)
Multimedia Drive Lightscribe Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) with Double Layer support
Display 17" WXGA+ High Definition BrightView Widescreen (1440 x 900)

nds ::

Mi lahko pošlješ katalog od metroja
bi rrad vidu če majo fotoaparte
fenx

Zgodovina sprememb…

• polepsal: Zheegec ()

Zheegec ::

Nds, konfiguracija za to ceno je super, pri nas ne boš dobil nič podobnega za to ceno.

Glede garancije za HP - Pavilion serija je lokalizirana in nimaš garancije v Slo, za NX/NC/NW serije pa imaš mednarodno garancijo, kupiš prenosnika v ZDA, garancijo podaljšaš v Slo, uveljavljaš jo pa v recimo Španiji, pa ni nobenih problemov.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

nds: kje si pa dobil to ceno, ce smem vprasat?
Ma v trenutnem katalogu (19.-31.10.2006) je samo en fotoaparat - Canon Ixus 800 IS (394,80eur oz. nizja 329eur).

Kaj pa ta varianta - kupis HP prenosnik v Avstriji in potem kupis HP care pack v Sloveniji - lahko "navezes" potem to garancijo na prenosnik? ...sicer mal "brezveze" zapravljen denar ampak ok :\.
Ma kdo kake izkusnje s takim nacinom uveljavljanja garancije (v tujini) - nds: tvoj kolega ni imel kakih problemov? Edino to me zdaj skrbi okrog tega prenosnika...Murphy nikoli ne pociva :D.

cbelica ::

ALIEn3001, kje v slo se da podaljšati garancija za HP-ja (kupljen v D)? Ker jaz sem za svojega nx6325 uprašal v BigBang-u (Koper), pa so samo pisano gledali... sem pustu tel. številko (da bojo 'kao' uprašali), ma še po dveh tednih nisem dobil odgovora...:\

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cbelica ()

Zheegec ::

Hehe, oni BigBangovci v Kopru so glavnem še vsi zeleni :D

Garancijo se da normalno podaljšati, tudi če si ga nabavil drugje (druga trgovina, druga država), ampak mora biti pa model iz serij ki se v Slo prodajajo (NX/NC/NW, to mislim da je vse, aja pa še tablet PC od HP), pa se lahko normalno podaljša. Pavillion pa itaq nima garancije v Slo.

Rabiš pa product number (P/N), serijsko (S/N), pa datum nakupa, katerega dokažeš z računom.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Ma a se pol splaca "tvegat" in pac kupit tak prenosnik "v bistvu" brez garancije? Mi lahko kdo kaj konkretnega svetuje...

Muzo ::

Torej včeri sem dobil pod prste nx6325 ey531 izvedbo.

Primerjava bo nekako z nx8220, ki si ga lastim. Se mi zdi nx6325 zelo luškan, sicer ni widescreen zaslon, ampak zaslon se mi zdi kvalitetnejši kot na nx8220, je boljše osvetljen. Resolucija 1400x1050 pa recimo large fonts za lažje branje je super :) Ostale zadevice kot so čitalec prstnih odtisov, card reader pa to še nisem uspel sprobat, grafične tudi ne, ampak bo uporabljen večinoma za pisarniško delo, tako da ni to neki bistvenega. Podatka o avtonomiji tudi še nisem preverjal (to pride sedaj na vrsto ko je vse naloženo), ampak prvi vtis je res pohvalen. Ohišje kompaktno, kot sem pr HPjih vajen, zaslon pa dovolj kontrasten in svetel. Drugače se pa manj greje kot nx8220, očitno turion kr naredi svoje :)

lp

tomaz- ::

muzo:

Bodi car in preveši še, kako deluje grafika, kaj od špilov bi šlo , kaj pa ne več. Saj ne mislim kakšnih norih zahtev :))

Imam plan kupit točno to mašinco..

H V A L A !!

IVo ::

No dons sm mal navijal grafo (x1600) v nc8430 in morm reči da sm impresioniran s strani HPja. Grafična se brez problema navije na 460/460 in s temi clocki v 3DMark2005 dobim 4363 točk. Probal sem tudi Company of Heroes (ki je trenutno ena najpožrešnejših graf + optimizirana za Nvidio; sklepam po nvidiinem logotipu) pri high/medium nastavitvah (1280x768 widescreen resoluciji) in deluje zelo dobro; nekaj ma probleme z Frapsi; samo zdi se mi da so FPSji tam nekje okrog 25.

bond007 ::

Hmm čudno, kakšne so pa potem privzete frekvence za Mobility X1600? Ker TUKAJ piše naj bi bile že privzete rekvence 470/470.

