» »

Kateri prenosnik?

Kateri prenosnik?

Temo vidijo: vsi
««
401 / 670
»»

EEDEEOT ::

Punca kupuje laptop do 700eur. Lahko je tudi rabljen, vendar mora imet garancijo vsaj še nekaj časa. 90% word, excel, internet, FHD filmi, 10% igre (CS, Rayman,..). Pogoji:

- osvetljena tipkovnica
- 15"
- led zaslon
- hdmi
- usb3 (ni nujno sicer)
- ne predebel
- (relativno) kvalitetna izdelava

Trenutno ima cca 2.5 leti 17" toshibo in to ni prenosnik. to je faking cigel - velik, debel. Ne paše v noben dakine nahrbtnik z laptop predalom, ki lastiva. Zato je 15" obvezno. Pa ker se je razvadila na mojem MBPr na osvetljeno tipkovnico, je tudi to pogoj pri naslednjem, ampak kolikor sem gledal, je to očitno še vedno luksuz, dokler ne gledaš višje od 1000 eur. Ali se motim?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: EEDEEOT ()

Žirafaneve ::

Pozdrvljeni!
Starša potrebujeta preprost nov prenosnik za vodenje e-računa in domačo uporabo.
Nista še ravno vešča v uporabi te tehnlogije.
Zanima me katere prenosnike mi predlagate?
Hvala za pomoč. :)

MStrix ::

Kakšen je pa budget ?

@EEDEEOT, žal osvetljena tipkovnica za tak budget ne pride v poštev, mogoče pa kaj takega ASUS F555LN

broken/link ::

@žirafaneve:
nekaj, kar ima n3xxx procesor ali celo i3 (če ni neke velike razlike v ceni), 15,6'', integrirana grafika. to je pa to. cena novih se giblje tam okrog 350eur. sam bi izbral za tako ceno asusa/lenovota.

Egidij88 ::

Od malih prenosnikov, tole bi lahko bil dober deal, če še pade cena, ker je XPS 13 2015 zunaj. Hudega napredka ni, Yoga je konkurenčen, zanimiv je tudi Asus UX305, ampak proc ni nekaj extra?

pickle_rick ::

V tem reviewu http://www.notebookcheck.net/Asus-ZenBo... pravijo, da CPU performance niti ni problematičen:

Users may ask whether UX305 goes to its knees while running 30 to 50 browser tabs or doing a lot of multitasking. This was not the case; we could always skip back and forth between various windows. Meanwhile, a video was running smoothly. Even during simultaneous installation of programs and a copying routine, there were not dropped frames or wait times. Therefore, the experienced performance is in the green zone and quite appropriate for an SSD system.

Zaenkrat kljub vsemu favorit, nisem pa prepričan ali vzeti FHD ali QHD? Razlika v ceni na pricaraj.si je samo 40€...

__X__ ::

@Žirafaneve
Za starša bi že kaj takšnega od Lenova bilo vrh glave.

okica11 ::

Pozdravljeni zanima me če si kdo lasti/pozna koga ki si lasti MSI prenosnik (GS70, GT72, GT70). Njihove izkušnje ?

Žal samo izkušnje z Asus G751, vendar glede na review-e mora bit beast

ropo009 ::

Hi!

Ogledujem si prenosnik Lenovo Y70-70. Stvar mi je všeč in tudi zmogljiva za to kar rabim.

Moti me edino to, da nima možnosti vgradnje dodatnega SSD. Tako sem malo gledal prenosnike
in nekako nisem uspel najti prenosnika v tem cenovnem rangu (več žal ne gre - že to je zgornja
meja), ki bi imel tako ssd (vsaj 128GB) + 1tb disk.

Lenovo ima sicer touch, ki pa vsaj meni ni potreben. V raznih iskalnikih sem se malo izgubil...

Mogoče ima kdo kakšen predlog za alternativo, ki bi imela možnost dodatnega ssd in vsaj podobne
karakteristike.

Invictus ::

ropo009 je izjavil:

Hi!

Ogledujem si prenosnik Lenovo Y70-70. Stvar mi je všeč in tudi zmogljiva za to kar rabim.

Moti me edino to, da nima možnosti vgradnje dodatnega SSD. Tako sem malo gledal prenosnike
in nekako nisem uspel najti prenosnika v tem cenovnem rangu (več žal ne gre - že to je zgornja

Lenovo ima sicer touch, ki pa vsaj meni ni potreben. V raznih iskalnikih sem se malo izgubil...

