» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
50 / 666
»»

TribesMan ::

Glede tega kolk baterija manj zdrzi bi se dalo kregat.

Jest osebno ob prehodu nisem opazil nobenega zmanjsanja trajanja baterije.
Kar nekateri utemeljujejo tudi tako da 7200rpm disk "dela na polno" manj časa ker hitreje dobi podatke in je posledično dlje časa v idle... Kar pomeni da je na koncu vse en in isti drek.

Je pa razlika v hitrosti zelo opazna... Vsekakor priporočam nakup 7200rpm diska. Sploh zdaj ko so cene ze zlo ugodne (100GB za 35kSIT...)

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Jackass ::

TribesMan: Jah če bom zdej kupu prenosnik bom verjetn kupu tazga, da mi bo čez 1 let vse kul delal. Torej hočm multitasking in pa 64 bitov. Zato. Drugače vem da niso kaj dosti hitrejši, še posebno ti procesorji z 2MB cache-a.

A ma kdo link do Toshibine uradne strani, kjer so kšni Core 2 Duo modeli?
jAcKaSS

Lethal-Angel: Hm, sem malo pregledal tele Toshibine Core 2 Duo prenosnike in na uradni strani sem našel precej slabe podatke o tem koliko zdrži baterija. Največ 2h. 120 ali 200min je pa ogromna razlika. Še enkrat pomisli, ali je ceneje zamenjati disk (kot sem napisal med prodajno in nakupno vrednostjo izgubiš ~10k sit) ali imeti prenosnik nonstop na štriku.
jAcKaSS

Matthew ::

Evo, jst pa iščem prenosnik za 230k, pa tja do max 250k (nekje vmes bi blo najboljš). Rad bi 1GB RAMa, grafika ni preveč pomembna. Zame je to tudi novo področje, zato prosim za kakšen nasvet. Zadnjih par strani sem sicer prebral, pa nisem našel odgovorov.

Dobil sem sicer tole ponudbo za 232.000 SIT:

HP Compaq nx6325 (EY350EA)
Zaslon 15.0'' TFT
Ločljivost SXGA + VWA, 1400x1050
Procesor AMD Turion 64 X2 Mobile TL-52 (1.6-GHz, 2 x 512-KB L2 cache)
RAM 1024MB DDR2 667Mhz
Prosta reža za razširitev pomnilnika RAM DA, 1x
Trdi disk 100GB S-ATA 5.400 obr./min.
Optična enota Fiksni dvoslojni (DL) DVD+RW
Grafika ATI Radeon Xpress 1150 do 128MB deljenega pomnilnika
Varnostni modul TPM 1.2
Čitalec spominskih kartic 7v1
Čitalec prstnih odtisov
Vmesnik Bluetooth / Wireless 801.2b/g
Modem 56k V.92
Mrežna kartica 10/100/1000
Baterija/ avtonomija High Capacity LiON 6-celična / do 4 ure avtonomije
Operacijski sistem Pristni Windows XP Home Ang/Slo verzija
Garancija 1 leto
Dimenzije v cm (V/Š/G) 3,3/32.9/24,7
Teža 2.77 kg
Vmesniki 3xUSB 2.0, modem RJ11, RJ45, VGA, 2x Audio, Firewire 1394a, PCMCIA Type I/II, PCI Express Card 34/54, S-Video TV Out, priključek za dodatno baterijo; 1x docking priključek

Obstaja kaj boljšega v tem rangu?
Potem imam pa še vprašanje, koliko bi se mi splačalo dati več kot sem si sicer zamislil, imam namreč še tole ponudbo (cena 265.000 SIT):

HP Compaq nx7400 (RH402EA)
Zaslon 15.4'' TFT
Ločljivost WXGA Bright View, 1280x800
Procesor Intel Core 2 Duo Processor T5600 (1.83-GHz, 667-MHz FSB, 2-MB L2 cache)
RAM 1024MB DDR2 667Mhz
Prosta reža za razširitev pomnilnika RAM DA, 1x
Trdi disk 100GB S-ATA 5.400 obr./min.
Optična enota Fiksni dvoslojni (DL) DVD+RW
Grafika Intel GMA950, do 224MB deljenega pomnilnika
Vmesnik Bluetooth / Wireless 801.2b/g
Modem 56k V.92
Mrežna kartica 10/100
Baterija/ avtonomija High Capacity LiON 6-celična / do 4 ure avtonomije
Operacijski sistem Pristni Windows XP Professional Ang/Slo verzija
Garancija 1 leto
Dimenzije v cm (V/Š/G) 3/35,7/26
Teža 2,54
Vmesniki 3xUSB 2.0, modem RJ11, RJ45, VGA, 2x Audio, Firewire 1394a, PCMCIA Type I/II, priključek za dodatno baterijo; 1x docking priključek

Lethal-Angel ::

Jackass: No ja, sj bo v vsakem primeru 90% casa na striku :D

MasterSPi ::

No.. kaj pol predlagate da je najbol pomembno pri prenosniku ce ga nimas za igrce?
I dont wanna talk to you I just want BANG BANG BANG!