Muzo ::

tomaz- težka bo, ker gre že dons mašinca naprej k punci domov, ona pa ne igra lih neki špilov edin če bo brat njen kej.

lp

Sycroft ::

fantje... potreboval bi prenosnik za pisarno do nekje 300k sit. Najbolj pomembna zadeva pri izbiri pa je: avtonomija baterije ter da je cimlazji. Ostalo nima veze ker bo za pisarniska dela.

nekako se res ne znajdem med vsemi temi znamkami in ponudbami.

hvala ze vnaprej

tomaz- ::

Muzo:

Obvezno punci naštimej Ship simulator, pa kakšen ta nov broken sword. Boš videl, oba bova zadovoljna:

Men boš povedal, če lepo tečejo, ti boš mel pa mir nekej časa pred punco :))

sej to je model ey 351 ki ima turiona x2 2.0 ghz .. Tuki dobiš xp-je zravn, kajne?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomaz- ()

MEDENA ::

fantje... potreboval bi prenosnik za pisarno do nekje 300k sit. Najbolj pomembna zadeva pri izbiri pa je: avtonomija baterije ter da je cimlazji. Ostalo nima veze ker bo za pisarniska dela.

lol bogi 300k za pisarnišo delo.....a ne bi raje dal 500k za kakega, da boš lahko še tetris igral? >:D :D 8-O :\

ronaldo ::

Za pisarnisko delo je dovolj Celeron/Sempron, tak da ne vidim smisla da porabis do 300k za nekaj takega. Razen seveda ce se ne mislis hvalit pred kolegi :\

Za 150k dobis tak prenosnik.

roiiro ::

lep pozdrav0:) sem kupla koncno prenosnik (sem kake tri strani nazaj sprasevala kako in kaj) na nemski strani digitalo.de ...sem ga dobila v roku 4 dni_hitro in stalo me je prenosnik + postnina je bla 1200 evrov...je pri meni tawko da sem trenutno na svedskem ...torej bi v vsakem primeru morala polacat za postnino
SONY Vaio VGN-FE28B 15,4Zoll T2300 1660MHz 100GB 1024MB WMC DVDRW
Double Layer DL NIC 56k WLAN nVidia GeForce Mikro (VGNFE28B.G4)
http://www.digitalo.de/deeplink.jsp;jse... je link kjer si ga lahko ogledate... sem zelo zadovoljna in mislim da mi bo vredu sluzil...0:)

mam pa vprasanje za Jakassa..kako si ti zadovoljen...si rekel da ga bos dobil za testiranje----sony vaiota???0:)

aja pa se nekje sem zasledila kako to da si studentje kopujemo kompe??..Moj odgovor je preprost ZATO KER JIH RABIMO ZA STUDIRAT!!!!!!! IN KER SMO DANDANES VECINOMA VSI PREMICNI NAOKROG ..RABIMO PRENOSNIKE...IN POCEN PRENOSNIKI SO ROBA KI SE PREHITER POKVARI -.....NU TO JE MOJE MALENKOSTNO MNENJE......aja pa delamo pa si dnarce sluzimo sami:)0:)

lep pozdrav pa hvala za nasvete0:)

ola se enkrat jaz 0:) se neki me zanima...sem si mal prebrala forum...Jakasss vidim da si aktiven v porocanju kako in kaj kulll je fino mal prebrati:) kako kaj..s kompici..ja sevedi imam tudi jaz nemske windovse in sem si vse posnela na dvd in imam tudi v planu dol pometati vsega kar ne rabim..se strinjam da je fullll prevec navlake...mam pa vprasanje ..particion magic??...al pozna kdo od vas ta program...bi si rada se dala linux gor in se mal vec poglobila v tej smeri...kako naj se lotim da ne bom ze v prvo cit sesula novga prenosnika ?????????? 0:)
papa roiiro

Zgodovina sprememb…

• spremenila: roiiro ()

ola se enkrat roiiro sem mal zmeda dans..sorry sam sem narobe link poslala
http://www.digitalo.de/deeplink.jsp;jse...
tko sedaj pa sem mislim da vredu lep dan0:)

