» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
52 / 666
»»

kody ::

saj si ga dobil zraven nisi?

Redman ::

Mam samo eno vprašanje glede baterije v prenosniku. Kupu sem si Nx6325 in me zanima kako nej uporabljam baterijo.

Ali je potrebno izprazniti baterijo do konca pred ponovnim napajanjem? A lahko priključim prenosnik na napajanje četudi baterija še ni prazna in delam?

Zheegec ::

Prvič jo polni 14ur, potem jo čisto sprazni, spet polni 14ur, da se aktivira.

Potem pa lahko načeloma delaš z baterijo kakor želiš, tako in tako se pri novih prenosnikih baterija napolni, potem pa se na uporablja več dokler ga imaš na 220V.

Jackass: Bo treba nekaj takega napisati na vrh te teme pa jo dati pod sticky, dobra ideja >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

globe ::

@ ferkes: sony vaio za 283k sit. jest sem pred nakupom cakam se kaksen review tega prenosnika. nekdo na tem forumu ga je narocil se mi zdi. v oci mi je padel se eden 17" prenosnik s se malo boljso konfiguracijo kot tale sony, je tut mal drazji. 17" pa zato, ker bom imel prnosnik kot primarni rac in mel mal skrbi, da ne bo 15" premalo...

Skull_ ::

jst sm tega naroču in plaču po predračunu že, zdej sam čakam da pride..

Mare2 ::

HP prenosnik nc8430 Intel Core Duo

Ugodna priložnost za prenosnik, star en mesec, vrhunskih lastnosti.

Klikk!!!!

Brainstorm ::

Najrajš bi ga js tut prodal, ker tale resolucija me pa ubija, sem bil prisiljen zmanjšat iz 1680X1050 na 1360X768 , da sploh vidim kaj brat.
Samo zdaj pa slika ni ostra.
A se da s kakšnem programom izostrit sliko na tej resolucija, ali si čem še naprej naprezat in uničevat oči na 1680X1050?

Zgodovina sprememb…

ferkes ::

@Skull: jest bi tudi ... kulk dolg pa že čakaš?

Ja povečaj fonte - start -control panel- display- appearence -large fonts. Ali pa display-settings-advanced- pa tam povečaš fonte.
Janez Janša, 29.04.2014

Ma ja sej to sem naredil, je zdej bolš ja, sam nekako še morem kak plugin za firefox najdit, da bo velikost besedila ostala tako velika kot jo nastaviš, ne da moreš zmeri jo povečovat.

MEDENA ::

Tale je dober :)

ASUS A6KM

D1NO ::

sorry za offtopic, ampak nism nasel nobene teme v kateri bi vprasal...
torej... kupujem torbo za prenosnik pripravljen sm dat najvec 15k... kaj priporocate
aja pa zanima me se ce kdo ve ali mogoce obstaja torba(ne ruzak) z vojaškim oz. cammo vzorcem.
hvala

Jackass ::

Tisti s preveliko resolucijo povečajte pisavo iz 96 na 120 DPI, vklopite ClearType in po možnosti še nastavite pisavo pri (nadzorna plošča/zaslon/videz) iz "normalne" na "veliko".

EDIT: aja, danes sem dobil prenosnik SONY VAIO VGN-FE31Z. Ohišje v celoti iz magnezija... hja nisem še ugotovil kje točno je skrit ta magnezij. Tipkovnica je trda, edino na desni strani (tipka alt gr) je nekoliko slabo vpeta. Moram v ponedeljek reklamirati, ker se mi ne zdi logično, da bi bila tipkovnica povsod trdo vpeta, razen na enem mestu. Kakorkoli že, moram še dodobra stestirati celoten prenosnik, potem pa se razpišem.

LP,
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

Skull_ ::

ferkes: naroču in plaču sm v ponedeljek, na strani pa piše da je predviden rok dobave 20.10., tko da pred tem datumom verjetn nebom dobil.. je pa 3% popusta če plačaš po predračunu do 15.10...

Curry ::

@Jackass: Zraven si (verjetno) dobil nemske Windows Media Center Edition 2005. Ali se da nanje naloziti kaksen language pack oz odinstalirati nemskega? Meni so po telefonu razlozili, da naj to ne bi slo. Razlozili so mi tudi, da prenosnik sicer lahko narocijo iz Velike Britanije (ter mi tako omogocijo anglesko tipkovnico in windowse), vendar pa po poslanem mailu se vedno cakam odgovor (mail je bil poslan v sredo...).

OVID ::

Kupil sem Hp nx6310. Me pa zanima kje se da naštelat svetlost ekrana, saj je naštimam pretemno (kao varčevanje).