TribesMan a je tist disk 100GB za 35k 7200rpm zunanji? al se ga da nekak vgradit notr v prenosnika?

To je 2.5" disk... za prenosnike...

LP

TribesMan

Kokr gledam je zdej najbolsa akcija tale:
http://www.hermesnova.si/prenosni_racun...
Se mi zdi da se cenej skor ne da dobit..

mainman ::

Doma imam palčko 1GB DDR2 533 rama iz prejšnjega prenosnika. Ima kdo izkušnje z mešanjem 533 in 667 MHz rama? Ali to sploh deluje? Vem, da vpliva na performance samo bi ga rad vseeno uporabil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mainman ()

jan01 ::

MasterSPi, ne pozabi +DDV

Karaya 52 ::

Ne morem se odločiti med tem sonyem in to toshibo.

Prvi je za 30k dražje, grafična je 256 MB nVidia GeForce Go 7400 / 192 MB TurboCache, pri toshibi pa 128 MB nVidia GeForce 7600. Hvalijo sonyeve ekrane, prenosnik pa rabim za archicad in autocad.

Lethal-Angel ::

Jaz sem ze skoraj odlocen da bom vzel to isto Toshibo (sem se tudi odlocal med njo in Sonyem). Sony je lep, zasloni mislim da niso kej drugacni od ostalih (razen tega da imajo bolj poudarjeno crno barvo).
In tista 7400 nima 256 MB svojega rama, ampak samo 64, ostalo si sposoja pri sistemskem RAMu, kar ni lih fajna stvar ce bos uporabljal Archicad in Autocad.

jan01 ::

V sloveniji imamo super "evropske" cene...
Tisti sony http://www.geizhals.at/eu/a217239.html in toshiba http://www.geizhals.at/eu/a220173.html

Brainstorm ::

Kokpribližno pride samo delo brez diska, naprimer pri Hp-jevem laptopu, da ti vgradijo 7200 HD not, ker hočem obdržat garancijo, če ne bi si ga itak sam zamenjal.

Ker sem že hotu pri novem, da mi dajo not namesto 5400, 7200 disk, samo prodajalc ni kazal nekega pretiranega zanimanja in je samo godrnjal, da je to tok drago, kot še pol laptopa zravn ha ha.

Zgodovina sprememb…

Master D.: Js bi ti Sony-ja svetvou zarad zaslona. Ima absolutni manj odbleska kot vsi ostali in zelo lepe naravne barve. Čeprou mislm da boš bl mal lohk delu na takem malem ekranu s programi kot je AutoCAD. Če boš pa prklopu drug ekran gor, je pa tko al tko vseen kakšn zaslon ma prenosnik. Zdej kolk ti programi za načrtovanje rabjo grafično kartico in grafičn ram pa ne vem.
jAcKaSS

Ta HP pri Hermesu se mi zdi nadvse sumljiv, ker stanejo HP-jevi prenosniki v Nemčiji z 2GHz Core 2 Duo preko 2k €. Tukaj naj bi ga dobil pa za ~380k SIT?!?!?

HP nc8430 na geizhals.at pa nja bi imel ali T5500 2x 1.66GHz ali pa T5600 2×1,83GHz Core 2 Duo proce not. Tko da, men tale ponudba ni čist logična.
jAcKaSS

Jst sm klicu na hermes pa so rekl ja.. da majo oni pac 20k nizjo ceno od vseh ostalih konkurentov.. drugac pa sej pise - cena kao naj bi bla
Priporočena cena: 425.880 SIT
Naša cena: 302.240 SIT + DDV ~ 360.000 SIT
Edin skoda ker nima 7200rpm..
Sam za tole ceno nism nikjer niti prblizno enako dobrega najdu na netu .
LP

rok86 ::

Zanima me kakšna je razlika med tema dvema HPjema

in

Malo sem prebrskal po googlu pa ugotovil, da bi naj EY344ETABD imel max. resolucijo 2048 x 1536. Zdej pa nvem če majo na esvet napačn podatek al sm jz našu napačnga
Še link: http://de.shopping.com/xPF-Hewlett_Pack...

Se mi splača katerega od teh 2 kupit? Rač bom potreboval večinoma za internet, word, ipd stvari za šolo...