Partition magic poznajo verjetn vsi na tem forumu. Sam vpraši kaj te zanima... Pa zakaj se morš dret? Zdej mi bo v ušesih zvenelo še nekaj dni...hvala;)
No svojo grafo sm spravu na 480/480 in dubu 4501 točk v 3DMark2005. Ni slabo za laptop...:\

kody ::

hp pavillion garancija ne veljav slo....
kar je objavljeno tudi na spletni strani od hp....
za hp compaq nx itd. pa velja v slo, ker bi jo lahko uveljavljal za nx 6125 kupljenega v Gradcu:D pa se v Slo sem care pack kupil

MAX34216 ::

pozdrav vsem

mogoče kdo ve za kakšen page s kakšnimi testi oz. članki na temo procesorjev in grafičnih kartic v prenosnikih?

hvala!

BomberPilot ::

Lep pozdrav IVo, stojko1, Brainstorm, fras in ostali morebitni lastinki nc8430.
Ker se odločam za nakup tega prenosnika bi vas prosil za vaše "vtise" glede njegovega gretja oz. glasnosti ventilatorja in pa kako je kaj z avtonomijo baterije. Kar pa se zaslona tiče, me zanimajo predvsem svetlost, prikaz barv in pa bleščanje (namreč veliko se ukvarjam z grafičnimi programi in npr. v AutoCAD-u ne bi rad gledal samega sebe).
Prebral sem že veliko raznih ocen tega prenosnika, sedaj pa me za primerjavo zanima še vaše mnenje.

fras ::

Jaz sem z nakupom nc8430 več kot zadovoljen. In to celo do te mere, da bom v kratkem prodal svojega starega stacionarca, ker na njem ne morem delati ničesar, kar ne bi mogel na prenosniku. Barve monitorja so čudovite, vidni koti ogromni, baterija mi drži vsaj dve uri, tudi ko sem neizprosen pri količini programov, ki jih zaganjam, nisem pa še kaj dosti testiral, kako dolgo poganja sistem pri igranju igric. Greje sicer se, še posebej ko igram oblivion na 1280x768 pri skoraj max nastavitvah, vendar te vročine na začutiš na tipkovnici, niti na podlogi za roke, ker ima zelo dobro potavljen ventilator, ki odvaja vroč zrak na levi strani. Problem pri njem je, da je vedno na maksimum, ko imaš prenosnik priklopljen na zunanje napajanje, kar zna biti tečno če spiš ob njem, vendar ni ne vem kako glasen.
Edina stvar, ki bi lahko bila boljša je zaslon z brightview, saj sem vajen imeti brightness vedno na maksimum.
Ker je to moj prvi prenosnik ga s težavo primerjam z ostalimi, vendar sem prepričan, da je trenutno eden najboljših nakupov.

Lahko ti povem da boš zelooooo zadovoljen z njim. Moja sestra študira arhitekturo in ima naenkrat prižganih ne vem kok programov (3d studio MAX, ArchiCAD, AutoCAD in ostali NAENKRAT) in se pritem greje zelo malo, poleg tega je pa tudi zelo tih. Ventilator se močneje oglasi šele ko grafo navijem za kake špile, čeprav navijanja ne bi rabu ampak to delam iz "principa" :) ;) . Ona je zelo zadovoljna z monitorjem saj ji omogoča pogled na 2 programa hkrati (widescreen). Pri takem intenzivnem delu ji baterija zdrži tudi več kot dve uri, ampak to naj te ne skrbi ker v današnjem času imaš povsod štekerje. Če te še kej zanima vpraš...
LP IVo

SebaR ::

Mene zanima kako je z uveljavljanjem garancije pri nas glede Acerjevih prenosnikov. Lastim si Acer Aspire 9502wsmi, ki je bil kupljen v Italiji in ima 4 leta mednarodne garancije. Sem že klical v Velenje in me je prodajalka brez premisleka zavrnila.

Zakaj ni možno uveljavljati če je mednarodna garancija?

LP
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Brainstorm ::

Tut js sem zaenkrat zelo zadovolj z hp-jem nc8430, sprva me je nekoliko mučila visoka resolucija, samo zdej sem se že navadu, povečal sem fonte ter velikost pisave in gre.
Moti me edino počasna hitrost ripanja video dvd-jev. Ne vem ali je to normalno pri prenosnikah, da zaštarta nekje pri 1,5X brzini pa tja do 4X maximum ali bi to moglo iti hitreje, ker plextor na osebnem pc-ju mi stegne do 10X.