MasterSPi ::

ce bo kdo zamenjal disk (iz 5400 na 7200) pri prenosniku nc8430 rh471 naj napise tle gor kaj se spremeni kej.. hitrost pa baterija pa vse to - da vidm ce se splaca ;)
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

TribesMan ::

OVID pritisni tipko Fn (obarvana modro, nahaja se med levim CTRL in ALT) ter tipko na kateri je narisan ekran z sončkom...

Nisem čist prepričan kire tipke so to pri HPju... možno da sta to smerni piščici navzgor in navzdol..

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

OVID ::

hvala točno tak je kot si reko

Curry: Točno, zraven sem dobil nemške Windows XP Media center in pa ogromno, ampak res ogromno programske navlake. Takoj ko ugotovim, kaj vse je nepotrebno le ti dol. Prav tako tudi nemški windowsi. Navlake je toliko, da zagon traja 1:20, kar je absolutno preveč za nov računalnik.

Trenutno testiram koliko zdrži baterija pri normalnem surfanju po netu. Zaenkrat kar hitro pobira baterijo...:( O rezultatih seveda poročam.
jAcKaSS

čaki malo...
torej so čisto nemški Wins?

ko sem kupil Hp za sestro v Avstriji, te je ob začetku inštalacije vprašalo kaj hočeš, nemške ali ang. wins...
čudno, bilo so pa Xp home

hm, hm ::

tolk ste omenjal te core duo in core 2 duo procesorje. a lahk edn pojasni v cem je razlika v teoriji in praksi?

Core 2 Duo je 64 bitni procesor. Core Duo je pa 32 bitni. Potem Core 2 Duo serija T7*** ima 4MB predpomnilnika, Core Duo pa 2MB.

LP,
jAcKaSS

Pismu, ne vem kako nej baterijo do konca izpraznem, ker se mi računalnik pri 3% baterije samodejno ugasne (v stanje pripravljenosti). A ma kdo kakšno idejo?

Poleg tega mi tle nč ni več jasn. Baterija je zdržala nekaj več kot 150min. Pri tem je od trenutka ko je bilo 10% baterije do trenutka ko je bilo samo še 3% baterije polne preteklo več kot 30min. Na začetku pa je pri prenosu 700MB datoteke prkeo WLAN-a v 10min pokuril prenosnik 10% baterije. Men to ni jasno.

Zdej mi pa ni čist jasn, a sm js kej izklopu (k sm izklaplu nektere service-e) al se pa prenosnik pr 10% preklop v super varčen računalnik. Ali samo preprosto program ne zna pravilno izmeriti porabe?

LP,
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

Mate ::

A lahk kakšen uporabnik prenosnika HP nc8430 s konfiguracijo Core 2 Duo 2.0, 1GB rama, 256MB grafična pove, koliko časa in s kakšnim delom zdrži baterija.

Hvala.
Hum?....

IVo ::

Takoj po prvem polnjenju sm hotu porabit celotno baterijo, od takrat pa ga mam prikljčenga na elektriko... Takrat sm instaliral full enih programov, gledu en film, čistil service.met ipd skratka deloval je konstantno in je zdržal nekaj čez tri pa pol ure.

hooger ::

Pozdravljeni!

Nameravam kupiti prenosnika.

Odločam se nekako med temi:

Toshiba M70-309

FUJITSU-SIEMENS Amilo M 1451G

FUJITSU-SIEMENS Amilo PI1536 Kit

Ima mogoče kdo kakšne ostale zanimive ponudbe?

A lahko tkoj ko dobim prenosnika dam baterijo notr pa przgem? al morm najprej napolnit 14 ur pa potem nazgat?
Pa se neki.. a je to normalno da dobis prenosnika brez vseh cdjev - pisalo je: Windows XP Professional (angleški in slovenski) Ampak cdja nism dobil.
LP

Zgodovina sprememb…

simplem ::

Pozdravljeni!

No tudi jaz se odlocam za nakup prenosnika in bi vas rad vprasal za nasvet (nekaj strani te teme sem sicer prebral, vendar ne vseh :8)). No moji kriteriji pa so sledeci: zapravil bi nekje do 250.000sit (max. 300.000sit - do tu sem se pripravljen dvignit, ker bi si pac rad kupil "v redu stvar" za nekaj casa), procesor naj bi bil dvojedrni in 64bit, RAMa vsaj 1GB, graficna locena (bi uporabljal tudi za obcasno igranje iger - HL2, GTA: SA,...nisem nek "grafika freak", tekoce igranje na "medium" nastavitvah bo dovolj - drugace pac vsakdanja opravila (pisanje dokumentov, poslusanje glasbe, gledanje filmov,...)), avtonomija baterije mi ni toliko pomembna - prenosljivost tudi ni prioriteta, pripravljen pa bi ga bil kupiti tudi preko interneta, naj ima DVD-RW enoto (ce je le mozno z lightscribe)...glede zaslona pa nimam idej :\.