Mogoče ima kdo kakšen predlog za alternativo, ki bi imela možnost dodatnega ssd in vsaj podobne
karakteristike.

Pač flikneš ven DVD ali trdi disk in vgradiš SSD. Kdo pa danes še rabi DVD vsak dan?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Žirafaneve ::

@ X
Hvala za pomoč. :)

@broken/link
Tudi tebi hvala za pomoč.

Budget je 300€.
Zato izbiram med:
LENOVO prenosnik G50-30 (Celeron N2830 2.16GHz, 4GB, 500GB, Win 8.1)
LENOVO prenosnik G50-30 (Celeron N2840 2.16GHz, 4GB, 500GB, Win 8.1)
LENOVO prenosnik B50-30 (Celeron N2830 2.16GHz, 4GB, 320GB, Win 8.1)
ASUS X553MA-XX534D N2840/4G/500GB/HD/UMA/DOS bel

Pixy222 ::

Zdravo,
prosil bi vas za pomoč pri izbiri prenosnika. Prenosnik bi se uporabljal predvsem za photoshop, ilustrator, premiere, morda še kaj več v bližnji prihodnosti. Velikost zaslona ni ključna ker nameravam v vsakem primeru dokupiti nekaj večjega. Nekaj sem gledal normalne windows prenosnike in pa tudi apple. Glede cene sem dokaj fleksibilen, računal pa sem nekje okrog 1200€. Bolje manj kot več če se pač da :) Še to, do sedaj sem imel Sony VAIO VPCF11M1E.
Hvala vsem za pomoč!
Primož

15" ali 17"? ali je vseeno

Pixy222 ::

vseeno : )
Moram povedati da sem gledal tudi kakšno takole opcijo (http://www.bbt.si/hp-elitebook.8745w-mo..., nimam pa nekih izkušenj s takimi napravami, tako da kar na dan s kritikami in predlogi ;)

Žal link ne dela

amacar ::

Odstrani zadnji oklepaj iz linka. Btw 700€ za tole starino je pa kr mal huda.

vilonja ::

Pixy222 je izjavil:

Zdravo,
prosil bi vas za pomoč pri izbiri prenosnika. Prenosnik bi se uporabljal predvsem za photoshop, ilustrator, premiere, morda še kaj več v bližnji prihodnosti. Velikost zaslona ni ključna ker nameravam v vsakem primeru dokupiti nekaj večjega. Nekaj sem gledal normalne windows prenosnike in pa tudi apple. Glede cene sem dokaj fleksibilen, računal pa sem nekje okrog 1200€. Bolje manj kot več če se pač da :) Še to, do sedaj sem imel Sony VAIO VPCF11M1E.
Hvala vsem za pomoč!
Primož

Mogoče bi pogledal za tistimi prenosniki, ki so bili nekaj mesecev nazaj v hofru, tiste medion erazer.

@Žirafaneve
Vsi bodo zadostili. Če zmorete tam do 330€ pa si oglejte model X553MA-SX376B z 4jedrnikom N3540 in licenco Win 8.1 Ta hip bi dejal da se ti splača kupit z licenco, ker boš imel kasneje tudi brezplačno nadgradnjo na 10ko.

Če ne drugače se splača primaknit tistih par 10eur zaradi procesorja. Da Windowsov niti ne omenjam.

ropo009 ::

Invictus je izjavil:

ropo009 je izjavil:

Hi!

karakteristike.

Pač flikneš ven DVD ali trdi disk in vgradiš SSD. Kdo pa danes še rabi DVD vsak dan?

Ja, kaj pa če nima vgrajenega dvd? To je tukaj primer, dvd je dodan zraven (usb priklop)...

1TB ssd pa je malo predrag za kombibirat.

phixion ::

Kako je pa s temi windowsi, ki pridejo zraven prenosnika. To jih dobiš na dvdju? Če npr. vgradiš SSD in bi jih potem rad naložil gor...

Win na DVDju kar pozabi :) Proizvajalci že nekaj let prakticirajo z obnovitveno particijo na HDDju in so si tako prihranili dosti nepotrebnih stroškov.

ponavadi je serijska prilepljena na dno prenosnika. Če pa dodajaš ssd pa z programom od ssd samo prekopiraš podatke na ssd in ga potem formatiraš.

