» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
51 / 666
»»

Gionni ::

A je kdo kdaj kupoval v MediaWorld-u v Trstu? Se mi zdi, da imajo še kar dobro (poceni) ponudbo.
Npr.: http://www.mediaworld.it/offerte/2006_ottobre_14/01_01.html
Zanimam se predvsem za ACER Notebook AS5672. Ima kdo kakšne izkušnje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gionni ()

MasterSPi ::

Kateri so pa najbolsi disk 2.5" za prenosnike? pa ce da kdo kaksno stran kjer so pocen
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

TribesMan ::

MasterSPi...

Ti sam glej da ima 7200 obratov, ostalo pa po želji... Hitachi/Seagate. Imajo jih pa pri Enaa.com, pa še kje drugje sigurno.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

MasterSPi ::

A pol ni vazno ce je ata, s-ata, ata-100, ata-6 ...?
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Tale zgleda kul sam skoda, ker ne pise kaksen dostopni cas ima. Nekateri imajo 12ms in se mi zdi kar dost..
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

Zgodovina sprememb…

norden ::

Lep pozdrav !
Mene zanima kam po rangu spadajo tile procesorji.

AMD Turion 64 X2 Mobile Processor

Intel® Core™ Duo Processors T2300 (1.66-GHz, 667-MHz FSB, 2-MB L2 cache)

Intel® Core™ 2 Duo T5600 1.66-GHz, 667-MHz FSB, 2-MB L2 cache

A ima kdo kakšno idejo kateri procesorji veljajo za boljše.
Kupujem prenosnik do 200k. Lepo prosim za resno pomoč.

lp
Mitja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: norden ()

206freak ::

Zanima me vaše mnenje o tem izdelku (glede na ceno:kakovost:ponudbo).Če ima kdo kakšno boljšo ponudbo v tem cenovnem razredu v naprej hvala.

http://www.chip.si/chip/php/index.php?s...

lp

ronaldo ::

Intel® Core™ 2 Duo T5600 1.66-GHz, 667-MHz FSB, 2-MB L2 cache

AMD Turion 64 X2 Mobile Processor

Intel® Core™ Duo Processors T2300 (1.66-GHz, 667-MHz FSB, 2-MB L2 cache)

Ampak dvomim da bos za 200k dobil prenosnik s katerim od teh procesorjev. Ce pa bos, potem je Turion X2 zelo dober nakup, ker stane povprecno manj kot Core duo, zraven tega pa podpira 64-bit, Core duo pa ne. Tak da ne priporocam Core duo. Seveda ne zamenjaj Core duo z Core 2 Duo ki je trenutno najhitrejsi in podpira 64-bit, ampak je zato tudi najdrazji, in je vprasanje ce se splaca dati toliko vec denarja za ~10% hitrejsi sistem pri dolocenih stvareh, ki pa itak ne bos opazil z ocesom.

Jackass ::

AlexUS: Men se zdi skor v vseh lastnostih boljši cenejši model. Morda je kšna napaka. Ima hitrejši disk, hitrejši procesor, baterija dalj zdrži, lohk daš not več rama. Men se ne zdi logično, razn, če sm kej spregledu.
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

JohnyB ::

Točno tako, AlexUS ti kup cenejši model, ga mam jest doma in je res vredu zadeva!

Ima boljšo grafično, ram, ki je nadgradljiv, ker je zaseden samo en slot, disk 5400....

Priporočam ti da vzameš isti model, samo da je FREE DOS gor, ker WINSE si boš pa že sam dal gor, driverji so pa vsi na HPjevi strani! In prišparaš 10.000 SIT
Apple iMac

AlexUS ::

Thanx Jackass and JohnyB za informacije!
Očitno bom vzel kar tega, ker dvomim da bom dobil kje boljšo protiponudbo.

lp
Modrost ni debelost, debela je norost.

Mamaplata ::

@ JohnnyB ali če ima še kdo ta notebook : Zanima me , če lahko poganjaš na tem notebooku Wolfensteina in kako teče .
V bistvu ne bom poganjal nobene druge igre.
Hvala

Verjetno ti lahko jaz odgovorim, ce mislis na Wolfenstein: Enemy Territory, ki je ze dokaj stara igra in free. Delovala bo vredu, sicer ne na 1600x1200, ampak na 1024x768 bo delala vredu, tekoce.