Že vnaprej hvala za odgovore

sokol27 ::

HP Compaq nc8430 T7200 15.4 1024/100 PC (RH471EA)
znižana cena: 7.000 SIT 344.600,00 SIT
G - Razširitev garancije na 3 leta (U4395E) 33.720,00 SIT
TOTAL: 378.320,00 SIT
1.578,70 EUR

Kot obliko plačila ste izbrali: Plačal/a bom predplačilo 50.000 SIT, preostanek pa do 02.10.06
Višina predplačila: 50.000,00 SIT
Prejeli smo vaše nakazilo v višini 378.320,00 SIT. Izbrana oprema je naročena.

EVO TI NAJCENEJŠI NAKUP ZA nc8430 z CORE 2 DUO procesorjem (Procesor Intel Core 2 Duo T7200 (2.0GHz, 667MHz FSB, 4MB L2cache)

Brainstorm ::

Sej to ravno mene muči k mam Hp Nc8430 z 5400 obrati in bi si najrajš kupu 7200 seagate za 35.000 in ga kr sam zamenju, sam bo pač šla garancija, kaj češ.

SM dons klicu na esvet in vprašu mal glede Sony-jevga modela VGN-FE31Z... no in med drugim sm tut vprašu če lohk zamenjajo disk na njihovm servisu, če prnesm pč enga... In mi so mi rekl, da ni problema, da lahko ga pa tut sam in da NE IZGUBIM GARANCIJE!! In sm ga prou še enkrat vprašu, če je zihr in je reku, da ja, da menda prou piše v Sony-jevi garanciji, da disk, procesor in ram lahko menja uporabnik sam in pri tem ne izgubi garancije. Seveda če kaj polomi, ne more za to uveljavljati garancije (npr. če polomi kakšen konektor pri menjavi...).
jAcKaSS

sokol27: Kje si ga nabavil? Lahko malo komentiraš delovanje. Bral sem en review kjer so pisali, da se stvar močno greje ob večjih obrenitvah.

rok86: DRažji model ima gor naložene WIN XP HOME, med tem ko ima cenejši model Free Dos.
jAcKaSS

Sm ne vem zakaj na hermesovi strani ne pise za nc8430 rh471ea da je CORE 2 DUO .. na nekaterih drugih pa pise..
mogoce da je zarad tega tko pocen da je kej fucked up

Nabavil na preko ekonomske fakultete. Notebook je cenejši za cca. 80k kot drugje.

Kdaj si pa nabavil... a se da se vedno?!

Ne, rok naročila je potekel 11. 09 2006. Dobim ga pa v četrtek na faksu.

Skull_ ::

mene pa zanima kako da se vsi menite o unem sonyju za 330k, noben pa ne reče nič o tem:

http://www.esvet.com/prenosnik_Sony_Vaio%20VGN-FE31B_VGNFE31B.G4

??

50k cenejši je, razlika pa je da ima manjši disk pa ekran je 15.4” WXGA X-Black I LCD namesto 15.4” WXGA X-Black II LCD (kot pr tadražjem)

a ve kdo v čem se razlikuje ekran?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skull_ ()

Jst bi rd nekje najdu ksn prenosnik k je core 2 duo pa 4MB l2 cache .. kje kdo vidu kej tazga pocen?
LP

Saj imaš HP-ja ki ima 7200 s 4mb cacha.

http://www.hermesnova.si/prenosni_racun...

Ni core 2 duo

Kot sem včeraj zvečer izvedel od esveta, naj bi imel X-Black 2 dve luči v zaslonu X-Black 1 pa "le" eno. Kaj to pomeni pri kvaliteti slike, odbleska... ne vem, sklepam, da ima še manj odbleska in bolj enakomerne barve. Vsekakor pa zato modela FE31M in FE31Z porabita več energije -> manjša avtonomija baterije.

Skull_: Nekoliko višje sem prilepil link do Sony-jeve uradne strani, kjer imaš točne podatke o modelu FE31B. Zaslon ima torej enak kot predhodni modeli -> fenomenalen. Tipkovnice imajo vsi Sony-ji enkratne (široke tipke, trda tipkovnica - se ne upogiba), modeli FE imajo celo neke ojačitve z Magnezijem...

Drugače pa tisti, ki ste študentje in ne čutite potrebe po Core 2 Duo, poglejte tisto ponudbo IBM-ov za študente, ker je zelo ugodna.