Tako da dejte mal povedat pls, kok ostalim ripa, ker če ne bo šlo tole hitreje, bom mogu vgradit drugega not.
Kdo je sploh proizvajalec tega dvd-ja, (mogoče Toshiba), ker mogoče bi se ga dalo pohitrit z novim firmware-om, če sploh obstaja za njega?

Tole mi izpiše za njega:

DISCINFO VERSION : 1.6.1.6
VENDOR : TSSTcorp
MODEL : CD/DVDW TS-L632D
REVISION : HH15
VENDOR SPECIFIC : Z
LOADING MECHANISM : Tray
SERIAL NUMBER : TS-L632DFirm
NUMBER VOL. LEVELS : 256
BUFFER SIZE : 2048KB
TOSHIBA CODE : OEM HM
TOSHIBA MODEL :
INTERFACE : ATAPI
RPC2 SCHEME : YES
STATUS : Set

Sycroft ::

>fantje... potreboval bi prenosnik za pisarno do nekje 300k sit. Najbolj pomembna zadeva pri izbiri pa je: avtonomija >baterije ter da je cimlazji. Ostalo nima veze ker bo za pisarniska dela.

>lol bogi 300k za pisarnišo delo.....a ne bi raje dal 500k za kakega, da boš lahko še tetris igral? >:D

nisem rekel da me zajebavajte ampak da mi ponudite nekaj za to ceno. Gre se za to da ima neka firma dolocen proracun in ga je treba izkoristit. Zadeva ne bo zame. Kot pa sem ze povdaril (tisti za 150k kolikor jaz vem imajo slabo baterijo), pa imora imeti cim daljso avtonomijo baterije in da je cim lazji. Sedaj, ce je pac za ta denar tut za igrce gor igrat pa naj bo, vendar toliko denarja imajo in ga hocejo porabit (zakaj ga ne bi...).

hvala... ali pac?

Brainstorm, pozabil sm ti povedat da men ripa pri 6x hitrosti začne tam nekje pri 4x potem pa se dvigne do 6x. Mislim da je tle pomembna tudi hitrost procesorja, pa je zato tako nizka, nism pa 100%...

206freak ::

Kupil sem Fujitsu siemens Amilo PI1505 pa me zanima če kdo ve kako naštimat v WIN XP zvok tako, da ga lahko upravljaš iz tipk na tipkovnici (da to lahko počneš npr. med gledanjem filma v Media playerju ali pa ob zvočnih efektih v pps-u)

IVo, to si ti verjetno probu ripnat že presnet film, na DVD5, tega men tut hitreje ripa, probi še original DVD9.

Ker se prav čuje ko ripa DVD5, so obrati na full, da kar žvižga, ko pa DVD9, pa je skor neslišn, kot bi laufal v leru.

Zgodovina sprememb…

stojko1 ::

Evo da se jaz tudi oglasim glede hp8430 t7200 zadevice.prenosnik je bomba ---nisem ga se dodobra postimal samo mam pa trenutno en problem.na tipkovnici mi ne prime kombinacija FN+ X in pa CTRL +c + CTRL +v in ostale kombinacije.naprimer ne morem tudi Brightness monitorja povečati z kombinacijo gumbov fn + ............ tistemu ki mi pomaga rešiti problem mu takoj dostavim z hitro pošto gajbo pira
stojko

Odinštaliri Hp Quick Launch program in ti bo delalo BP.

Sej js pa ne morem spreminjat nastavitev v Ati control centru.

Ajaxy ::

Kupujem notebook za studijske zadeve, torej za Office, Internet, ter mogoce za Corel Draw. V Trstu prodajajo sledeco zadevo, pa me zanima kaj si mislite o tem. Veseli me, da ima 100 GB in 1G RAM, ne vem pa kako je kaj ostalo. Torej, ce se komu da napisat stavek ali 2 o tem, ali je vreden svojega denarja bi me zelo veselilo. Racunalnik bi rabil sele cez dober 1 mesec, torej lahko se malo pocakam na kaj boljsega, vendar se mi osebno zdi tale ponudba kar uredu. Velja pa le do konca oktobra.

TOSHIBA Satellite M70-309
Intel Pentium M 740 (1.73 GHz, 2 MB L2, 533 MHz FSB)
HD 100 GB - RAM 1024 MB - Display 15.4" TFT WXGA TrueBrite
Masterizzatore DVD&plusmn;R/RW Double Layer - LAN 10/100 - FireWire
Modem 56K V.90/ V.92 - Wi-Fi 802.11b/g - S-Video - Card reader 5 in 1
Scheda video: ATI Mobility Radeon X600SE, 256 MB HyperMemory.
Cena: 799 EUR

Se povezava: http://compraonline.mediaworld.it/webap...