roiiro ::

ola '0:) ');
nu mam tudi jaz problem z nabavo ta pravega prenosnika oz. da sem iskrena imam trenutno predvsem problem kje ga nabavit...odlocila sem se za nakup SONY Vaio VGN-FE28B 15,4Zoll T2300 1660MHz 100GB 1024MB WMC DVDRW Double Layer DL NIC 56k WLAN nVidia GeForce Mikro (VGNFE28B.G4) http://www.digitalo.de/deeplink.jsp;jse...
sem ga nasla na netu pri firmi digitalo.de mam vprasanje a je ze kdo iz slo kupoval pri tej frirmi ..je nemska....kajti jaz sem trenutno na svedskem na studentski izmenjavi in rabim komp cimprej...pa me zanima kako je s tem kupovanjem na netu...sem se mal prestrasla...in nisem vec tko sigurna da bi si ga res po netu nabavla...sam so pa cene tu na svedske za 60.000 sit visje za isti izdelek kot v nemciji..(no pa pri nas v slo so tudi mal visje)...me zanima kako je s temi nemskimi firmami.. ce pozna kdo kakega boljsega ponudnika bi bila za info zelo hvalezna...lep pozdrav roiiro '0:) ');

Zgodovina sprememb…

• spremenila: roiiro ()

ojla'0:) ');
sem pozabila dodati da rabim dober multimedijski prenosnik, se ukvarjam z video umetnostjo in z vsem kar je za ""risat""" ..oz. za graficno oblikovanje...... '0:) '); lep pozdrav iz mrzle svedske...upam da maste v slo bolj toplo ....
roiiro

Zgodovina sprememb…

• spremenila: roiiro ()

Mamaplata ::

Predvsem me to zanima ker ima itegrirano grafično kako se to obnese , naj kdo ki je poizkusil napiše . @ronaldo : Saj ima tako ali tako samo 1024x768 :P

roiiro: Sony je vsekakor dobra izbira. Seveda izberi tisti model, ki ustreza tvojim finančnim zmožnostim. Zelo natančno o tem, kakšna je FE serija bom lahko povedal čez nekaj dni, ko ga dobim in stestiram. Večjo izbiro nemških spletnih trgovin najdeš na http://www.geizhals.at/deutschland/.

LP,
jAcKaSS

ola jakasssss:
0:) tu zopet roiiro me zanima kje si si ga ti narocil???...mam ze cisti kaos v glavi glede teh nemskih stacun...in sem tudi malkce gledala po forumih..kjer pisejo kako je bil kdo zadovoljens s kako trgovino in sem ze cist adijo od tega tko da me zanima kje si ga ti nabavil??...mislim da ga bom narocla pri hoh.de al pa digitalo.de tko tolko o tem ce kdo med vami ve kateri trgovini najbolj zaupam med temi nemskimi stacunami...??? :(
aja glede financ si lahk privoscim nakup najvec do 1300 evrov...mhhh ja se da ze kaj stisnit skozi za ta dnar...lp roiiro0:)

IgorM ::

Trenutno testiram hp nx8220, vzel sem ga na test zaradi resolucije 1280x800.
Nekako nisem preveč zadovoljen z z displayem, primerjam ga pa npr z Samsungom 193p+.
Je kdo ki se spozna na diplaye pri prenosnikih in bi mi znal svetovat katero firmo oz model, da bo display vsaj primerljiv s 193p+, pa da ni gloss al kako že imajo oznake, ker nimam odseva okolice na monitorju?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IgorM ()

hm, hm ::

roiro: zakaj kupujes sonyja k je drag, za isti dnar dobis fujitsu siemensa pa dols bols konfiguracijo. poglej mal to trgovino v nemciji, mislim da je zelo dobra http://www.cyberport.de/item/1110/1002/...

roiiro: Jaz sem ga na koncu koncev (sem namreč tudi pregledal ogromno nemških spletnih trgovin, vsaki poslal mail, če pošiljajo v Slovenijo in kakšna je poštnina...) sem se odločil za nakup prenosnika v slovenski trgovini esvet.com, saj imam za dobrih 100€ več poleg sony-europe (v 14 državah evrope) garancije še slovensko garancijo. Poleg tega bi me verjetno prišlo kar precej nakazilo 1600€ v Nemčijo, pa plačilo po predračunu v tujino... Če bi blo 200€ ali več razlike, bi verjetno vseeno kupil prenosnik v eni od nemških spletnih trgovin, čeprav jih zelo malo pošilja v Slovenijo.

Danes sem v Harvey Normanu videl HP-jev prenosnik, serija 7*** z novim zaslonom s premazom. Očitno ima HP v svoji profi seriji (za Pavillion ne vem) sony-jeve zaslone, saj so enake naravne barve in praktično brez odbleska. Zraven je stalo nekaj Toshibinih prenosnikov in lahko rečem samo: špegu!
jAcKaSS

Zheegec ::

Hm, meni se še vseeno X-black na Sony zdi precej boljši kot HPjev BrightView na NX7400, razlika je precej očitna...