Aja in cool akcija Asus-a

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MStrix ()

eales ::

Živjo

kupujem ~15 inčni prenosnik, ki se bo pretežno uporabljal za Excel, Word, internet in ostala pisarniška opravila. V ožji izbor sem dal HP prenosnik PB 450 G2 i5/4/1T/Dos in B50-70 I5-4210U 4G/500G LENOVO ATI R5 M230/DOS

Kateri je boljša izbira? To da ima lenovo 500GB velik trdi disk me niti ne moti, saj bo za te potrebe čez glavo dovolj. Ima kdo izkušnje s katerim izmed teh dveh modelov.

Vrocipes ::

MStrix je izjavil:

ponavadi je serijska prilepljena na dno prenosnika. Če pa dodajaš ssd pa z programom od ssd samo prekopiraš podatke na ssd in ga potem formatiraš.

Več ne, zdaj je večinoma serijska zapisana v uefi oz. biosu in omogoča ob namestitvi oem oken avtomatični vpis serijske in aktivacijo.

phixion ::

__X__ je izjavil:

Win na DVDju kar pozabi :) Proizvajalci že nekaj let prakticirajo z obnovitveno particijo na HDDju in so si tako prihranili dosti nepotrebnih stroškov.

Se mi je kar zdelo. No saj če se da prenesti je ok... Ali se mi splača v novega Asus N751 sploh dajati SSD? Se bo kaj poznalo, saj je že sam prenosnik dovolj hiter.

Egidij88 ::

Itak, da daš. Ima dva slota za 2,5", tako da si zmagal. Beast.

Vrocipes je izjavil:

MStrix je izjavil:

Več ne, zdaj je večinoma serijska zapisana v uefi oz. biosu in omogoča ob namestitvi oem oken avtomatični vpis serijske in aktivacijo.

No tega pa nisem vedel

@eales: i5 za pisarniška opravila je brez veze. Pentium serija n3xxx ali i3 sta vrh glave. + kar pa res ne rabiš je posebej grafična kartica, ker intelova integrirana opravlja svoje delo več kot odlično zaradi namenskega GPU-ja. In vse kar pridobiš z ne-integrirano grafiko je večja poraba baterije in krajša avtonomija. :)
Tako da brez težav privarčuješ vsaj 200eur, če ne še kakega eura več.

ezzy ::

Iščem prenosnik za prijatelja, trenutno izbiram med Asus,Dell,Lenovo in HP. Uporabljal se bo predvsem za igranje iger. Budget je 800-900e. Kaj se priporoča za ta denar?

Hvala!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ezzy ()

Kakšnih iger ?

iloveboobz ::

za igrice naj raje gleda custom sestavljen desktop, razn če res rabi mobilnost.

100 eur naj doda, pa ima medion erazerja, ki je bil nekaj mesecev nazaj v ponudbi.

ps. Ali je tale prenosnik še vedno best buy.

ajs1 ::

Živjo fantje, upam da mi lahko kaj pomagate. V glavnem, kupujem nov prenosnik do nekje 1000e. Eden izmed ogledanih je bil Dell Inspiron 5748, a sem ga tik pred zdajci skenslal, saj naj bi imeli uporabniki velike težave z njim(miška,...). V glavnem, če mi kdo lahko priporoča kaj pametnega se zahvaljujem že vnaprej. :)...
Sicer pa nekako takele komponente naj bi imel laptop(okvirno):
- 15 inčen
- i7 procesor, 4. generacija(nekaj v stilu 4510U
- integrirana grafa vsaj Intel HD 4400
- dodatna grafične kartica, nekje 2gb
- ram vsaj 4 gb
- prostor na disku ni tako pomemben

Uporabljal bi ga za faks in igranje iger jasno. :)..recimo fino bi bilo, da bi delal gor kakšen Far Cry 4, ipd...

Hvala za pomoč.

ASUS N551JK-CN114H i7/8/1TB/FHD/GTX850/W8.1 malo pod 1K

Intel(R) Core™ i7 procesor i7-4710HQ (2.5-3.5 GHz,)
39,6 cm (15.6") IPS FHD LED (1920x1080) nesvetleč
ram 8 GB DDR3, HDD 1TB 5.400 obr+24 SSD GB cache
NVIDIA(R) GeForce(R) GTX 850M 4GB GDDR3, DVD+RW SM
HDMI, Bluetooth 4.0, Wlan, spletna kamera, USB3.0
Microsoft(R) Windows™ 8 64-bit SLO/ANG
garancija 2 leti (baterija 1 leto)
--------------------------------------------------
Ostali podatki:
aluminijasto ohišje sive barve
nabor vezja: Intel HM86 Express
RAM DDR3L 1600 MHz, 1 od 2. rež zasedeni, do 16GB
osvetljena tipkovnica
Spletna kamera HD
Multitouch drsna ploščica
WiFi 802.11 agn 2x2, WiDi
LAN 10/100/1000 Mbit, čitalec kartic SD/MMS/MS
Zvočni sistem Bang & Olufsen, zunanji globokotonec
vmesniki:
1x HDMI 1.4, 1x mini DisplayPort
3x USB 3.0, 1x RJ45
1x audio vhod/izhod
6 celična baterija Li-po 56 WHr
dimenzije (cm): 38,3 x 25,5 x 2,77
teža: 2,7 kg