Vprasal bi pa se za mnenje glede dveh modelov (pac ta dva sem slucajno opazil v METRO katalogu - ker imam moznost nakupa s kartico, upostevajte nizje cene):

1. Acer Aspire 9424 WSMi
Slikca iz kataloga (sem izrezal iz pdf): Acer Aspire 9424 WSMi
Bi prosil cimprej za kaksno mnenje, ker je v akciji samo se do srede. Kaj mene "skrbi" glede tega prenosnika - znamka Acer, samo eno leto garancije, malo slabsa graficna (bi se dala zamenjati?) pa se ne bi rad zdaj neki na hitro se odlocal in opravil nakupa.

2. HP Pavilion dv9043EA
Slikca: HP Pavilion dv9043EA
No ta je v akciji do 31.10. tako da se ne mudi...ta se mi tudi zelo dopade, sploh ugodna cena. Skrbi me pa malo slabsi procesor...

fras ::

Najbrž si kupil HP-ja, kjer ti ne dajo inštalacijskih programov na cd-ju, ampak si moreš na začetklu sam posneti vso opremo na dvd-je. Kodo za windowse imaš napisano pa na spodnji strani prenosnika. Ko sem ga js užgal je imel baterijo že polno, tako da ga pomojem lahko užgeš takoj ko si ga dal polnit.

ronaldo ::

simplem: Za igranje iger je pomembna graficna, tak da bo tisti drugi: Hp dosti boljsi nakup, zato ker bo v igrah okrog 40%-80% hitrejsi.

Pizda krneki.. mam cd key a nimam cdja od winsov da bi instalerov.. krneki.. al pa ce bi dal ene 5cdjev za celotno instalacijo zdravn usazga prenosnika.. ffs

IgorM ::

Ta Pavilion je pa zanimiva zadeva. Ima mogoče kdo kaj več podatkov o zaslonu oz. če ima kdo kakšne izkušnje s tem zaslonom?
To je mogoče ponudba iz Metroja?
Sam iščem prenosnika s 17" zaslonom ampak ne bi rad imel glossy al kakšnega podobnega premaza.

IgorM: Ja ta ponudba je iz METRO-ja...velja do konca oktobra.

No tisti ta prvi (Acer) tako ali tako odpade, ker ne mislim nekaj "na vrat, na nos" kupovat. Kako se vam torej zdi ta HP Pavilion dv9043EA? Mogoce se kak drug predlog, glede na moje zelje?

MEDENA ::

tale HP je odličen pa cena ULTRA huda no faq 220k za tok hud laptop. Vzameš meni enega? :D

Samo naj bi gledal spodnjo "črno" ceno ki pa je 1100 eur, no vsaj tako je ponavadi bilo pri metroju, zgornja cena brez, spodnja pa z ddv-jem, razen če kupuješ na firmo al pa maš koga s potnim listom, ki še lahko dobi nazaj davek.

damek81 ::

tud jest kupujem prenosnika z 17˝ zaslonom in se mi zdi ta ponudba zelo uredu! Na nemških spletnih straneh je okol 1100 EU redna cena!
Kera trgovina pa je to METRO, a je to spletna trgovina v Avstriji ali Nemčiji. Ma kdo kak naslov?:D

Metro je trgovina, ki jo mi blizu avstrijske meje poznamo še iz šasov ko je bil dinar enakovreden "šilingu", tam pa prodajo vse živo, če želiš me kontaktiraj preko ZS pa ti lahko pošljem njihov katalog v pdf-u, da si pogledaš del njihove ponudbe :).
ZAnimiva ponudba, ampak vseeno bi rad videl zaslon v živo, ne bi se rad zastonj vozil do Graza.
Naj bi bile 2 vrsti zaslona glosy in pa mat, ve kdo slučajno kakšen bi naj bil iz metroja?

damek81 ::

igorM: sm ti poslal na ZS

Glede zaslona:
Display-Typ: 17" TFT-Aktivmatrix
Max. Auflösung: 1440 x 900 ( WXGA+ )
Breitbild-Bildschirm: Ja
Besonderheiten: BrightView

damek81: Ja tako kot je ze IgorM povedal METRO je trgovina, kjer prodajajo vse zivo ;) (zivila, oblacila, sportno opremo, tehniko,...), res pa je tudi da je treba gledati spodnjo ceno, razen ce imas oziroma poznas koga, ki ima METRO kartico (se mi zdi da je dostopna samo podjetnikom) ali pa tako kot je rekel IgorM glede povrnitve davka.