Hm, hm: Če misliš da je FSC v rangu Sonyja po kvaliteti ohišja in zaslona se motiš, ravno zato pa je FSC cenejši za isto konfiguracijo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Goldee ::

Zdravo!
Da ne odpiram nove teme...

Kolegica me naproša, naj ji priporočim en prenosnik. Cena bi bila tam med 200.000 - 250.000, rabil bi se pa predvsem za "faks, srfanje, ter kak film..." Se pravi nezahtevna uporaba - ne rabi močnega proca, ne rabi dobre grafične, edinole malo več rama bi prišlo prav... Mal sm že sam pobrskal, prav pa bi mi prišli tudi kakšni vaši predlogi. Hvala.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

gljivec ::

Odločam se za nakup prenosnika. Na spodnji strani sem zasledil MSI-jev model M662S, ki ima dvojedrni procesor, 1024 MB, 100GB. Cena je kar precej ugodna, me pa zanima kakšne izkušnje imate z MSI prenosniki (tipkovnica, zaslon, stabilnost,...)
MSI M662S

Hvala.

fifi2 ::

gljivec: zdele sem imel v uporabi notesnik FSC amilo Pi 1510 (fujitsu siemens). ima iste kvalitete, še trdega diska ima 20GB več. stane pa 240k v big bangu. tko sa bi ti priporočal rajši tega.

windowsxp ::

Lp
nebi rad odpiral nove teme, pa bi prosil če mi kdo pove ali se da uveljavit pri nas mednarodno garancijo za Toshibo. Sicer sm pa gledau ta prenosnik Vnesite tukaj. A se splača?
Hvala

mainman ::

Danes sem dobil hp nc8430. Imam pa problem, da pri določeni nastavitvi svetlosti ekrana le ta brni in sicer v desnem spodnjem kotu. Prenosnik sem nabavil pri Hermes nova.

Je imel kdo podobne probleme s prenosnikom? Ga bom jutri reklamiral. Upam, da ga bodo zamenjali brez dolgega čakanja na servis.

IVo ::

Jst ga jutri dobim... Poročam takrat...

gregys ::

Mene pa zanima kkašne imate kej izkušnje s TroNote prenosniki.JKer sem malo gledal pri comtronu majo dost pocen prenosnik s solidno konfiguracijo http://www.comshop.si/article.asp?Artic...

Muzo ::

Je bilo že večkrat napisano, da razni *note* niso za kupovat, slabo ohišje, zaslon in podobno... Raje daj približno enako za solidno ohišje in zaslon, pa mogoče malo slabšo konfiguracijo, na dolgi rok se ti na vsak način obnese.

lp

Lih postal ponosen lastnik HP nc8430. In moram reč da stvar trga gate vsaj po oblikovanju ohišja, tipkah, zaslonu, skartka celotni kompaktnosti. Da ne pozabim ....DIŠIIIII po novem:)) . Večje poročilo sledi po namestitvi sistema...

Me veseli, da ti deluje. Moj je danes romal na servis. Pravijo, da bi naj bilo nekaj narobe na matični. V glavnem bi moral dobiti novega samo vprašanje je kdaj.

ferkes ::

Pozdravljeni

Tegale sony-ja dobim za 290 000 SIT

V osrčju najnovejše poslovne serije BX 195XP je Intel Centrino pri 1.86 Ghz,512 MB DDR-II spomina in hiter trdi disk kapacitete 80 GB. Za grafično zahtevne je tukaj še ATI X700 na PCI-ex vodilu z 256 MB TC spomina. WIN XP PROFESIONAL, Bluetooth in kar 24 mesecev SONY VAIO GARANCIJE!
Posebnost je dodatna GRATIS High capacity dodatna baterija !

Se mi splača?

Ne splaca se, ker za ta denar dobis dual-core procesor ki bo +50% hitrejsi v nekaterih aplikacijah, da ne govorimo o 64-bit support in VT.
Ta Sony Pentium M je zastarela tehnologija, ki se je vec ne splaca kupovat, se posebej ne za tak denar.

globe ::

za 284000 sit dobis novga sonya s core 2 duo processorjem, tak da se ti ne splaca ;)

Zadnja dva odogvora bi vprašal/prosil, če majo kako trgovino kje se dobi to?

Oz. kaj se predlaga za okol 300k sitov, pa kje?

lp

sokol27 ::

Kupi HP nc8430, če si študent EF ali FDV za 345k.Je vreden te cene in tudi jaz sem od danes eden izmed ponosnih lastnikov tega modela.