Lep pozdrav

Jackass ::

A kdo ve kje v SLO majo mal večjo izbiro idskov za prenosnike. Iščm neki v smislu 120GB ali več s 7200 obr. Najdu sm neki pi Enaa, sam majo tisti diski kr velike dostopne čase.
jAcKaSS

TribesMan ::

Enaa ima vse diske 7200 ki obstajajo... če misliš da boš lahko kupil kaj drugega (boljšega)... tega pač ni.

Dostopni časi so pa taki kot so. Še vedno so to diski za prenosnike, ne pričakuj čudeža.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

celada ::

nds ali pa kdorkoli drug, a mi lahko poveste kje se da dobit metrojev katalog, ali pa ce mi ga posljete na celada@gmail.com

myself ::

Mene pa zanima kaj se boljše odnese AMD Turion 64 X2 1.6 Ghz ali Intel Core Duo Processor 1.6 Ghz???

Ter tudi katera grafična je boljša ATi M56 Radeon Mobility X1600 256MB ali 256 MB NVIDIA GeForce Go 7600???

BigHugo ::

Brainstorm: tvoj pekač v HPju je Samsungov. Drugič pa uporabil Google.
LP BigHugo

mathew82 ::

ALi je kdo kupil sedaj omenjeni računalnik z metroja.. HP pavilion??

Kakšna je cena ,, ali je 915 EUR ali je 1098 Eur?

LP , Matevž

mathew82 ::

Zdravo.. A si ti kupil tale prenosnik TOshiba m70-309???

BogyX ::

Pozdravljeni

Iščem prenosni računalnik, ki bi bil majhnih dimenzij (majhen W zaslon), obenem pa dokaj zmogljiv.
Pogoj je tudi, da se ga dobi v Sloveniji (kjerkoli).

Željene specifikacije:
- teža pod 2kg
- dimenzije pod 20x30x3cm
- Core 2 Duo za prenosnike (T7200)
- 2G RAM
- DVD RW DL
- Wide zaslon z čim večjo resolucijo
- disk nad 100GB
- avtonomija čim večja (vsaj 5 ur)
- neko grafično, ki ni Intel 950 (vsaj nekaj osnovnega, če se že kak 7900 GO ne dobi v teh prenosnikih).

- po možnosti tehnologijo, ki naj bi nasledila Centrino

- cena do 700k.

Mi lahko kdo pomaga. Najpomembneje je, da je malih dimenzij in lahek.

Sam sem gledal Soni Vaio TX, težava je z dobavljivostjo.

Ima kdo kak predlog.

fras ::

Myself: core duo procesor je boljši kot turion, grafična x1600 pa hitrejša kot 7600 go

Lp!

V METRO trgovino lahko vstopis samo, ce imas njihovo kartico. Ce pa imas njihovo kartico (rabis kundenummer), pa si lahko pogledas katalog na netu (metro.at). Cena, ki bi jo placal je skoraj zagotovo tista visja - razen ce si drzavljan katere izmed drzav izven evropske unije (isto kot smo mi vcasih nazaj dobili davek - ne vem tocno kako, ko si sel naslednjic v avstrijo si imel + ali nekaj takega) ali pa tisto na firmo (samo to pa ne vem kako gre...), v vsakem primeru pa mi je bolj logicno da se placa visja cena, ker ne vem zakaj bi drzava komurkoli puscala davek...ve kdo kaj vec?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: simplem ()

ronaldo ::

fras: Turion X2 je hitrejsi kot Core duo v vecini aplikacij (ne v sinteticnih testih), sicer je razlika majhna, ampak vseeno. Turion tudi podpira 64-bit Os, tak da je sigurno boljsi nakup.
Ce se ne motim je 7600 go hitrejsa od x1600, nisem pa glih siguren.

Ajaxy ::

mathew82: Zdravo.. A si ti kupil tale prenosnik TOshiba m70-309???

Ne se. Ga bom verjetno ta vikend, al pa v zacetku naslednjega tedna. Verjetno je za ta denar cisto uredu.

IgorM ::

ronaldo:
Prosim če lahko potrdiš svoje izjave s kašnimi testi, kjer se da videt to zarliko ki si jo napisal.
Hvala že v naprej.
««
53 / 670
»»