IgorM - to glede zaslona je to tvoja osebna zelja ali je en tip "slabsi" od drugega? Bi lahko na hitro razlozil v cem je razlika in pa kateri je "boljsi". Me pa zanima se nekaj, ce bi primerjali procesor v tem prenosniku (AMD Turion 64 X2 TL-52, 1,6 GHz, 512 KB + 512 KB L2 Cache) kateri procesor za namizne racunalnike bi mu bil nekako enak oziroma primerljiv (ce je mozna taksna primerjava)?

Jah težko reči, Athlon64 X2 3800+ je že kar hitrejši (2.0GHz), ampak arhitekturno sta pa enaka, recimo da je Turion64 x2 1.6GHz teoretično 20% počasnejši če bi bilo ostalo enako.
Janez Janša, 29.04.2014

Kje bi se dalo nabavt torbo za prenosnika v kaksni drugi barvi - recimo bež? nujno rabm! :)

Kobajagi ::

jackass, imaš že kakšne nove rezultate testiranja tistega Sonyja? :)

tomaz- ::

kaj pa tole :

model nx6325 (EY351EA)
zaslon 15" TFT 1400 x 1050 XGA +WVA
procesor AMD mobile Turion 64 X2 TL-60 (2.0GHz)
pomnilnik 1024MB DDRII 667MHz - do 4096MB (prost slot)
trdi disk 80GB SMART SATA HDD 5400rpm
grafična kartica ATI Mobility Radeon Xpress 1150 do 128MB shared
optična enota DVD+/-RW enota DL SM
zvočna kartica da
modem 56k V.92
mrežna kartica 10/100/1000 UTP
brezžično omrežje 802.11a/b/g WLAN
bluetooth da
št. USB priključkov 3
št. firewire priključkov 1
COM priključek ne
paralelni priključek ne
TV izhod da
čitalec kartic 7 v 1 čitalec kartic
drugi priključki 2 x Audio
PCMCIA Type I/II
operacijski sistem WIN XP PRO Edition Angleški , SLO Language pack
baterija 6 celična LiON baterija
masa 2,6 kg
dimenzije 30,3 x 328,6 x 247,3 mm
drugo čitalec prstnih odtisov

zadevo bi dobil novo za cca 250000,00

bi šle igrice tud gor, seveda ne ta hude ... Rabil bi npr občasno za NFS, ship simulator, ta zadnji broken sword ipd..

A obstaja kakšen update za firmware za tale dvd ki je vgrajen v HP nc8430 Ts-L632D (TSST corp), ker ripa po polžje, komaj nekje z 3X brzino, medtem ko mi nec na domačem pc-ju tudi z 12X?

Kdo je sploh proizvajalec tega vgrajenega dvd snemalca, mogoče bi potem lažje kaj našu, pomojem ni hp?

v sestrin hp nx6125 je vgrajen LG
piši na HP Slovenije in ti povedo kateri je proizvajalec

simplem
Glede zaslona: najraje bi imel mat zaslon, ker sem že dolgo nazaj zamenjal crt z lcd samo zaradi tega ker ni refleksij iz okolice na ekranu, ni potrebe po "idealnih" pogojih naravne in umetne svetlobe, za kak celodnevni šprint ko se projekt zaključuje, se vsaj mojim očem občutno pozna, da manj utruja.
Prenosnik pa bi rad kupil, tako da mi ni treba vedno delati v pisarni, pa pri sodelovanju z drugimi mi je najležje ko vse skupaj kr drugam zanesem, bi pa rad imel 17" zaslon zaradi udobja pri delu, se mi zdi 1440x900 ravno prav, tisto eno kilo več pa bom že preživel.
Se pa priporočam če ima kdo slučajno izkušnje s 17" zasloni na prenosnikih.

SebaR ::

IgorM jaz uporabljam Acer 9502wsmi z 17" widescreen zaslonom in ti moram povedati, da se splača potrpeti za tist kilogram če ti teža ni toliko pomembna. Gledanje filmov je odlično, prav tako igranje iger. Z resolucijo 1440*900 pa svar tudi od blizu zgleda perfeknta.

To je moje skromno mnjenja, LP!
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

tomaz- ::

sam eno vprašanje glede grafike :

VGA nVidia Go 7300 128MB + 128MB TurboCache

VS

x700 128 mb

katero ??

bond007 ::

x700 bo recimo nekje dvakrat hitrejša od 7300go...
««
52 / 666
»»