MEDENA ::

a ni to ironično, študenti pa kupujete po 350k....res ste đeki :\

Kaj pa tale sony? Ima kdo kakšne iskušnje?

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Si mal fouš? Medena...;) No prvi vtisi so odlični. Slika je zelo dobra, vidni kot je več kot zadosten, tak da lohk več folka naenkrat gleda filme. Zelo lepo so me presenetili zvočniki... Res da ne morejo ustvariti kakih basov, zato je zvok nekak hladen, ampak "natančen"... srednji in visoki zvoki so zato odlični... SuperPI 1MB reši v 25s. Mal me je razočaral 3dmark2005 saj je pokazal samo okrog 1700 pik, samo to je verjetno zato ker je v ozadju mali miljon procesov od HPja. Sledi format...>:D . Pa poročam naprej.

Pri formatu pazi ker windowsi nimajo gonilnikov za sata disk. Sem bral po forumih, da so veliki problemi.

Sme že uštimal to... Pač v biosu disejblaš SATA. Pa dela. Mi je pa pred tem javu da ne najde diska...tak da sm sklepa da ma to v vezi s SATO. Zdej me zanima sam katere driverje za 945PM Express chipset downloadat...pls za pomoč a catalysti so enaki za namizne compe in prenosnike?
LP

gregys ::

Zanima me kakšen prenosnik se mi splača kupit.Predvsem bi ga uporabljal za domačo uporabo, mal surf scena, muska, filmi, mogoče kak špil na svete čase.V bistvu približn že vem kaj bom kupil, samo glede procesorja se še odločam.Kolk močen mora bit, Sempron al Pentium.Tole me mal bega.

Brainstorm ::

IVo, kok se ti pa kaj resolucija zdi, men je kr mal prehuda, ker sem navajen manjše, morm zlo bliz gledat da orng vidim.
Ne vem zakaj so pa ikone v opravilni vrstici tok spacane oz. kvadrataste.

gregys: Procesor ni tolk vazen za ta opravila ki si nastel, bolj je graficna za igre. Tak da ce zelis nove igre igrati potem odpade integrirana graficna, ce pa igras starejse igre, potem je Sempron z integrirano super nakup (kajti Ati integrirana graficna je boljsa/hitrejsa kot Intelova integrirana).

Meni resolucija zlo dobra, vse se vidi brez naprezanja, pa všeč mi je k lohk mam več stvari na zaslonu... Z ikoncami pa nimam nobenih kvadratastih problemov... Vse je lepo zaobljeno... čudn problem...

fras ::

Tudi jaz sem postal ponosni lastnik HP nc8430 in morem reči, da je stvar navdušujoča. Ivo; z originalnimi driverji in programi sem imel pri 3dmark05 3900 pik.

Brainstorm ::

No a sta Ivo in fras že ugotovila kateri ati driverji grejo gor, al mobile al navadni catalyst, men namreč pri navadnih catalystih reče da ne najde nekega video fajla.
Ikone pa so že čiste, sem dal na clear type.

ferkes: Tole zadevco sm že gledu, sam mi ni jasn kje so jo staknl, ker js je nikjer na sony-europe nism našu. Pazi, da ni narejen za kakšen bližnji vzhod ali podobno.

MEDENA: Men je pa glih bedno, ker ponavad vedno študentom ponujajo najslabše. Kaj bom jaz s prenosnikom za 200k, pa tut če mi ga dajo po polovični ceni. Če smo študentje, še ne pomeni, da moramo bit potem pa z vsem najslabšim zadovoljni. Nekateri varčujejo za avto, drugi za računalnik, tretji za kakšno drugo stvar...

ZA VSE Z VPRAŠANJI V STILU "KAJ MI PRIPOROČATE ZA...":

1. Najprej preverite koliko denarja imate/koliko ste ga pripravljeni nameniti za prenosnik.
2. V koliki meri potrebujete mobilnost prenosnika (trajanje baterije, teža, segrevanje)
3. Kakšno delo boste opravljali

V naslednjem poiščite pravo stvar zase:

Najboljši mobilni procesor ta trenutek je Intel Core 2 Duo (64 bit), sledi Core Duo, AMD Turion (64 bit), Pentium M (večini znan kot The Centrino - kar sploh ni procesor, ampak nabor vsega skupaj). Celeronov, sempronov in namiznih procesorjev v prenosniku ne priporočam.