MasterSPi: V Sloveniji težko, v Nemčiji že najdeš modele, seveda pa so cene precej zasoljene (od 2200€ dalje).
jAcKaSS

drejc ::

je core 2 duo
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Ni core 2 duo - poglej bolje

Martesan ::

Na strani res pise Core Duo, ampak poleg pise tudi T7200, ti pa so defenitivno Core 2 Duo, to potrjuje tudi 4 MB L2 cache, ki ga Merom ima, Yonah pa ne. Sam sem še v dilemi če bi se čist zapufal pa si prvošču tega HP-ja, ker sem prej načrtoval nekej do max 300k :\
Enforcer, [MOb] - Members of besTeam

aha.. se opravicujem.. sm tut klicu na hermes pa prav da na ceniku pise inter core 2 duo .. sam da je prislo najverjetneje do skrata na netu ;) .. sm reku naj popravjo - bojo mogoce se kaksnega prodal :P

Matthew ::

A lahko en plis pogleda, pa pove, če je tole v redu prenosnik za eno študentko, ki ne rabi lih Core 2 Duo-ta. Če pa kdo ve za kaj boljšega za ta denar, nej pa plis pove.

Dobr je

Zgodovina sprememb…

Matthew zlo spodoben laptop za zelo spodobno ceno... Mislim da je sošolec dal zanj 260kSIT.

Vreden denarja. Če ga misli veliko okoli prenašat je mal težji kot bi si človek želel... ampak nič kritičnega.

LP

TribesMan

stojko1 ::

jest sem si tudi nabavil 8430 core duo 2 na ekonomski fakulteti (nisem pa tam študent-mi je kolega nabavil) drugi tedn naj bi prisli ;)
stojko

stojko1: Sm videl ponudbo ravnokar... Deluje hudo. Kakšne imajo pa ti HP-ji kaj zaslone?

Pismu... js sm pa glih včer naroču SONY VGN-FE31Z. A mislte, da sm zajebu?
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jackass ()

amai ::

A ta računalnik bi lahko tudi kdo komentiral?

Tukajle

Za računalnik bi dala cca. 1000 eurov. Ne bom jih potrebovala za igranje igric, tako da grafična je lahko slabša.

amai: Js osebno ne vem če bi kupu kej v v stilu Gericom, Chili green, Tronote, Prestigio... Drgač komponente delujejo kr kul. Disk je kul, močna grafična, Wlan, še celo bralnik kartic. Preveri kakšna je baterija (kakšna je avtonomija). In pa poglej če ti ustreza tipkovnica, ohišje in zaslon (to troje morš pč v živo pogledat).
jAcKaSS

stojko1 ::

Jackass : deluje po moje noro.poročam ko ga dobim .če je intel core duo 2 not itak da je nor comp .pa se hp je ki ga zelo zelo cenim
stojko

Zheegec ::

Jackass - Sony Vaio FE je zadetek v polno, tako da ti ne bo žal 0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

stjan6 ::

Dobil sem eno ugodno ponudbo, pa me za nima če se spača uzet.

Hp pavilion dv6011ea
AMD Turion 64 1.6Ghz
15.4 WXGA BrightView
1.024 MB DDR2 667 Mhz
100 GB , sata 5.400 U/Min
128 MB nVidia GeForce GO 7200 TurboChace
5.1 card reader
3xusb 2.0
WLAN 802.11a/b/g
dvd combo
cena= 690 €

kaj mogoče gdo kej ve o tej grafični? Nekje sm prebral da naj bi imela 64 Mb svojga pomnilnika.

stjan6: Men se zdi zelo solidna ponudba. Za grafično ti pa žal ne znam pomagat, sam tolk vem, da ta grafična ni glih ne vem kaj.
jAcKaSS

sm56 ::

morda bo komu v pomoč pri odločanju.

Pri nas v firmi smo leta kupovali samo HP in Compaqe, še takrat, ko niti servisa ni bilo korektnega pri nas. Zadnji dve leti smo šli na IBM, Thinkpade.

Zakaj?
Zato, ker smo zračunali, da nas šlamastika pri popravljanju (enkrat so nam skurili HD med servisiranjem - na srečo delamo bekape, ko grejo rač. iz hiše), načrtno ignoriranje garancij in neskončna sprenevedenanja, stanejo več kot je razlika v ceni z IBM.

Pa še to: primite v roke enega T60 od IBM/Lenovo, da začutite razliko!

Za prvi računalnik je vseeno, če nabavite tudi Acer, ko postaneš zahtevnejši, je IBM (žal) še vedno pred vsemi (ponakupne storitve, updejti gonilnikov ipd.).

AlexUS ::

Na esvet.com sem zasledil dva prenosnika, pri katerih so karateristike skoraj iste cena se pa zelo razlikuje.
Zanima me zakaj bi se odločil za dražjega, če je skoraj isti kot cenejši?
Tu sta pa linka:
Cenejši
Dražji

...ja imam namen enega kupiti, sam nebi rad kupil mačka v žaklu.

lp
Modrost ni debelost, debela je norost.
««
50 / 666
»»