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MStrix ()

Uf, sem na hitro sčekiral tegale Asusa, zadeva zgleda precej dobro. Imaš mogoče kake izkušnje z njim?

A mora biti nujno 15inchni, ali je lahko 17.3 inchni?

V bistvu fino je, da je 15, ker je lažje prenosljiv, itd...bi pa tudi 17 inčen načeloma lahko prišel v poštev.

http://aldi.medion.com/md99454/sl/?refP...
Za tale denar je tole mašina.
Je pa kar razlika v grafični kartici. Za zaslon pa ne bi vedel kateri je boljši.

A drugače je tole še vedno best buy, mi ni nobeden odgovoril.

Zanimivo, zadeva zgleda sicer podobna po specifikacijah, grafična je pa res bolano dobra tale. Zgleda zelo v redu, ampak odkrito povedano, prvič slišim za to firmo laptopov?

ezzy ::

MStrix je izjavil:

Kakšnih iger ?

Večinoma novejše, pa tudi kakšna stara se bo našla.. Desktop PC žal ne pride v poštev. Z Medionom pa sem imel samo slabe izkušnje, je pa res da so bli low budget(200-300e) Torej nekako se mi zdi, da ta dva še največ ponudita za svojo ceno:
http://www.computeruniverse.net/product...

ter

http://www.computeruniverse.net/product...

Definitivno go for it

Ascendor ::

Potrebujem nek laptop, tam nekje do 300€, predvsem za faks, torej za programiranje in kakšen film. Predvsem rabim procesorsko moč in ram (vsaj 4GB), za bolj zahtevne reči imam stacionarca.

Ker bom za 300€ težko dobil kaj zmogljivega sem si ogledoval tudi refurbished (prenovljene) laptope, predvsem (https://www.altstore.si/) in pa stran http://www.so-doo.si/, kjer baje prodajajo računalnike ceneje, ker so bili uporabljeni samo na raznih predstavitvah in podobno (Ne vem ali drži). Torej zanima me, ali se mi splača kupiti refurbished laptop, ali je kakšna boljša izbira na voljo.

Fukomuko ::

Iščem 17" prenosnik za pisarniško delo, torej brskanje po spletu, filmi, Office, faks itd. Cenovni rang ni točno določen, recimo nekje od 400 do 700 €, ampak je pomembneje to, da je dobro price/performance razmerje. Trenutno sta v ožjem izboru tale dva:
http://blinkcomp.si/home/1928-asus-x751...
http://blinkcomp.si/prenosniki/1682-asu...

Ima kdo še kakšen boljši predlog?

@ascendor: če te ni strah naročevat z nemčije, maš tule:
https://www.computeruniverse.net/produc...
prištej še cca 20eur poštnine, to je to.

Ascendor ::

Strah me ni, če je ponudba boljša in ima trgovina priporočila slovenskih kupcev. Je ta laptop torej najbolje kar lahko dobim za 300€? Verjetno ima tudi 2 letno garancijo?

Leprechaun ::

Kupujem računalnik za dekle. Ne potrebuje ga za intenzivne zadeve ampak za splošno, dokaj nezahtevno, rabo.

V Nemčiji sem našel 2 ok možnosti in sicer

http://www.amazon.de/dp/B00F3SENP2?tag=... - za 250EUR

oz. tega http://shopping1.hp.com/is-bin/INTERSHO... - za 300EUR

Prvi je prenosnik, drugi pa mini namiznik.
Monitor in vse ostalo že ima doma - tudi v primeru nakupa prenosnika, bi ga imela priključenega na monitor, ko bi bila doma. Prenašala ga, bolj kot ne, ne bi, ker že ima tablico.

Katera možnost se vam zdi primernejša?

Zgodovina sprememb…

Ja če ga bo dejansko prenašala naokoli od mini Pc-ja ne bo nič, ker verjetno ne bo še monitorja z sabo nosila
««
401 / 670
»»