Zakaj dvojedrni procesor (Core 2 Duo, Core Duo)?
Če boste poganjali na prenosniku več aplikacij hkrati (oblikovalci, dizajnerji, programerji, izdelovalci spletnih strani... vsi tisti, ki pri svojem delu potrebujete več programov hkrati, kjer vam veliko programov teče v ozadju). Poleg tega bo verjetno v roku 1 leta večina aplikacij prilagojena večnitnosti, kar pomeni, da bodo delovali hitreje na takem procesorju.

Zakaj 64 bitni procesor?
Prihajajoča Vista bo 64 bitna in posledično verjetno vse več programov. Morda tudi zanimivo za nekatere programerje.

Poraba energije (baterije):
Tisti, ki vam veliko pomeni mobilnost, se boste odrekli energijsko požrešnim grafičnim karticam. Priporočam 8-celične baterije (4800mAh) oz. 9 celične (5200mAh). Prenosnika s 6-celično baterijo v principu ne priporočam, razen, če ima prenosnik tako nezahtevno konfiguracijo, da ne potrebuje močnejše, kar pa v vsakem primeru pomeni: za domačo uporabo. Če zasledite podatek za avtonomijo 2h, je to zelo malo. Dejansko vam bo baterija zdržala max. 1,5h.

Disk:
Priporočam 7200obr/min diske ali vsaj 5400obr/min. Disk je namreč najpočasnejša stvar v sodobnem računalniku. Menda pa so nekoliko bolj potratni z energijo.

Tipkovnica:
Preverite kako je tipkovnica vpeta. Dajte prst med 3 tipke in pritisnite. S tem preverite koliko se tipkovnica upogiba. Upogljiva tipkovnica ni ravno primerna, če nekoliko več tipkate. Poleg tega je lahko neprijeten občutek.

Ohišje:
Vsaj po otipu preverite nekaj prenosnikov. Ne kupujte prenosnika s slabim ohišjem, saj vam bo, če ga boste nosili naokoli prej ali slej začela pokati plastika.

Zaslon:
Zaslon je ena najpomembnejših stvari na prenosniku zato mu posvetite več pozornosti. Najprej se odločite, ali želite zaslon s premazom ali brez. Pri za slonih s premazom je daleč najboljši Sony-jev X-Black. Sledi mu HP. Ta dva zaslona imata zelo zelo majhen odblesk (ni špegu efekta) in zelo naravne barve.. Sledijo Toshiba, Asus, Fujitsu Siemens, Acer, vsi z zelo izrazitim odbleskom, tudi pri svetlih podlagah. Seveda preglejte nekaj modelov, da vidite pri katerem se vam zdijo najlepše barve.

Pomnilnik:
Priporočam 1GB pomnnilnika. Če nameravate uporabljati prenosnik samo za pisalni stroj, bo zadostovalo tudi 512MB. Bodite pozorni tudi na frekvenco pomnilnika (667MHz, 533MHz...), DDR, DDR2...

Grafična kartica:
Grafična kartica je zelo velik porabnik energije. Če ne nameravate igrati iger, ali poganjati grafično zahtevnih aplikacij (kar Slikar definitivno ni), morda razmislite o nekoliko slabši grafični kartici v dobrobit avtonomije baterije.

Vsi ki kupujete prenosnik v stilu "saj ga bom imel 99% doma na štriku", kupite NAMIZNI RAČUNALNIK, saj boste za isto ceno dobili vsaj 2× več in tudi delo na namiznem računalniku je bolj udobno.

Teža:
4kg je veliko, 3kg je sprejemljivo, 2kg je zakon.

Segrevanje:
Preverite koliko se prenosnik segreva. In kje se segreva. Če je topel pod tipkovnico je ponavadi manj neprijetno, kot če je topel tam, kjer imate naslonjene roke.

NE PRIPOROČAM NAKUPA raznih *NOTE, Gericom, Chilli Green, Prestigio in ostalih poceni prenosnikov s super konfiguracijo.

Če v tem ne najdete sebe, potem vam ni pomoči, seveda pa ne kupujte modelov, ki jih niste predhodno videli v živo.

LP,

p.s.: če sem kje naredil generalno napako oz. izpustil kakšno stvar naprošam moderatorja/e, če bodo dodali oz. popravili.
jAcKaSS

kody ::

AMD ima tudi dvojederne proce

primerrljive s Core duo :P

Najdu problem. Mel sm downclockano grafo. Zdej je nabral 3922točk. Format bo še mal počakal:) , da bo bl sigurn (bo treba net mal prečesat za napotki).
Update... obstajajo mobilni catalysti katere je moč najti na tej strani
amm:8) bi mi lahko kdo zapeku en recovery disk... Sm se delu preveč pametnega in sm zbrisal tisto particijo k je mela gor vse podatke. IDIJT!:8)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IVo ()
««
51 / 666
»»